Η Ελβετία έγινε η πρώτη χώρα που απαγόρευσε το βράσιμο ζωντανών αστακών
Τα μαλακόστρακα υποφέρουν, λέει ο νόμος, καθώς μπορούν να νιώσουν πόνο
Από τον Μάρτιο του 2018 θα είναι παράνομο να ρίχνεις ζωντανούς αστακούς
στις κατσαρόλες της Ελβετίας, αναγκάζοντας τους σεφ να βρουν εναλλακτικούς
και πιο ανθρώπινους τρόπους για το μαγείρεμά τους.
Η Ελβετία αναθεωρεί τους νόμους της αναφορικά με τη μεταχείριση των ζώων
και στο πλαίσιο της τροπολογίας, τα εστιατόρια θα πρέπει να θανατώνουν
πρώτα τους αστακούς, μιας και «το να εμβαπτίζεις ζωντανούς αστακούς σε βραστό νερό, κοινή πρακτική των εστιατορίων, δεν επιτρέπεται πλέον», όπως τονίζει ο νόμος.