Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ

Βάζουν σκούπα στο Διάστημα

Επιστήμονες θέλουν να καταστρέψουν με ακτίνες λέιζερ τα σκουπίδια από διαστημόπλοια και δορυφόρους

        
Αυστραλοί επιστήμονες αναπτύσσουν ένα σύστημα από ακτίνες λέιζερ οι οποίες θα μπορούν να παγιδεύουν τα διαστημικά σκουπίδια που περιφέρονται γύρω από τη Γη και να τα οδηγούν στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας, ώστε να καταστρέφονται από τη θερμότητα
 
Βάζουν σκούπα στο Διάστημα

Με ένα πανίσχυρο «όπλο» που θα εκπέμπει ακτίνες λέιζερ αυστραλοί επιστήμονες σχεδιάζουν να βάλουν τάξη στη διαστημική χωματερή - περιλαμβάνει εξαρτήματα διαστημοπλοίων και δορυφόρων - που περιφέρεται γύρω από τη Γη.
Αυτή η χωματερή με τα εκατομμύρια αντικείμενα που περιφέρονται με μεγάλη ταχύτητα γύρω από τον πλανήτη μας αποτελεί κίνδυνο για κάθε διαστημική αποστολή.
 Οι αυστραλοί επιστήμονες θα αξιοποιήσουν τις εγκαταστάσεις του αστεροσκοπείου Μάουντ Στρόμλο για να εντοπίζουν και να χαρτογραφούν αυτά τα σκουπίδια με υπέρυθρα λέιζερ.
 

ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ

θΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΤΙΚΗ
 
Η εξαίρετη ακουστική για την οποία το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου είναι διάσημο, οφείλεται στα πέτρινα εδώλιά του, καθώς το σχήμα και η διάταξή τους είναι ιδανικά για το φιλτράρισμα των θορύβων χαμηλής συχνότητας, καταδεικνύει έρευνα Αμερικανών επιστημόνων.

Το Θέατρο της Επιδαύρου κατασκευάστηκε τον 4ο π.Χ. αιώνα και ήρθε ξανά στο φως το 1881.
Δημιουργήθηκε με την κλασική ημικυκλική μορφή του ελληνικού αμφιθεάτρου, το οποίο αρχικά είχε 34 σειρές καθισμάτων στις οποίες οι Ρωμαίοι πρόσθεσαν ακόμα 21.
 

FORMOULA 1 ΑΡΧΗ ΑΓΩΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 2014

Formula 1: Καρό σημαία για Ρόσμπεργκ

Formula 1: Καρό σημαία για Ρόσμπεργκ | onsports.gr

Ο Νίκο Ρόσμπεργκ είναι ο μεγάλος νικητής του πρώτου γκραν πρι της σεζόν στην Αυστραλία, με τον πιλότο της Mercedes να αντικρίζει πρώτος την καρό σημαία.

Δεύτερος τερμάτισε ο Αυστραλός Ντανιέλ Ρικιάρντο, ενώ τρίτος ο Κέβιν Μάγκνουσεν, στην πρώτη του συμμετοχή σε αγώνα Formula 1. Αυτή είναι η τέταρτη νίκη στην καριέρα του Ρόσμπεργκ.

ΠΑΝΤΟΥ ΕΛΛΗΝΕΣ

Οι Έλληνες του Κατάρ: Οι αφανείς ήρωες πίσω από την ραγδαία ανάπτυξη του εμιράτου

Φωτογραφία για Οι Έλληνες του Κατάρ: Οι αφανείς ήρωες πίσω από την ραγδαία ανάπτυξη του εμιράτου

Μπορεί οι Εμίρηδες του Κατάρ να προσελκύουν τα φώτα της δημοσιότητας όταν έρχονται στην Ελλάδα, ωστόσο, στην ραγδαία ανάπτυξη του εμιράτου συμμετέχουν πολλοί συμπατριώτες μας που αποτελούν μία υπολογίσιμη και εξαιρετικά δημοφιλή κοινότητα στη χώρα.

Πολιτικοί μηχανικοί, μηχανολόγοι μηχανικοί, χημικοί μηχανικοί, πιλότοι, αεροσυνοδοί, ξενοδοχοϋπάλληλοι, προπονητές, φυσικοθεραπευτές, υπεύθυνοι διοργάνωσης αθλητικών αγώνων από την Ελλάδα βρέθηκαν στο Κατάρ, όπου προετοιμάζουν τη χώρα για το Μουντιάλ το 2022,

ΑΠΑΤΗ Η; ΑΝΑΓΚΗ ΛΟΓΩ ΥΓΕΙΑΣ

Μεγάλη απάτη οι «κάρτες υγείας»

Φωτογραφία για Μεγάλη απάτη οι «κάρτες υγείας»

Πληθαίνουν οι καταγγελίες για μεγάλη απάτη με τις γνωστές και τηλεοπτικά «κάρτες υγείας».
 Σύμφωνα με τους περισσότερους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας οι πολίτες καλούνται να πληρώσουν χρήματα για υπηρεσίες χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα Πως σχολιάζουν οι Ιατρικοί Σύλλογοι της χώρας τις «κάρτες υγείας»

«Οι κάρτες υγείας είναι η απόλυτη απάτη» επεσήμανε o πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Δημήτρης Τσάμης. Μάλιστα όπως είπε έχουν καταφύγει ήδη στη δικαιοσύνη.
«Οι πολίτες καλούνται να πληρώσουν χρήματα για να έχουν κάποιες υποτιθέμενες υπηρεσίες ,και αυτά τα χρήματα τα πληρώνουν σε φορείς που δεν συνιστούν ασφαλιστικές εταιρείες» τονίζει ο πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου και συνεχίζει «Οι πολίτες πληρώνουν αυτά τα χρήματα σε κάποιους οι οποίοι απλώς τα μαζεύουν για να περνάνε καλά. Πρόκειται για την απόλυτη απάτη για την απόλυτη κοροϊδία και συνιστά ποινικό αδίκημα» καταλήγει.

HONDA FCEV Concept

Αυτονομία 480 χλμ για το Honda FCEV Concept

 
Αυτονομία 480 χλμ για το Honda FCEV Concept
 

Δείχνει το δρόμο στην ηλεκτροκίνηση


Η Honda παρουσίασε την τελευταία γενιά του FCEV Concept, ένα ηλεκτρικό όχημα που θα λανσαριστεί το 2015 και θα εφοδιάζεται με σύστημα κυψελών καυσίμου απόδοσης 136 ίππων, ενώ η αυτονομία του θα είναι 480 χλμ.

To FCEV είναι ένα πρωτότυπο ηλεκτρικό όχημα με σύστημα κυψελών καυσίμου, το οποίο αποτελεί την πιο πρόσφατη εκδοχή ενός project που κρατά 20 χρόνια, με προηγούμενες version τα FCX και FCX Clarity.
 
Το εν λόγω concept λοιπόν είναι ο προάγγελος ενός μοντέλου παραγωγής, που θα λανσαριστεί το 2015 αρχικά στη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου και έπειτα στην Ευρώπη, όπως ανακοινώνει η ιαπωνική φίρμα.
 

ΤΑ ΜΙΣΑ ΣΤΑ 090

«Χρυσά» τα τηλεφωνήματα στο Δημόσιο

 
«Χρυσά» τα τηλεφωνήματα στο Δημόσιο
 

Κάθε χρόνο οι κλήσεις κοστίζουν 285 εκατομμύρια ευρώ

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ, πόσες είναι οι τηλεφωνικές συνδέσεις του Δημοσίου; Και πόσα «πληρώνουμε» γι’ αυτές, κάθε χρόνο, μέσω του προϋπολογισμού; Στην κυβέρνηση το αναρωτήθηκαν και αποφάσισαν ότι ήρθε η ώρα για να δοθεί μια απάντηση αναφέρει δημοσίευμα της «Καθημερινής».

Έτσι, προχωρούν στην ηλεκτρονική καταγραφή όλων των τηλεφωνικών συνδέσεων σταθερής και κινητής τηλεφωνίας που λειτουργούν για λογαριασμό του ελληνικού Δημοσίου - από τα τηλέφωνα του Μεγάρου Μαξίμου μέχρι τη σύνδεση στο τελευταίο ΚΕΠ της επικράτειας.
Το έργο αναλαμβάνει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ). Το σύστημα θα τεθεί σε εφαρμογή την 1η Μαΐου και αν επιτύχει θα δοθεί συνέχεια με άλλες δημόσιες δαπάνες όπως είναι τα ταξίδια, τα ενοίκια μέχρι και οι λογαριασμοί του... ηλεκτρικού.

ΟΤΑΝ ΣΤΗ ΓΗ ΥΠΗΡΧΑΝ ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ

Αποκρυπτογραφώντας το χειρόγραφο Βόινιτς

 
Αποκρυπτογραφώντας το χειρόγραφο Βόινιτς
 

Οι θεωρίες για τα κρυμμένα «μυστικά» του

Το χειρόγραφο Βόινιτς (Voynich) είναι ένα εικονογραφημένο βιβλίο με ακατανόητο περιεχόμενο. Θεωρείται ότι γράφτηκε πριν από αρκετούς αιώνες από κάποιον άγνωστο συγγραφέα, που χρησιμοποίησε ένα άγνωστο σύστημα γραφής και ακατανόητη γλώσσα.

Κατά τη διάρκεια της ιστορίας του το χειρόγραφο αποτέλεσε αντικείμενο εντατικής μελέτης από πολλούς επαγγελματίες και ερασιτέχνες κρυπταναλυτές, μεταξύ των οποίων μερικοί από τους κορυφαίους Αμερικανούς και Βρετανούς αποκρυπτογράφους του Β΄ Παγκόσμιου Πόλεμου. Κανείς τους όμως δεν κατάφερε να αποκρυπτογραφήσει έστω και μια λέξη.

Αυτές οι επανειλημμένες αποτυχίες έχουν κάνει το χειρόγραφο Βόινιτς ξακουστό στην ιστορία της κρυπτογραφίας, έδωσαν όμως βάση και στην άποψη ότι το βιβλίο δεν είναι τίποτε περισσότερο από μια περίτεχνη απάτη, μια δίχως νόημα εναλλαγή τυχαίων χαρακτήρων.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΝΑΚΑΜΨΗ

Παπανδρέου: «Επιστρέφω. Το οφείλω στην πατρίδα μας»! Μήπως δεν χρειάζεται βρε Γιώργο μου;;;
16 3 14

Παπανδρέου: «Επιστρέφω. Το οφείλω στην πατρίδα μας»! Μήπως δεν χρειάζεται βρε Γιώργο μου;;;
 
Σαν να μην μας έφταναν όλα τα υπόλοιπα, ο Γιώργος Παπανδρέου, φαίνεται να ετοιμάζεται να μπει ξανά και δυναμικά στην ζωή μας καθώς δρομολογεί την επάνοδό του στην ελληνική πολιτική σκηνή.
Μετά από αρκετούς μήνες μέσα στους οποίος ο κ. Παπανδρέου έχει κάνει περιοδείες σε όλο σχεδόν τον πλανήτη, έχει δρομολογήσει την επάνοδό του.
Αυτό φαίνεται άλλωστε από τις πολλές αλλά και έντονες τοποθετήσεις του επί των πολιτικών πραγμάτων στις οποίες ασκεί και κριτική στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο.
 

ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΕΣ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ

ΒΟΜΒΑ από τους Financial Times: Προβλέπουν παγκόσμιο πόλεμο άμεσα λόγω κρίσης! Διαβάστε το άρθρο που προκαλεί προβληματισμό...

ΒΟΜΒΑ από τους Financial Times: Προβλέπουν παγκόσμιο πόλεμο άμεσα λόγω κρίσης! Διαβάστε το άρθρο που προκαλεί προβληματισμό...
 
''Αν τελικά ξεσπάσει πόλεμος λόγω κρίσης, είναι ζωτικής σημασίας να χτιστεί μια ασφαλής ειρήνευση, όταν τελειώσει'' γράφουν οι Financial Times!
 
1914 - 2014: Προπολεμικές συνθήκες στην διεθνή οικονομία
Τον Ιανουάριο του 1914, ελάχιστοι Ευρωπαίοι μπορούσαν να φανταστούν ότι, επτά μήνες αργότερα, οι πολιτικοί και στρατιωτικοί ηγέτες τους θα έριχναν τον πλανήτη σε έναν κατακλυσμιαίο πόλεμο.
Η προσοχή των λαών στις περισσότερες πρωτεύουσες εκείνη την περίοδο, ήταν αλλού.
Η Βρετανία ασχολιόταν μανιωδώς με την κρίση της στεγαστικής νομοθεσίας της Ιρλανδίας και άλλα εθνικά προβλήματα. Ολο το Παρίσι δεν μιλούσε για τίποτα άλλο παρά την υπόθεση Caillaux, στην οποία η σύζυγος Γάλλου πολιτικού πυροβόλησε θανάσιμα τον διευθυντή της εφημερίδας Le Figaro, δικάστηκε για φόνο και αθωώθηκε.