Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΑΚΙ ΠΑΤΑΤΕΣ

Saturday, 04 February 2012
 
 "Κοιτάξτε την κατάντια μας". Η ατάκα ενός ηλικιωμένου περιγράφει ίσως καλύτερα και από χίλιες λέξεις τις εικόνες που διαδραματίστηκαν το πρωί στην πλατεία σιντριβανίου στη Θεσσαλονίκη. Συνταξιούχοι, νοικοκυρές, άνεργοι, παιδιά, καλοντυμένες κυρίες άρπαζαν δύο και τρία σακιά από τις πατάτες που μοίραζαν δωρεάν οι παραγωγοί του Νευροκοπίου. Αν αυτή είναι η Ελλάδα του μνημονίου τότε καλύτερα η πτώχευση! Δείτε τις φωτογραφίες



ΥΠΕΡΦΥΣΙΚΑ ΜΑΤΙΑ

Φακοί επαφής εικονικής πραγματικότητας
Χαρίζουν όραση με... «υπερφυσικές» ικανότητες και εκτιμάται ότι θα κυκλοφορήσουν το 2014


Συνημμένη Εικόνα: wp_61854_0.jpeg.jpg


Ουάσινγκτον

Φακούς επαφής από το μέλλον, ικανούς να ενισχύουν την όραση με τρισδιάστατες πανοραμικές εικόνες, σχεδίασαν οι ειδικοί της αμερικανικής εταιρείας Innovega.

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε με χρηματοδότηση της Υπηρεσίας Προηγμένων Αμυντικών Ερευνητικών Προγραμμάτων του αμερικανικού Πενταγώνου (DARPA) και του Αμερικανικού Ιδρύματος Επιστημών (NSF). Οι επιστήμονες κατάφεραν να αναπτύξουν καινοτόμους φακούς επαφής, οι οποίοι «φιλοξενούν» μικροσκοπικές οθόνες έγχρωμων megapixel.

«Πρόσφατα παρουσιάσαμε φακούς επαφής που συνοδεύουν έξυπνα κινητά, φορητές κονσόλες ηλεκτρονικών παιχνιδιών και συσκευές αναπαραγωγής πολυμέσων και οι οποίοι προσφέρουν στον χρήστη πανοραμική οπτική εμπειρία υψηλής ευκρίνειας σε επίπεδο ψυχαγωγίας, με εφαρμογές προγραμματισμένης εικονικής πραγματικότητας» εξηγεί ο διευθύνων σύμβουλος της Innovega, Στιβ Γουίλι.

Συνημμένη Εικόνα: ioptik-contact-lenses_01.jpg

Όραση επιστημονικής φαντασίας

Το σύστημα προηγμένης όρασης iOptik, όπως ονομάζεται, αποτελείται από τους φουτουριστικούς φακούς επαφής και ένα ζευγάρι μοντέρνων γυαλιών.

Ως γνωστόν, η ικανότητα εστίασης του ανθρώπινου οφθαλμού σε υπερβολικά κοντινά σε αυτόν αντικείμενα, είναι περιορισμένη. Οι νέοι φακοί περιλαμβάνουν ένα οπτικό σύστημα το οποίο εστιάζει σε εικόνες που προβάλλονται στα γυαλιά. Αυτές στη συνέχεια «αποστέλλονται» στον αμφιβληστροειδή χιτώνα του ματιού επιτρέποντας στον χρήστη να τις βλέπει καθαρά.

Σύμφωνα με τον Γουίλι, οι περισσότερες οθόνες κινητών τηλεφώνων είναι πολύ μικρές για να διαβάσει ή να απολαύσει κανείς ό,τι προβάλλεται σε αυτές. Αντίθετα, οι φακοί επαφής της αμερικανικής εταιρείας θα μπορούσαν να προσφέρουν οπτικό αποτέλεσμα αντίστοιχο μιας τηλεόρασης 240 ιντσών από απόσταση τριών μέτρων.

Ακόμα, μέσω της προβολής ελαφρώς διαφορετικών εικόνων σε κάθε μάτι, το τελικό αποτέλεσμα προσφέρει στον χρήστη την ψευδαίσθηση της τρισδιάστατης εικόνας. «Με τον τρόπο αυτόν, απολαμβάνουμε τρισδιάστατες, πανοραμικές εικόνες υψηλής ευκρίνειας» προσθέτει ο διευθύνων σύμβουλος.

Σήμερα, «περίπου 100 εκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν φακούς επαφής, ανάμεσα στους οποίους βρίσκεται και το target group ηλικίας 18-34 ετών - τα άτομα αυτά παίζουν συχνά ηλεκτρονικά παιχνίδια και χρησιμοποιούν smartphones» συνεχίζει ο ίδιος. «Εμείς οραματιζόμαστε ότι όσοι προμηθεύονται τους απλούς φακούς επαφής, περίπου ανά έξι μήνες, θα αρχίσουν να προμηθεύονται τους νέους φακούς από τον οπτικό τους, όπως έκαναν μέχρι σήμερα. Στόχος μας είναι εντός του 2012 οι φακοί μας να λάβουν την έγκριση της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA)».

Το μέλλον… σήμερα

Ένα από τα δυνατά χαρτιά της Innovega, όπως ισχυρίζεται – μεταξύ άλλων - είναι και η αγορά ηλεκτρονικών παιχνιδιών, καθώς μέσω των συγκεκριμένων φακών οι διάφορες εταιρείες θα μπορούσαν να ενισχύσουν ή ακόμη και να επεκτείνουν την εμπειρία gaming.

Η ίδια ευρεσιτεχνία περιλαμβάνει και μια δεύτερη εκδοχή εμφυτεύσιμων φακών που θα μπορούσε να βοηθήσει στην αντιμετώπιση προβλημάτων όρασης, αλλά και να εισαγάγει τους χρήστες σε έναν νέο κόσμο εικονικής πραγματικότητας ή στιγμιαίας πρόσβασης στο Διαδίκτυο μέσω της όρασης.

Εάν οι διαδικασίες προχωρήσουν όπως έχουν προγραμματιστεί, τότε οι φουτουριστικοί φακοί θα μπορούσαν να κυκλοφορήσουν ευρέως στην αγορά μέχρι το 2014-2015.


ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ

Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου 2012

CNN: Ναυάγησε UFO στην Βαλτική θάλασσα;


Τέτοιες ειδήσεις διαβάζουμε δεκάδες καθημερινά αλλά όταν τις μεταδίδει το CNN έχουν άλλη βαρύτητα ...!

Μια ομάδα της Σουηδικής Εταιρείας Ocean Explorer που ψάχνει πολύτιμα αντικείμενα σε ναυάγια στην Βαλτική θάλασσα....

εντόπισε μέσω σόναρ ένα περίεργο αντικείμενο, στα βάθη της θάλασσας που μοιάζει πολύ με ιπτάμενο δίσκο!
Μάλιστα πριν λίγους μήνες το σόναρ του ίδιου πλοίου εντόπισε και πάλι κάτι ανάλογο, με τους υποστηρικτές του δόγματος η αλήθεια βρίσκεται εκεί έξω να παίρνουν αέρα και να αρχίζουν τις ιστορίες για UFO!

ΜΕ ΛΟΥΡΙ

Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου 2012

15 παράξενα πράγματα με λουρί


Οι περισσότεροι άνθρωποι βγάζουν βόλτα με ένα λουρί τον σκύλο τους.

Άλλοι πάλι όχι ακριβώς......