ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΠΟΥ ΑΔΥΝΑΤΙΖΟΥΝ
Σπουδαία ανακάλυψη για... λιχούδηδες έκαναν ερευνητές από την Αγγλία,
οι οποίοι βρήκαν την πρωτεΐνη που ταυτίζεται με τη γεύση και τη δομή του λίπους.
Αυτό θα βοηθήσει τη βιομηχανία τροφίμων να μειώσουν σε μεγάλο βαθμό το λίπος, χωρίς ωστόσο να μειωθεί η ποιότητα, η γεύση και υφή του προϊόντος.
Οι επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου κατασκεύασαν τυποποιημένες πρωτεΐνες οι οποίες έχουν την ικανότητα να διασπώνται εύκολα σε μικρά σωματίδια.
Με τον τρόπο αυτό μιμούνται την συμπεριφορά του λίπους, κατά τη διαδικασία παραγωγής τροφίμων.
Τα νέα προϊόντα χαμηλών λιπαρών με την τεχνική της υποκατάστασης του λίπους με πρωτεΐνες, θεωρείται ότι θα βγουν στην αγορά σε δυο χρόνια.
Σπουδαία ανακάλυψη για... λιχούδηδες έκαναν ερευνητές από την Αγγλία,
οι οποίοι βρήκαν την πρωτεΐνη που ταυτίζεται με τη γεύση και τη δομή του λίπους.
Αυτό θα βοηθήσει τη βιομηχανία τροφίμων να μειώσουν σε μεγάλο βαθμό το λίπος, χωρίς ωστόσο να μειωθεί η ποιότητα, η γεύση και υφή του προϊόντος.
Οι επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου κατασκεύασαν τυποποιημένες πρωτεΐνες οι οποίες έχουν την ικανότητα να διασπώνται εύκολα σε μικρά σωματίδια.
Με τον τρόπο αυτό μιμούνται την συμπεριφορά του λίπους, κατά τη διαδικασία παραγωγής τροφίμων.
Τα νέα προϊόντα χαμηλών λιπαρών με την τεχνική της υποκατάστασης του λίπους με πρωτεΐνες, θεωρείται ότι θα βγουν στην αγορά σε δυο χρόνια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου