Σε αυτές τις χώρες το ίντερνετ "πετάει"
Η Ελλάδα δεν περιλαμβάνεται στις χώρες με το πιο γρήγορο ίντερνετ αλλά αυτό δεν είναι είδηση.
Τη στιγμή που στην Ελλάδα οι τυχεροί που αγοράζουν 24MBps και παλεύουν με μια σύνδεση 10Mbps στο Χονγκ Κονγκ η μέση ταχύτητα σύνδεσης φτάνει τα 65,4 megabits.
Φυσικά το Χονγκ Κογκ δεν είναι το μόνο που έχει τόσο μεγάλες ταχύτητες σύνδεσης όπως έδειξε η έρευνα της Akamai.
Η Νότια Κορέα, η Ιαπωνία και η Σιγκαπούρη είναι ανάμεσα στους πρωταθλητές ταχύτητας στο διαδίκτυο.
Συγκεκριμένα η ταχύτητα στη Νότια Κορέα φτάνει τα 63.6Mbps και στην Ιαπωνία τα 52Mbps ενώ στη Σιγκαπούρη είναι οριακά πάνω από τα 50 και συγκεκριμένα στα 50.1Mbps.
Πέρα από το Βέλγιο και την Ολλανδία δεν υπάρχουν άλλες χώρες στην κορυφαία δεκάδα με τις χώρες που έχουν το πιο γρήγορο ίντερνετ.
Συγκεκριμένα το Ισραήλ κλείνει την πεντάδα με 47.7Mbps και ακολουθούν Ρουμανία (45.4Mbps), Λετονία (43.1Mbps), Ταϊβάν (42.7Mbps), Ολλανδία (39.6Mbps) και το Βέλγιο (38.5Mbps) που κλείνει τη δεκάδα.
Η Ρουμανία είναι η έκπληξη της κατάταξης ενώ η Λετονία είναι γνωστό ότι έχει επενδύσει στις νέες τεχνολογίες και παρέχει στους κατοίκους της υψηλές ταχύτητες σύνδεσης.
Οι ΗΠΑ βρίσκοναι στην 13η θέση με μέση ταχύτητα τα 37Mbps ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο είναι στην 16η θέση με 35.7Mbps.
Την ίδια στιγμή στη Βρετανία, σε εργαστήριο, οι επιστήμονες κατάφεραν να φτάσουν ταχύτητα σύνδεσης στο 1.4 τεραμπίτ το δευτερόλεπτο, μια αστρονομική ταχύτητα μακριά από την καθημερινότητά μας.
Η ομάδα των επιστημόνων κατασκεύασε το πρωτότυπο δίκτυο χρησιμοποιώντας καλώδια οπτικής ίνας αλλά και ένα ειδικό λογισμικό με την ονομασία Flexigrid.
Έτσι κατάφεραν οι επιστήμονες να πετύχουν πολλαπλές ταυτόχρονες μεταδόσεις δεδομένων που όλες μαζί έφτασαν τα 1.7TBps.
Συγκεκριμένα οι επιστήμονες κατάφεραν να πετύχουν 7 παράλληλες συνδέσεις των 200GBps η κάθε μία σε ένα κοινό δίκτυο.
Η κοινή χρήση των δικτύων λειτούργησε θετικά στο όλο εγχείρημα καθώς το δίκτυο ενισχύθηκε κατά 42.5% σε σύγκριση με παλαιότερες προσπάθειες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου