Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

ΥΠΕΡΟΧΟ ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

Κοτόπουλο λεμονάτο, στο αλουμινόχαρτο


Κοτόπουλο λεμονάτο, στο αλουμινόχαρτο

Μπορώ να σας πω ότι είναι πιο εύκολο και πιο γευστικό το κοτόπουλο με την παρακάτω συνταγή.
Μετά από δοκιμές σε ταψιά, πυρέξ, κεραμικά, με ή χωρίς καπάκι, θα λατρέψετε αυτή την απλή συνταγή με σίγουρο αποτέλεσμα.
Υλικά
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 4 στήθη κοτόπουλο
  • 1 κουταλιά μουστάρδα Dijon
  • 1 κουταλιά μουστάρδα με σπόρους
  • Ξηρό θυμάρι και δενδρολίβανο
  • Ξύσμα 1 λεμονιού
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Πατάτες baby
  • 1 λεμόνι σε φετούλες
  • Λίγο μαϊντανό
Εκτέλεση
  • Ανάψτε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
  • Σε ένα μπολάκι ανακατέψτε το ελαιόλαδο, τις μουστάρδες, το θυμάρι, το δενδρολίβανο και το ξύσμα λεμονιού -Προσθέστε αλάτι, πιπέρι
  • Κόψτε 4 μεγάλα κομμάτια αλουμινόχαρτο
  • Κόψτε τις πατάτες στα 4 ή στα 2 αν είναι μικρές και τοποθετήστε τις στο κέντρο κάθε αλουμινόχαρτου
  • Ρίξτε στις πατάτες λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι
  • Βάλτε κάθε κομμάτι κοτόπουλου στο μπολ με τις μουστάρδες, γυρίστε το να πάρει καλά
  • Βάλτε το κοτόπουλο πάνω από τις πατάτες, και στα 4 αλουμινόχαρτα
  • Τοποθετήστε στην κορυφή τις φετούλες λεμονιού
  • Κλείστε το αλουμινόχαρτο, προσθέστε λίγο αν χρειάζεται σε κάθε πακέτο και βάλτε τα όλα σε ένα ταψάκι
  • Αφήστε το να ψηθεί 45 λεπτά, χαμηλώστε λίγο την ένταση στους 180 βαθμούς
  • Ανοίξτε στο τέλος τα πακέτα και ψήστε για 3-4 λεπτά να καραμελώσει από πάνω
  • Σερβίρετε αμέσως, ρίξτε μαϊντανό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου