Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

ΕΥΤΥΧΟΣ ΑΡΩΣΤΕΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

19 - 1 - 2012
Κρεβάτια…Ζαχόπουλου hi tech στα δημόσια νοσοκομεία!

Δημοσιευμένη  εικόνα




Όταν ο στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Χρήστος Ζαχόπουλος τότε Γ.Γ. του υπουργείου Πολιτισμού, είχε αποπειραθεί να αυτοκτονήσει πέφτοντας από τον 5ο όροφο της πολυκατοικίας του, κανείς δεν πίστευε ότι θα μπορέσει να επανακάμψει.
Ωστόσο λόγω και των ιδιαίτερων συνθηκών στις οποίες νοσηλεύτηκε ο κ.Ζαχόπουλος όχι μόνο επέζησε αλλά σε σύντομο χρονικό διάστημα άρχισε και πάλι να περπατά κανονικά.
Που οφείλεται αυτό;



Οι ειδικοί τότε έτριβαν τα μάτια τους και υποστήριζαν ότι απλά το ήθελε ο Θεός. Ωστόσο οι αιτίες μάλλον ήταν διαφορετικές καθώς για τον κ.Ζαχόπουλο είχαν δημιουργεί οι πιο κορυφαίες συνθήκες νοσηλείας προκειμένου να αποκατασταθεί η υγεία του.
Μεταξύ αυτών οι αρμόδιοι είχαν προμηθευτεί ένα «σούπερ» κρεβάτι που αποτελεί ουσιαστικά μία μέθοδος θεραπείας που χρησιμοποιείται ευρέως στο εξωτερικό.

Πρόκειται για ένα …hi tech κρεβάτι που έχει αξιολογηθεί ως σύστημα θεραπείας από τις ευρωπαϊκές επιστημονικές ενώσεις.
Και αυτό διότι διαθέτει σύγχρονους μηχανισμούς ώστε ο ασθενής να μην παθαίνει κατακλύσεις, να κινείται έστω και αντιμετωπίζει πρόβλημα, να μπορεί να ανασαίνει καλύτερα αλλά και γενικότερα να αποθεραπεύεται πολύ νωρίτερα.

Σαράντα τέτοια κρεβάτια αναμένεται να τοποθετηθούν τις επόμενες ημέρες σε 13 νοσοκομεία της χώρας και για ...κοινούς θνητούς, καθώς αγοράσθηκαν από το υπουργείο Υγείας με χρήματα που είχαν μπει στα Ταμεία μετά την ακύρωση των παραγγελιών από τα εμβόλια της γρίπης που δε χρησιμοποιήθηκαν ποτέ.

Τα νοσοκομεία δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη αλλά αναμένεται να είναι τα περισσότερα πανεπιστημιακά καθώς και τα μεγάλα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα.
Έχει αποδειχθεί ότι το συγκεκριμένο κρεβάτι-Σύστημα θεραπείας ενδείκνυται για σοβαρές παθήσεις όπως πνευμονοπάθειες αλλά και για τραυματίες από ατυχήματα.

Η hi tech κλίνη βοηθάει στη μείωση της παραμονής στο νοσοκομείο κατά 6,7 ημέρες, στη χρήση αναπνευστήρα κατά 5,7 ημέρες, στη μείωση κατά 34% της εμφάνισης πνευμονίας αλλά και κατά 26% στη χρήση αναπνευστήρα.
Αποτέλεσμα είναι ο ασθενής να μένει πολύ λιγότερο νοσηλευόμενος, να έχει πολύ λιγότερες επιπλοκές αλλά και τελικά να εξοικονομούνται πόροι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου