Οι μετανάστες απειλούν Το Γερμανικό «κοινωνικό κράτος»
Ντμίτρι Ντομπρόβ, αρθρογράφος Inosmi ru
Τον Δεκέμβριο, ο αριθμός των προσφύγων που διέσχισαν τα σύνορα της Γερμανίας το 2015,
είναι πάνω από 1 εκατομμύριο άνθρωποι .
Τα στοιχεία αυτά δημοσιεύονται από την κυβέρνηση της Βαυαρίας στο Μόναχο,
που σημαντικά υπερέβησαν τις επίσημες προβλέψεις.
Στην πραγματικότητα, τα στοιχεία θα μπορούσαν να είναι ακόμη υψηλότερα,
διότι πολλοί πρόσφυγες αποφεύγουν την καταγραφή.
Στο πλαίσιο αυτό, η Βαυαρία ζήτησε για άλλη μια φορά ότι η κυβέρνηση του Βερολίνου
να καθορίσει ένα ανώτατο όριο για ενδεχόμενη είσοδο προσφύγων,
δεδομένου ότι η Γερμανία δεν είναι σε θέση να αντέξει μια τέτοια εισροή προσφύγων.
Ωστόσο, η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ με τον συνήθη τρόπο
αγνοεί αυτά τα αιτήματα.
Η υποδοχή των προσφύγων – ένα εξαιρετικά πολύπλοκο θέμα στα οργανωτικά και οικονομικά προβλήματα. Μόνο η Βαυαρία φέτος δέχθηκε περίπου 153.000 πρόσφυγες και υποχρεούται να παρέχει όλη την απαραίτητη ιατρική βοήθεια στους άστεγους.
Και αυτό παρά το γεγονός ότι πολλοί Γερμανοί ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, δεν υπάρχουν αρκετά καταφύγια για τους άστεγους, και τα δύο τρίτα των ηλικιωμένων πάσχουν από έλλειψη χρημάτων.
Μέχρι το τέλος του έτους, έγινε σαφές ότι η Γερμανία δεν ήταν προετοιμασμένη να λάβει ένα τόσο μεγάλο αριθμό προσφύγων. Ο Οργανισμός Μετανάστευσης και Προσφύγων στη Νυρεμβέργη δεν έχει το χρόνο να επεξεργαστεί τις αιτήσεις που κατατέθηκαν , δεν διαθέτει επιχειρήσεις για περισσότερες από 300 χιλιάδες υποθέσεις ατόμων που αναζητούν εργασία υπό το καθεστώς του πρόσφυγα.
Από την άποψη αυτή, οι αρχές πρέπει να προσλάβουν τέσσερις χιλιάδες νέους υπαλλήλους για να χειριστούν τα έγγραφα. Τον Δεκέμβριο, πραγματοποιήθηκε η παραίτηση του επικεφαλής των κοινωνικών και ιατρικών υπηρεσιών του Βερολίνου Lageso Franz Allert – λόγω της πλήρους αποδιοργάνωσης της εργασίας.
Οι αρχές του Βερολίνου, όπως έχει διαπιστωθεί, δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στην εισροή προσφύγων λόγω έλλειψης ξενώνων και σκηνών.
Το Πρόβλημα των προσφύγων οδηγεί στην πόλωση της γερμανικής κοινωνίας.
Το κόμμα της Λαϊκής Δεξιάς «Εναλλακτικό για τη Γερμανία» (AFD) ενίσχυσε σημαντικά τη θέση του , ειδικά στα ανατολικά. Σύμφωνα με έρευνες, καταλαμβάνει το 8% των ψηφοφόρων σε ολόκληρη τη Γερμανία, μεταξύ των οποίων το 16% στις ανατολικές πολιτείες και 10% στη Βαυαρία.
Την ίδια στιγμή, το συντηρητικό CDU / CSU και το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας και το κόμμα των «Ελεύθερων Δημοκρατών» χάνει την υποστήριξη των ψηφοφόρων. Η Δημοτικότητα της Άνγκελα Μέρκελ μειώθηκε από 75% τον Απρίλιο σε 49% το Νοέμβριο και το 52% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει την κρίση των προσφύγων.
Αυξάνεται ο αριθμός των Γερμανών που είναι υπέρ της άποψης ότι τη Μέρκελ δεν θα την ψηφίσουν για μια τέταρτη θητεία.
Η κατάσταση αυτή θεωρείται ως ένα ιστορικό χαμηλό της Γερμανικής ηγεσίας.
Η Frontex, η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Συνοριακής Φύλαξης τον Μάρτιο προειδοποίησε τη Γερμανική κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένου του Υπουργείου Εσωτερικών και προσωπικά την Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, την κλίμακα του επικείμενου προβλήματος των προσφύγων, αλλά το Βερολίνο έχει αγνοήσει αυτές τις πληροφορίες.
