Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

ΟΙ ΝΕΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ

21 - 6 - 12

Δείτε ποιοι είναι οι νέοι υπουργοί - Φωτογραφικό

Το νέο υπουργικό. Δείτε ποιοι είναι οι νέοι υπουργοί της κυβέρνησης.
Αυτό ειναι το νέο υπουργικό συμβούλιο:

AUTO ΤΟΥ ΜΕΛΟΝΤΟΣ

500 χιλιόμετρα χωρίς... καλώδιο

Συνημμένη Εικόνα: tesla_motor_electric.jpg



Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο της φωτογραφίας που θα κυκλοφορήσει άμεσα στους αμερικανικούς δρόμους, είναι το πλέον μεγαλεπήβολο σχέδιο της αμερικανικής Tesla Motors... on road. Τα πρώτα 1.000 κομμάτια του ηλεκτρικού οχήματος της θα κυκλοφορήσουν από αύριο στους δρόμους των ΗΠΑ.

Η λειτουργική εμβέλεια του πολυτελούς Model S sports sedan φτάνει τα 500 χιλιόμετρα με μία και μόνο φόρτιση της 85kWh μπαταρίας του, ενώ μπορεί να φτάσει από το 0 στα 100 χιλιόμετρα την ώρα σε μόλις 5,6 δευτερόλεπτα.



Η τιμή του βέβαια είναι λίγο «τσουχτερή» θα φτάνει τα 100.000 δολάρια. Η εταιρεία σκοπεύει μόλις ξεκινήσει η παραγωγή του συγκεκριμένου μοντέλου, στα τέλη του έτους, να διαθέσει και μία εναλλακτική έκδοση με μικρότερη μπαταρία, 40kWh και πιο περιορισμένη λειτουργική εμβέλεια, στην τιμή των 47.500 δολαρίων.

24h.gr

ΝΑ ΚΑΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ <ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ>

 

Βγήκαν μαζικά στους δρόμους οι Ισπανοί κατά της λιτότητας

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα στην Ισπανία, κυρίως στη Μαδρίτη και τη Βαρκελόνη, κατά της πολιτικής λιτότητας που έχει υιοθετήσει η ισπανική κυβέρνηση, υπέρ της υπεράσπισης των βασικών δημόσιων παροχών και κατά του κόστους διάσωσης των τραπεζών της χώρας.

Στη Μαδρίτη, χιλιάδες άνθρωποι πλημμύρισαν το κέντρο της πόλης κρατώντας τις κόκκινες σημαίες των δύο μεγαλύτερων ισπανικών, εργατικών συνδικάτων, του UGR και του CCOO, τα οποία είχαν κάνει έκκληση για τις σημερινές κινητοποιήσεις σε 60 ισπανικές πόλεις με το σύνθημα: «Μην σιωπάς, υπεράσπισε τα δικαιώματά σου!».

Κάποιοι φορούσαν πράσινα μπλουζάκια, που έχουν γίνει η «στολή» των εκπαιδευτικών που διαδηλώνουν για την υπεράσπιση της δημόσιας εκπαίδευσης με το σύνθημα: «Δημόσια εκπαίδευση από όλους για όλους».

Οι δικαστικοί υπάλληλοι φορούσαν κίτρινα μπλουζάκια και κρατούσαν πανό που έγραφαν: «Όχι στις περικοπές στη δικαιοσύνη». Επίσης διαδήλωσαν γιατροί και νοσηλευτές με άσπρα μπλουζάκια και υπό το σύνθημα: «Δημόσια υγεία για όλους», ενώ υπήρχαν και πανό κατά της ιδιωτικοποίησης του δικτύου ύδρευσης.

Πολλοί διαδηλωτές κρατούσαν πανό που έγραφαν: «Όχι στη διάσωση», αναφερόμενοι στη διάσωση των ισπανικών τραπεζών από την Ευρώπη ή «Διάσωση των τραπεζών= κλοπή των πολιτών».

«Δεν πιστεύω ότι η διάσωση θα έχει οφέλη για τους πολίτες. Θα υπάρχει περισσότερη ανεργία, περισσότερη ανασφάλεια, περισσότερη φτώχεια», δήλωσε μια εκπαιδευτικός 37 ετών με το όνομα Μαρία.

Για να μειώσει το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας, η ισπανική κυβέρνηση υιοθέτησε μια αυστηρή πολιτική λιτότητας, η οποία προβλέπει για φέτος περικοπές κρατικών δαπανών ύψους 27,3 δισεκατομμυρίων ευρώ.




 

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΑΘΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΘΕΛΗΣΗΣ

Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2012

Ο άνθρωπος που έχασε τα πόδια του και ανέβηκε στο Κιλιμάντζαρο με τα χέρια



Διαβάστε για τον απίστευτο άθλο ανθρώπινης θέλησης 31χρονου που έχασε τα πόδια του σε μικρή ηλικία και κατάφερε να ανέβει στην κορυφή του Κιλιμάντζαρο μόνο με τα χέρια του και με τη δύναμη της ψυχής του.
Πολλές φορές η ανθρώπινη θέληση και η δύναμη της ψυχής είναι ικανά να αψηφήσουν τους νόμους της λογικής. Η ιστορία του 31χρονου Spencer West από το Τορόντο του Καναδά, αποδεικνύει πως ορισμένα θαύματα είναι υλοποιήσιμα.
Ο 31 χρονών Spencer West από το Τορόντο του Καναδά έχασε και τα 2 του πόδια στην ηλικία των 5 χρονών. Παρόλα αυτά δεν το έβαλε ποτέ κάτω και έπειτα από σκληρή προετοιμασία και γυμναστική, κατάφερε αυτό που φάνταζε πριν ακατόρθωτο. Να διανύσει μια απόσταση 19,341ft ή 5.791 μέτρων, ανεβαίνοντας στο Κιλιμάντζαρο μόνο με τη δύναμη των χεριών του. Όλα αυτά, μέσα σε επτά ημέρες.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΟΧΙ

21 - 6 - 12

Βουλγαρία: Δεν θέλουμε να μπούμε στην Ευρωζώνη



Διαβάστε τι δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας σχετικά με την ένταξη της χώρας στην Ευρωζώνη

Η Βουλγαρία πληροί όλες τις προϋποθέσεις για την ένταξή της στην ευρωζώνη, όμως, υπό αυτές τις συνθήκες δεν θα εισέλθει σ' αυτήν, δήλωσε ο πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ.

ΤΟ ΧΙΤ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ

ΜΠΑΓΑΣΑΣ-ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΣΙΜΟΣ

ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΘΑΜΕΝΟΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ

21 Ιουνίου 2012
Το χαρτί της εφορίας στον Νικόλα Άσιμο 24 χρόνια μετά το θάνατό του...
Το υπουργείο οικονομικών θυμήθηκε το Νικόλα Άσιμο, τον αυτόχειρα καλλιτέχνη και του έστειλε ειδοποίηση να τακτοποιήσει τις εκρεμμότητές του διότι "αν δεν έχει διακόψει τις εργασίες του ως ελεύθερου επαγγελματία,θα θεωρηθεί οτι άσκησε τη δραστηριότητά του και για το 2011 και θα πρέπει να καταβάλει το τέλος επιτηδευματία. Oι υπάλληλοι τις εφορίας λοιπόν έστειλαν ακόμα και στον Νικόλα Άσημο ειδοποιητήριο παρότι ο στιχουργός, συνθέτης και τραγουδιστής της ελληνικής ροκ σκηνής Νικόλας Άσημος είχε αυτοκτονήσει σε ηλικία 39 ετών 17 Μαρτίου 1988.. Το απίστευτο αυτό θέμα φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα "Το Ποντίκι".