Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

ΕΡΧΟΝΤΑΙ

Η NASA διέκοψε την απευθείας μετάδοση την ώρα που μυστηριώδες αντικείμενο εισέβαλε στη Γη (vid)
14-7-16


Παγκόσμια ανησυχία και αναταραχή έχει προκαλέσει για μία ακόμη φορά η NASA, καθώς έριξε απότομα… μαύρο στη ζωντανή μετάδοση από το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, την ώρα που ένα μυστηριώδες ιπτάμενο αντικείμενο εισέβαλε στην ατμόσφαιρα της Γης!

«Θέλουν πάλι κάτι να μας κρύψουν;», διερωτώνται οι χρήστες του διαδικτύου, αλλά και οι απανταχού «κυνηγοί» της εξωγήινης ζωής.


Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΠΕΦΤΟΥΝ ΑΛΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕΝΟΥΝ

Σοκάρει ανάρτηση στο διαδίκτυο ! Λίστα με αυτοκτονίες και απόπειρες τις τελευταίες 30 μέρες
14-7-16
14-7-16http://www.pesotithes.gr/wp-content/uploads/2016/07/AYTOKTONIA2.jpg


Στη χώρα που ψήφισε αριστερά, επειδή με τους άλλους, 
τους «νεοφιλελεύθερους» αυτοκτονούσε ο κόσμος, 
ΜΟΝΟ τις τελευταίες 30 ημέρες συνέβησαν τα παρακάτω:


ΝΤΟΜΑΤΙΑ ΤΕΡΑΣ

Μοναδικό! 10.000 ντομάτες από μία και μόνο ντοματιά (PHOTOS)

Μπορεί να μοιάζει με κάτι που δημιουργήθηκε στο εργαστήριο,
 αλλά αυτή η ντοματιά-χταπόδι είναι απλώς ένα υβρίδιο 
που αναπτύσσεται από μία μόνο ρίζα, αλλά απλώνεται σε μια μεγάλη πέργκολα
 και δίνει δεκάδες χιλιάδες ντομάτες κάθε εποχή.

ΖΑΧΑΡΗ

Η ιστορία της ζάχαρης





Η ιστορία της "ταπεινής" ζάχαρης δεν είναι τόσο γλυκιά. Ο "λευκός χρυσός" παράγονταν από σκλάβους και πωλούνταν σε τιμή ίση μ' εκείνη του χρυσού. Ποια είναι η καταγωγής της και πως κατέκτησε ολόκληρο τον κόσμο (Pics)

Ένα από τα πιο απλά υλικά που συναντά κανείς κάθε σπίτι σε αυτό τον πλανήτη έχει ιστορία, πιθανότατα, ίσης αξίας με εκείνη του χρυσού. Η "ταπεινή", κατά τα άλλα ζάχαρη, δημιουργήθηκε για πρώτη φορά στη Πολυνησία, ωστόσο έκανε την επίσημη εμφάνισή της στη ζωή του ανθρώπου περίπου πριν από 3000 χρόνια, από τη μαγευτική Ινδία.

Η προέλευση της ζάχαρης


Ετυμολογικά, η λέξη ζάχαρη προέρχεται από την σανσκριτική λέξη śarkara, που σημαίνει άμμος. Σύμφωνα με τους ιστορικούς, το ζαχαροκάλαμο καλλιεργήθηκε για πρώτη φορά στην Ινδία και από εκεί μεταφέρθηκε στην Κίνα. Η καλλιέργεια του γινόταν στους κήπους των σπιτιών. Η διαδικασία παραγωγής απλή και φυσική: ο χυμός του ζαχαροκάλαμου παρέμενε σε ανοιχτά δοχεία μέχρι να εξατμιστεί το νερό και να μείνει μία σκληρή μάζα, η ζάχαρη.