Η Ανεξέλεγκτη μετανάστευση παραβιάζει την ευρωπαϊκή και την Γερμανική νομοθεσία, αλλά η Μέρκελ κρατά ένα καλό πρόσωπο σε ένα κακό παιχνίδι. Συλλαμβάνονται στα Γερμανικά σύνορα για διακίνηση και εμπορία ανθρώπων και ανοιχτά δηλώνουν: «Η καγκελάριος Μέρκελ κάλεσε τους πρόσφυγες στη Γερμανία, έτσι εμείς κανονίζουμε την παράδοση.»
Τα Λόγια της Μέρκελ ήταν » απόλυτα κατανοητά » σε όλα τα καυτά σημεία σε όλο τον κόσμο-από το Αφγανιστάν έως την Ερυθραία, το Ιράκ την Συρία και την Λιβύη. Άρχισε η μετακίνηση των ανθρώπινων μαζών, συγκρίσιμη με τα μεγαλύτερα κύματα μετανάστευσης στην Ευρώπη του έτους 1945.
Διαπράχθηκαν λάθη, τόσο πολλά που η δεξιά πτέρυγα του κινήματος άρχισε να χτίζει μια θεωρία συνωμοσίας ότι η κυβέρνηση εσκεμμένα ακολούθησε μια πολιτική της «αλλαγής πληθυσμών», μετατρέποντας την Γερμανία σε φυλετικό καζάνι.
Η Μέρκελ επιδιώκει μια πολιτική «ανοικτών θυρών» και έχει προκαλέσει την αποδοκιμασία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ιδίως εκείνες που είναι στο δρόμο των προσφύγων. Έχουν ανοιχτά κατηγορήσει την Γερμανία για «ανθρωπιστικό μεσσιανισμό», το οποίο δεν είναι καλό.
Έντονη δυσαρέσκεια υπάρχει και στις υπηρεσίες ασφαλείας της Γερμανίας.. Σε εσωτερική εγκύκλιο του Γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών αναφέρεται ότι η ενσωμάτωση εκατομμυρίων προσφύγων απλά δεν είναι δυνατή, στην Ευρώπη εισάγεται ο ισλαμικός εξτρεμισμός, οι εθνικές και εθνοτικές συγκρούσεις άλλων χωρών. Αυτή την άποψη υποστηρίζει το προσωπικό της Γερμανικής υπηρεσίας πληροφοριών BND, της αστυνομίας και της Ομοσπονδιακής υπηρεσίας προστασίας του συντάγματος.
Μέχρι σήμερα, το 54% των Γερμανών πιστεύουν ότι η μαζική εισροή προσφύγων υπονομεύει τα θεμέλια της ασφάλειας και δραματικά αυξάνει την τρομοκρατική απειλή.
Σχεδόν όλοι οι ειδικοί, οι κοινωνιολόγοι και οι υπάλληλοι επιβολής του νόμου έρχονται να πιστεύουν ότι η κύρια αιτία για αυτή την κατάσταση είναι η ίδια η Άνγκελα Μέρκελ και επιτυγχάνεται με την πολιτική των «ανοικτών θυρών».
Παρά το γεγονός ότι τα στοιχεία της έρευνας, καθώς και η αυξανόμενη κριτική από όλες τις πολιτικές δυνάμεις, εν τούτοις η Άνγκελα Μέρκελ, έχει σταθερά αρνηθεί να αναγνωρίσει το «ανώτατο όριο» για τον προσφυγικό πληθυσμό.
Παρατηρητές τη συγκρίνουν με την τρελή οδηγό που οδηγεί στην αντίθετη λωρίδα.
Η Άνγκελα Μέρκελ βρίσκεται αντιμέτωπη με την αυξανόμενη αντίδραση στις τάξεις του δικού της κόμματος CDU. Το δεύτερο πρόσωπο στο κόμματος , ο υπουργός οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε, ο υπουργός εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ, καθώς και όλη η οργάνωση της νεολαίας Junge Union απαιτούν την άμεση πορεία διόρθωσης στο θέμα των προσφύγων. Ζητούν από την Μέρκελ τουλάχιστον να ακούει τις δηλώσεις των Ευρωπαίων πολιτικών: του Γάλλου πρωθυπουργού Μανουέλ Βαλς, του προέδρου του Ευρωπαϊκού συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, Του Σουηδού Υπουργού για την ένταξη του Μόργκαν Johansson. Όλοι λένε ότι η Ευρώπη δεν είναι σε θέση να δεχθεί τον αυξανόμενο αριθμό προσφύγων. Ωστόσο, Άνγκελα Μέρκελ παραμένει ακλόνητη και αρνείται να ορίσει το ανώτατο όριο για τον αριθμό των προσφύγων.
