Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

ΑΝΕΚΔΟΤΑ

ΑΠΟ ΡΑΔΙΟ ΑΡΒΥΛΑ

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΧΩΡΙΣΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ 2011

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΑΠΟ ΤΗΝ  ΕΤ3


Να μη λείψει κανείς (εκτός από την κρίση)» είναι το σύνθημα του φετινού καρναβαλιού της Χωριστής που μας καλεί να  διασκεδάσουμε  με την ψυχή σας και να τα ξεχάσουμε όλα.  Έτσι δεν θα ήταν δυνατόν από αυτή την εκδήλωση να λείπει η ΕΤ3, αφού την κορύφωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων της Χωριστής, με την παρέλαση των αρμάτων  την Καθαρά Δευτέρα 7-3-2011 στις 3.00 το μεσημέρι, θα καλύψει σε απ’ ευθείας μετάδοση.
Μετά την επιτυχημένη προβολή της εκπομπής «Κυριακή στο χωριό» στη Χωριστή, η οποία σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της AGB σημείωσε ρεκόρ τηλεθέασης, η ΕΤ3  θα μεταδώσει το μεγάλο γνήσιο παραδοσιακό καρναβάλι της Χωριστής.




«Να μη λείψει κανείς (εκτός από την κρίση)»

πηγη    DRAMAnia.gr

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ STROS KAAN

ΚΙΒΩΤΟΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ

Χιλιάδες χρόνια πριν, την εποχή του μεγάλου κατακλυσμού,  η Κιβωτός του Νώε έσωσε κάθε μορφή ζωής , ανθρώπους , ζώα και φυτά. Η Σύγχρονη Κιβωτός που έχει δημιουργηθεί κάτω από τους πάγους της Νορβηγίας ίσως και να είναι και η μοναδική μας ελπίδα μπροστά σε αυτό που έρχεται το 2012. Πρόκειται για μία Τράπεζα Ζωής που έχει κατασκευαστεί να διαρκέσει 10.000 χρόνια. Ουσιαστικά είναι ένα θησαυροφυλάκιο που παραμένει καλά σφραγισμένο μέχρι την «Ημέρα της Κρίσης», οπότε και θα τεθεί σε λειτουργία.

Πού βρίσκεται  η "κιβωτός" σωτηρίας.
 
  Η υπόγεια αυτή βάση κατασκευάστηκε στο απομονωμένο νησί  Σβάλμπαρντ στην Αρκτική , μέσα σε ένα βουνό, σε βάθος 100 μέτρων κάτω από τη Γη, με πρωτοβουλία της Νορβηγικής Κυβέρνησης. Μοιάζει με τούνελ 120 μέτρων.
 Στο τέλος του τούνελ υπάρχουν τρεις τεράστιοι τσιμεντένιοι θόλοι μέσα στους οποίους θα αποθηκευτούν συνολικά 4,5 εκατομμύρια σπόροι φυτών έτοιμοι να αναπτυχθούν την ώρα και την ημέρα της κρίσης για να αποτελέσουν βασική τροφή για τον άνθρωπο. Οι κατασκευαστές αυτής της σύγχρονης Κιβωτού του Νώε, διαβεβαιώνουν ότι:
  «Η Κιβωτός είναι φτιαγμένη για να αντέξει από χτύπημα με πυρηνικά όπλα μέχρι την πτώση στη Γη ενός μεγάλου αστεροειδού
  Εξωτερικά δε θυμίζει σε τίποτα μία Κιβωτό. Θα την παρομοίαζε κανείς με ένα σφηνοειδές τριγωνικό κτίσμα, που έχει τοποθετηθεί σε ένα βουνό.
  Ανοίγοντας την πόρτα και μπαίνοντας στο εσωτερικό  έχεις την αίσθηση ότι εισέρχεσαι από ένα εχθρικό περιβάλλον σε ένα ασφαλές σπίτι που την κατάλληλη στιγμή θα προστατεύσει εσένα αλλά και όλη την ανθρωπότητα.  Ό,τι κι αν συμβεί έξω από αυτό το ασφαλές σπίτι, αυτό θα τα καταφέρει και θα επιζήσει. Και μαζί με αυτό κάθε ανθρώπινη ύπαρξη.

  Οι σωλήνες που το περιστοιχίζουν χρησιμεύουν για την ψύξη του χώρου. Πρέπει το μέρος να ψύχεται όσο γίνεται περισσότερο έτσι ώστε ακόμα κι αν η Γη ζεσταθεί υπερβολικά ο «φύλακας ζωής» να παραμείνει παγωμένος για επιπλέον 25 χρόνια. Οι κλειδωμένες, σχεδόν σφραγισμένες πόρτες διατηρούν την περιοχή παγωμένη.
Τι υπάρχει μέσα στην "κιβωτό ".
 
Το γιγαντιαίο αυτό οικοδόμημα λειτουργεί ως μία τράπεζα σπόρων. Στο εσωτερικό του φυλάσσονται εκατομμύρια ασημένιοι φάκελοι καθένας από τους οποίους περιέχει ένα δείγμα σπόρου. Άλλωστε η επίσημη ονομασία του είναι «Παγκόσμιο Θησαυροφυλάκιο Σπόρων» και εδώ βρίσκει κανείς αντίγραφα όλων των σπόρων του κόσμου. Από λουλούδια της Καλιφόρνια μέχρι το πιο αρχαίο ρύζι της Κίνας, Εάν ένας αστεροειδής προσκρούσει στη Γη, οι σπόροι αυτοί αμέσως θα αρχίσουν να καλλιεργούνται από εδώ και έτσι η Ζωή θα ξεκινήσει και πάλι.
Σχετίζεται με την απειλή του 2012;
  Όσοι ασχολούνται με το τι θα συμβεί το 2012, διατυπώνουν τη θεωρία ότι σε πολλές αναπτυγμένες χώρες του κόσμου είναι στα σκαριά υπόγειες βάσεις για να σωθούν οι εκλεκτοί του κόσμου αν και εφόσον επέλθει η μεγάλη καταστροφή το 2012.
Αυτό μπορεί να ακούγεται κάπως συνωμοσιολογικό όμως δεν είναι εντελώς αυθ��ίρετο.
  Η δήλωση του Πρωθυπουργού της Νορβηγίας στα εγκαίνια του παγκόσμιου θησαυροφυλακίου σπόρων, δημιούργησε καχυποψία για τον πραγματικό σκοπό της "κιβωτού": «Αυτή η υπόγεια βάση είναι η ασφαλιστική μας δικλείδα», είπε ο Νορβηγός. Ασφαλιστική δικλείδα από τι άραγε;  Μήπως από αυτό που μπορεί να συμβεί το 2012;
Ποιοί χρηματοδότησαν την δημιουργία της κιβωτού;

  Ένα ακόμη στοιχείο που προκαλεί ερωτηματικά, είναι το κόστος του "καταφυγίου".  Συνολική η κατασκευή του έφτασε τα 6 εκατομμύρια δολάρια και καλύφθηκε αποκλειστικά από τη Νορβηγική κυβέρνηση. Τα δε λειτουργικά έξοδα της «Γενετικής Τράπεζας», τα οποία παραμένουν άγνωστα για ευνόητους λόγους, καλύπτονται από χρηματοδοτήσεις των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της Αυστραλίας και της Γερμανίας αλλά και από ιδιωτικές δωρεές προσώπων και ιδρυμάτων. Το κόστος για τη μεταφορά των 4,5 εκατομμυρίων σπόρων, από κάθε γωνιά του πλανήτη, που φυλάσσονται σαν κόρη οφθαλμού θα καλυφθεί από το ίδρυμα Μπιλ Γκέιτς.

Γιατί κατασκευάστηκε σε χρόνο-ρεκόρ;

Κάτι άλλο εντυπωσιακό και συνάμα περίεργο είναι ο χρόνος κατασκευής της υπόγειας Κιβωτού Ζωής,που δίνει την εντύπωση οτι κάποιοι βιάζονταν να ολοκληρωθεί αφού σε διάστημα λιγότερο του ενός χρόνου η υπόγεια σανίδα σωτηρίας μας ήταν έτοιμη.
Οι ημερομηνίες μιλούν από μόνες τους:
Μάρτιος 2006
Ανακοινώνεται το σχέδιο της Νορβηγίας για την κατασκευή ενός τεράστιου έργου.
Φεβρουάριος 2007
Παρουσιάζονται τα αρχιτεκτονικά σχέδια της υπόγειας Κιβωτού.
Μάρτιος 2007
Ξεκινάει η κατασκευή της βάσης.
Φεβρουάριος 2008
Γίνονται τα εγκαίνια της Κιβωτού.

   Για πρώτη φορά στα χρονικά ένα έργο ολοκληρώνεται τόσο άμεσα. Μέσα σε 11 μήνες η υπόγεια βάση ήταν έτοιμη όσο δηλαδή χρειάζεται για να ανεγερθεί μία απλή μονοκατοικία στην Αθήνα. Ποιο μεγάλο γεγονός προέβλεψαν στη Νορβηγία και βιάστηκαν να είναι έτοιμοι πριν από αυτό; Τα σενάρια είναι πολλά. Το γεγονός όμως παραμένει : στα έγκατα ενός βουνού, κάτω από τους πάγους της Νορβηγίας υπάρχει ένα καταφύγιο έτοιμο ακόμη και για σύγκρουση της γης με μετεωρίτη! Άραγε πόσοι, ποιοι και με ποια κριτήρια θα επιλεγούν οι εκλεκτοί που θα καταφέρουν να το χρησιμοποιήσουν;

ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΝΩΕ

«Κιβωτός του Νώε» για τα φυτά του κόσμου κατασκευάζεται στην Αρκτική

Η ζωή σε χρονοκάψουλα

To αρχιπέλαγος του Σβάλμπαρντ θα παραμείνει ασφαλές ακόμα και σε περίπτωση παγκόσμιας καταστροφής
To αρχιπέλαγος του Σβάλμπαρντ θα παραμείνει ασφαλές ακόμα και σε περίπτωση παγκόσμιας καταστροφήςΑΠΕ
Όσλο: Μια υπόγεια εγκατάσταση όπου θα φυλάσσονται σπόροι από εκατομμύρια ποικιλίες καλλιεργούμενων φυτών ξεκίνησε να κατασκευάζεται τη Δευτέρα σε ένα απομονωμένο νορβηγικό νησί, ώστε να λειτουργήσει σαν Κιβωτός του Νώε στην περίπτωση παγκόσμιας καταστροφής.
Το τούνελ από ενισχυμένο τσιμέντο, σκαμμένο σε βάθος 70 μέτρων στην πλαγιά ενός βουνού στο έρημο νησί Σβάλμπαρντ, περίπου 1.000 χλμ από το Βόρειο Πόλο, θα προφυλάσσει για χιλιάδες χρόνια 1,5 δισεκατομμύρια σπόρους από τρία εκατομμύρια ποικιλίες καλλιεργήσιμων φυτών.
«Αυτή η τράπεζα σπόρων έχει παγκόσμια σημασία» σχολίασε ο Νορβηγός πρωθυπουργός Γιενς Στόλτενμπεργκ στην τελετή θεμελίωσης, πάνω από τα φιορδ και τους παγετώνες του Σβάλμπαρντ. Μαζί του, οι πρωθυπουργοί της Σουηδίας, της Δανίας, της Φινλανδίας και της Ισλανδίας.
Η εγκατάσταση, που αναμένεται να λειτουργήσει το 2007, θα ελέγχεται με τηλεχειρισμό από τη Νορβηγία, ενώ το όλο πρόγραμμα θα διαχειρίζεται το Παγκόσμιο Ίδρυμα Ποικιλότητας Καλλιεργειών, με έδρα τη Ρώμη. Στους φορείς που μετέχουν περιλαμβάνεται επίσης ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ.
Οι σπόροι θα φυλάσσονται σε θερμοκρασία -18 βαθμών Κελσίου, τη βέλτιστη θερμοκρασία για τη διατήρησή τους. Ακόμα όμως και στην περίπτωση βλάβης των ψυκτικών μηχανισμών, τα δείγματα θα παραμένουν κάτω από τους 0 βαθμούς χάρη στους παγετώνες που καλύπτουν το βουνό.
Σε περίπτωση καταστροφικών ασθενειών στις καλλιέργειες, άλλων φυσικών καταστροφών ή πολέμων, κάθε χώρα θα μπορεί να ζητά από την τράπεζα σπόρους ώστε να αντικαταστήσει χαμένες ποικιλίες.
Όπως σχολιάζει εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Ιδρύματος Ποικιλότητας των Καλλιεργειών, οι πόλεμοι στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, καθώς και η γενοκτονία της Ρουάντα το 1994, οδήγησαν στην εξαφάνιση δεκάδων σημαντικών φυτών που καλλιεργούνταν στις περιοχές αυτές. Χάρη στην κατεψυγμένη κιβωτό του Σβάλμπαρντ, αυτό δεν πρόκειται να ξανασυμβεί, είπε.

Μέσα από ένα επιστημονικό ταξίδι θα δούμε τις πιθανότερες αιτίες που θα ανατρέψουν τις προβλέψεις. Θυμηθείτε τον πανικό Y2K (υπολογιστές) στις αρχές της δεκαετίας τιυ 2000. Ο καθένας ήταν προετοιμασμένος για μια παγκόσμια συντριβή του υπολογιστή του, αλλά…. δεν έγινε τίποτα.
Γιατί; Λόγω του κατάλληλου σχεδιασμού και της ανάλυσης της κατάστασης που είχε προηγηθεί;
Οι επιστήμονες της NASA είχαν μελετήσει τη Γη αρκετό καιρό πριν. Ο κόσμος δεν θα τελειώσει στις 21 Δεκεμβρίου του 2012 παρά τα όσα γράφονται για το ημερολόγιο των Μάγιας.
Εδώ είναι 5 λόγοι, για τους οποίους η Γη θα συνεχίσει να περιστρέφεται:
  • 1. Το ημερολόγιο των Μάγια μελετήθηκε από επιστήμονες της ΝΑSA διεξοδικά;
«Όπως το ημερολόγιο που έχετε στον τοίχο του σπιτιού σας, δεν παύει να υφίσταται μετά την 31η Δεκεμβρίου, το ημερολόγιο των Μάγια δεν παύει να υφίσταται στις 21 Δεκεμβρίου 2012. Η ημερομηνία αυτή είναι το τέλος της μακράς περιόδου της εποχής των Μάγια και όπως το ημερολόγιό σας αρχίζει να προσμετρά πάλι την 1η Ιανουαρίου, μια άλλη μακρά εποχή αρχίζει και για το ημερολόγιο των Μάγια».
  • 2. Όταν οι επιστήμονες ρωτήθηκαν ποια είναι τα φαινόμενα που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τη γη, η NASA ανακοίνωσε για τις επόμενες δεκαετίες:
“Δεν υπάρχουν πλανητικές ευθυγραμμίσεις τις επόμενες δεκαετίες, η Γη δεν θα διασχίζει το γαλαξιακό επίπεδο το 2012 και αν ακόμη οι πλανήτες μπορούσαν να ευθυγραμμιστούν, οι επιπτώσεις στη Γη θα ήταν αμελητέες. Κάθε Δεκέμβριο, έχουμε μια ευθυγράμμιση της γης και του ήλιου, με το κατά προσέγγιση κέντρο του Γαλαξία μας, αλλά αυτό είναι ένα ετήσιο γεγονός που δεν έχει συνέπειες. ”
  • 3. Θα συγκρουστεί ο πλανήτης Planet X (αστεροειδής) ή η Έριδα (αστεροειδής) στην προσέγγιση με τη γη απειλώντας με καταστροφή;
Ιστορίες (Nibiru) για ακυβέρνητους πλανήτες, είναι μια φάρσα του Διαδικτύου. Δεν υπάρχει καμία πραγματική βάση για τις αξιώσεις αυτές. Αν ήταν πραγματικές και κατευθύνονταν να συναντήσουν τη γη το 2012, οι αστρονόμοι θα το είχαν διαπιστώσει παρακολουθώντας τουλάχιστον την τελευταία δεκαετία και ο κίνδυνος θα ήταν ορατός ακόμα και με γυμνό μάτι. Προφανώς, δεν υπάρχει. Η Έρις (αστεροειδής) είναι πραγματική, αλλά είναι ένας πλανήτης νάνος παρόμοιος με τον Πλούτωνα που θα παραμείνει στο εξωτερικό ηλιακό σύστημα. Το πιο κοντινό που μπορεί να προσεγγίσει τη Γη είναι περίπου 4 δισεκατομμύρια μίλια “.
  • 4. Όταν οι επιστήμονες ρωτήθηκαν αν η Γη κινδυνεύει να πληγεί από μετεωρίτη το 2012; Το θεωρούν απίθανο.
“Η Γη ήταν πάντα αντικείμενο έλξης για κομήτες και αστεροειδείς. Η τελευταία μεγάλη πτώση ήταν 65 εκατομμύρια χρόνια πριν, όταν οδήγησαν στην εξαφάνιση των δεινοσαύρων. Σήμερα οι αστρονόμοι της NASA διεξάγουν μια έρευνα που ονομάζεται Spaceguard για να βρουν οποιονδήποτε μεγάλο αστεροειδή βρίσκεται κοντά στη Γη, πολύ πριν συγκρουστεί. Έχουμε ήδη διαπιστώσει ότι δεν υπάρχει καμία απειλή αστεροειδών τόσο μεγάλη όσο αυτή που σκότωσε τους δεινόσαυρους. Όλη αυτή η εργασία γίνεται ανοιχτά με δημοσιεύσεις στην ιστοσελίδα της NASA στο νέο της πρόγραμμα, όπου μπορείτε και οι ίδιοι να διαπιστώσετε”.
  • 5. Υπάρχει κίνδυνος από γιγάντιες ηλιακές καταιγίδες που προβλέπονται για το 2012;
«Η Ηλιακή δραστηριότητα έχει τακτικό κύκλο, με αιχμές περίπου κάθε 11 χρόνια. Κοντά σε αυτές τις αιχμές δραστηριότητας, οι ηλιακές εκλάμψεις μπορούν να προκαλέσουν κάποια διακοπή των δορυφορικών επικοινωνιών, αν και οι μηχανικοί μαθαίνουν πως να προστατεύουν με ηλεκτρονικά μέσα τη γη, από τις ηλιακές καταιγίδες. Αλλά δεν υπάρχει ειδικός κίνδυνος που συνδέεται με το 2012. Το επόμενο ηλιακό μέγιστο θα γίνει στο πλαίσιο 2012-2014 και δεν διαφέρει από τους προηγούμενους κύκλους σε όλη την ιστορία.
Η NASA λέει, «Που είναι η επιστήμη; Που είναι η απόδειξη; Δεν υπάρχει κανένας από όλους τους πλασματικούς ισχυρισμούς, είτε παράγονται σε βιβλία, ταινίες, ντοκιμαντέρ ή μέσω του Διαδικτύου, που να μπορέσει να μεταβάλλει το απλό γεγονός. Δεν υπάρχει κανένα αξιόπιστο στοιχείο και για οποιοδήποτε από τους ισχυρισμούς που να στηρίξει ασυνήθιστες εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα το Δεκέμβριο του 2012 “.
Παρ’ όλες τις θεωρίες που πλανώνται, αυτοί είναι οι πλέον βασικοί λόγοι που ο κόσμος δεν θα τελειώσει το 2012!
Πηγή: NewsBomb.