Αλλάζουν όλα στις τηγανητές πατάτες -και όχι μόνο- σε εστιατόρια και fast food!
Αλλάζουν όλα όσα αφορούν στο μαγείρεμα πατάτας, ψωμιού, καβούρδισμα καφέ, ακόμη και το ψήσιμο του τοστ στα εστιατόρια, τις ταβέρνες, τα μπαρ και φυσικά στις μεγάλες εταιρείες παραγωγής τροφίμων με τον νέο κανονισμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (2017/2158).
Κι αυτό διότι θα πρέπει το μαγείρεμα να γίνεται σε εξαιρετικά ειδικές συνθήκες, ώστε να μην παράγεται η καρκινογόνα ουσία ακρυλαμίδιο.
Από σήμερα θα πρέπει, για παράδειγμα, οι πατάτες πρώτα να πλένονται καλά,
να βράζονται κομμένες και ακολούθως να τηγανίζονται σε χαμηλή θερμοκρασία λαδιού,
ώστε να μην παράγεται η βλαβερή ουσία.
Επίσης, στα εστιατόρια θα πρέπει η διαδικασία να γίνεται μπροστά στα μάτια του καταναλωτή.