Σάββατο 2 Μαΐου 2015

ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ ΣΤΗ ΣΕΛΗΝΗ

Η νέα τεχνολογία της NASA ξεπερνάει κάθε φαντασία –
Από τη Γη στο φεγγάρι σε 4 ώρες



Όταν οι Savage Garden τραγουδούσαν «to the moon and back» σίγουρα δε φαντάζονταν
ότι σε 20 χρόνια κάτι τέτοιο θα ήταν εφικτό και μάλιστα μέσα σε 4 μόνο ώρες.
Κι όμως αυτό ακριβώς υπόσχεται η νέα τεχνολογία της NASA.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η Daily Mail,
η Nasa πιστεύεται ότι δοκιμάζει κρυφά ένα επαναστατικό νέο τρόπο διαστημικού ταξιδιού
που θα μπορούσε μια μέρα να επιτρέψει στους ανθρώπους να ταξιδεύουν με ταχύτητες μεγαλύτερες από του φωτός.




Οι ερευνητές αναφέρουν ότι η νέα αυτή τεχνολογία θα μπορεί να μεταφέρει τους επιβάτες και τον εξοπλισμό τους
στο φεγγάρι σε μόλις τέσσερις ώρες, ενώ ένα ταξίδι στο Αλφα του Κενταύρου, που τώρα χρειάζεται δεκάδες χιλιάδες χρόνια, θα μπορούσε να γίνει σε μόλις 100 χρόνια.
Το σύστημα βασίζεται σε ηλεκτρομαγνητική μονάδα, την EMDrive, η οποία μετατρέπει την ηλεκτρική ενέργεια σε ώθηση χωρίς να χρειάζονται καύσιμα πυραύλων.
Σύμφωνα με την κλασική φυσική, αυτό θα ήταν ανέφικτο, διότι παραβιάζει το νόμο της διατήρησης της ορμής. Ο νόμος ορίζει ότι η ορμή του συστήματος είναι σταθερή, αν δεν υπάρχουν εξωτερικές δυνάμεις που δρουν στο σύστημα (γι” αυτό χρησιμοποιείται προωθητικό στους πυραύλους)
nasa
Η έννοια του EmDrive κινητήρα είναι σχετικά απλή. Παρέχει ώθηση σε ένα διαστημόπλοιο από μικροκύματα γύρω από ένα κλειστό δοχείο. Στη φωτογραφία είναι η πρώτη συσκευή που δημιουργήθηκε από τον Roger Sawyer

Όμως τώρα, η NASA έχει κατασκευάσει ένα EMDrive που λειτουργεί σε συνθήκες όπως αυτές του διαστήματος, σύμφωνα με τους χρήστες στο φόρουμ NasaSpaceFlight.com.
Η έννοια του EmDrive κινητήρα είναι σχετικά απλή. Παρέχει ώθηση σε ένα διαστημόπλοιο χρησιμοποιώντας μικροκύματα. Η ηλιακή ενέργεια παρέχει την ηλεκτρική ενέργεια για να τροφοδοτήσει τα μικροκύματα, πράγμα που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται προωθητικό. Οι εφαρμογές αυτού θα μπορούσαν να είναι τεράστιες.
Για παράδειγμα, οι υπάρχοντες δορυφόροι θα μπορούσαν να είναι στο μισό μέγεθος που είναι σήμερα χωρίς την ανάγκη να μεταφέρουν καύσιμα. Οι άνθρωποι θα μπορούσαν επίσης να ταξιδέψουν πιο μακριά στο διάστημα, δημιουργώντας «καύσιμα» στη πορεία.
nasa_1
Η ηλιακή ενέργεια παρέχει την ηλεκτρική ενέργεια για να τροφοδοτήσει τα μικροκύματα. Οι συνέπειες για αυτό θα μπορούσε να είναι τεράστιες. Για παράδειγμα, οι δορυφόροι θα μπορούσαν να είναι στο μισό μέγεθος που είναι σήμερα χωρίς να χρειάζεται να μεταφέρουν καύσιμα

Βέβαια η φυσική λέει ότι τα σωματίδια στο κβαντικό κενό δεν μπορεί να είναι ιονισμένα, οπότε δεν μπορεί να υπάρξει ώθηση, αλλά οι δοκιμές της NASA φέρεται να έχουν δείξει το αντίθετο.
«Η NASA έχει δοκιμάσει με επιτυχία το EmDrive τους σε απόλυτο κενό και η εφαρμογή ήταν απόλυτα επιτυχημένη» επισημαίνουν οι ερευνητές.
Ωστόσο, η επίσημη ιστοσελίδα της NASA αναφέρει ότι: «Υπάρχουν πολλές φαινομενικά παράλογες θεωρίες που έχουν γίνει πραγματικότητα σε όλα αυτά τα χρόνια της επιστημονικής έρευνας. Αλλά για το άμεσο μέλλον, κάτι τέτοιο παραμένει ακόμα σε θεωρητικό επίπεδο.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου