Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

ΖΩΝΤΑΝΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ

Εκπληκτικές 3D οφθαλμαπάτες

 
Εκπληκτικές 3D οφθαλμαπάτες
Εκπληκτικές 3D οφθαλμαπάτες
Εκπληκτικές 3D οφθαλμαπάτες
Εκπληκτικές 3D οφθαλμαπάτες
 
 
 

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΟΝ ΑΡΗ

Λουλούδι και «σαύρα» στην επιφάνεια του Άρη

Χλωρίδα και πανίδα εντοπίστηκε στον Άρη. Μήπως είναι καιρός να μετακομίσουμε σε άλλο πλανήτη;
Η NASA φαίνεται ότι προσπαθεί να συγκαλύψει την ανακάλυψη τόσος της σαύρας όσο και του λουλουδιού, που έχουν εντοπιστεί.
Ένα παράξενο πλάσμα, πιθανότατα σαύρα ή τρωκτικό, είναι η τελευταία μορφή εξωγήινης ζωής που εντοπίστηκε σε εικόνες του ρομπότ Curiosity στον Άρη.


Η αρειανή σαύρα εντοπίστηκε από έναν Ιάπωνα χρήστη του Διαδικτύου μερικές δεκάδες μέτρα μακριά από έναν σκίουρο που είχε ανακαλυφθεί νωρίτερα σε διαφορετική φωτογραφία της αποστολής.

Εκτός όμως από πανίδα στον Άρη φαίνεται ότι έχει ανακαλυφθεί και χλωρίδα. Το εξάτροχο ρομπότ της NASA είχε φωτογραφήσει πριν από μερικούς εβδομάδες κάτι που έμοιαζε με λουλούδι.

Το Διαδίκτυο μπορεί να βοά για τις συγκλονιστικές εικόνες, περιέργως όμως η NASA δεν έχει προβεί ακόμα στην ιστορική ανακοίνωση.

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΑΦΟΒΑ ΤΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ

Πέμπτη, 30 Μαΐου 2013


Μύθοι και αλήθειες γύρω από την κατανάλωση φρούτων

Τα καλοκαιρινά φρούτα και οι ευεργετικές τους ιδιότητες
Τα φρούτα περιέχουν κατά κύριο λόγο τον μονοσακχαρίτη φρουκτόζη, στον οποίο οφείλεται και η γλυκιά τους γεύση.

Στα καλοκαιρινά φρούτα, η φρουκτόζη μπορεί να συνοδεύεται και από μικρότερες ποσότητες γλυκόζης (την κοινή ζάχαρη), αλλά η ύπαρξη των φυτικών ινών στο ίδιο τρόφιμο, καθιστά την απορρόφησή της αργή, με συνέπεια να μην δημιουργούνται υψηλές τιμές ζαχάρου στο αίμα.

Γιατί τότε λένε ότι τα φρούτα παχαίνουν;

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι το καλοκαίρι, είναι η κατανάλωση μεγάλων μερίδων φρούτων. Ας δούμε όμως τι σημαίνει αυτό πρακτικά:

Ένα ισοδύναμο φρούτου στη διαιτολογία, μπορεί να προσληφθεί καταναλώνοντας ένα μέτριο μήλο ή 10-12 ρόγες σταφύλι ή 6 μεγάλες φράουλες ή μια πολύ λεπτή φέτα καρπούζι. Φαντάζομαι όμως ότι κανείς δεν μπορεί να σταματήσει στις 10 ρόγες σταφύλι, αλλά παράλληλα δεν έχει την τάση να φάει συχνά 3 μήλα!

Συνεπώς, η ποσότητα είναι που μετράει περισσότερο από το είδος του φρούτου. Κανένα τρόφιμο δεν απαγορεύεται, την στιγμή που καταναλώνεται με μέτρο.

Επίσης, καλό είναι να θυμάστε ότι όσο πιο ώριμο είναι το φρούτο τόσο υψηλότερος είναι ο γλυκαιμικός του δείκτης, δηλαδή τόσο περισσότερο θα ανεβάσει το ζάχαρό σας.

Φράουλες: 5-6 μεγάλες φράουλες ή 10 μικρές αντιστοιχούν σε ένα ισοδύναμο φρούτου και αποδίδουν περίπου 50 θερμίδες. Είναι τρόφιμο πλούσιο σε βιταμίνη C, φολικό οξύ και μαγγάνιο και φυτικές ίνες.

Κεράσια: 10-12 κεράσια αντιστοιχούν σε ένα ισοδύναμο φρούτου και αποδίδουν περίπου 90 θερμίδες. Περιέχουν περίπου 3 γραμμάρια φυτικών ινών και είναι πλούσια σε βιταμίνη C και κάλιο.

Ροδάκινα: ένα μέτριο ροδάκινο αντιστοιχεί σε ένα ισοδύναμο φρούτου και αποδίδει περίπου 70 θερμίδες. Είναι τρόφιμο πλούσιο σε φυτικές ίνες, βιταμίνη Α, νιασίνη και κάλιο.

Βερίκοκα: 2-3 μέτρια βερίκοκα αντιστοιχούν σε ένα ισοδύναμο φρούτου και αποδίδουν περίπου 75 θερμίδες. Περιέχει μεγάλες ποσότητες καλίου και φυτικών ινών, ενώ παράλληλα δεν στερείται σε περιεκτικότητα βιταμινών C και Α.

Πεπόνι: μια λεπτή φέτα πεπόνι αντιστοιχεί σε ένα ισοδύναμο φρούτου και αποδίδει περίπου 65 θερμίδες. Είναι φρούτο ιδιαίτερα πλούσιο σε βιταμίνες Α και C αλλά και σε κάλιο, ενώ παράλληλα αποτελεί καλή πηγή φυτικών ινών, φολικού οξέος, νιασίνης και βιταμίνης Β6.

Καρπούζι: μια λεπτή φέτα καρπούζι (περίπου ένα φλιτζάνι του τσαγιού) αντιστοιχεί σε ένα ισοδύναμο φρούτου και αποδίδει περίπου 50 θερμίδες. Είναι πλούσιο σε νερό, κάλιο και βιταμίνες Α και C.

Σύκα: ένα μεγάλο σύκο, αντιστοιχεί σε ένα ισοδύναμο φρούτου και αποδίδει περίπου 50 θερμίδες. Περιέχει τις περισσότερες φυτικές ίνες από όλα τα παραπάνω και είναι πλούσιο σε βιταμίνη Κ.

Με βάση τα παραπάνω, απολαύστε άφοβα τα καλοκαιρινά φρούτα και προσφέρετε στον οργανισμό σας ενυδάτωση και τόνωση κατά τους θερμούς καλοκαιρινούς μήνες. Μην ξεχνάτε ότι οι έρευνες δείχνουν ότι οι άνθρωποι που καταναλώνουν, φρούτα σαν ενδιάμεσα γεύματα ή σαν μέρος ενός ελαφριού γεύματος, τείνουν να διατηρούν ή και να μειώνουν το βάρος τους, καθώς τα φρούτα θεωρείται ότι ενισχύουν τον κορεσμό.

ΗΛΙΟΣ ΠΗΓΗ ΖΩΗΣ

-Πρώτη φορά στην Κρήτη;
-Ναι, ο γιατρός μας το επέβαλε. Ο ήλιος είπε πως θα μας "γιατρέψει" !!!
Συνημμένη Εικόνα: sunbath1.jpg



Ο μονάκριβος Ελληνικός ήλιος, η βιταμίνη D, φαίνεται ότι είναι το κλειδί για την ενεργοποίηση των γονιδίων μας !!!


Απόγευμα Δευτέρας: Πίνοντας καφέ με το ξαδελφάκι μου σε μια καφετέρια στο λιμανάκι του Ρεθύμνου, παρατήρησα μια κυρία περί τα 45 να απομακρύνει την καρέκλα της σταδιακά από το τραπεζάκι που καθόταν. Μου πήρε λίγη ώρα να καταλάβω ότι ευθυγράμμιζε το κάθισμα της κάθε 10 λεπτά με τις ακτίνες του ήλιου.

Κάποια στιγμή κατάλαβε ότι την σχολιάζαμε (είμαι και λίγο αδιάκριτος, την έβγαλα και φωτογραφία), μας χαμογελά και μας λέει: "The sun! The sun! Can you bring this to Sweden? (τον ήλιο, τον ήλιο. Μπορείς να μας τον φέρεις στη Σουηδία;)"

Δημοσιευμένη  εικόνα

Σχεδόν 20 χρόνια ανάμεσα στους τουρίστες, ένα είναι το συμπέρασμα και ας με συγχωρέσουν κάποιοι: Η Ελλάδα είναι για ήλιο και θάλασσα...

Βρετανοί επιστήμονες ανακάλυψαν ένζυμα που πιστεύουν ότι αποτέλεσαν το πρωταρχικό βιολογικό ρολόι για όλες σχεδόν τις μορφές ζωής του πλανήτη μας, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στο Nature.

Αυτό το αρχέγονο βιολογικό ρολόι αναπτύχθηκε όχι ως αντίδραση στο οξυγόνο, αλλά στην αυξομειούμενη υπεριώδη ακτινοβολία του Ήλιου.

Δημοσιευμένη  εικόνα

Το κοινό αρχέγονο βιολογικό ρολόι άρχισε να «χτυπά» πριν από 2,5 δισ. χρόνια.
Μέχρι τώρα ήταν ένα από τα μεγαλύτερα επιστημονικά μυστήρια για το πότε και πώς η ζωή δημιούργησε το δικό της ρολόι και άρχισε να κρατά τον χρόνο. Αλλά τώρα, για πρώτη φορά οι επιστήμονες ανακάλυψαν μία ουσία, συγκεκριμένα ένα ένζυμο, που πιστεύουν ότι υπήρξε το πρωταρχικό βιολογικό (κιρκαδιανό) ρολόι για όλες σχεδόν τις μορφές της ζωής πάνω στον πλανήτη μας. Η σημασία του έμφυτου ρολογιού στους ανθρώπους φαίνεται, για παράδειγμα, όταν αυτό απορυθμίζεται μετά από ένα υπερατλαντικό ταξίδι (το λεγόμενο «τζετ-λαγκ»).

ΜΑΜΟΥΘ

30 Μαΐου 2013
Ρώσοι θα προσπαθήσουν να κλωνοποιήσουν ΜΑΜΟΥΘ!
Eπιστήμονες από τη Σιβηρία έμειναν έκπληκτοι όταν ανακάλυψαν σκελετό με αίμα μαμούθ, το οποίο διατηρήθηκε για 10.000 ολόκληρα χρόνια. Το δείγμα αίματος που βρέθηκε στα νησιά Νοβοσιμπίρσκ, είναι αρκετά καλοδιατηρημένο και βάζει τους επιστήμονες στην τολμηρή σκέψη να επιχειρήσουν την κλωνοποίηση του ζώου.

Σύμφωνα με την ομάδα που ανακάλυψε το δείγμα του θηλυκού μαμούθ, πιθανολογείται ότι το γιγαντιαίο αυτό πλάσμα πέθανε σε ηλικία 50 με 60 ετών. Όπως αναφέρει η εφημερία Siberian Times, το αίμα του μαμούθ είναι στη διάθεση των επιστημόνων της Νότιας Κορέας, προκειμένου να προχωρήσουν στις απαραίτητες έρευνες και να εξετάσουν το ενδεχόμενο κλωνοποίησής του.

A researcher from the Northeastern Federal University in Siberia holds a test tube with what scientists are calling 'a sample of well-preserved blood' found in a carcass of a female woolly mammoth.

Οι επιστήμονες στάθηκαν πολύ τυχεροί, αφού έφεραν στο φως σημαντικά μέρη του σκελετού του. Η κάτω γνάθος και ιστοί της γλώσσας είναι σε πολύ καλή κατάσταση και πρόκειται να εισαχθούν στο εργαστήριο για να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες επιστημονικές εξετάσεις. Ωστόσο, τα μέρη του σώματός του, που ήταν εκτεθειμένα, προφανώς έχουν αποτελέσει τροφή για πολλά αρπακτικά, κι έτσι είναι λογικό να μην εντοπίζονται.