Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

ΘΕΩΡΙΕΣ ΨΥΧΡΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Έχασαν οι ΗΠΑ τον πόλεμο των πυραύλων απο την Ρωσία;

Φωτογραφία για Έχασαν οι ΗΠΑ τον πόλεμο των πυραύλων απο την Ρωσία;

Στις 13 Σεπτεμβρίου 2013, η λιβανική εφημερίδα As-Safir, που αναπαράχθηκε και μεταφράστηκε στα γαλλικά από το ιρανικό πρακτορείο IRIB και άλλες ιστοσελίδες, παρουσίασε μια πρωτόγνωρη έκδοση της υπόθεσης των δύο αμερικανικών πυραύλων στην Ανατολική Μεσόγειο, στις περασμένες 3 Σεπτέμβριου.

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΤΗΣ 3ΗΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013

Σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή, που δόθηκε την ίδια ημέρα από τα ειδησεογραφικά πρακτορεία, η Ρωσία εντόπισε την εκτόξευση δύο βαλλιστικών πυραύλων στην περιοχή της Μεσογείου, οι οποίοι στη συνέχεια «έπεσαν στη θάλασσα».

Αν συνοψίσουμε τις διάφορες ειδήσεις και δελτία τύπου, τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων και το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είχαν διευκρινίσει:

Ότι «η εκτόξευση που έλαβε χώρα 10:16 π.μ. ώρα Μόσχας (6:16 GMT), εντοπίστηκε από τους σταθμούς ραντάρ του Armavir (νότια Ρωσία)»,ότι «οι πύραυλοι εκτοξέυθηκαν από το κεντρικό τμήμα της Μεσογείου προς την ανατολική ακτή»,ότι «υπήρξαν πράγματι δύο εκτοξεύσεις, και ότι έπεσαν στη θάλασσα»,ότι «ο Υπουργός Άμυνας Σεργκέι Shoigu ενημέρωσε τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, αρχηγό των Ε.Δ.».Σύμφωνα με τα δυτικά πρακτορεία ειδήσεων, μόνο «λίγο αργότερα» ανακοίνωσε το ισραηλινού υπουργείο Άμυνας την πρωινή επιτυχία μίας βολής ενός πύραυλου ραντάρ στα πλαίσια μιας αμερικανο-ισραϊλινής στρατιωτικής άσκησης».

Λίγο αργότερα ακόμη, μέσα στην ημέρα, και πάλι αυτή τη φορά από τη Ρωσία, το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax ανέφερε ότι «σύμφωνα με μια ρωσική στρατιωτικο-διπλωματική πηγή, θα μπορούσε να επρόκειτο για εκτοξεύσεις για βελτίωση μετεωρολογικών στοιχείων», και ανέφερε μια άλλη ρωσική πηγή που δήλωνε ότι ήταν «πιθανό τα αντιτορπιλικά 6ου Στόλου του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ να πυροβόλησαν εν λευκώ η να ευτοχεύσαν ψευδο-στόχους για να δοκιμαστεί η αποτελεσματικότητα της συριακής αντιπυραυλικής άμυνας
. Οι βολές αυτές θα μπορούσε να είχαν στόχο να εκφοβίσουν το συριακό λαό και να διαταράσσουν τη διεθνή κοινότητα».

ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ (ΑΝΕΠΙΒΕΒΑΙΩΤΕΣ) ΤΗΣ 13ΗΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΊΟΥ 2013

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν 10 ημέρες αργότερα από τη λιβανική εφημερίδα As-Safir (εφημερίδα της οποίας ο τίτλος σημαίνει «‘Ο Πρέβης»), η πραγματικότητα ήταν πολύ διαφορετική από αυτή τη παρουσίαση:

ΤΙ ΚΡΙΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΤΟΞΕΥΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΣΤΙΣ 2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ;

Μια εξέχουσα διπλωματική πηγή αποκάλυψε ότι «Ο πόλεμος των ΗΠΑ εναντίον της Συρίας άρχισε και τελείωσε κατά τη στιγμή της εκτόξευσης δύο βαλλιστικών πυραύλων που έπεσαν στη θάλασσα»!

Σύμφωνα με τη λιβανική εφημερίδα Assafir, επικαλούμενη αυτή την υψηλή πηγή, «οι δύο πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από τις αμερικανικές δυνάμεις από μια στρατιωτική βάση του ΝΑΤΟ στην Ισπανία.

Εντοπιστήκαν αμέσως από ρωσικά ραντάρ. Οι ρωσικές συστοιχίες αντιπυραυλικής άμυνας τους αναχαιτίσαν. Ένας πύραυλος εξερράγη στον αέρα, ενώ ο άλλος εκτράπηκε και στη συνέχεια έπεσε στη θάλασσα».


Φωτογραφία για ΕΧΑΣΑΝ ΟΙ ΗΠΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΠΥΡΑΥΛΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΑ;

Και η πηγή προσθέτει:

«Το ανακοινωθέν που εκδόθηκε από το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας σχετικά με την ανίχνευση των δύο βαλλιστικών πυραύλων που εκτοξεύθηκαν με κατεύθυνση τη Μεσόγειο παρέλειψε να επισημάνει δύο πληροφορίες: τις συντεταγμένες του τόπου εκτόξευσης των πυραύλων, και την αναχαίτιση τους».

Γιατί;

Επειδή αμέσως μετά από αυτή τη στρατιωτική επιχείρηση, η διεύθυνση της ρωσικής υπηρεσίας πληροφοριών ήρθε σε επαφή με την ανάλογη διεύθυνση πληροφοριών των ΗΠΑ για να την ενημερώσει ότι «χτύπημα της Δαμασκού ισούται με χτύπημα της Μόσχα και παραλείψαμε τη φράση που αφορά την αναχαίτιση των δύο πυραύλων από το ανακοινωθέν που δημοσιεύσαμε για να διαφυλάξουμε τις διμερείς σχέσεις και να μην προκαλέσουμε περισσότερη αναρρίχηση. Για το λόγο αυτό, θα πρέπει να επανεξετάσετε γρήγορα την πολιτική σας και τις προθέσεις σας σχετικά με τη συριακή κρίση και θα πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι σας είναι αδύνατο να εξαλείψετε την παρουσία μας στην περιοχή της Μεσογείου».

«Αυτή η άμεση αιφνιδιαστική αντιπαράθεση μεταξύ Μόσχας και Ουάσιγκτον αύξησε τη σύγχυση της κυβέρνησης Ομπάμα, η οποία πείστηκε περισσότερα ότι η ρωσική πλευρά είναι έτοιμη να πάει μέχρι το τέλος όσον αφορά το θέμα της Συρίας, και έδειξε ότι μόνο μια ρωσική πρωτοβουλία θα σώσει το πρόσωπο της κυβέρνησης των ΗΠΑ και τη θέληση της Ρωσίας να αποφασίσει για την ειρήνη ή τον πολέμο στη Συρία».

Η ίδια πηγή συνέχισε:

«Μετά την δήλωση του Ισραήλ ότι δεν γνώριζε τίποτα σχετικά με την εκτόξευση των πυραύλων στην πρώτη ανακοίνωση του, η Ουάσιγκτον ζήτησε από το Τελ Αβίβ να διεκδικήσει την εκτόξευση των πυραύλων για να σωθεί από τη δύσκολη θέση που βρισκόταν, ειδικά καθώς αυτή η βολή ήταν το σήμα του ξεκινήματος της επίθεσης εναντίον της Συρίας.

Προβλεπόταν ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ θα συμμετείχε στη G-20 για τη διεξαγωγή διαπραγματεύσεων σχετικά με την τύχη του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ».

«Μετά την βαλλιστική αντιπαράθεση μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας, η Μόσχα έχει αυξήσει τον αριθμό των στρατιωτικών εμπειρογνωμόνων της στη Συρία, και αύξησε το στρατιωτικό εξοπλισμό και τα πλοία της για να ενισχύσει τη στρατιωτική της παρουσία στην περιοχή της Μεσογείου, και επέλεξε να ανακοινώσει την πρωτοβουλία της σχετικά με το τέλος της επίθεσης εναντίον της Συρίας μετά την G-20
. Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά από συναντήσεις με τη συριακή κυβέρνηση που συμφώνησε με την πρόταση της Ρωσίας για τον έλεγχο των χημικών όπλων υπό διεθνή έλεγχο και να συμμορφωθεί με τη Διεθνή Σύμβαση για μη διάδοση των χημικών όπλων».

«Τα πρώτα αποτελέσματα της βαλλιστικής αντιπαράθεσης ΗΠΑ-Ρωσίας ήταν η ψήφος της βρετανικής Βουλής των Κοινοτήτων με την άρνηση της να συμμετάσχει στον πόλεμο στη Συρία, μια απόφαση που ακολουθήθηκε από τις ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της θέσης της Γερμανίδας Καγκελάριου Angela Merkel» αποκάλυψε επιπλέον η πηγή.

Ο Ομπάμα συνειδητοποίησε ότι δεν είχε άλλη επιλογή παρά να αναγκαστεί σε δραματική διπλωματική μεταστροφή την οποία ζήσαμε. Φέρεται να συμφώνησε με τη Μόσχα για μια τακτική εξόδου από τη κρίση: η ρωσική κυβέρνηση έκρυψε την αλήθεια για να αποφευχθεί η ταπείνωση των Ηνωμένων Πολιτειών, και σε αντάλλαγμα η Ουάσιγκτον συμφώνησε αρχικά για το σενάριο συμφωνίας με τη Δαμασκό για την διάθεση των χημικών όπλων της υπό διεθνή έλεγχο και να υπογράψει τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών σχετικά με την απαγόρευση τους.συνεπώς - και σύμφωνα με μια άλλη ανάλυση που μεταδίδεται από το πρακτορείο IRIB – η Συρία δεν έχει καμία άλλη επιλογή παρά να τεθεί υπό τη ρωσική πυρηνική ομπρέλα.ΣΧΟΛΙΑ

Το μέλλον θα δείξει αν αυτή η εκδοχή των γεγονότων είναι πραγματική ή αν είναι εξ ολοκλήρου ή εν μέρει, ωραιοποιημένη. Επιβάλλεται όμως να παρατηρήσουμε ότι, αν η ρωσική στρατιωτική επιτυχία αποδειχτεί αληθινή, θα επέτρεπε ταυτόχρονα:

α) - να κατανοήσουμε την στροφή 180 ° των ΗΠΑ,

β) - να μετρηθούν ακόμα καλύτερα τα δραματικά λάθη της γαλλικής διπλωματίας

γ) - να καταλάβουμε γιατί ένα μέρος της Μέσης Ανατολής φαίνεται σήμερα στα πρόθυρα της πτώσης στη ρωσική τροχιά:

Η Συρία δεν μπορεί πλέον να αρνηθεί τίποτα στη Μόσχα, είναι ήδη πιθανό ότι, εάν η Μόσχα το απαιτήσει, ο Μπασάρ αλ-Άσαντ θα αναγκαστεί να παραχωρήσει την εξουσία, στο πλαίσιο μιας συνολικής ειρήνης,Το Ιράν, το οποίο ελπίζει ότι η Ρωσία να του παραδώσει τους πυραύλους S-300 , μόλις ζητήσε τη βοήθεια της Μόσχας σχετικά με την πυρηνική κρίση, και πολύ περισσότερο, που η ρωσική κυβέρνηση φαίνεται έτοιμη να υπογράψει μια συμφωνία με την Τεχεράνη για τη κατασκευή ενός δεύτερου αντιδραστήρα στο ιρανικό εργοστάσιο του Μπουσέρ,Η Κύπρος, ενώ είναι μέλος της ΕΕ, ωστόσο, κοιτάζει όλο και περισσότερο προς τη Ρωσία, από την οποία κατάφερε μια πολύ ευνοϊκή αναδιαπραγμάτευσητου χρέους της , γεγονός που αποτελεί έμμεση μήνυμα προς τους «Ευρωπαίους εταίρους» της,Τέλος, η ίδια η Αίγυπτος, φαινομενικά φαίνεται να θέλει να αναβιώσει την περασμένη εποχή του Νάσερ, και ανακοίνωσε ότι «θέλει να επανασυνδεθεί με προνομιακές σχέσεις με τη Ρωσία».Όλα αυτά τα γεγονότα, τοποθετημένα άκρη με άκρη, φαίνονται να δείχνουν ότι εξελίσσεται μια μεγάλη γεωπολιτική στροφή σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η εποχή των αμερικανικής υπερ-ηγεμονίας δίνει ακαταμάχητα τη θέση της σε μια νέα εποχή με μεγάλο όφελος για τη Μόσχα και το Πεκίνο.

Όσον αφορά τη Γαλλία, αντί να κρατήσει τον παραδοσιακό ρόλο ισορροπίας που της ανήκει, και που θα επέτρεπε μια δυναμική επιστροφή επιρροής στη περιοχή και τον κόσμο, συνεχίζει, με την αυτοκτονική στρατηγική της.

Γινόμενη μια αμερικανική αποικία μέσω παρεμβολής της ΕΕ, υπό την ηγεσία μιας κάστας πολιτικών που κυλιέται με δουλοπρέπεια προς την Ουάσιγκτον, έτοιμη να εξαφανιστεί ακόμα περισσότερο μέσα στη «Μεγάλη Διαντλαντική Αγορά», η χώρα μας απλά επέλεξε να συνδέσει τη μοίρα της με την υπό παρακμή αμερικανική δύναμη.Η αμερικανική υπερδύναμη, η οποία κατά τα άλλα, αντιμετωπίζει τη Γαλλία ως ανδρείκελο του οποίου οι απόψεις μετρούν ως μηδέν, καθώς μόλις το έδειξε με καταιγιστική αδιάφορα στο ζήτημα της Συρίας.

François Asselineau (βιογραφικό στο Wikipedia)

www.upr.fr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου