Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

ΣΤΥΛΟ 3D

3D Doodler: Το πρώτο στυλό που ζωγραφίζει σε 3D

3D Doodler: Το πρώτο στυλό που ζωγραφίζει σε 3D (11)
Ευχηθήκατε ποτέ να μπορούσατε να σηκώσετε από το χαρτί το στυλό σας και να ζωγραφίσετε στον αέρα; Μπορεί να ακούγεται τρελό, αλλά πλέον μπορείτε να το καταφέρετε! Οι Peter Dilworth και Maxwell Bogue από την εταιρεία WobbleWorks που εδρεύει στη Βοστόνη δημιούργησαν το πρώτο παγκοσμίως στυλό που ζωγραφίζει σε 3D.


«Χρησιμοποιώντας πλαστικό ABS (το υλικό που χρησιμοποιείται σε πολλούς 3D εκτυπωτές), το 3Doodler ζωγραφίζει στον αέρα ή πάνω σε επιφάνειες. Είναι και εύκολο στη χρήση του, ενώ σε αντίθεση με τους γνωστούς 3D εκτυπωτές δεν απαιτεί κάποιο λογισμικό ή υπολογιστή για να λειτουργήσει. Μπορείτε απλά να το συνδέσετε σε μια πρίζα και να αρχίσετε να σχεδιάζετε οτιδήποτε μέσα σε λίγα λεπτά»


Το 3Doodler μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να φτιάξετε κοσμήματα, μαγνητάκια για το ψυγείο, να διακοσμήσετε την θήκη του Iphone σας ή να για να κάνετε κάποιες μικροεπισκευές. Και το καλύτερο, είναι πιθανόν ο πιο φθηνός τρόπος για να εκτυπώσετε κάτι τρισδιάστατο. Το όλο project είναι διαθέσιμο στο Kickstarter!
3D Doodler: Το πρώτο στυλό που ζωγραφίζει σε 3D (10)
3D Doodler: Το πρώτο στυλό που ζωγραφίζει σε 3D (18)
 

ΟΧΙ ΣΤΗ ΚΑΤΑΨΥΞΗ

8 τροφές, που «απαγορεύεται» να μπουν στην κατάψυξη

8 τροφές, που «απαγορεύεται» να μπουν στην κατάψυξη (2)

Η κατάψυξη δεν διατηρεί πάντα αναλλοίωτα και φρέσκα όλα τα προϊόντα, με αποτέλεσμα, κάποιες φορές και τα χρήματα μας να έχουμε ξοδέψει άσκοπα και τις τροφές να πετάμε στο τέλος.
Οι καιροί είναι δύσκολοι και σίγουρα οι εποχές της αφθονίας έχουν παρέλθει. Η άσκοπη υπερκατανάλωση, έχει ευτυχώς εγκαταλειφθεί προ πολλού. Πλέον ψωνίζουμε και μαγειρεύουμε με μέτρο, ενώ είμαστε περισσότερο προσεκτικοί με τις ποσότητες τροφίμων που προμηθευόμαστε. Αποκτάμε δηλαδή σταδιακά και κάποιες καλές συνήθειες.
Αν ανήκετε σε εκείνους που αρνούνται πεισματικά να συμβαδίσουν με το πνεύμα οικονομίας που επιτάσσει η κρίση, τα νέα είναι μάλλον δυσάρεστα. Το ενδεχόμενο του να αγοράζουμε προϊόντα που δε θα καταναλώσουμε ή να πετάμε ό,τι περισσέψει, θα πρέπει να εκλείψει.
Επιπλέον, η κατάψυξη δεν διατηρεί πάντα αναλλοίωτα και φρέσκα όλα τα προϊόντα, με αποτέλεσμα, κάποιες φορές και τα χρήματα μας να έχουμε ξοδέψει άσκοπα και τις τροφές να πετάμε στο τέλος.
Αν δεν γνωρίζετε ποιες τροφές, «απαγορεύεται» να μπουν στην κατάψυξη, ήρθε μάλλον η ώρα να ενημερωθείτε… και να αλλάξετε τις κακές σας συνήθειες.
  • Μαρούλια, αγγούρια, σέλερι, κρεμμύδια, γλυκές πιπεριές
8 τροφές, που «απαγορεύεται» να μπουν στην κατάψυξη (1)
Τα συγκεκριμένα πράσινα λαχανικά ανήκουν στην κατηγορία των ευπαθών τροφών, καθώς μέσα σε λίγες μέρες χάνουν το αρχικό ζωντανό τους χρώμα, ενώ αλλοιώνεται η υφή και η γεύση τους. Ακόμα και όταν παραμένουν στις χαμηλές θερμοκρασίες της κατάψυξης δεν διατηρούνται φρέσκα. Επομένως την επόμενη φορά προμηθευτείτε μόνο όση ποσότητα σκοπεύετε να καταναλώσετε, αφού η συνηθισμένη σκέψη «Ας πάρω λίγα ακόμα, να υπάρχουν στο ψυγείο και δη στην κατάψυξη», δεν ισχύει σε αυτήν την περίπτωση.
  • Μαγειρεμένα ζυμαρικά ή ρύζι
Τι κάνουμε όταν μας περισσεύει η σάλτσα από τα ζυμαρικά μας; Η ιδέα να την «φυλάξουμε» στην κατάψυξη, για την επόμενη φορά, δεν είναι και ό,τι καλύτερο. Ακόμη περισσότερο η σκέψη να φτιάξουμε λίγη σάλτσα να υπάρχει σε ώρα ανάγκης, μάλλον δεν εξυπηρετεί σε κάτι. Μέσα στην κατάψυξη χάνεται και η κρεμώδης υφή της, αλλά και η γεύση της.
  • Κομμάτια τυριού
8 τροφές, που «απαγορεύεται» να μπουν στην κατάψυξη (5)
Βάζοντας στην κατάψυξη τα τυριά για μεγάλο χρονικό διάστημα, θα βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση να τα καταναλώσουμε θρυμματισμένα και με γεύση που σε τίποτα δεν θυμίζει την αρχική. Στην κατάψυξη δεν μπαίνει σε καμία περίπτωση η φέτα, το κίτρινο τυρί και γενικά τα τυριά σε κρέμα ή τα λευκά φρέσκα τυριά.
  • Γλάσο φτιαγμένο από ασπράδια αυγού, τούρτες με κρέμα
Αν επιχειρήσουμε να καταψύξουμε τα γλυκά μας εδέσματα, μάλλον θα απογοητευτούμε όταν έρθει η στιγμή να τα καταναλώσουμε. Τα επιδόρπιά μας θα έχουν πολτοποιηθεί, ενώ στην προσπάθεια μας να τα ξεπαγώσουμε, θα περάσει νερό μέσα στα συστατικά τους, τα οποία θα διαπιστώσουμε ότι τις περισσότερες φορές έχουν ήδη διασπαστεί.
  • Τηγανιτά φαγητά
8 τροφές, που «απαγορεύεται» να μπουν στην κατάψυξη (4)
Τα «κατεψυγμένα» τηγανιτά τρόφιμα, χάνουν και την τραγανή γεύση τους και όλη την αρχική νοστιμιά τους. Η μόνη λύση για να διατηρήσουν κάτι από την αρχική τους γεύση είναι να ξανατηγανιστούν. Κάτι τέτοιο όμως θα προσθέσει επιπλέον θερμίδες στα ήδη «βαριά» για τη διατροφή μας τηγανιτά πιάτα. Απαγορευμένη λοιπόν, θεωρείται η κατάψυξη για τις τηγανιτές πατάτες, τις κροκέτες, τα τηγανιτά λαχανικά κ.ά.
  • Αυγά
Ως προς τα αυγά, αν επιχειρήσετε να τα καταψύξετε θα έρθετε αντιμέτωποι με ένα δυσάρεστο θέαμα. Τα μεν ωμά αυγά θα τα δείτε να σπάνε και να «εκρήγνυνται», ενώ τα βρασμένα αυγά θα γίνουν σκληρά και χωρίς υπερβολή λαστιχένια.
  • Κρέμα γάλακτος
8 τροφές, που «απαγορεύεται» να μπουν στην κατάψυξη (3)
Η γευστική πλην παχυντική κρέμα γάλακτος, δεν πρέπει να φυλάσσεται για κανένα λόγο στην κατάψυξη. Ενώ είναι παχύρρευστη από μόνη της, λίγο μετά την ψύξη και απόψυξή της, θα την δούμε «διαλυμένη» με τα συστατικά της σε αποσύνθεση, χωρίς να είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθεί εκ νέου.
  • Τα περισσότερα μπαχαρικά
Τα περισσότερα μπαχαρικά με τα οποία εμπλουτίζουμε τη γεύση του φαγητού μας δεν μπαίνουν στην κατάψυξη. Τα πιο συνηθισμένα από αυτά, όπως το πιπέρι, το γαρύφαλλο, το σκόρδο και μερικά διαδεδομένα βότανα, αποκτούν μια ακόμη εντονότερη και πιο πικρή γεύση. Οπότε μην περιμένετε να αποκτήσει το φαγητό σας πικάντικη γεύση, με «κατεψυγμένα» μπαχαρικά.
Πηγή: clickatlife.gr