Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

ΧΑΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΗ

ΝΕΟ: Ανακαλύφθηκε βυθισμένη πόλη που ένωνε την αρχαία Ελλάδα με την Αίγυπτο!!
Ημερομηνία: 02 Μαΐου 2013
 
ΝΕΟ: Ανακαλυφθηκε βυθισμενη πολη που ενωνε την αρχαια Ελλαδα με την Αιγυπτο!!

Εκπληκτικά ευρήματα πολιτισμού από μία πόλη μύθο, την οποία κατάπιε η Μεσόγειος Θάλασσα και θάφτηκε κάτω από τόνους άμμου και λάσπης, φέρνουν στο φως συνέχεια οι αρχαιολόγοι στην περιοχή της Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου.
Το λιμάνι Θώνις - Ηράκλειο φέρεται να λειτουργούσε σαν μια «Αλεξάνδρεια πριν την Αλεξάνδρεια», μια υποχρεωτική πύλη εισόδου στην Αίγυπτο του 1.000 π.Χ. ενώ οι έρευνες αποκαλύπτουν απίστευτα διατηρημένα ναυάγια, άγκυρες, αγάλματα, χρήματα, και τεράστιες επιγραφές.
Η χαμένη πόλη που ήταν γνωστή ως Θώνις στους Αιγύπτιους και Ηράκλειο στους Ελληνες ανακαλύφθηκε το 2000 από τον Γάλλο αρχαιολόγο Φρανκ Γκοντιό και έπειτα από 13 χρόνια επίπονων ανασκαφών χιλιάδες ευρήματα έρχονται στο φως.
Μέχρι τώρα έχουν βρεθεί περισσότερα από 64 ναυάγια, 700 άγκυρες, χρυσά νομίσματα, «βάρη» από την Αθήνα (είναι η πρώτη φορά που βρέθηκαν σε Αιγυπτιακό έδαφος) και τεράστιες επιγραφές γραμμένες στα αρχαία ελληνικά και αιγυπτιακά αναδεικνύοντας τη σπουδαία εμπορική σημασία της πόλης.




ΡΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ

Τα πιο ακριβά ρολόγια στον κόσμο


1. Chopard 210 καρατίων. 26 εκατομμύρια δολάρια.
Chopard 210 καρατίων
2. Patek Philippe Σούπερ Επιπλοκή. $ 11.000.000.
Patek Philippe Σούπερ Επιπλοκή
3. Patek Philippe Platinum World Time. 4.000.000 δολαρίων.
Patek Philippe Platinum Ώρες Παγκοσμίως

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΙ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΙ

Θαυμάστε τα τελευταία παρθένα μέρη του πλανήτη!!!
Ημερομηνία: 02 Μαΐου 2013
Θαυμαστε τα τελευταια παρθενα μερη του πλανητη!!!
Γνωρίστε τις 10 πιο όμορφες, απομακρυσμένες γωνιές της Γης. Τα παρθένα δάση και μέρη που μένουν ανέπαφα από το χέρι του ανθρώπου έχουν απαράμιλλη ομορφιά, όμως υπάρχουν και κάποια τόσο απομακρυσμένα και εξωτικά που δεν τα φτάνει ούτε ο πιο κοσμογυρισμένος τουρίστας. Μπορεί να είναι λίγο δυσπρόσιτα, μάλιστα ένα έχει πρόσβαση μόνο αεροπορικώς και αυτό εβδομαδιαία, αλλά το τοπίο θα σας ανταμείψει.

  • Εθνικός Δρυμός Isle Royal National Park, Μίσιγκαν, ΗΠΑ
Οι τελευταίες παρθένες γωνιές του πλανήτη (2)
Αποτελείται από το νησί Isle Royale και ακόμα 400, ακατοίκητα μικρότερα νησάκια. Λόγω της θέσης του εδώ θα βρείτε μόνο το ένα τρίτο του ζωικού βασιλείου που φυσιολογικά θα συναντούσατε σε αυτό το κλίμα.
Είναι ιδιαίτερα γνωστός για τον πληθυσμό των λύκων που ξεκίνησε, όταν λύκοι μετοίκησαν εδώ με μία γέφυρα που δημιουργήθηκε από πάγο, κατά την διάρκεια ενός σφοδρού χειμώνα το 1949. Δεν είναι πολύ δημοφιλής προορισμός για τουρίστες και συνολικά το επισκέπτονται λίγες χιλιάδες τον χρόνο.
  • Εθνικός Δρυμός Abisko, Λάπλαντ, Σουηδία
Οι τελευταίες παρθένες γωνιές του πλανήτη (3)
Είναι ένας από τους τελευταίους προορισμούς στην Ευρώπη που διατηρούν την άγρια ομορφιά τους. Είναι ιδανικό μέρος για να απολαύσετε το Βόρειο Σέλας γιατί δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου τεχνητά φώτα και έχει συνήθως πολύ δυνατούς ανέμους και καθόλου σύννεφα. Οι επισκέπτες θα μπορέσουν να περιδιαβούν σε μερικά από τα πιο δύσκολα μονοπάτια πεζοπορίας όπως το 273 χιλιομέτρων «Μονοπάτι του Βασιλιά». Υπάρχουν μόνο δύο ξενοδοχεία στην περιοχή και κανένα δεν είναι αυτό που λέμε πεντάστερο, επομένως να είστε προετοιμασμένοι.
  • Εθνικός Δρυμός Great Basin, Νεβάδα, ΗΠΑ
Οι τελευταίες παρθένες γωνιές του πλανήτη (4)
Το Great Basin είναι ένα από τα πιο απομακρυσμένα πάρκα των ΗΠΑ, σχεδόν 300 μίλια από το Λας Βέγκας και 67 μίλια από την κοντινότερη πόλη. Είναι πολύ ξηρό μέρος με μόνο μερικά εκατοστά βροχόπτωσης ετησίως.
Ενώ υπάρχουν ποτάμια στην περιοχή, το παράδοξο είναι ότι κανένα από αυτά δεν καταλήγει σε θάλασσα αλλά σε λίμνες εντός του δρυμού. Εδώ θα δείτε και μερικά από τα πιο «γέρικα» δέντρα των ΗΠΑ, μερικά και πάνω από 3000 ετών.