Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΜΕ ΞΕΝΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ

Ποιοι επιτρέπεται να κυκλοφορούν αυτοκίνητα με ξένες πινακίδες στην Ελλάδα

Δείτε όλες τις περιπτώσεις αναλυτικά


Ποιοι επιτρέπεται να κυκλοφορούν αυτοκίνητα με ξένες πινακίδες στην Ελλάδα

Στους ελληνικούς δρόμους βλέπουμε συχνά να κυκλοφορούν αυτοκίνητα με ξένες πινακίδες. Τα συγκεκριμένα έχουν εισαχθεί προσωρινά και το διάστημα κατά το οποίο επιτρέπεται να κυκλοφορούν στην χώρα φθάνει μέχρι και τους 6 μήνες και μόνο εφόσον πληρούνται οι σχετικοί όροι (συνήθης κατοικία εκτός Ελλάδας, προσωρινή διαμονή στη χώρα, ιδιωτική χρήση κλπ).
Στις περιπτώσεις κατά τις οποίες διαπιστώνεται κυκλοφορία οχήματος με ξένες πινακίδες στη χώρα χωρίς να πληρούνται οι συγκεκριμένες προϋποθέσεις, προβλέπονται αυστηρές κυρώσεις, οι οποίες, για κοινοτικά επιβατικά οχήματα, κυμαίνονται από 2.500 έως 10.000 ευρώ.
Για οχήματα με πινακίδες τρίτων χωρών, ενεργοποιούνται οι διατάξεις περί λαθρεμπορίας, που σημαίνει επιβολή πολλαπλού τέλους που ισούται με το τριπλάσιο των αναλογούντων δασμών και λοιπών φόρων, κατάσχεση του οχήματος και υποβολή μηνυτήριας αναφοράς στον Εισαγγελέα.

Ποιοι μπορούν να κυκλοφορούν ΙΧ με ξένες πινακίδες


ΟΤΑΝ Η ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

Επιστήμονες κατάφεραν να γευτούν ό,τι έφαγε ο Μίδας πριν από 2.700 χρόνια!

Ένας μυστηριώδης τάφος στη Φρυγία περιλάμβανε εδέσματα βγαλμένα από την ελληνική μυθολογία


Επιστήμονες κατάφεραν να γευτούν ό,τι έφαγε ο Μίδας πριν από 2.700 χρόνια!


Ήταν το 1957 όταν μια ομάδα αρχαιολόγων από το Μουσείο Αρχαιολογίας και Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια (Penn Museum) έφερε στο φως έναν τάφο στο αρχαίο Γόρδιο της Μικράς Ασίας, την αρχαία πρωτεύουσα 
του φρυγικού βασιλείου.

Μέσα του βρήκαν μια ξύλινη κατασκευή, σαν σαρκοφάγο, όπου υπήρχε ένα λείψανο ντυμένο με βασιλική αμφίεση και γύρω του τα απομεινάρια ενός συμποσίου.

Οι αρχαιολόγοι πίστεψαν πως είχαν βρει τον τάφο του βασιλιά Μίδα, του μονάρχη της Φρυγίας που όπως μας λέει η ελληνική μυθολογία ό,τι έπιανε γινόταν χρυσάφι.