Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Η ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΕΞΟΔΟΥ

ΤΡΕΛΟ ΔΟΥΛΕΜΑ από τους δημοσιογράφους της Wall Street Journal! Έσκασαν στα γέλια όταν άκουσαν για την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές!!! (VIDEO)
14 - 4 - 14

ΤΡΕΛΟ ΔΟΥΛΕΜΑ από τους δημοσιογράφους της Wall Street Journal! Έσκασαν στα γέλια όταν άκουσαν για την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές!!! (VIDEO)
 
Το MoneyBeat της Wall Street Journal παραθέτει τις απόψεις επενδυτών «που επέλεξαν να αγνοήσουν το πάρτυ των ελληνικών ομολόγων».
Την ίδια στιγμή αναρτά video από το WSJ που χαρακτηρίζει «συμβολική» την κίνηση της Ελλάδας για έκδοση ομολόγου.
Εχει ενδιαφέρον στο βίντεο (1.12) ότι όταν ο δημοσιογράφος Andrew Peaple ρωτά την συντάκτρια του WSJ για τις ευρωπαϊκές αγορές, Katie Martin, αν αυτό σημαίνει ότι η ελληνική οικονομία επιστρέφει, "the Greek economy is back?", αυτή λύνεται στα γέλια!
 
 

