Αφράτο και λαχταριστό κέικ με κακάο και ολόκληρα αχλάδια!
Υλικά
3 αχλάδια μεγάλα, ώριμα
150γρ. ζάχαρη καστανή ψιλή και 2 κουτ, σούπας για το πασπάλισμα
160γρ. βούτυρο
3 αβγά
1 καψουλάκι βανίλιας
100γρ. τυρί κρέμα
2 κουτ. σούπας κακάο σε σκόνη άγλυκο
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
300γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, καλά κοσκινισμένο
4 κουτ. σούπας πούδρα αμυγδαλόψιχας
150γρ. ζάχαρη καστανή ψιλή και 2 κουτ, σούπας για το πασπάλισμα
160γρ. βούτυρο
3 αβγά
1 καψουλάκι βανίλιας
100γρ. τυρί κρέμα
2 κουτ. σούπας κακάο σε σκόνη άγλυκο
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
300γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, καλά κοσκινισμένο
4 κουτ. σούπας πούδρα αμυγδαλόψιχας
Διαδικασία
Βήμα 1
Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο και τη καστανή ζάχαρη μέχρι το μίγμα να αφρατέψει. Στη συνέχεια, χωρίς να σταματήσετε το χτύπημα, προσθέτετε τα αβγά ένα-ένα, το τυρί κρέμα, τη βανίλια και 2 κουτ. σούπας από τη πούδρα αμυγδάλου. Τέλος προσθέτετε το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύετε το μίγμα με μια σπάτουλα μέχρι τα υλικά να ομογενοποιηθούν.
Βήμα 2
Καθαρίζετε τα δυο αχλάδια και προσεκτικά με το ειδικό εργαλείο βγάζετε τους πυρήνες χωρίς όμως να κόψετε τα αχλάδια. Καθαρίζετε και το τρίτο αχλάδι και το κόβετε σε κύβους.
Βήμα 3
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνετε και στρώνετε τη μακρόστενη φόρμα με αντικολητικό χαρτί.
Βήμα 4
Αδειάζετε στη φόρμα τη μισή ποσότητα από το μίγμα και σκορπίζετε τη μισή ποσότητα από τα κυβάκια αχλαδιού. Σκεπάζετε με την υπόλοιπη ποσότητα του κέικ. Πασπαλίζετε τα ολόκληρα αχλάδια με την υπόλοιπη πούδρα αμυγδάλου και τα βυθίζετε όρθια μέσα στο μίγμα του κέικ, έτσι ώστε το πάνω μέρος τους να είναι έξω από το μίγμα του κέικ και σε απόσταση 2-3 εκατοστών μεταξύ τους. Ρίχνετε και τα υπόλοιπα κυβάκια από τα αχλάδια στην επιφάνεια του κέικ και πασπαλίζετε με τη ζάχαρη. Ψήνετε στο φούρνο για 1 ώρα και 15 λεπτά. Αποσύρετε από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσει για να το ξεφορμάρετε με τη βοήθεια του αντικολλητικού χαρτιού.
Tip: Πούδρα αμυγδαλόψιχας θα βρείτε έτοιμη στα σούπερ μάρκετ σε φακελάκια.
olivemagazine.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου