Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

ΧΑΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΕΡΔΗΣΜΕΝΟΙ


28 Οκτωβρίου 2011

Οικονομική Νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου




Το τι έγινε το βράδυ της 26ης Οκτωβρίου 2010 ήταν κάτι ασύλληπτο. 
Ίσως, κάποτε, αναφέρεται στην μελλοντική Οικονομική Ιστορία 
ως "Νύκτα του Αγίου Βαρθολομαίου"
Εκτιμάται ότι πάνω από ένα τρισεκατομμύριο euros 
ήταν ο ολικός τζίρος που άλλαξε χέρια το τελευταίο δεκαήμερο.
Ουσιαστικά, παίχτηκε η τύχη των Ελληνικών ομολόγων (200 δισεκατομμύρια ευρώ) 
από τα συνολικά 360 δις του Ελληνικού Χρέους.


Ποιοί έχασαν?
- Όσοι, τρομαγμένοι από τις απειλές της νύχτας ότι δεν θα υπάρξει συμφωνία, πούλησαν "εν μία νυκτί", τα Ελληνικά ομόλογά τους στο 40% ακόμη και 30% της αξίας τους (κυρίως Ασφαλιστικά Ταμεία Σκανδιναβίας, Αυστραλίας, Ιαπωνίας, Νέας Ζηλανδίας).
- Όσοι δεν τα είχαν πουλήσει ποτέ, από την αγορά τους, χάνοντας έτσι το 50% της αξίας τους (κυρίως Ελληνικές Γαλλικές Γερμανικές Τράπεζες και Ελληνικά Ασφαλιστικά Ταμεία). Πολλοί μικροί τραπεζίτες θα χάσουν τις Τράπεζές τους και θα γίνουν απλοί διευθυντές ή και απλοί μέτοχοι.
- Επίσης, έχασαν οι κάτοχοι των CDS (10 δισεκατομμύρια Ελληνικά ασφάλιστρα και 100? δισεκατομμύρια Ιταλικά) οι οποίοι περίμεναν "άπνοοι" την "επίσημη αναφορά πτώχευσης" για να γίνουν εκατομμυριούχοι "εν μία νυκτί" (νεαροί διεθνείς χρηματιστές, Έλληνες δημοσιογράφοι και πολιτικοί και όσοι ξένοι οικονομολόγοι ήξεραν καλά την Ελλάδα και Ιταλία θεωρώντας δεδομένες τις αλληλοδιάδοχες πτωχεύσεις τους). Τώρα, θα πρέπει να περιμένουν, τουλάχιστον μία δεκαετία.
- Κίνα και Ινδία που θα αναγκαστούν να δανείσουν στο Ευρωπαϊκό Ταμείο EFSF σημαντικά ποσά που πιθανότατα θα υποβαθμιστούν στο μέλλον.


Ποιοί κέρδισαν?
- Όσοι (funds, τράπεζες, ιδιώτες), γνώριζαν εκ των προτέρων, το "νυκτερινό παιγνίδι" των Angela Merkel και Nicolas Sarcozy και του Τεξανού Charles Dallara και αγόρασαν χθες την νύκτα Ελληνικά Ομόλογα στο 40 ή 30% της αξίας τους με αποτέλεσμα να τα πουλήσουν τώρα στο 50% στην Ευρωπαϊκή Ένωση (κερδισμένοι μερικές Γερμανικές Τράπεζες και μεγάλα hedge funds, που είχαν τον έλεγχο της διαπραγμάτευσης).
- Οι Γερμανοί και λοιποί Βορειοευρωπαίοι φορολογούμενοι που θα γλιτώσουν περικοπές μισθών για την εξυπηρέτηση του Ελληνικού χρέους.
- Η Γαλλία που γλίτωσε, προς το παρόν, τον υποβιβασμό της από τα ΑΑΑ των Οίκων Αξιολόγησης
- Οι μεγάλες Αμερικανικές Τράπεζες που γλίτωσαν την εξόφληση (τουλάχιστον για μια πενταετία) των ασφαλίστρων CDS.

ΟΛΟΙ ΚΕΡΔΗΣΜΕΝΟΙ

Βγάζουμε χρήματα "βοηθώντας" την Ελλάδα ...παραδέχεται ο Σαρκοζί!


«Μέχρι στιγμής, η Γαλλία έχει δανείσει 11,5 δισ. ευρώ στην Ελλάδα με επιτόκιο 3%-5%, χωρίς να της κοστίζει τίποτα.
Μέχρι στιγμής, από τα δάνεια προς την Ελλάδα όχι μόνον δεν χάσαμε, αλλά βγάλαμε και 200 εκατ. ευρώ από τους τόκους»,

παραδέχθηκε ..ευθαρσώς απόψε σε συνέντευξή του ο Ν.Σαρκοζί.



Διαβάστε τη συνέχεια εδώ: http://greece-salonika.blogspot.com/

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ

Η Ελλάδα, το λίκνο της δημοκρατίας, κλονίζει τον πλανήτη

Δημοσιευμένη  εικόνα




Άρθρο του Μαρκ Μαζάουερ στους New York Times. O Μ. Μαζάουερ είναι Βρετανός
ιστορικός και συγγραφέας, καθηγητής Ιστορίας στο πανεπιστήμιο Κολούμπια των
ΗΠΑ. Η μετάφραση του κειμένου έγινε από την εφημερίδα "Το Βήμα".



Ολος ο κόσμος παρακολουθούσε την Ελλάδα καθώς το κοινοβούλιό της ψήφιζε ένα διχαστικό πακέτο μέτρων λιτότητας το οποίο θα μπορούσε να έχει κρίσιμες επιπτώσεις στο παγκόσμιο οικονομικό σύστημα. Ισως προκαλεί έκπληξη που αυτή η μικρή άκρη της χερσονήσου των Βαλκανίων συγκεντρώνει τόση προσοχή. Σκεφτόμαστε συνήθως την Ελλάδα ως την πατρίδα του Πλάτωνα και του Περικλή, με την πραγματική της σημασία να βρίσκεται βαθιά στην αρχαιότητα. Αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που για να κατανοήσεις το μέλλον της Ευρώπης χρειάζεται να στραφείς μακριά από τις μεγάλες δυνάμεις στο κέντρο της ηπείρου και να κοιτάξεις προσεκτικά όσα συμβαίνουν στην Αθήνα. Τα τελευταία 200 χρόνια η Ελλάδα ήταν στην πρώτη γραμμή της εξέλιξης της Ευρώπης.

Στη δεκαετία του 1820, στη διάρκεια του αγώνα για την ανεξαρτησία από την οθωμανική αυτοκρατορία, η Ελλάδα έγινε ένα πρώιμο σύμβολο δραπέτευσης από τη φυλακή της αυτοκρατορίας. Για τους φιλέλληνες, η παλιγγενεσία της αποτελούσε τον πιο ευγενή αγώνα. "Στο μεγάλο πρωινό του κόσμου", έγραψε ο Σέλεϊ στο ποιημά του "Ελλάς", "το μεγαλείο της Ελευθερίας τινάχθηκε και έλαμψε! " Η νίκη θα σήμαινε τον θρίαμβο της ελευθερίας όχι μόνο επί των Τούρκων αλλά και επί όλων των δυναστών που κρατούσαν υπόδουλους τόσο πολλούς ευρωπαίους. Γερμανοί, Ιταλοί, Πολωνοί και Αμερικανοί έτρεξαν να πολεμήσουν υπό την γαλανόλευκη σημαία της Ελλάδας για χάρη της δημοκρατίας. Και μέσα σε μια δεκαετία, η χώρα κέρδισε την ελευθερία της.

Στη διάρκεια του 20ου αιώνα ο ριζοσπαστικός νέος συνδυασμός της συνταγματικής δημοκρατίας και του εθνικισμού που ενσάρκωσε η Ελλάδα εξαπλώθηκε στην ήπειρο και κορυφώθηκε στην "ειρήνη που τερμάτισε κάθε ειρήνη" στο τέλος του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, όταν τρεις αυτοκρατορίες, η οθωμανική , εκείνη των Αψβούργων και η ρωσική, κατέρρευσαν και αντικαταστάθηκαν από έθνη-κράτη.

Μετά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, η Ελλάδα άνοιξε και πάλι τον δρόμο για το μέλλον της Ευρώπης. Μόνο που τώρα ήταν η σκοτεινή πλευρά της δημοκρατίας που βγήκε στο προσκήνιο. Σε έναν κόσμο εθνικών κρατών, εθνοτικές μειονότητες όπως ο μουσουλμανικός πληθυσμός της Ελλάδας και οι ορθόδοξοι χριστιανοί της Μικράς Ασίας ήταν μια συνταγή για διεθνή αστάθεια. Στις αρχές της δεκαετίας του 1920, έλληνες και τούρκοι ηγέτες αποφάσισαν να ανταλλάξουν τους μειονοτικούς πληθυσμούς τους, εκτοπίζοντας περί τα δύο εκατομμύρια χριστιανούς και μουσουλμάνους προς χάριν της εθνικής ομοιογένειας.

Η ελληνο - τουρκική ανταλλαγή των πληθυσμών ήταν η μεγαλύτερη οργανωμένη μετακίνηση προσφύγων στην ιστορία μέχρι τότε και μοντέλο που οι ναζιστές και άλλοι θα το επικαλούνταν αργότερα για να εκτοπίσουν ανθρώπους στην ανατολική Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Ινδία.

Είναι ειρωνικό, λοιπόν, που η Ελλάδα ήταν επίσης στην πρωτοπορία της αντίστασης στους ναζιστές. Τον χειμώνα του 1940-41, ήταν η πρώτη χώρα που αντεπιτέθηκε αποτελεσματικά κατά των δυνάμεων του Αξονα, ταπεινώνοντας τον Μουσολίνι στον ελληνο - ιταλικό πόλεμο ενώ η υπόλοιπη Ευρώπη επευφημούσε την Ελλάδα. Και πολλοί χειροκρότησαν πάλι λίγους μήνες αργότερα όταν ένας νεαρός αριστερός αντιστασιακός ονόματι Μανώλης Γλέζος σκαρφάλωσε στην Ακρόπολη ένα βράδυ με έναν φίλο και κατέβασαν τη σημαία με την σβάστικα που οι Γερμανοί είχαν πρόσφατα υψώσει. Σχεδόν 70 χρόνια αργότερα, η ελληνική αστυνομία θα έριχνε δακρυγόνα στον κ. Γλέζο ο οποίος διαδήλωνε κατά του προγράμματος λιτότητας.

Αλλά στο τέλος, η Ελλάδα υπέκυψε στη γερμανική κατοχή. Η κυριαρχία των ναζιστών έφερε μαζί της την πολιτική κατάρρευση, την μεγάλη πείνα, και μετά την απελευθέρωση, την βύθιση της χώρας σε έναν εμφύλιο πόλεμο ανάμεσα στις κομμουνιστικές και τις αντικομμουνιστικές δυνάμεις.

Μόλις λίγα χρόνια μετά την ήττα του Χίτλερ, η Ελλάδα βρέθηκε ξανά στο επίκεντρο της ιστορίας, ως μέτωπο του Ψυχρού Πολέμου. Το 1947, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Χάρι Τρούμαν χρησιμοποίησε τον κλιμακούμενο εμφύλιο στην Ελλάδα για να πείσει το Κογκρέσο να στηρίξει το Δόγμα Τρούμαν και την ειρηνική δέσμευση αμερικανικών πόρων για τον αγώνα κατά του Κομμουνισμού και την ανοικοδόμηση της Ευρώπης. Ανυψωμένη ξαφνικά σε έναν διατλαντικό αγώνα, η Ελλάδα συμβόλιζε τώρα μια πολύ διαφορετική Ευρώπη - μία Ευρώπη που είχε αυτοκαταστραφεί, και που ο μόνος δρόμος εξόδου από την ανέχεια των μέσων της δεκαετίας του 1940 ήταν ως μικρότερος εταίρος της Ουάσινγκτον. Καθώς τα δολάρια άρχισαν να ρέουν, αμερικανοί σύμβουλοι έλεγαν στους έλληνες πολιτικούς τι να κάνουν και αμερικανικές βόμβες ναπάλμ έκαιγαν τα ελληνικά βουνά καθώς οι κομμουνιστές αντάρτες τρέπονταν σε φυγή.

Η πολιτική και οικονομική ένωση της Ευρώπης υποτίθεται ότι θα έβαζε τέλος στις αδυναμίες και την εξάρτηση της διχοτομημένης ηπείρου. Και εδώ η Ελλάδα έγινε σύμβολο μιας νέας φάσης στην ευρωπαϊκή ιστορία. Η πτώση της στρατιωτικής δικτατορίας το 1974 δεν έφερε στη χώρα μόνο την πλήρη ένταξη σε αυτό που θα γινόταν η Ευρωπαϊκή Ενωση. Προανήγγηλε επίσης (μαζί με τη μετάβαση της Ισπανίας και της Πορτογαλίας στη δημοκρατία την ίδια εποχή) το παγκόσμιο κύμα εκδημοκρατισμού της δεκαετίας του 1980 και του '90, πρώτα στη Νότια Αμερική και τη Νοτιοανατολική Ασία και μετά στην Ανατολική Ευρώπη. Και έδωσε στην Ευρωπαϊκή Ενωση την όρεξη για διεύρυνση και τη φιλοδοξία να εξελιχθεί από ένα μικρό κλαμπ πλούσιων δυτικοευρωπαϊκών κρατών σε φωνή για ολόκληρη την προσφάτως εκδημοκρατισμένη ήπειρο, η οποία εξαπλώθηκε κατά πολύ στο νότο και την ανατολή.

Και τώρα, σήμερα, αφότου έσβησε η ευφορία της δεκαετίας του '90 και μια νέα ταπεινοφροσύνη χαρακτηρίζει τους Ευρωπαίους, ο κλήρος πέφτει και πάλι στην Ελλάδα ως χώρας η οποία θα προκαλέσει τους μανδαρίνους της Ευρωπαϊκής Ενωσης και θα θέσει το ερώτημα: "ποιό θα είναι το μέλλον της ηπείρου;".

Η Ευρωπαϊκή Ενωση υποτίθεται ότι θα ένωνε μια κατακερματισμένη Ευρώπη, ότι θα ενίσχυε τις δημοκρατικές της δυνατότητες και ότι θα μεταμόρφωνε την ήπειρο σε μια ανταγωνιστική δύναμη στην παγκόσμια σκηνή. Είναι ίσως ταιριαστό που ένα από τα αρχαιότερα και πιο δημοκρατικά έθνη - κράτη της Ευρώπης βρίσκεται στην καινούργια εμπροσθοφυλακή, όσων θέτουν εν αμφιβόλω όλα αυτά τα επιτεύγματα. Γιατί είμαστε όλοι μικρές δυνάμεις τώρα, και για άλλη μια φορά η Ελλάδα πολεμάει στην πρώτη γραμμή του αγώνα για το μέλλον.



Πηγή: tovima.gr

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΛΑΟ

Αποχώρησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας - Έφεδροι και σωματεία κάνουν τη δική τους... παρέλαση στη Θεσσαλονίκη – Η επίσημη διακόπηκε από διαδηλωτές


- Κ. Παπούλιας: η ημέρα ανήκει στον ελληνικό λαό όχι σε αυτούς.
(ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ)
- “Η δικτατορία της μειοψηφίας αμαύρωσε την ημέρα” σχολίασε ο Γ. Μπουτάρης
- “Να φύγουν οι επίσημοι” και “προδότες” φώναζαν οι διαδηλωτές

ΣΤΗΝ ΕΦΕΔΡΕΙΑ

Απειλούν τους μουσικούς της μπάντας του Δήμου με απόλυση – Τι λένε


Mε μαύρα περιβραχιόνια, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, συνόδευσε μουσικά την παρέλαση και η φιλαρμονική του δήμου Αθηναίων.

Και τώρα, τα μέλη της είναι αντιμέτωπα ακόμη και με την απόλυση!

ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ

Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2011

"Η κυβέρνησή σας ζήτησε τη μόνιμη επιτήρηση".Δείτε το ανακοινωθέν


Για να μην ψάχνετε και αναρωτιέστε ποιος ζήτησε και ποιος επέβαλε τη μόνιμη επιτήρηση της Ελλάδας,καλό είναι να διαβάσετε τι ακριβώς γράφει το επίσημο ανακοινωθέν της Συνόδου.

Σ΄ αυτό το κείμενο είναι σαφές ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι αυτή που ζήτησε τη μόνιμη επιτήρηση.
“Οι μηχανισμοί για την παρακολούθηση της εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος πρέπει να ενισχυθούν, όπως ζητήθηκε από την ελληνική κυβέρνηση”. Αυτή είναι η φράση και ιδού και το απόσπασμα.

ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ

28 - 10 - 2011

Κρήτη:Τα τύμπανα σίγησαν και οι μαθητές γύρισαν πλάτη στους πολιτικούς!


Πολίτες κινήθηκαν απειλητικά προς τους βουλευτές και επικράτησε ένταση, σε μια παρέλαση που όμοιά της, δεν έχει ξαναγίνει στο Ηράκλειο...

Την πλάτη γύρισαν οι μαθητές στους επισήμους φτάνοντας στην εξέδρα κατά τη σημερινή μαθητική παρέλαση στη Ν. Αλικαρνασό!