Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

ΔΝΤ - ΚΑΝΑΜΕ ΛΑΘΟΣ

Μετά την ομολογία του ΔΝΤ θα έπρεπε να ακούγαμε το θόρυβο από τις μηχανές των ελικοπτέρων!




Τρία 24ωρα μετά τη δεύτερη -κυνικότερη της πρώτης- ομολογία του ΔΝΤ για το... βρόμικο και κτηνώδες παιχνίδι σε βάρος της Ελλάδας από το Δ΄ Ράιχ και τη διεθνή των τοκογλύφων. Και στην καθημαγμένη Ελληνική κοινωνία επικρατεί άκρα του τάφου σιωπή. Ουδεμία αντίδραση. Παντού η ίδια καταθλιπτική αμηχανία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ευρισκόμενος σε εσωκομματική «προεκλογική» περίοδο αδυνατεί να αρθεί στο ύψος της ιστορικής πρόκλησης και να προκαλέσει μια επωφελή για την κοινωνία κίνηση προς τα μπρος. Ετσι, αναγκάζεται για μια ακόμη φορά να παίξει το χαρτί της «επιβεβαίωσης» («εμείς τα λέγαμε») και των διαπιστώσεων περί της καταστροφής που έχει προκαλέσει στη χώρα η βαρβαρότητα των μνημονίων.

Η αξιωματική αντιπολίτευση έχασε και πάλι την ευκαιρία, τουλάχιστον, να αποστομώσει όσους διατείνονται, και είναι πολλοί, ότι μετατρέπεται σε μέρος της κρίσης.

Ούτε οι λοιπές δυνάμεις του δημοκρατικού αντιμνημονιακού τόξου είναι ικανές να δώσουν κουράγιο κι ελπίδα στη διαλυμένη και γονατισμένη κοινωνία η οποία δεν προλαβαίνει να τρώει χαστούκια και να πληρώνει με πολύ πόνο το «μη βιώσιμο» χρέος.


Ωστόσο, η παραδοχή του ΔΝΤ ότι, μας σκοτώνουν με λάθος τρόπο για να σωθεί η υπόλοιπη Ευρώπη (κι όχι γιατί μας ...αγαπούν) θα έπρεπε να είχε πυροδοτήσει το φυτίλι του φιλότιμου, της αξιοπρέπειας και του πατριωτισμού των Ελλήνων. Θα έπρεπε να είχαν πλημμυρίσει οι δρόμοι και βουλιάξει οι πλατείες και ήδη να ακούγαμε το θόρυβο από τις μηχανές των ελικοπτέρων!

Απεναντίας, ακούσαμε τον Α. Σαμαρά, να δηλώνει, ανερυθρίαστα, ότι «η ελληνική κυβέρνηση, εδώ και ένα χρόνο, διορθώνει τα λάθη», τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μ. Ντράγκι, να μην μετανιώνει για τον τρόπο διαχείρισης της ελληνικής κρίσης και τον

πρόεδρο του γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, να αποκαλύπτει, πως η Γερμανία, μετά τη δημιουργία του ενιαίου νομίσματος, κέρδισε 500 δισεκατομμύρια ευρώ!
Κοντολογίς. Ζητείται ελπίς!
Tromaktiko

ΓΥΜΝΗ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΑ 2013

Η 6η γυμνή ποδηλατοδρομία στην Θεσσαλονίκη -

Η 6η γυμνή ποδηλατοδρομία στην Θεσσαλονίκη - Φωτορεπορτάζ και video από την γιορτή - Φωτογραφία 7

Φωτορεπορτάζ και video από την γιορτή

Μία πραγματική γιορτή είναι η 6η γυμνή ποδηλατοδρομία που πραγματοποιείται αυτήν την ώρα στη Θεσσαλονίκη, καθώς πολύς κόσμος έχει προσέλθει για να συμμετάσχει στην εκδήλωση.

Ήδη από νωρίς το μεσημέρι οι συμμετέχοντες κάνουν bodypainting, βάφοντας τα κορμιά τους σε διάφορα χρώματα που πρεσβεύουν διαφορετικά μηνύματα. Χαρακτηριστικοί είναι οι "χρυσοί" ποδηλατοδρόμοι που έχουν βάψει το σώμα τους με χρυσό χρώμα για να δηλώσουν την αντίθεσή τους στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές, καθώς και όσοι είναι αντίθετοι στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ.

Η απόλυτα ειρηνική αυτή γιορτή γίνεται για την προώθηση του ποδηλάτου ως μέσου μετακίνησης, ενάντια στην κουλτούρα του αυτοκινήτου και την ρύπανση που δημιουργεί, για την απεξάρτηση μας από το πετρέλαιο και τις μη ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, για τον άνθρωπο και το περιβάλλον, για την απo-ενοχοποίηση του φυσικού γυμνού μας σώματος.

Αυτή την χρονιά η 6η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία συνδιοργανώνεται με την ανοιχτή γιορτή διεκδίκησης των ελεύθερων χώρων πρασίνου “Ευχαριστούμε που Ενοχλείτε 6” των Παιδιά Εν Δράσει που γιορτάζουν τα 10 τους χρόνια, που γίνετε στον ίδιο χώρο την επόμενη μέρα, Σάββατο 8 Ιουνίου.

http://www.thousandnews.gr
VIDEO