Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022

ΝΟΘΕΥΜΕΝΟ ΦΑΡΜΑΚΟ

 

Μεγάλη προσοχή: Πίνετε τσίπουρο; Να γιατί πρέπει να το ξανασκεφτείτε πριν το καταναλώσετε





Τεράστιες ποσότητες που αγγίζουν τα 30.000.000 λίτρα τσίπουρου εισάγονται…από Αλβανία, Βουλγαρία και άλλες γειτονικές χώρες και αφού βαφτιστούν ελληνικά, διοχετεύονται στην αγορά 
Όπως εξηγεί ο Νίκος Κατσαρός, πρώην Πρόεδρος του ΕΦΕΤ και επιστ. συνεργάτης του ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ, το τσίπουρο αυτό είναι επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία, διότι στις περισσότερες περιπτώσεις δεν τηρούνται οι κανόνες υγιεινής κατά την παραγωγή και συσκευασία του.

Το τσίπουρο παρασκευάζεται από τα στέμφυλα (τσάμπουρα, ή τσικουδα) αφού ζυμωθούν, 
με ή χωρίς μούστο και στην συνέχεια αποστάζεται για την παραγωγή τσίπουρου 35-55 αλκοολικών βαθμών (γράδων).