Υλικά για 8-10 άτομα
- 2 μεταλλικές πιάστρες για σούβλα
- Σύρμα & πένσα για το δέσιμο του αρνιού πάνω στη σούβλα
- Σπάγκος & χοντρή βελόνα για το ράψιμο του αρνιού
- 10 – 13 κιλά κάρβουνο
- 1 αρνί, περίπου 12 με 13 κιλά
- 1 φλιτζάνι αλατοπίπερο
Εκτέλεση
1. Βάζουμε την σούβλα με φορά από τα πίσω πόδια προς το κεφάλι, μέσα από την κοιλιά, θώρακα λαιμό και το κεφάλι. Το δύσκολο είναι το τρύπημα του κεφαλιού, στο οποίο θα χρειαστείτε βοήθεια: Ένας κρατάει το κεφάλι κόντρα και ένας σπρώχνει και περιστρέφει ταυτόχρονα τη σούβλα, μέχρι να τρυπήσει το κρανίο του αρνιού.