Η πιο πρόσφατη πρωτοβουλία της Μέρκελ — για να προσθέσει έναν «συνασπισμό με πρόθυμους» — απέτυχε. Το έργο αυτό υπέθετε την πληρωμή της Τουρκίας με 3 δισ. Ευρώ για το πιο σκληρό έλεγχο των συνόρων,την μετανάστευση των προσφύγων από τη Μέση Ανατολή απευθείας στην Ευρώπη και την διανομή των ποσοστώσεων τους σε όλες τις χώρες της ΕΕ. Ιδιαίτερα δραστικά εναντίον αυτού του σχεδίου ήταν η Γαλλία, όπου επιτυχίες της ψηφοφορίας του «Εθνικού μετώπου» τρόμαξε τους πολιτικούς.
Παρά τη θέση της Μέρκελ, η ηγεσία της χριστιανοδημοκρατικής ένωσης, υπό την πίεση των περιστάσεων αρχίζει να προσαρμόζει τη θέση του στο θέμα των προσφύγων. Στο ψήφισμα του παρελθόντος του συνεδρίου του CDU ανέφερε ότι οι χριστιανοδημοκράτες είναι αποφασισμένοι να μειώσουν σημαντικά τον αριθμό των προσφύγων και των μεταναστών, δεδομένου ότι μακροπρόθεσμα, αυτό δημιουργεί ένα υπέρογκο φορτίο για τη Γερμανία.
Αν αποτύχουν τα πανευρωπαϊκά μέτρα για τον περιορισμό της μετανάστευσης, η Γερμανία θα ενισχύσει καθεστώς συνόρων.
Παραδόξως, έντονη περιφρόνηση των εθνικών συμφερόντων γίνεται στη Γερμανία ιδιόμορφος κανόνας. Η πολιτική των Γερμανικών αρχών, τόσο των εκτελεστικών όσο και των δικαστικών, εδώ και καιρό είναι σε αντίθεση με τις διαθέσεις των Γερμανών. Μια βόμβα έκανε αποδεκτή το Δεκέμβριο η απόφαση του Ομοσπονδιακού δικαστηρίου στο Kassel — δεν αρνήθηκε την λήψη του κοινωνικού επιδόματος σε όλα τα πρόσωπα, που ζουν στο έδαφος της Γερμανίας τουλάχιστον για 6 μήνες.
Αυτό προκάλεσε έντονη αρνητική αντίδραση στην ομόσπονδα κρατίδια και τις κοινότητες στη Γερμανία επειδή, σε αντίθεση με το επίδομα ανεργίας, που πληρώνεται από τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό η κοινωνική πρόνοια πληρώνεται από τις τοπικές αρχές. Το Κοινωνικό επίδομα περίπου αντιστοιχεί με το ελάχιστο επίδομα της ανεργίας , το λεγόμενο Hartz IV, και είναι περίπου 400 ευρώ το μήνα ανά άτομο που είναι περισσότερο από ό, τι παίρνει για την εργασία του στη Ρουμανία ο δάσκαλος. Επιπλέον, στον δικαιούχο του επιδόματος θα καταβάλλεται στέγαση και θέρμανση.
Το ποσό του κόστους σε αυτό το πλαίσιο, μπορεί να αποτελέσει μόνο για το πρώτο στάδιο μέχρι και ένα δισεκατομμύριο Ευρώ. Οι αρχές της Γερμανίας χρόνια προσπαθούν να αντισταθούν στις προσπάθειες των πολιτών της ΕΕ να διεισδύσουν στο γενναιόδωρο Γερμανικό σύστημα κοινωνικής πρόνοιας, και τώρα το κενό στη νομοθεσία τρυπιέται με διατρητική μηχανή. Αυτό σημαίνει ότι σήμερα αυτό μπορεί να επωφεληθούν από περίπου 130 χιλιάδες άτομα που ήδη ζουν στη Γερμανία, κυρίως μετανάστες από τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία.
Μετά από αυτό στη Γερμανία είναι έτοιμοι να ξεχυθούν εκατοντάδες χιλιάδες υποψήφιοι των παροχών από τις φτωχές χώρες της Ευρώπης. Αυτό, με τη σειρά του, θα θέσει σε κίνδυνο την ύπαρξη του Γερμανικού «κράτους πρόνοιας» και θα προκαλέσει βαθύτατη δυσαρέσκεια στον εργατικό πληθυσμό της Γερμανίας.
Η συμμετοχή στο Γερμανικό κοινωνικό σύστημα των ατόμων που δεν έχουν δώσει ούτε μια δεκάρα σε αυτό, συνιστά παραβίαση των θεμελιωδών αρχών της δικαιοσύνης, λένε οι ειδικοί.
ria.ru
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου