Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

ΤΟ ΤΡΙΓΩΝΟ ΤΟΥ ΒΕΡΜΟΥΔΩΝ

Η ΤΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ



ΤΑΙΝΙΑ ΤΡΟΜΟΥ ΚΑΙ ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ

O ΠΟΝΤΙΟΣ ΣΑΜΟΥΡΑΙ

 ΑΝΕΚΔΟΤΟ με ... Πόντιο Σαμουράι...!!!

ΞΕΚΑΡΔΙΣΤΙΚΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ με ... Πόντιο Σαμουράι...!!!
Κάποτε οι Ιάπωνες αποφάσισαν να κάνουν διαγωνισμό για τον καλύτερο σαμουράι.
Κάλεσαν εκτός από τους ντόπιους, και τους πιο ξακουστούς ξένους σαμουράι, δηλαδή έναν Αμερικάνο, έναν Ρώσο και έναν Πόντιο.
 
Αφού τελείωσαν την επίδειξη οι ντόπιοι σαμουράι ήρθε και η σειρά των ξένων.
 
Ξεκινάει ο Αμερικανός και φωνάζει στους κριτές:
 
- Αφήστε ελεύθερη την σφήκα!
Ελευθερώνουν οι κριτές την σφήκα, και αυτή αρχίζει να πετάει.
Ξαφνικά δίνει 2 σπαθιές ο Αμερικάνος και την κόβει φέτες.
 
Οι κριτές του δίνουν 10.
 
Ξεκινάει ο Ρώσος και φωνάζει στους κριτές:
 
- Αφήστε ελεύθερη την μύγα!
Ελευθερώνουν οι κριτές την μύγα, και αυτή αρχίζει να πετάει.
Δίνει μία σπαθιά ο Ρώσος και την κόβει σε φέτες.
 
Οι κριτές του δίνουν 10.
 
Ξεκινάει και ο Πόντιος:
 

ΠΟΥΝΕ Ο ΒΑΡΔΑΡΗΣ

Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου 2013


ΣΟΚ! Κοντεύουν να πεθάνουν από την αιθαλομίχλη στη Θεσσαλονίκη!!!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
"Κόκκινο" χτύπησε τις τελευταίες ημέρες η ατμοσφαιρική ρύπανση στη Θεσσαλονίκη, εξαιτίας των...
τζακιών που καίνε ξύλα σε όλη την πόλη. Την κατάσταση έρχεται να επιβαρύνει η αυξημένη κίνηση των αυτοκινήτων στους δρόμους λόγω των Χριστουγέννων, αλλά και η άπνοια.Σύμφωνα με τις μετρήσεις του Τμήματος Περιβάλλοντος του Δήμου Θεσσαλονίκης, οι αυξημένες τιμές στα αιωρούμενα σωματίδια καταγράφονται ιδιαίτερα τις ώρες από αργά το βράδυ έως τα ξημερώματα, γεγονός που οφείλεται κύριο λόγο στα τζάκια.
Τα αιωρούμενα σωματίδια (PM10) μετρήθηκαν σήμερα (από τη 1 τα ξημερώματα έως τις 11 το πρωί), σε μέση ωριαία βάση, στα 195 mg (μικρογραμμάρια) ανά κυβικό μέτρο στο σταθμό της Εγνατίας, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και τα 241 mg στο σταθμό της Λαγκαδά. Ανάλογα υψηλές ήταν οι μετρήσεις και τις δύο προηγούμενες ημέρες. "Μέχρι πριν από μερικά χρόνια, η κύρια πηγή ρύπανσης ήταν η κίνηση των αυτοκινήτων. Μετά την κρίση, πηγή ρύπανσης είναι τα τζάκια" δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο προϊστάμενος του Τμήματος Περιβάλλοντος του Δήμου Θεσσαλονίκης Μάξιμος Πετρακάκης.
"Οι ώρες που παρατηρούνται αυξημένες τιμές στα αιωρούμενα σωματίδια άλλαξαν. Παλαιότερα, παρατηρούσαμε υψηλές τιμές το πρωί και το απόγευμα, τις ώρες που ήταν ανοιχτή η αγορά και κινούνταν τα αυτοκίνητα στους δρόμους, ενώ τώρα τα νούμερα ανεβαίνουν μετά τις 7 το απόγευμα και μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, όταν ο κόσμος πηγαίνει στο σπίτι του και ψάχνει τρόπους να ζεσταθεί" μας εξήγησε.
Σύμφωνα με τον κ. Πετρακάκη, η κατάσταση- εάν δεν ευνοήσουν οι καιρικές συνθήκες -και διατηρηθεί αυτή η άπνοια θα παραμείνει στο "κόκκινο" και τις επόμενες ημέρες.
"Εάν δεν έχουμε αέρα ή βροχή, τα πράγματα θα είναι δύσκολα. Πάντοτε τις ημέρες των Χριστουγέννων είχαμε ρύπανση κι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ακόμη κι αυτοί που έχουν θέρμανση με φυσικό αέριο ή πετρέλαιο ανάβουν τζάκι για να δημιουργήσει χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα" σημείωσε ο προϊστάμενος του Τμήματος Περιβάλλοντος του Δήμου Θεσσαλονίκης.
newsit.gr

ΟΙΚΟΓΕΝΙΑΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ

21 Δεκεμβρίου 2013
 
H ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ που κάνει το γύρο του διαδικτύου: Φωτογραφίζονται περήφανοι πάνω από τα ΠΤΩΜΑΤΑ!
 
Δυστυχώς, βιώνουμε ακόμα τέτοιες στιγμές που σε κάνουν να ντρέπεσαι που ανήκεις στο ανθρώπινο είδος.
Δύο άντρες καμαρώνουν πάνω από τα πτώματα δύο ενήλικων γουρουνιών έχοντας σκοτώσει και τα τρία μωρά τους.
Κάποιος θα έπρεπε να αναλάβει δράση για να τελειώσουν αυτά τα απάνθρωπα εγκλήματα, τα οποία δημοσιεύονται με περίσσεια ελευθερία και θράσος

ΓΛΥΚΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΩΝ

Χριστούγεννα, σαν χιονάτος κουραμπιές

Δημοσιευμένη  εικόνα


Η ιστορία και η ετυμολογία των παραδοσιακών γιορτινών γλυκισμάτων...


Ο κουραμπιές, το μικρό εύθρυπτο γλυκό αποτελεί το πιο μυρωδάτο σύμβολο των Χριστουγέννων. Η χιονάτη μπαλίτσα με το ανθόνερο, το βούτυρο και την άχνη ζάχαρη κρύβει στα τραγανά της αμύγδαλα τη γεύση της προσδοκίας. Κι αυτό είναι τα Χριστούγεννα. Η γιορτή της προσδοκίας, στρωμένη ασημένιες πιατέλες με κουραμπιεδάκια και μελομακάρονα. Κι ελπίδες.

Ποιά είναι, όμως, η ρίζα του κουραμπιέ;

Σύμφωνα με στοιχεία που συνέλεξε ο Δημήτρης Σταθακόπουλος, δρ. κοινωνιολογίας της Ιστορίας, Παντείου Πανεπιστημίου, μουσικολόγος και δικηγόρος η ρίζα είναι:

ΣΤΗ ΣΕΛΗΝΗ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ -

Στην Σελήνη οι Κινέζοι. Προσεληνώθηκε επιτυχώς "Chang'e 3"
Πρώτες εικόνες από την κινεζική αποστολή
Συνημμένη Εικόνα: 20231856sVu94nJD.jpg



Προσεδαφίστηκε επιτυχώς σήμερα το κινεζικό διαστημικό σκάφος "Chang'e 3", όπως μετέδωσαν το πρακτορείο Νέα Κίνα και η κρατική τηλεόραση. Η επιτυχής προσεδάφισή του καθιστά την Κίνα την τρίτη χώρα που στέλνει επιτυχώς διαστημικό σκάφος στη Σελήνη, μετά τις ΗΠΑ και την πρώην Σοβιετική Ένωση.



Το "Chang'e 3", που μεταφέρει μέσα σε μία πυραυλάκατο το εξάτροχο ρομπότ «Yutu» («Λαγός από νεφρίτη»), προσεληνώθηκε στην περιοχή του κρατήρα του "Κόλπου της Ίριδος".

Το 2007, η Κίνα είχε πραγματοποιήσει την εκτόξευση του "Chang'e 1", το οποίο σε 16 μήνες δημιούργησε έναν τρισδιάστατο χάρτη της Σελήνης, ενώ το 2010 είχε αποσταλεί μια κινεζική συσκευή με φωτογραφικό εξοπλισμό.

Το ρομπότ των 130 κιλών φέρει δύο ηλιακούς συλλέκτες, πιστεύεται όμως ότι διαθέτει και μια θερμοηλεκτρική γεννήτρια πλουτωνίου, όπως συμβαίνει και με το ρομπότ Curiosity της NASA στον Άρη.

Η αποστολή "Chang'e-3" θεωρείται ένα ακόμα βήμα για μια επανδρωμένη κινεζική αποστολή στη Σελήνη την επόμενη δεκαετία. Νωρίτερα, μέχρι το 2020, προγραμματίζεται να έχει συναρμολογηθεί και ο πρώτος κινεζικός διαστημικός σταθμός.

Πρώτες εικόνες από την κινεζική αποστολή στη Σελήνη


ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΑΛΟΓΩΝ

Αυτή είναι η λίστα με τις ελληνικές εταιρείες σε προϊόντα των οποίων ανιχνεύτηκε DNA αλόγου!!!
Ημερομηνία: 20 Δεκεμβρίου 2013
 
Αυτη ειναι η λιστα με τις ελληνικες εταιρειες σε προϊοντα των οποιων ανιχνευτηκε DNA αλογου!!!

Τη λίστα με τις εταιρείες στις οποίες επιβλήθηκαν βαριά πρόστιμα για το διατροφικό σκάνδαλο που τους προηγούμενους μήνες συγκλόνισε και τη χώρα μας, έδωσε στη δημοσιότητα ο ΕΦΕΤ....
Πρόκειται για εταιρείες σε προϊόντα των οποίων ανιχνεύτηκε DNA αλόγου, ενώ σε μία περίπτωση βρέθηκε και κρέας από... μουλάρι και που όλο το προηγούμενο διάστημα βρέθηκαν να έχουν κάνει τη συγκεκριμένη παράβαση. Εντός του Νοεμβρίου οριστικοποιήθηκαν τα πρόστιμα που τους επιβλήθηκαν».
Τα συνολικά πρόστιμα στις 23 εταιρίες ανήλθαν σε 228.000 ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα επιβλήθηκε: