Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

ΣΕ ΝΑΥΑΓΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΡΑΙΒΙΚΗ

Mυθικοί θησαυροί στον Αγιο Δομήνικο

Μυθικοί θησαυροί κονκισταδόρων στον Αγιο Δομήνικο
Τεράστιας αξίας νομίσματα και αγαλματίδια ανασύρθηκαν από ναυάγιο του 1500
Μυθικοί θησαυροί κονκισταδόρων στον Αγιο Δομήνικο
Μερικά απο τα ευρήματα του ναυαγίου που ανακαλύφθηκε στα ανοιχτά της Δομηνικανής Δημοκρατίας


Το παλαιότερο ναυάγιο στην περιοχή της Καραϊβικής πιστεύεται ότι ανακαλύφθηκε στα ανοιχτά της Δομηνικανής Δημοκρατίας. Η ανακάλυψη έγινε τυχαία από δύτες της ομάδας Deep Blue Marine οι οποίοι ανέσυραν θησαυρούς τεράστιας αξίας.


Στην τελευταία καταμέτρηση που πραγματοποίησαν ο καπετάνιος Μπίλι Ρόσον και τα πλήρωμά του διαπιστώθηκε ότι είχαν ανακαλύψει 700 ασημένια νομίσματα σημερινής αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ, αγαλματίδια από νεφρίτη ηλικίας 1.000 ετών και μια πέτρα γυαλισμένη σαν καθρέφτη η οποία πιθανότατα χρησιμοποιούνταν σε σαμανιστικές τελετές.


Ολα τα κτερίσματα βρέθηκαν σε αρκετά καλή κατάσταση, παρά το γεγονός ότι χρονολογούνται γύρω στο 1500.
«Ξεκινήσαμε τις καταδύσεις στο συγκεκριμένο σημείο μόλις το περασμένο φθινόπωρο και μέσα στον χειμώνα σημειώσαμε ελάχιστη πρόοδο. Μόλις που έχουμε ξύσει την επιφάνεια. Ο, τι έχουμε βρει μέχρι στιγμής προέρχεται από πρόχειρο ψάξιμο γύρω από το ναυάγιο» είπε ο Ράντι Τσάμπιον, αντιπρόεδρος της εταιρείας καταδύσεων.


Αν και η ομάδα καταδύσεων ακόμη δεν έχει επιβεβαιώσει επισήμως σε ποιο πλοίο ανήκει το ναυάγιο, ο Τσάμπιον υπονοεί ότι πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό εύρημα.


«Αν το πλοίο είναι αυτό που νομίζουμε, τότε βούλιαξε εν μέσω τυφώνα. Εχουμε ελέγξει τα θαλάσσια ρεύματα και τις διευθύνσεις του ανέμου που επικρατούν στην περιοχή» ανέφερε ο ίδιος.


Η καταδυτική ομάδα πιστεύει ότι το πλοίο επέστρεφε στην Ισπανία από τον Νέο Κόσμο φορτωμένο με φρεσκοκομμένα νομίσματα. Θα πρέπει να ήταν σχετικά μικρό, μήκους περίπου 17-20 μέτρων, με 25 ως 45 άτομα πλήρωμα. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι μεταξύ αυτών υπήρχαν ανώτεροι αξιωματούχοι όπως και ότι μετέφεραν χιλιάδες νομίσματα.




Διαβάστε περισσότερα: http://rc-cafe.blogspot.com/#ixzz1KwjgmnLP

KAKOΣ... ΣΤΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ

Παρασκευή, 29 Απριλίου 2011

Ποιος βουλευτής πέταξε τα λεφτά του ...στα σκουπίδια;


Η ιστορία είναι πέρα για πέρα αληθινή.

Ο βουλευτής αν και κυβερνητικός δεν φαίνεται να είχε πειστεί από τις καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού και του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης ότι "όλα πάνε καλά" και δεν πάμε για αναδιάρθρωση.

Γι΄ αυτό και απέσυρε τις καταθέσεις του από τη τράπεζα. Έβαλε τα χρήματα σε μαύρη σακκούλα σκουπιδιών αλλά επιστρέφοντας σπίτι δεν τα "τακτοποίησε" σε ασφαλές μέρος.

Η οικιακή βοηθός που ήρθε για να αναλάβει υπηρεσία στο σπίτι,θεώρησε ότι οι μαύρες σακκούλες είναι σκουπίδια και τις πέταξε στο κάδο!

Καταλαβαίνετε τι έπαθε ο βουλευτής! Του κόπηκαν τα πόδια! Μέχρι να φτάσει στο κάδο σκουπιδιών για να δει αν είχε περάσει στο μεταξύ το απορριματοφόρο...τα είδε όλα! Ευτυχώς βρήκε τη σακκούλα και ηρέμησε.

Διαβάστε περισσότερα στο Onalert.gr

NBA

Top 5 NBA

Δείτε το top 5 των χθεσινών αγώνων του NBA.. Βίντεο!!










ΧΑΜΕΝΗ ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ

29 Απριλίου 2011

Ψάχνοντας το μύθο της χαμένης Ατλαντίδας

ΣΤΗ ΖΩΝΗ ΤΟΥ ΛΥΚΟΦΩΤΟΣ - Ψάχνοντας το μύθο της χαμένης Ατλαντίδας



Τα μεταφυσικά φαινόμενα είναι ένα ζήτημα πολύπλευρο, λίγο ως πολύ όλοι έχουμε κάποιες εμπειρίες και μας έχουν απασχολήσει λίγο ως πολύ όλους....Και το SPORTNET ξεκινά μια ειδική συνεργασία με τον Γιάννη Ιωακειμίδη, ο οποίος ασχολείται ενδελεχώς με αυτά τα θέματα και συγκεντρώνει εμπειρίες που έχουμε ακούσει ή μάθει και θα τις μοιραστεί μαζί μας. Διαβάστε τα μυστικά της χαμένης Ατλαντίδας.
Του Γιάννη Ιωακειμίδη

Ατλαντίδα, ένας αρχαίος πολιτισμός που γι’ αυτόν έχουν γραφτεί πάρα πολλά πράγματα και έχουν ειπωθεί άπειρες ιστορίες. Ποια όμως είναι η πραγματικότητα σε σχέση με το μύθο; 

Περισσότερο από 9.000 χρόνια πριν από τη γέννηση του Θεανθρώπου στην Ατλαντίδα κατοικούσαν απόγονοι του θεού Ποσειδώνα, σύμφωνα με το μύθο, ο οποίος είχε ζευγαρώσει με μία θνητή. Οι κάτοικοι αυτής της χώρας είχαν στην κυριαρχία τους τη Βόρεια Αφρική, αλλά και ένα μεγάλο κομμάτι της Ευρώπης. Για όσο καιρό διατηρούσαν τη θεϊκή τους φύση ευημερούσαν, όμως, με τα χρόνια το θεϊκό στοιχείο άρχιζε και χανόταν. 

Οι κάτοικοι της Ατλαντίδος ξεκίνησαν πολέμους στις γύρω χώρες! Αυτοί όμως που αντιστάθηκαν ήταν οι Αθηναίοι… που υπερτερούσαν σε όλα, σύμφωνα με τον Πλάτωνα. Έτσι κατάφεραν να νικήσουν και να απελευθερώσουν όλους τους σκλάβους. Μετά όμως ακολούθησε ένας μεγάλος σεισμός με αποτέλεσμα η γη να τρέμει τόσο πολύ που άνοιξε και κατάπιε το νησί της Ατλαντίδος! Σύμφωνα με τον Πλάτωνα, αυτή την ιστορία του πολέμου μετέδωσε ο Σόλωνας όπου στο ταξίδι του στην Αίγυπτο το 600 π.Χ. ανακάλυψε κάποια έγραφα που εξιστορούσαν το μύθο! Η αφήγηση του Πλάτωνα είναι η μόνη αρχαία πηγή για την Ατλαντίδα.

Μέσα σε αυτή την ιστορία αναπτύχθηκαν πολλές θεωρίες γι’ αυτόν τον αρχαίο πολιτισμό, όπως το ότι οι κάτοικοί της είχαν καταφέρει με τη δύναμη της θέλησης να σηκώνουν τεράστια βάρη και με τη θέληση της ζωής να κινούν… τα αεροπλάνα τους(;).

Πολύ σύγχρονοι πολιτισμοί διεκδικούν την Χαμένη Ατλαντίδα και πολλά έχουν γραφτεί για την πραγματική τοποθεσία του νησιού. Δύο Έλληνες επιστήμονες αρχαιολόγοι, ο Άγγελος Γαλανόπουλος και ο Σπύρος Μαρινάτος, υποστήριξαν ότι η Χαμένη Ατλαντίδα υπήρξε στην πραγματικότητα και ήταν ο Μινωικός Πολιτισμός, ο οποίος καταστράφηκε κατά την έκρηξη του ηφαιστείου της Θήρας, της γνωστής σε όλους Σαντορίνης.

Η λέξη «Μινωικός» αποδόθηκε από τον Έβανς που άρχισε τις ανασκαφές το 1900. Ο Άγγλος αρχαιολόγος ανακάλυψε στην Κνωσό τα ερείπια ενός μεγαλοπρεπούς παλατιού, στο οποίο υπήρχε αρένα για ταυρομαχίες. Στις ανάγλυφες παραστάσεις στους τοίχους του κατεστραμμένου παλατιού υπάρχουν παραστάσεις κυνηγιού ταύρων και ταυρομαχιών. Ο Έβανς πίστευε ότι οι ακαθόριστες αναμνήσεις του πολιτισμού αυτού ενέπνευσαν το μύθο του Μίνωα και του Μινώταυρου… Στις ανασκαφές του Έβανς και την αφήγηση του Πλάτωνα που έλεγε ότι κάθε τέσσερα χρόνια οι δέκα βασιλιάδες της Ατλαντίδος ήταν υποχρεωμένοι να αντιμετωπίσουν άοπλοι τους ταύρους στηρίχθηκαν οι δύο Έλληνες επιστήμονες. 

Ο Μαρινάτος και ο Γαλανόπουλος υποστήριξαν ότι η έκρηξη της Θήρας προκάλεσε την κατάρρευση αυτού του πολιτισμού και συνδέουν τα δύο νησιά λέγοντας ότι η σημερινή Σαντορίνη δεν ήταν ένας απομακρυσμένος οικισμός, αλλά ήταν η μητρόπολη του Μινωικού Πολιτισμού.

Κάποιοι άλλοι υποστηρίζουν ότι η Χαμένη Ατλαντίδα βρίσκεται στον Ατλαντικό Ωκεανό και κάποιοι άλλοι λένε ότι το νησί υπήρξε στις ακτές της Γερμανίας. Ο Γερμανός επιστήμονας δρ Σπάνουθ υποστηρίζει ότι το νησί βρίσκεται κοντά στο Χέλιγκολαντ, έξω από τις βορειοδυτικές ακτές της Γερμανίας και στην Εποχή του Χαλκού ήταν ο πρόδρομος του πολιτισμού των Βίκινγκς! Στην Αμερική οι περισσότεροι έχουν πειστεί ότι ο μύθος είναι θαμμένος στον Ατλαντικό Ωκεανό και μάλιστα κάτω από τα νερά της Μεγάλης Ακτής Μπαχάμας. Εκεί ανακάλυψαν άπειρες πέτρινες πλάκες τέλεια αρμολογημένες… Κάποιοι άλλοι λένε ότι η ακριβής τοποθεσία το νησιού βρίσκεται στο Τρίγωνο των Βερμούδων όπου διάφορα παράξενα και ανεξήγητα πράγματα έχουν συμβεί! Τίποτα όμως μέχρι σήμερα δεν έχει τεκμηριωθεί.

Οι προσπάθειες εντοπισμού της Χαμένης Ατλαντίδας συνεχίζονται και σήμερα, όμως η μαρτυρία του Πλάτωνα είναι αυτή που πλησιάζει την αλήθεια. Ο Πλάτων όμως διασκευάστηκε έτσι ώστε να γίνει κατανοητός με αποτέλεσμα να συνδέουν κάποιοι το μύθο με ιστορικά γεγονότα σε κάποιες άλλες εποχές. Μήπως η πραγματική τοποθεσία της Χαμένης Ατλαντίδας βρίσκεται δυτικά του Γιβραλτάρ, εκεί όπου είχαν γίνει σύμφωνα με τη μυθολογία και οι Τιτανομαχίες, όπου ο Δίας έριξε τους Τιτάνες στον Άδη; Οι αποκρυφιστές λένε ότι όταν βρεθεί η Ατλαντίδα θα αποδειχθεί λάθος η θεωρία του εξελιγμένου ανθρώπου που άρχισε πριν από 10.000 χρόνια στη Μεσοποταμία. Και αυτό γιατί οι κάτοικοι του νησιού είχαν πιο προηγμένο πολιτισμό και από το δικό μας, είναι απόλυτα υπεύθυνοι για όλα τα ανεξήγητα φαινόμενα και ήταν πηγή… μαγείας!


EINAI TΡΕΛΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΣΕΡΦΕΡ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΣΕ ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΣΗ

Παρασκευή, 29 Απριλίου 2011

Σπάνια ευθυγράμμιση έξι πλανητών στον πρωινό ουρανό


Υπάρχει ένας καλός λόγος να σηκωθεί κανείς λίγο πριν από την ανατολή κάποια στιγμή τις επόμενες εβδομάδες: θα μπορέσει να θαυμάσει όλους τους πλανήτες εκτός από τον Κρόνο να παρατάσσονται σε μια ευθεία -την πορεία που ακολουθεί ο Ήλιος στη διάρκεια της ημέρας. Όποιος μάλιστα ξυπνήσει νωρίς το επόμενο τετραήμερο, θα μπορέσει να δει και τη Σελήνη να παρακολουθεί την σπάνια κοσμική παρέλαση.

Όπως εξηγεί το Space.com, το τελευταίο δίμηνο σχεδόν όλοι οι πλανήτες παρέμεναν αθέατοι πίσω από τον Ήλιο. Τις επόμενες ημέρες επανέρχονται στην ίδια πλευρά με τη Γη και γίνονται ορατοί παραταγμένοι στο επίπεδο της εκλειπτικής, δηλαδή της φαινόμενης τροχιάς που ακολουθεί ο Ήλιος.

Η Αφροδίτη, ο Άρης, ο Δίας και ο Ερμής είναι ορατοί με γυμνό μάτι, ενώ για τον Ουρανό και τον Ποσειδώνα χρειάζονται κιάλια ή ένα μικρό τηλεσκόπιο.

Η Αφροδίτη θα είναι όπως πάντα η λαμπρότερη. Δεύτερος σε φωτεινότητα θα είναι το επόμενο διάστημα ο Δίας, ο οποίος θα βρίσκεται περίπου στα μισά της απόστασης ανάμεσα στην Αφροδίτη και τον ανατέλλοντα Ήλιο.

Ο Άρης θα είναι ορατός σαν μικρό στίγμα πάνω από τον Δία, ενώ ο μικρός Ερμής ίσα που θα διακρίνεται με γυμνό μάτι ανάμεσα στον Δία και την Αφροδίτη. Ο Ουρανός θα βρίσκεται πάνω και δεξιά από την Αφροδίτη, ενώ ο Ποσειδώνας θα βρίσκεται 40 μοίρες δεξιότερα στον αστερισμό του Υδροχόου.

Οι μόνοι που δεν έχουν λόγο να χαίρονται με το θέαμα είναι οι αστρολόγοι, για τους οποίους οι πλανητικές ευθυγραμμίσεις φέρνουν κακά μαντάτα.

Έχει γραφτεί ευρέως, εξάλλου, ότι μια ευθυγράμμιση όλων των πλανητών στις 21 Δεκεμβρίου 2012 θα φέρει το τέλος του κόσμου.

Στην πραγματικότητα, το 2012 δεν θα συμβεί καμία ευθυγράμμιση, εκτός αν οι πλανήτες αποφασίσουν ξαφνικά να αλλάξουν θέσεις.
Newsroom ΔΟΛ

ΘΑ ΓΕΜΙΣΟΥΝ ΤΑ ΓΗΠΕΔΑ

Παρασκευή, 29 Απριλίου 2011

Πάνω από 500 συμμετοχές για τους Γυμνούς "Ολυμπιακούς"


Πάνω από 500 άτομα έχουν δηλώσει συμμετοχή στους Γυμνούς "Ολυμπιακούς" Αγώνες που θα γίνουν το Σαββατοκύριακο στην Αυστραλία.

Οι συμμετέχοντες προέρχονται από όλο τον κόσμο. Θα λάβουν μέρος, εντελώς γυμνοί, σε αθλήματα όπως τρέξιμο, άλμα κ.α.

Θα γίνουν και άλλοι αγώνες, όμως "μη παραδοσιακοί", όπως "η ανάδειξη των καλύτερων οπίσθιων". Οι οργανωτές δηλώνουν ότι στόχος τους "είναι η διασκέδαση και όχι τα μετάλλια".

Οι Γυμνοί "Ολυμπιακοί" θα γίνουν στο Εθνικό Πάρκο της Νούσα, στην πολιτεία του Κουϊνσλαντ, 130 χιλιόμετρα βόρεια του Μπρίσμπαν.

Αρχικά, επρόκειτο να γίνουν την περίοδο των Χριστουγέννων, αλλά αναβλήθηκαν λόγω των πλημμυρών.

Πηγή:AΠΕ-ΜΠΕ