Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

ΠΙΣΙΝΑ ΣΤΟ ΤΑΒΑΝΙ

Μια πισίνα για… ταβάνι!

 
«Μια στρογγυλή πισίνα στην οροφή του σπιτιού δίνει τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες να απολαύσουν την απρόσκοπτη θέα… στον ουρανό, τη θάλασσα και τα βράχια απέναντι, ενώ «μεταμορφώνει» την κατοικία σε… παρατηρητήριο όλες τις ώρες της ημέρας», επισημαίνει ο καλλιτέχνης και σχεδιαστής του σπιτιού Gabriel Orozco.
perierga.gr - Μια πισίνα για... ταβάνι!
Η εντυπωσιακή κατοικία βρίσκεται σε ένα βραχώδες ακρωτήρι με θέα τον Ειρηνικό Ωκεανό, στο Roca Blanca του Μεξικού, και ο σχεδιασμός του εμπνεύστηκε από το Αστρονομικό Παρατηρητήριο «Jantar Mantar» στο Νέο Δελχί, που χτίστηκε το 1724, το οποίο ο Gabriel επισκέφθηκε το 1996.
perierga.gr - Μια πισίνα για... ταβάνι!
Η κατοικία επιτυγχάνει στο έπακρο την αρχή του… καμουφλαρισμένου σπιτιού μέσα στο τοπίο, επιλέγοντας λιτό διάκοσμο και minimal γραμμές, ενώ έμφαση έχει δοθεί στα φυσικά υλικά κατασκευής, κυρίως ξύλο και πέτρα.
perierga.gr - Μια πισίνα για... ταβάνι!
«Με ένα… κατάστρωμα παρατήρησης και μια πισίνα στην ταράτσα, ανοίξαμε ένα… παράθυρο στο περιβάλλον, προσφέροντας τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες να απολαμβάνουν την πραγματικά εκπληκτική θέα», λέει η Tatiana Bilbao, που ανέλαβε την αρχιτεκτονική μελέτη του οικοπέδου, και συμπληρώνει:
perierga.gr - Μια πισίνα για... ταβάνι!
«Στο κέντρο αυτής της υδάτινης σφαίρας μπορεί κανείς να αισθανθεί τη δύναμη της βαρύτητας! Όταν το σκοτάδι πέφτει τριγύρω αισθάνεσαι πραγματικά σαν να επιπλέεις στο διάστημα»!
perierga.gr - Μια πισίνα για... ταβάνι!
perierga.gr - Μια πισίνα για... ταβάνι!
perierga.gr - Μια πισίνα για... ταβάνι!

ΤΟ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ


26 Αυγ 2012

ΔΕΙΤΕ: Με το αυτοκίνητο στο… χέρι!

perierga.gr - Με το αυτοκίνητο στο... χέρι!Το Peel P50 είναι ένα τρόπον τινά αυτοκίνητο, γνωστό εδώ και δεκαετίες, καθώς μπήκε στην παραγωγή το 1962 από την εταιρεία Peel Engineering, που κατάφερε να κατασκευάσει μερικά από τα πιο μικρά αυτοκίνητα στον κόσμο.
Το Peel P50, μάλιστα, κρατά από τότε τα «σκήπτρα» ως το μικρότερο...
αυτοκίνητο που έγινε ποτέ, με βάρος που δεν ξεπερνά τα 59 κιλά, μήκος 1,37 μέτρα και πλάτος 1,04 μέτρα. Ό,τι πρέπει δηλαδή για να μεταφέρει με άνεση και ασφάλεια στις τρεις ρόδες του τον οδηγό και τα… (λίγα) ψώνια του!
 
 
 
 

 
perierga.gr - Με το αυτοκίνητο στο... χέρι!
Δημιουργός του ήταν ο Cyril Cannel, ο οποίος οραματίστηκε να κατασκευάσει ένα μικρό αυτοκίνητο πόλης που θα διευκόλυνε το χρήστη στις μετακινήσεις του και θα ήταν εύκολο στο παρκάρισμα, τόσο πολύ μάλιστα που ο οδηγός μπορεί να το μεταφέρει με το χέρι του και το τοποθετήσει όπου θέλει!
perierga.gr - Με το αυτοκίνητο στο... χέρι!
Η ταχύτητά του δεν ξεπερνά τα 60 χιλιόμετρα/ώρα, ενώ το design του έλαβε τα καλύτερα σχόλια. Λευκό, κόκκινο ή μπλε, το Peel P50 ξεχωρίζει με το σχεδιασμό του, θυμίζοντας εν πολλοίς ρετρό αυτοκίνητο μιας άλλης εποχής.
perierga.gr - Με το αυτοκίνητο στο... χέρι!
Η παραγωγή του σταμάτησε το 1969, ενώ μόλις πρόσφατα αποφασίστηκε να κυκλοφορήσει ξανά, δίνοντας χαρά σε όσους… δυσκολεύονται με το παρκάρισμα, και όχι μόνο! Όσο για την τιμή του; 16.000 δολάρια νομίζω είναι πολλά, αν μάλιστα η εταιρεία επιθυμεί να ανταγωνιστεί τα κλασικά αυτοκίνητα!

perierga.gr - Με το αυτοκίνητο στο... χέρι!perierga.gr - Με το αυτοκίνητο στο... χέρι!
Πηγή: perierga.gr

ΘΑ ΤΡΕΧΟΥΜΕ

Φορολογικό σύστημα... αλά αμερικάνικα.

Συνημμένη Εικόνα: eforia260512.jpg




Και φέτος θα συνεχιστεί το σαφάρι αποδείξεων για τους φορολογούμενους. Έκπτωση όλων των δαπανών από το δηλωθέν εισόδημα. Ποιο το γενικό πλάνο του ΥΠΟΙΚ για το νέο φορολογικό σύστημα.


Νέο φορολογικό σύστημα επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών, ενώ σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες που δημοσιεύει σήμερα Σάββατο η εφημερίδα "Το Έθνος", είναι βασισμένο στα αμερικανικά πρότυπα.

Έτσι, σύμφωνα με το γενικό πλάνο, το νέο φορολογικό θα προβλέπει πως από τα συνολικά εισοδήματα των φορολογούμενων θα αφαιρούνται όλες οι δαπάνες.

Από το σύστημα θα εξαιρούνται οι δαπάνες που αφορούν στην απόκτηση περιουσιακών στοιχείων και στην αποπληρωμή λογαριασμών ΔΕΚΟ.

Όπως αναφέρει και το Έθνος, το καθαρό|ποσό που θα προκύπτει θα φορολογείται με συντελεστές από 25% έως 45%.

Επειδή όμως, το φορολογητέο εισόδημα μετά την αφαίρεση των δαπανών θα είναι χαμηλότερο, αυξάνονται οι συντελεστές φορολόγησης, που σήμερα ξεκινούν από το 10% για εισοδήματα έως 12.000 ευρώ.

Οι δαπάνες θα εκπίπτουν 100% από τα συνολικά εισοδήματα, μισθούς, συντάξεις, ενοίκια, αγροτικά εισοδήματα κ.ά.

Στο νέο σύστημα υπόψη θα λαμβάνονται όλες οι δαπάνες, που βάσει του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου χρησιμοποιούνται σήμερα για την κατοχύρωση του αφορολόγητου ορίου των 5.000 ευρώ (δαπάνες για αγορές καταναλωτικών αγαθών και παροχή υπηρεσιών, δαπάνες για διόδια, ασφάλιστρα αυτοκινήτων κ.ά.) αλλά και όσες παρέχουν μειώσεις φόρου σε ποσοστό 10%, όπως ενοίκια, νοσήλια, έξοδα για ιατρικές επισκέψεις και εξετάσεις, δίδακτρα φροντιστηρίων, ασφάλιστρα ζωής, δαπάνες για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας κ.λπ.

Στο οικονομικό επιτελείο πιστεύουν πως με το νέο σύστημα, το οποίο αναμένεται να εφαρμοστεί για τα εισοδήματα του 2013, οι επιτηδευματίες και οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα δηλώνουν πλέον κατά πολύ υψηλότερα εισοδήματα, καθώς οι φορολογούμενοι θα ξεκινήσουν εκ νέου το κυνήγι των αποδείξεων, ώστε να γλιτώσουν φόρους.

news247.gr

ΦΤΩΧΙΑ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΗ

Κυριακή, 26 Αυγούστου 2012

Φοροδιαφυγή το μεγαλείο σου! Υδραυλικός με 300.000€ στην Credit Agricole στη Γαλλία – Πατωματζής με 250.000€ στην Ελβετία

Αν η φοροδιαφυγή ήταν Ολυμπιακό άθλημα, το χρυσό μετάλλιο το είχαμε στο τσεπάκι. Ναι, οι Έλληνες δεν είναι ο μοναδικός λάθος που φοροδιαφεύγει, υπάρχουν κι αλλού. Αλλά, όπως και να το κάνουμε, είμαστε καλοί. Είμαστε πολύ καλοί... 
Μόνο... η κουτσή Μαρία δεν έχει βγάλει λεφτά στο εξωτερικό. Αστρολόγοι, επιχειρηματίες της νύχτας, κομμωτές, ποδοσφαιριστές, μάνατζερ, εργολάβοι, μηχανικοί ακόμη και υδραυλικοί, επιπλοποιοί και πατωματζήδες τα... έφυγαν για να μην τους τα «φάει» η κρίση. 
Φυσικά, ανάμεσά τους οι συνήθεις ύποπτοι: γιατροί, δικηγόροι, χρηματιστές... 

1.727 ονόματα φοροφυγάδων περιέχει το CD που έχουν στα χέρια τους οι άνδρες του ΣΔΟΕ, γράφει η εφημερίδα Πρώτο Θέμα. Πρόκειται για εκείνους που αποφάσισαν να βγάλουν τα λεφτά τους (από 300.000€ και) στο εξωτερικό πριν από τις εκλογές του Μαΐου. Και φυσικά μιλάμε για χρήματα που δεν εμφανίστηκαν ποτέ στις φορολογικές τους δηλώσεις!

Η μακρά λίστα περιλαμβάνει 
Υδραυλικό με 7.000€ εισόδημα το χρόνο να έχει καταθέσεις στην Credit Agricole στη Γαλλία ύψους 300.000€
Πατωματζή με ετήσιο εισόδημα 11.000€ και καταθέσεις 250.000€ σε τράπεζα της Ελβετίας 
Εργολάβο που εμφανιζόταν πάμφτωχος, αλλά στη Γαλλία έχει 350.000€ καταθέσεις 
Τέσσερις γνωστοί αστρολόγοι που δήλωναν εισοδήματα από 20.000€ έως 30.000€, βρέθηκαν με καταθέσεις στο εξωτερικό από 500.000€ έως 800.000€
Τρεις κομμωτές της Αθήνας που δήλωσαν πως... έμπαιναν μέσα, είχαν έκαστος καταθέσεις από 700.000€ μέχρι 1 εκατ. ευρώ

Υπάρχουν και περιπτώσεις ελεύθερων επαγγελματιών με δηλωμένες ετήσιες αποδοχές 40.000-100.000€ το χρόνο, που έβγαλαν σε τράπεζες του Λονδίνου και της Ελβετίας ποσά από 1 έως 3 εκατ. ευρώ! 

Πως βρέθηκαν όλα αυτά τα ονόματα (και πολλά πολλά άλλα) στα χέρια του ΣΔΟΕ; Το υπουργείο Οικονομικών, αμέσως μετά τις πρώτες εκλογές, ζήτησε τα ονόματα όσων έβγαλαν από τον Μάρτιο έως τον Μάιο στο εξωτερικό ποσά από 300.000€ και πάνω. 

Τα ονόματα δόθηκαν στη Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων και ξεκίνησαν οι διασταυρώσεις με τις φορολογικές δηλώσεις που είχαν καταθέσει τα τελευταία 5-10 χρόνια. Σε πολλές περιπτώσεις τα χρήματα δεν προέκυπταν από πουθενά: ούτε από αγοραπωλησίες ούτε από εισοδήματα. 

Άνδρες του ΣΔΟΕ, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, θα ξεκινήσουν οι πρώτες κλήσεις σε όσους βρίσκονται στο... CD για να αποδείξουν που βρήκαν τα χρήματα που έβγαλαν στο εξωτερικό...