Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

iPhone 5 ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ

ΥΠΕΡΟΧΑ ΚΑΣΤΑΝΑ

Λίγα λόγια για τα κάστανα .

Κάστανα: και νόστιμα και υγιεινά (3)

Τα κάστανα είναι μια υπέροχη λιχουδιά, είτε τα απολαύσει κανείς ψημένα, είτε μαγειρεμένα σε σούπες ή άλλες συνταγές και μάλιστα έχουν μεγάλη θρεπτική αξία.
Τα κάστανα αποτελούν ένα σημαντικό τρόφιμο για πολλές κουλτούρες και ιδιαίτερα γι’ αυτές της Κίνας, της Κορέας, της Ιαπωνίας, της Βόρειας Αμερικής και της Μεσογείου και καλλιεργούνται για περισσότερα από 6.000 χρόνια στην Κίνα και 3.000 χρόνια στην Ευρώπη.
Είναι μια υπέροχη λιχουδιά, είτε τα απολαύσει κανείς ψημένα ή μαγειρεμένα σε σούπες ή άλλες συνταγές και έχουν μεγάλη θρεπτική αξία.
Τέσσερα κύρια είδη καστανιάς καλλιεργούνται σε όλο τον κόσμο για τους καρπούς τους: η castanea sativa στην Ευρώπη, η castanea dentata στη Βόρεια Αμερική, η castanea mollissima στην Κίνα και η castanea crenata στην Ιαπωνία. Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ο κύριος εισαγωγέας κάστανων από την Ευρωπαϊκή Ένωση και η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας ξηρών καρπών σε όλο τον κόσμο και ειδικά στην Ιαπωνία.
  • Τα διατροφικά οφέλη του κάστανου
- Σε αντίθεση με άλλους ξηρούς καρπούς και σπόρους, τα κάστανα είναι σχετικά «φτωχά» σε θερμίδες. Περιέχουν λίγο λίπος, αλλά είναι πλούσια σε μέταλλα, βιταμίνες και φυτοθρεπτικά θρεπτικά συστατικά που ωφελούν την υγεία.
- Τα κάστανα περιέχουν κυρίως άμυλο, σε αντίθεση με άλλους σπόρους και καρπούς, που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες, πρωτεΐνη και λίπος. H θρεπτική τους σύνθεση είναι παρόμοια με εκείνη άλλων σημαντικών τροφίμων με άμυλο όπως η γλυκοπατάτα, το γλυκό καλαμπόκι, οι πατάτες κλπ. Επίσης, είναι καλές πηγές ανόργανων αλάτων, βιταμινών και καλής ποιότητας πρωτεϊνών.
- Είναι καλή πηγή διαιτητικών ινών: Παρέχει 8,1 γρ. (περίπου 21% της απαιτούμενης ημερήσιας ποσότητας) ανά 100 γρ. οι διαιτητικές ίνες βοηθούν στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης στο αίμα, περιορίζοντας την υπερβολική απορρόφηση χοληστερόλης από το έντερο.
- Τα κάστανα ξεχωρίζουν από άλλους καρπούς και σπόρους για το ξεχωριστό διατροφικό προφίλ τους. Είναι εξαιρετικά πλούσια σε βιταμίνη C (100 γρ. παρέχουν 43 mg βιταμίνης C ή το 72% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας). Η βιταμίνη C είναι απαραίτητη για το σχηματισμό των οστών των δοντιών και για τα αιμοφόρα αγγεία. Είναι επίσης ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, που προσφέρει προστασία από τις βλαβερές ελεύθερες ρίζες.
Κάστανα: και νόστιμα και υγιεινά (1)
- Όπως και τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, τα κάστανα είναι πλούσια σε φυλλικό οξύ, το οποίο είναι σημαντικό συστατικό των καρπών και των σπόρων. 100 γρ. καρύδια παρέχουν 62 mg φυλλικού οξέος ή 15,5% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας. Το φυλλικό οξύ είναι απαραίτητο για το σχηματισμό των ερυθρών αιμοσφαιρίων, τη σύνθεση του DNA. Η επαρκής κατανάλωση τροφίμων που είναι πλούσια σε φυλλικό οξύ βοηθά επίσης στην πρόληψη ανωμαλιών του νευρικού σωλήνα στο έμβρυο.

ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΜΝΗΜΟΝΙΑ

Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2012

Σοκ! Ο Στουρνάρας είπε στην Κύπρο να δανειστεί απ’ οπουδήποτε αλλού!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Αίσθηση προκάλεσε η …συμβουλή του Έλληνα υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα προς την Κύπρια ευρωβουλευτή Αντιγόνη Παπαδοπούλου αν βρει η χώρα της από άλλα κράτη χρηματοδότηση να τα προτιμήσει από το να υπαχθεί η Κύπρος σε Μνημόνιο!
Αυτό το ανέφερε Ο κ. Στουρνάρας, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών που συνεδρίασε από κοινού με την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενώ εξέφρασε την έντονη διαφωνία του με τον εμπροσθοβαρή χαρακτήρα του προγράμματος που, όπως είπε, μας επέβαλε η Τρόικα. «Οι τρεις τους ήταν ομόφωνοι. Δεν μας άφησαν κανένα περιθώριο. Αν είχα τη δυνατότητα δεν θα σχεδίαζα εγώ το πρόγραμμα έτσι, τόσο εμπροσθοβαρές». Ο υπουργός Οικονομικών προειδοποίησε τους ευρωβουλευτές ότι οι εταίροι πιέζοντας με τη δόση επιθυμούν η Ελλάδα να εφαρμόσει τάχιστα όλα τα prior actions όμως «πρέπει να προσέξουν διότι ο κίνδυνος ατυχήματος τώρα είναι παρά πολύ υψηλός».
 «Στις 20 Νοεμβρίου η Ελλάδα αναμένει την τελική απόφαση» είπε ο υπουργός Οικονομικών και ανέφερε ότι η χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup ξεκίνησε δύσκολα, αλλά εξελίχθηκε ικανοποιητικά. Επιπλέον εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η ανακοίνωση του Eurogroup για την Ελλάδα παρέχει πολιτική στήριξη και ηχηρό πολιτικό μήνυμα για τις προσπάθειες που καταβάλλει ο ελληνικός λαός, ενώ παράλληλα θέτει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την επόμενη εκταμίευση της δόσης. Απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή, Θ. Σκυλακάκη είπε ότι το κράτος θα πληρώσει τους ιδιώτες στους οποίους χρωστάει με τα χρήματα των δόσεων, χωρίς να διευκρινίσει ωστόσο για ποιες δόσεις ακριβώς μιλάει.
Αυτή …η συμβουλή πάντως του Γιάννη Στουρνάρα προς τους Κύπριους, να μη τι άλλο αποδεικνύει ….την «ευρωπαϊκή αλληλεγγύη», που υπάρχει και …σίγουρα προκαλεί πολλά ερωτηματικά και για όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις που χειρίστηκαν το ελληνικό χρέος και τις ….πηγές δανεισμού μας!


Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ

Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2012

“Αυτόματος θάνατος” για την Ελλάδα οι όροι για τη δόση-μαμούθ των 44 δισ.

Το γεγονός και μόνο ότι ο Γερμανός υπουργός των Οικονομικών είπε ναι στα 44 δισ. των τριών δόσεων μαζί πρέπει να μας βάζει σε υποψίες. Έθεσε έναν πολύ απλό όρο... 
...τον οποίο οι Γερμανοί επιχειρούν τρία χρόνια να επιβάλλουν Την οικονομική επιτήρηση της Ελλάδας.
Πως θα γίνει αυτό; Με αυτόματο μηχανισμό που θα προβλέπει περικοπές χωρίς άλλη συζήτηση σε περίπτωση αποκλίσεων από τους στόχους.

Για παράδειγμα. Η χώρα θα ενισχύσει την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που πέρασε στις 29 Οκτωβρίου ώστε στην περίπτωση που υπάρχει απόκλιση 10% από τους στόχους να υπάρχει αυτόματη περικοπή δαπανών 10% στο δημόσιο – πλην συντάξεων και μισθών.

Ταυτόχρονα η Ελλάδα θα υποχρεωθεί σε περίπτωση που για δύο τρίμηνα “πέφτει έξω” να παίρνει μέτρα ίσα με το 50% της απόκλισης.

Για παράδειγμα, εάν όπως όλα δείχνουν παραμείνει το κενό του 1 δισ. ευρώ στους στόχους από τις αποκρατικοποιήσεις η χώρα μέχρι τον ερχόμενο Μάρτιο να πάρει νέα μέτρα ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ.

Κάπως έτσι μοιάζει να αναιρείται η εξαίρεση που προβλέπεται παραπάνω για τους μισθούς και τις συντάξεις αφού τα έσοδα του κράτους είναι στο μηδέν και θα πρέπει να γίνουν περικοπές.

Ταυτόχρονα, παρά τις προβλέψεις του προϋπολογισμού για δαπάνες, το 10% αυτών θα μένει “παγωμένο” για τους πρώτους έξι μήνες του έτους, εαν πιάνονται οι στόχοι θα εκταμιεύονται, αν όχι οι δαπάνες σε όλα τα επίπεδα θα είναι 10% μικρότερες.

Κάπως έτσι μπορεί τα χρήματα να εκταμιεύονται στα λόγια επί της ουσίας όμως θα κατευθύνονται μόνο σε συγκεκριμένους στόχους και στην περίπτωση που η χώρα θα χρειάζεται επιπλέον χρήματα ή αποκλίνει από τους στόχους θα πρέπει να κάνει μόνο περικοπές.

Ποιος θα κρίνει την πορεία των μέτρων και των στόχων;

Η γνωστή μας τρόικα.
Η επόμενη αξιολόγηση αναμένεται τον Μάρτιο... Τότε και τα επόμενα μέτρα, παρά το γεγονός ότι αυτά ήταν... τα τελευταία.

Μπορεί να έρθουν 44 δισ. ως τα Χριστούγεννα όμως αυτό δεν σημαίνει ότι το Ελληνικό Κράτος μπορεί να κάνει τα χρήματα αυτά ό,τι επιθυμεί. 

Ως τώρα την ευθύνη της διαχείρισης των χρημάτων αυτών την είχε αποκλειστικά και μόνο η Ελλάδα μέσω της Τραπέζης της Ελλάδος. Τώρα μπαίνει πιο ενεργά στο παιχνίδι ο EFSF.

Πλέον ο συγκεκριμένος λογαριασμός και η διαχείρισή του θα γίνεται από τον EFSF, ο οποίος θα έχει την ευθύνη για την έγκαιρη αποπληρωμή τοκοχρεολυσίων και λοιπών δαπανών του δημόσιου χρέους.

Η τρόικα, προφανώς, φοβάται μήπως η ελληνική κυβέρνηση χρησιμοποιήσει κεφάλαια που προορίζονται για την αποπληρωμή δαπανών του χρέους, για την κάλυψη άλλων δαπανών και επιδιώκει να ισχυροποιήσει την παρουσία του EFSF.

Κάπως έτσι πάει περίπατο και η ένεση ρευστότητας στην αγορά που λέει η κυβέρνηση...

Με άλλα λόγια η χώρα θα συνεχίσει να κατευθύνεται σε υφεσιακή τροχιά, με μόνο στόχο την αποπληρωμή δανείων και τόκων.

Πηγή: newsit.gr

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΓΙΑΟΥΡΤΟΜΑΤΑ

Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2012

Φυγαδεύτηκε ο Βενιζέλος έξω από την ΤτΕ - Εγκλωβισμένος ο Σαχινίδης

Ένταση σημειώνεται αυτή την ώρα έξω από την Τράπεζα της Ελλάδας, όπου δεκάδες ιδιώτες-μικροομολογιούχοι έχουν προχωρήσει σε περικύκλωση του κτιρίου, διαμαρτυρόμενοι για την απώλεια χρημάτων που υπέστησαν με το «κούρεμα των ομολόγων τους...
Από την οργή των συγκεντρωμένων δεν γλίτωσε ούτε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, όπου δέχθηκε επίθεση όταν πλησίασε με το αυτοκίνητό του. 

Οι συγκεντρωμένοι απέτρεψαν την είσοδο του κ. Βενιζέλου στο κτίριο, καθώς, όταν προσήλθε στην είσοδο επί της οδού Ομήρου, περικύκλωσαν το αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινε, εξαναγκάζοντάς τον να αποχωρήσει.

Αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στο σημείο, απώθησαν με ήρεμο τρόπο τους συγκεντρωμένους, προκειμένου να μπορέσει να αποχωρήσει το αυτοκίνητο του κ. Βενιζέλου.
Στις 18:00 ήταν προγραμματισμένη η συνάντηση του διοικητή του ιδρύματος Γ. Προβόπουλου με αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ, επικεφαλής της οποίας ήταν ο πρόεδρος του κόμματος Ευ. Βενιζέλος.
Ωστόσο, η συνάντηση του κ. Βενιζέλου με τον κ. Προβόπουλο αναβλήθηκε.