Ποια είναι τα 8 καλύτερα ελληνικά φαγητά για τους τουρίστες
Την δική τους λίστα με τα καλύτερα και τα νοστιμότερα φαγητά
της Ελλάδας δημιούργησαν οι ξένοι επισκέπτες, οι οποίοι δηλώνουν
ενθουσιασμένοι με τις παραδοσιακές ελληνικές λιχουδιές.
Ταραμοσαλάτα: Φτιαγμένη από ταραμά, ελαιόλαδο και λεμόνι, η φρέσκια εκδοχή δεν έχει καμία σχέση με ό,τι πωλείται στα μάρκετ.
Κολοκυθοκεφτέδες: Κολοκύθι, κρεμμυδάκι, λαδάκι, αυγουλάκια και μυδωρικά σε όμορφες μπουκιές που τρώγονται καλύτερα όταν είναι ζεστές.
Τοματοκεφτέδες: Μοιάζουν με τους κολοκυθοκεφτέδες αλλά εδώ το βασικό υλικό είναι οι ντομάτες. Τοματοκεφτέδες με ντοματίνια Σαντορίνης είναι must επιλογή.
Φρέσκο ψάρι: Με την δεύτερη μεγαλύτερη ακτογραμμή στην Ευρώπη είναι κρίμα να είσαι στην Ελλάδα και να μην δοκιμάσεις ένα από τα φρέσκα ψάρια της.
Μουσακάς: Ε, δεν θα έλειπε από τη λίστα ένα πιάτο που τα τελευταία χρόνια σταμάτησε να είναι τυποποιημένο.
Χωριάτικη σαλάτα: Φέτα, ντομάτα, αγγουράκι και ξερή ρίγανη θα παραμένει πάντα η τοπ επιλογή.
Μπουγάτσα: Μια ζεστή και γλυκιά πίτα με τραγανό φύλλο και πλούσια κρέμα που δεν αντιστέκεται κανείς.
Λουκουμάδες: Μπορεί να μας διεκδικούν τους λουκουμάδες αλλά η αλήθεια είναι πως με την κανελίτσα και το φρέσκο μέλι θα θυμίζουν πάντα Ελλάδα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου