Ένα ελληνικό εστιατόριο ανάμεσα στα 25 καλύτερα του κόσμου
Το ελληνικό μενού ανάμεσα στους καλύτερους παγκόσμιους ναούς της γεύσης
που έδωσε στη δημοσιότητα το Τrip Αdvisor, ο μεγαλύτερος ταξιδιωτικός ιστότοπος παγκοσμίως.
Το ελληνικό εστιατόριο που περιλαμβάνεται τόσο στην παγκόσμια λίστα με τα καλύτερα
πολυτελή εστιατόρια όσο και στην αντίστοιχη ευρωπαϊκή είναι το Funky Gourmet στην Αθήνα.
Στην παγκόσμια λίστα κατέλαβε την 21η θέση και στην ευρωπαϊκή τη 13η.
Οι λίστες καταρτίστηκαν με βάση τις επιλογές των χρηστών του TripAdvisor.
Την 1η θέση στην παγκόσμια και στην ευρωπαϊκή λίστα των 25 καλύτερων εστιατορίων
κατέλαβε το Martin Berasategui στην Ισπανία.
Η λίστα με τα 25 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου:
1. Martin Berasategui, Lasarte-Ισπανία
2. Europea, Mόντρεαλ-Καναδάς
3. Maison Lameloise, Chagny-Γαλλία
4. Adam's, Μπέρμιγχαμ-Αγγλία
5. Restaurant Sat Bains, Νότιγχαμ-Αγγλία
6. Geranium, Κοπεγχάγη-Δανία
7. Pic, Βαλένς-Γαλλία
8. Narisawa, Μινάτο-Ιαπωνία
9. Le Manoir Aux Quat' Saisons, Γκρέιτ Μίλτον, Αγγλία
10. Epicure, Παρίσι-Γαλλία
11. El Cellar de Can Roca, Χιρόνα-Ισπανία
12. TRB, Πεκίνο-Κίνα
13. Table 9, Ντουμπάι-Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
14. HanTing Restaurant, Χάγη-Ολλανδία
15. Bouley, Nέα Υόρκη-ΗΠΑ
16. Alinea, Σικάγο-ΗΠΑ
17. Restaurant Locavore, Ούμπουντ-Ινδονησία
18. El Club Allard, Μαδρίτη-Ισπανία
19. The French Cafe, Όκλαντ-Νέα Ζηλανδία
20. Noma, Κοπεγχάγη-Δανία
21. Funky Gourmet, Αθήνα-Ελλάδα
22. The Test Kitchen, Γούντστοκ-Νότιος Αφρική
23. La Bourgogne, Μπουένος Άιρες-Αργεντινή
24. Vue de Monde, Μελβούρνη-Αυστραλία
25. Borago, Σαντιάγο-Χιλή
Στην ελληνική λίστα με τα 10 καλύτερα πολυτελή εστιατόρια, μετά το Funky Gourmet που κατέλαβε την 1η θέση, βρίσκονται κατά σειρά προτίμησης τα εξής: Ελαίας γη (Κηφισιά), Tamam (Ρόδος), Lotus Eaters (Ελούντα), Sea Side by Notos (Περίβολος Σαντορίνης), ΜΑΝΗΜΑΝΗ (Αθήνα), Πρίμα Πλώρα (Ρέθυμνο Κρήτης), Το Psaraki (Βλυχάδα Σαντορίνης), Κέρασμα (Ρόδος), Μelenos Lindos Restaurant (Λίνδος Ρόδου).
Ο γαστρονομικός τουρισμός όπως έχουν αναδείξει τουριστικοί φορείς της χώρας πρέπει να βρίσκεται μέσα στις προτεραιότητες, στο πλαίσιο ανάπτυξης των εναλλακτικών μορφών τουρισμού. Πάντως, για το 2016 η Ελλάδα θα έχει την ευκαιρία να προσελκύσει το παγκόσμιο γαστρονομικό ενδιαφέρον με αφορμή τη διοργάνωση του 37ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Αρχιμαγείρων (WACS).
Τη διεκδίκηση της διοργάνωσης συντόνισε η Artion Confernces and Events για λογαριασμό της Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων Ελλάδος. To συνέδριο θα πραγματοποιηθεί από τις 24 έως τις 27 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη και αναμένεται να προσελκύσει περί τα 2.000 άτομα απ’ όλο τον κόσμο.
Το εστιατόριο του Κεραμικού, βραβευμένο με δύο αστέρια Michelin, το πρώτο το 2012, το δεύτερο το 2014, "τρέχει" μια ομάδα είκοσι πέντε ταλαντούχων νεαρών ανθρώπων. Ψυχή της ομάδας του Funky Gourmet είναι οι Αργυρώ και Γεωργιάννα Χιλιαδάκη και ο Νίκος Ρούσσος. Οι δύο τελευταίοι είναι και οι επικεφαλής Chef του εστιατορίου. Μαζί με τον Chef της Σπονδής, είναι οι μόνοι Έλληνες Chef βραβευμένοι με δύο αστέρια Michelin. Η δε Γεωργιάννα Χιλιαδάκη αποτελεί ακόμη πιο ιδιαίτερη περίπτωση, αφού είναι η μοναδική στον κόσμο Ελληνίδα Chef βραβευμένη με δύο αστέρια Michelin και από τις ελάχιστες γυναίκες Chef στον κόσμο που έχουν πετύχει αυτήν τη διάκριση.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου