Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

ROCK ΜΠΑΛΑΝΤΕΣ 1


ΓΕΡΝΟΥΜΕ


To λιώσιμο των πάγων μετατοπίζει τους πόλους της Γης
 
 
 
 
Φωτογραφία για To λιώσιμο των πάγων μετατοπίζει τους πόλους της Γης
 
Ο πλανήτης παίρνει κλίση

Από το 2005 έως σήμερα ο βόρειος γεωγραφικός πόλος μετατοπίζεται προς τη Γροιλανδία κατά αρκετά εκατοστά το χρόνο, αποκαλύπτουν δορυφορικές μετρήσεις του γήινου βαρυτικού πεδίου. Και η ασυνήθιστα γρήγορη μετακίνηση των πόλων αποδίδεται στην ανθρωπογενή κλιματική αλλαγή και την τήξη των πολικών πάγων.

Ο βόρειος και ο νότιος γεωγραφικός πόλος είναι τα σημεία από τα οποία διέρχεται ο άξονας περιστροφής της Γης. Η θέση τους δεν είναι σταθερή και εξαρτάται από μεταβολές στην κατανομή της μάζας του πλανήτη.

Μεγάλες συγκεντρώσεις μάζας όπως οι οροσειρές είναι γνωστό ότι προκαλούν τοπικές παραμορφώσεις στο γήινο βαρυτικό πεδίο. Αντίθετα, η απώλεια μάζας σε μικρές περιοχές μιας περιστρεφόμενης σφαίρας όπως η Γη οδηγεί σε μετατόπιση του άξονα περιστροφής προς το σημείο της απώλειας.

Οι γεωγραφικοί πόλοι είναι μάλιστα γνωστό ότι μετακινούνται, ακολουθώντας μια κυκλική διαδρομή, καθώς η κατανομή του χιονιού και των βροχών αλλάζει στην πορεία κάθε έτους. Επιπλέον, η θέση του άξονα επηρεάζεται από τις μετατοπίσεις των τεκτονικών πλακών.


Φαίνεται όμως ότι η κλιματική αλλαγή παρεμβαίνει τώρα στις περιοδικές μετατοπίσεις των γεωγραφικών πόλων, όπως δείχνει μια νέα ανάλυση των δεδομένων της αποστολής GRACE της NASA, η οποία χαρτογραφεί το γήινο βαρυτικό πεδίο.

O Τομ και ο Τζέρι μεταδίδουν τον πρώτο χάρτη του βαρυτικού πεδίου της ΓηςΗ μελέτη, η οποία δημοσιεύεται στο Geophysical Research Letters, δείχνει ότι η τήξη των πάγων στην Αρκτική και η άνοδος της στάθμης της θάλασσας επηρεάζουν την κατανομή μάζας στον πλανήτη.

Από το 2005 έως σήμερα, η επιταχυνόμενη τήξη του καλύμματος πάγου στη Γροιλανδία αναγκάζει το βόρειο γεωγραφικό πόλο να μετακινείται προς τη Γροιλανδία κατά σχεδόν 20 εκατοστά το χρόνο.

Και το 90% της μετατόπισης αυτής πρέπει να οφείλεται στο λιώσιμο των πάγων, υπολογίζει η ομάδα του δρ Τζιανλί Τσεν στο Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Όστιν.

Οι ερευνητές επισημαίνουν στη δημοσίευσή τους ότι η ακριβής μέτρηση της μετατόπισης των πόλων θα μπορούσε στο εξής να χρησιμοποιηθεί για την εκτίμηση της απώλειας πολικών πάγων στο μέλλον.

Θα μπορούσε επίσης να επιτρέψει τη μελέτη των μεταβολών της τήξης του καλύμματος πάγου τις προηγούμενες δεκαετίες, δεδομένου ότι τα δεδομένα για τη θέση των πόλων πηγαίνουν πίσω έναν αιώνα, πολύ περισσότερο από ό,τι οι μετρήσεις του πάχους των πάγων.

ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑ

15 Μαΐου 2013

Eτοιμάζονται για ...απονήωση.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Μέχρι τα τέλη Μαΐου ή, το αργότερο, έως τις αρχές Ιουνίου αναμένεται να έχουν κλείσει σε θεσμικό επίπεδο όλες οι εκκρεμότητες για την επαναδραστηριοποίηση των υδροπλάνων στην Ελλάδα.

Ο Νόμος 4146/2013 που προβλέπει τη δημιουργία.. υδατοδρομίων στην Ελλάδα ψηφίστηκε πριν από περίπου έναν μήνα και δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Ωστόσο, για την πλήρη εφαρμογή του και το ξεκλείδωμα των επενδύσεων στον χώρο των υδροπλάνων απαιτούνται τρεις Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις (ΚΥΑ), ένα Προεδρικό Διάταγμα και απόφαση του διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ).

«Ολες οι ΚΥΑ και οι άλλες αποφάσεις που προβλέπει ο νόμος ετοιμάζονται και θα εκδοθούν χωρίς καθυστερήσεις», λέει ο γενικός γραμματέας Ανάπτυξης και Μεταφορών Νίκος Σταθόπουλος και προσθέτει: «Μέχρι το τέλος Μαΐου θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι ρυθμίσεις ώστε το υπουργείο Ανάπτυξης να ανταποκριθεί στη ζήτηση για τη δημιουργία υδατοδρομίων και στη συνέχεια να διασφαλίσει την απρόσκοπτη λειτουργία τους».Ειδικότερα, στο στάδιο της τελικής επεξεργασίας και ολοκλήρωσής τους βρίσκονται:

n Η έκδοση ΚΥΑ από τους υπουργούς Ανάπτυξης-Μεταφορών, Δημόσιας Τάξης και Ναυτιλίας για τη συγκρότηση Επιτροπής Υδατοδρομίων στη Διεύθυνση Πολιτικού Σχεδιασμού, Ανάπτυξης και Αξιοποίησης Αεροδρομίων (ΔΠΣΑΑΑ) του υπουργείου Μεταφορών. Εντός των ημερών ολοκληρώνεται η συγκέντρωση των στοιχείων των υπαλλήλων των συναρμόδιων υπουργείων για τη συγκρότηση της Επιτροπής, η οποία θα παραλαμβάνει τις αιτήσεις, θα διενεργεί τους ελέγχους και θα εγκρίνει τη λειτουργία των υδατοδρομίων.

n Αλλες δύο ΚΥΑ των υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης-Μεταφορών και Ναυτιλίας με τις οποίες θα καθοριστούν τα κατώτατα - ανώτατα όρια του ύψους των τιμολογίων των υδατοδρομίων καθώς και τα τέλη λειτουργίας τους. Οι συγκεκριμένες ΚΥΑ, σύμφωνα με τον κ. Σταθόπουλο, θα εκδοθούν έως τα τέλη Μαΐου ώστε να καταστεί απρόσκοπτη η λειτουργία των υδατοδρομίων. Πάντως, όπως επισημαίνει, οι εν λόγω ΚΥΑ αφορούν έσοδα υπέρ του Δημοσίου από τη λειτουργία των υδατοδρομίων και όχι προϋπόθεση αδειοδότησης ή λειτουργίας τους.

n Για τα πτυχία και τις άδειες των πιλότων των υδροπλάνων συντάσσεται με πρόταση της ΥΠΑ Προεδρικό Διάταγμα, με το οποίο θα καθορίζονται επακριβώς οι όροι, η διαδικασία και ο φορέας πιστοποίησής τους. Σημειώνεται ότι για τη διακυβέρνηση υδροπλάνου, πέραν του προβλεπόμενου έγκυρου πτυχίου ή έγκυρης άδειας, «απαιτείται και η ικανότητα σε τάξη αεροσκάφους ύδατος». Σύμφωνα με τον κ. Σταθόπουλο, η πρόβλεψη του νόμου για έκδοση ΠΔ δεν αποτελεί προϋπόθεση για τη δραστηριοποίηση των υδροπλάνων, καθώς το θέμα των πτυχίων-αδειών των πιλότων των υδροπλάνων καλύπτεται ήδη από τον Κοινοτικό Κανονισμό 1178/2011.

n Ακόμα, για τον εφοδιασμό των υδροπλάνων με καύσιμα από σταθερές εγκαταστάσεις καυσίμων που θα υπάρχουν στα υδατοδρόμια, η ΥΠΑ ολοκληρώνει εντός των προσεχών ημερών και προωθεί προς έκδοση σχετικό κανονισμό που θα ρυθμίζει τους όρους και τις διαδικασίες ανεφοδιασμού με καύσιμα των υδροπλάνων για την απρόσκοπτη και ασφαλή λειτουργία των υδατοδρομίων.

Σημειώνεται ότι πέραν των εκκρεμοτήτων που προαναφέρονται, ιδιαίτερο παράγοντα για το ξεκλείδωμα των επενδύσεων στον χώρο των υδροπλάνων αποτελεί η δημιουργία κεντρικού υδατοδρομίου στην Αττική (μεταξύ Φλοίσβου και Αγίου Κοσμά), το οποίο θα χρησιμοποιείται από όλες τις εταιρείες και θα είναι εύκολα προσβάσιμο με ΙΧ ή με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Πηγή Τα Νέα


Διαβάστε τη συνέχεια εδώ: http://greece-salonika.blogspot.com/2013/05/e_14.html#ixzz2TNINwJWe

ADIDAS & PUMA

Τετάρτη, 15 Μαΐου 2013


Τι κοινό έχουν οι δημιουργοί των Adidas και Puma;!

 
 
 
Η adidas και puma είναι από τις καλύτερες και διασημότερες εταιρίες κατασκευής ρούχων και παπουτσιών ακόμα και σήμερα.
 
 

Οι δημιουργοί όμως αυτών των παπουτσιών, έχουν κάτι κοινό που θα εκπλαγείτε!

Ποιο είναι αυτό;
Είναι αδέλφια!!!!

Ο δημιουργός της Adidas είναι ο Adolf "Adi" Dassler και της Pumaο Rudolph "Rudi" Dassler.

Και οι δύο τάχθηκαν υπέρ του ναζισμού όταν ο Χίτλερ ανέλαβε την εξουσία!


 

ΕΤΣΙ ΓΙΝΕΤΕ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Τετάρτη, 15 Μαΐου 2013

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ. ΔΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΕΣ 20.000 ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Aπό τις 15/2/2013 έως 19/2/2013 αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ένωσης Φοροτεχνών Επιστημόνων (Π.Ε.Φ.Ε.) ,,,
με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα Γεώργιο Ρούσσο και τον Αντιπρόεδρο Μανούσο Ντουκάκη, επισκέφθηκε μετά από πρόσκληση των συναδέλφων φοροτεχνικών, την Βουλγαρία.

Η επισκεψη αυτή ήταν πολύ σημαντική αφού διαπιστώθηκε ότι η Βουλγαρία χαρακτηρίζεται «φορολογικός παράδεισος» για τους επιχειρηματίες.

Μερικά χαρακτηριστικά από το φορολογικό σύστημα της Βουλγαρίας:

- Το 90% των επιχειρήσεων είναι Ε.Π.Ε. - Το 5% είναι Α.Ε.- και το υπόλοιπο 5% είναι ατομικές- Ο.Ε.- Ε.Ε.

- Ο φόρος εισοδήματος είναι 10% επί των καθαρών κερδών.

- Τα μερίσματα που διανέμονται έχουν φόρο 5%

- Ο συντελεστής του Φ.Π.Α. είναι 20%

- Επίσης οι περισσότερες μικρές επιχειρήσεις απαλλάσσονται του Φ.Π.Α.

- Οι ασφαλιστικές εισφορές είναι 17,4% του εργοδότου και 12,9% του εργαζόμενου δηλαδή σύνολο 30,3%.

- Ο φόρος μεταβίβασης ακινήτων 2%- Η γεωργική γη δεν φορολογείται

- Υπό προϋποθέσεις μπορείς να μην πληρώνεις ΙΚΑ και φόρο εισοδήματος.

- Μπορείς να συστήσεις όσες ΕΠΕ θέλεις π.χ. 500 με κεφάλαιο 2 ΛΕΒΑ δηλαδή 1 Ευρώ. Στις Α.Ε. το κεφάλαιο είναι τουλάχιστον 50.000 ΛΕΒΑ δηλαδή 25.000 ευρώ (αναλογία 2 ΛΕΒΑ= 1 ΕΥΡΩ).

- Ευθύνη στις Α.Ε. και ΕΠΕ έχει μόνο η εταιρική περιουσία και όχι η ΑΤΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ του διαχειριστού ή διευθύνοντος συμβούλου.

- Το Φ.Π.Α.. επιστρέφεται χωρίς έλεγχο το αργότερο εντός τριών μηνών.

- Στο Υπουργείο Οικονομικών της Βουλγαρίας υπάρχουν δύο επιτροπές που μπορείς να προσφύγεις. Η πρώτη επιτροπή λειτουργεί εντός της Δ.Ο.Υ. με πενιχρά αποτελέσματα και η δεύτερη επιτροπή λειτουργεί εντός του Υπουργείου Οικονομικών της Βουλγαρίας με θεαματικά αποτελέσματα.

Περίπου το 95% των υποθέσεων συμβιβάζονται. Μόνο ένα μικρό ποσοστό καταλήγει στα Διοικητικά Δικαστήρια. Τα Διοικητικά Δικαστήρια μέσα σε 6 μήνες εκδικάζουν τις φορολογικές τους υποθέσεις.

-Κάθε Δ.Ο.Υ. έχει υποχρεωτικά δικηγόρο που εργάζεται σαν υπάλληλος μέσα στην Δ.Ο.Υ.

- Ο επανέλεγχος όταν το ζητήσει ο φορολογούμενος γίνεται πάντα και σε χρόνο πολύ σύντομο, από άλλους εφοριακούς, ποτέ από τους ίδιους.

- Όλες οι επιχειρήσεις είναι συνδεδεμένες με το TAXIS τόσο οι ταμειακές μηχανές όσο και ο μηχανισμός έκδοσης των τιμολογίων.

- Δεν υπάρχουν δελτία αποστολής ούτε βιβλία και τιμολόγια τρυπημένα.

- Δεν αρχίζει ο έλεγχος εάν δεν παρίσταται ο λογιστής.

ΙΑΤΡΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η Πυθαγόρεια Διατροφή εξαφανίζει το 95% των ασθενειών! Δες τι πρέπει να τρως!!!
15 Μαΐου 2013
ΤΟ ΗΞEΡΕΣ;;; Η Πυθαγόρεια Διατροφή εξαφανίζει το 95% των ασθενειών! Δες τι πρέπει να τρως!!!
Ολίγα Περί Πυθαγόρειας Διατροφής...

Ιπποκράτης: «Εκείνο που διατηρεί την υγεία είναι ισομερής κατανομή και ακριβής μείξη μέσα στο σώμα των δυνάμεων (= ισονομία) του ξηρού, του υγρού, του κρύου, του γλυκού, του πικρού, του ξινού και του αλμυρού. Την Αρρώστια την προκαλεί η επικράτηση του ενός (=μοναρχία). Η θεραπεία επιτυγχάνεται με την αποκατάσταση της διαταραχθείσας ισορροπίας, με τη μέθοδο της αντίθετης από την πλεονάζουσα δύναμη».

Tις αντιλήψεις αυτές τις βρίσκουμε ακέραιες στον Ιπποκράτη. Η ακριβής μείξη, η ισονομία, η συμμετρία, η αρμονία, βρίσκονται στη βάση των δογμάτων των Πυθαγορείων και του Ιπποκράτη. Κι εδώ, όπως θα δούμε, μας εντυπωσιάζει ο νόμος της αναλογικότητας!






Τα Κόκκινα Φασόλια: πραγματικά μπορούν να θεραπεύσουν και να βοηθήσουν στη διατήρηση της καλής νεφρικής λειτουργίας - και μοιάζουν ακριβώς όπως τα ανθρώπινα νεφρά.







Το Καρύδι: μοιάζει με έναν μικρό εγκέφαλο, ένα αριστερό και ένα δεξί ημισφαίριο, τον άνω και κάτω εγκέφαλο και την παρεγκεφαλίδα. Τα καρύδια βοηθούν στην ανάπτυξη του εγκεφάλου και την εγκεφαλική λειτουργία.







Το Καρότο: Η διατομή του καρότου μοιάζει με το ανθρώπινο μάτι. Τα καρότα ενισχύουν σε μεγάλο βαθμό τη ροή του αίματος στα μάτια και ενισχύουν γενικά την λειτουργία των ματιών.







Το Σέλινο: μοιάζει με τα οστά. Το σέλινο στοχεύει ειδικά στην ενδυνάμωση και την αντοχή των οστών. Τα τρόφιμα με νάτριο, όπως το σέλινο τροφοδοτεί με τα απαραίτητα, τις σκελετικές ανάγκες του σώματος.