Αυτές είναι οι απόψεις μερικών επενδυτών που επέλεξαν να αγνοήσουν το πάρτυ των ελληνικών ομολόγων
Colm McDonagh, επικεφαλής του τμήματος χρέους των αναδυόμενων αγορών της Insight Investments:
"Προσπεράσαμε την ευκαιρία να συμμετάσχουμε στη διαπραγμάτευση, καθώς δεν βρίσκουμε την Ελλάδα ιδιαίτερα ελκυστική σε αυτά τα επίπεδα. Αναγνωρίζουμε ότι η Ελλάδα έχει κάνει μεγάλη πρόοδο τα τελευταία χρόνια, αλλά δεν είμαστε σίγουροι ότι η απόδοση, μας αποζημιώνει επαρκώς για την υποκείμενη πιστωτική ποιότητα. "
Martin Harvey, διαχειριστής κεφαλαίων σταθερού εισοδήματος της Threadneedle Investments, είπε ότι δεν αγόρασε ελληνικά ομόλογα:
"Είναι δύσκολο να ορίσεις το σημείο της εύλογης αξίας για τα ελληνικά ομόλογα λόγω της ειδικής φύσης της εν λόγω αγοράς. Δεν υπάρχει κάποια διαμόρφωση στο 10ετές και έχει μια εξαιρετικά χαμηλή πιστοληπτική ικανότητα. Εάν η βελτίωση της φύσης και η ισχυρή απόδοση των άλλων χωρών του προγράμματος χρησιμοποιηθεί ως σημείο αναφοράς, τότε οι αποδόσεις θα πρέπει να συνεχίζουν να γίνονται πιο σφιχτές καθώς θα ομαλοποιούνται οι συνθήκες. Για περισσότερο ευέλικτους πελάτες αυτή μπορεί να είναι μια ελκυστική προοπτική. Ωστόσο, η χαμηλή πιστοληπτική ικανότητα και τα αμφισβητήσιμα μακροπρόθεσμα θεμελιώδη μεγέθη εξακολουθούν να απαγορεύουν στους πιο συντηρητικούς πελάτες τη συμμετοχή τους".
Mike Riddell, διαχειριστής ομολογιακών αμοιβαίων κεφαλαίων της M & G Investments:
"Κάποιοι θα χρησιμοποιήσουν την έκδοση πενταετών ομολόγων της Ελλάδας, με λιγότερη από 5% απόδοση, για πουν ότι είναι το τέλος της κρίσης χρέους της ευρωζώνης. Άλλοι θα υποστηρίξουν ότι η συμπεριφορά της κεντρικής τράπεζας κατά τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργήσει τεράστιο ηθικό κίνδυνο, όπου η υπόσχεση της φαινομενικής άπειρης ρευστότητας και η αντίληψη ότι σχεδόν κανείς δεν θα επιτραπεί να πτωχεύσει (default ), ώθησε τους επενδυτές να αγνοούν τους κινδύνους και να κυνηγούν τις αποδόσεις
Εκείνοι που αγοράζουν την νέα έκδοση ομολόγων της Ελλάδας, θέτουν, χωρίς αμφιβολία το πρωτογενές πλεόνασμα της ως έναν σημαντικό λόγο, αλλά ενώ η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας είναι εντυπωσιακή, αξίζει να σημειωθεί ότι το ΔΝΤ προβλέπει τον λόγο χρέους / ΑΕΠ στην Ελλάδα στο τέλος του 2015, να είναι υψηλότερο του 170%, και αυτό μαλιστα να βασίζεται σε κάτι που φαίνεται για άλλη μια φορά, ως ηρωικές υποθέσεις περί ανάπτυξης.
Η ρευστότητα δεν είναι υποκατάστατο για τη φερεγγυότητα, και δεν πιστεύω ότι η Ελλάδα είναι φερέγγυα, γεγονός που καθιστά τη νέα έκδοση ομολόγου, κάτι εύκολο να αποφευχθεί. "
BryanCarter, επικεφαλής διαχειριστής κεφαλαίων χρέους των αναδυόμενων αγορών της Acadian Asset Management. Δεν αγόρασε ελληνικά ομόλογα:
"Το εξετάσαμε, αλλά ήρθε με μια απόδοση αρκετά κάτω από αυτό που νομίζαμε ότι ήταν λογικό, δεδομένου του επιπέδου του κινδύνου που ενυπάρχει. Θα πρέπει να εξετάζουμε με συγκρίσιμες καταστάσεις. Δεν είναι μόνο το γεγονός η Ελλάδα έχει πιστοληπτική διαβάθμιση «σκουπιδιού», είναι επίσης το γεγονός ότι η Ελλάδα ανήκει σε μια σχετικά μικρή ομάδα χωρών, για τις οποίες υπάρχει άμεσος κίνδυνος χρεοκοπίας (default), κάτι πουείναι σήμερα μια ανησυχία. Οι επενδυτές συγκεντρώνουν το σύνολο της περιφέρειας μονομιάς και έχουν πάψει να κάνουν μια διαφοροποίηση μεταξύ Πορτογαλίας και Ελλάδας ή μεταξύ Ισπανίας και Ελλάδας.
Υπάρχει μια τεράστια διαφορά μεταξύ του οικονομικού δυναμικού, της ανάκαμψης τους και της βιωσιμότητά τους. Εικάζω ότι πολλοί επενδυτές μπορεί να έχουν εξαντλήσει τα κέρδη τους από την Ισπανία και την Πορτογαλία και ψάχνουν τώρα για κάτι υψηλότερης απόδοσης".
Gary Jenkins, αναλυτήςτης LNG Capital. Η εταιρία του δεν συμμετέχει στη διαπραγμάτευση: "Η συντριπτική πλειοψηφία του [απίστευτου ελληνικού] χρέους, η χώρα το οφείλει στους Ευρωπαίους εταίρους της και θα μπορούσαμε να ισχυριστούμε ότι οι εξαιρετικά ευνοϊκοί όροι με πολύ χαμηλό επιτόκιο, με πολύ μεγάλη λήξη, αντικατοπτρίζουν ακριβώς την άποψη ότι το χρέος εξακολουθεί να φαίνεται μη βιώσιμο και ότι οι όροι είναι ενδεικτικοί μιας κατάστασης που θα λυθεί μόνο, σε κάποιο στάδιο, από μια περαιτέρω αναδιάρθρωση του χρέους.
Οποιαδήποτε τέτοια περίπτωση όμως είναι ίσως χρόνια μακριά από τώρα και έτσι το πιο πιθανό αποτέλεσμα για τη νέα αυτή έκδοση ομολογιακού δανείου είναι ότι θα πρέπει να ξεπληρωθεί αρκετό καιρό προτού [οι διεθνείς πιστωτές της] εξετάσουν ποια μέτρα πρέπει να ληφθούν για τα δάνεια τους".
 

Πηγή: lefteria-news.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου