Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Κάπου εκεί ψηλά βρίσκεται και ο Άιρτον Σένα



 


Σαν σήμερα πριν 19 χρόνια -1η Μαΐου 1994- το αστέρι του Άιρτον Σένα έσβησε με τον πιο άδικο τρόπο.

ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ

10 τρόφιμα που είναι τίγκα στα φυτοφάρμακα!!! Τι βάζουμε στο πιάτο μας (PHOTOS)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Η χρήση φυτοφαρμάκων ξεκίνησε το '70. Σαράντα χρόνια αργότερα αυτή η πρακτική έγινε κανόνας και επικίνδυνα υπολείμματα φυτοφαρμάκων βρίσκονται στα τρόφιμα που καταναλώνουμε τακτικά...


Κάθε χρόνο η Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (ΕFSA) αναλύει περίπου 70.000 τρόφιμα για να διαπιστώσει το πόσα φυτοφάρμακα περιέχουν. Στο βιβλίο του ο Γάλλος αγρονόμος-μηχανικός Claube Aubert, «Manger bio, c'est mieux!» (Φάτε bio, είναι καλύτερα!) έχει συγκεντρώσει τα ακόλουθα αποτελέσματα:
  • Υπάρχουν υπολείμματα από 338 φυτοφάρμακα στα λαχανικά
  • 319 στα φρούτα
  • 93 στα σιτηρά
  • 34 στα ζωικά προϊόντα
Ωστόσο όλα τα φρούτα και τα λαχανικά δεν επηρεάζονται από τα φυτοφάρμακα με τον ίδιο τρόπο. Τα πιό «τυχερά» είναι το κρεμμύδι, το σκόρδο και ακολουθούν το σπανάκι, τα σπράγγια, τα πράσα, οι πατάτες.

Αυτά είναι τα φρούτα και τα λαχανικά τα πιο επηρεασμένα από φυτοφάρμακα:

Τα αγγουράκια και τα κολοκύθια



Πάνω από το 1/3 αυτών των λαχανικών είναι μολυσμένα, σύμφωνα με την EFSA. Ωστόσο όταν καθαριστούν και αφαιρεθεί η φλούδα τότε ο κίνδυνος μειώνεται.

Τα όσπρια



Πάνω από το 40% των οσπρίων είναι μολυσμένα από φυτοφάρμακα.

ΗΛΙΑΚΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ

Πραγματοποίησε την παρθενική του πτήση το ΠΡΩΤΟ ηλιακό αεροπλάνο!!! Δείτε το...
Ημερομηνία: 01 Μαΐου 2013
Πραγματοποιησε την παρθενικη του πτηση το ΠΡΩΤΟ ηλιακο αεροπλανο!!! Δειτε το...
Συνεχίζονται τα σπουδαία επιτεύγματα του πρώτου αεροσκάφους που κινείται αποκλειστικά με ηλιακή ενέργεια καθώς πραγματοποίησε με επιτυχία μια επαναστατική πτήση πάνω από το Σαν Φρανσίσκο.
Το Solar Impulse δοκίμασε τις δυνάμεις του ενόψει μιας μεγαλύτερης δοκιμασίας που θα λάβει χώρα τον επόμενο μήνα και δεν είναι άλλη από την πρώτη του πτήση πάνω από ολόκληρη την Αμερική·

Στόχος να αποδείξει πόσο ωφέλιμη μπορεί να αποδειχτεί η εκμετάλλευση της ηλιακής ενέργειας με την ανάπτυξη των κατάλληλων τεχνολογιών.
Το αεροσκάφος κατασκευάστηκε από μια ελβετική εταιρεία και πέταξε ένα χιλιόμετρο πάνω από την πόλη του Σαν Φρανσίσκο αξιοποιώντας την ηλιακή ενέργεια.

Τα φτερά του έχουν έκταση 63 τετραγωνικά μέτρα και πάνω τους βρίσκονται τοποθετημένα 12.000 φωτοβολταϊκά κύτταρα που τροφοδοτούν τις μπαταρίες του.
«Είναι ένα μυθικό βήμα στην εξέλιξη της αεροπλοΐας», ανέφερε ο Αντρέ Μπόρσμπεργκ ένας από τους πιλότους και κατασκευαστές του αεροσκάφους. «Τηρουμένων των αναλογιών, η πτήση του Solar Impulse αντιστοιχεί στις προσπάθειες που έκαναν μεταξύ του 1915 και 1920 οι αεροπλόοι για να διανύσουν μεγάλες αποστάσεις χωρίς ενδιάμεσο σταθμό».

Εντυπωσιακό είναι το εξαιρετικά μικρό του βάρος, καθώς ζυγίζει όσο ένα οικογενειακό αυτοκίνητο και όσο υπάρχει ήλιος μπορεί να πετά ασταμάτητα, ενώ η κατασκευάστρια εταιρεία λέει πως σε δύο χρόνια το Solar Impulse θα είναι σε θέση να κάνει τον «περίπλου» της Γης μόνο με τη βοήθεια του ήλιου.
Πηγή: http://www.iefimerida.gr/

ΕΝΑΣ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΙΛΟΥΝ ΜΟΝΟ ΑΓΓΛΙΚΑ

Τετάρτη, 1 Μαΐου 2013

Κάθε δύο εβδομάδες χάνεται και μια γλώσσα...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Μήπως βαδίζουμε προς ένα κόσμο όπου θα μιλούν μόνο αγγλικά ή ισπανικά;

Ο θάνατος της Ouma Aenki Kassie στο Upington της Νότιας Αφρικής άφησε μια σπάνια γλώσσα, τη N|uu, στο χείλος της εξαφάνισης, με ίσως επτά εναπομείναντες ομιλητές παγκοσμίως.

Περίπου οι μισές από τις 7.000 γλώσσες που μιλιούνται στον κόσμο αυτήν τη στιγμή θα σταματήσουν να ακούγονται μέχρι το τέλος του 21ου αιώνα. Υπολογίζεται πως κάθε 14 μέρες σβήνει μια γλώσσα.

Σύμφωνα με την ΟΥΝΕΣΚΟ, μια γλώσσα θεωρείται απειλούμενη όταν οι γονείς σταματούν να τη διδάσκουν στα παιδιά τους και δε χρησιμοποιείται πια στην καθημερινή ζωή, ενώ μια γλώσσα θεωρείται σχεδόν εξαφανισμένη όταν ελάχιστοι γηραιοί ομιλητές την έχουν σαν μητρική τους.
Δηλαδή ακριβώς η περίπτωση της N|uu.

«Η εξαφάνιση μιας γλώσσας είναι μια τεράστια απώλεια», λέει η Ewa Czaycowska-Higgins, καθηγήτρια γλωσσολογίας στο University of Victoria των ΗΠΑ. Άλλωστε, η γλώσσα αποτελεί χαρακτηριστικό ενός λαού, ενός πολιτισμού. «Οι γλώσσες κατέχουν ένα δικό τους κόσμο γνώσεων» λέει.

«Όταν μια γλώσσα χάνεται χάνουμε γνώσεις, στοιχεία της ιστορίας και τη σύνδεσή της με μια πατρίδα». Τραγούδια, ιστορίες, λέξεις και εκφράσεις, προϊόντα γενεών, χάνονται επίσης. Άλλωστε, κάθε γλώσσα είναι ένας μοναδικός τρόπος να μιλάς στον κόσμο σχετικά με τον κόσμο.

Μερικές από τις 7.000 γλώσσες του κόσμου στις μέρες μας έχουν εκατοντάδες εκατομμύρια ομιλητές (τα αγγλικά, τα κινέζικα, τα ισπανικά και τα αραβικά για παράδειγμα), ενώ μερικές άλλες έχουν απομείνει με ελάχιστους. Η ΟΥΝΕΣΚΟ έχει καταγράψει ένα σύνολο 577 άμεσα απειλούμενων γλωσσών, οι οποίες βρίσκονται σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Ωστόσο, ο θάνατος μιας γλώσσας δεν είναι κάτι που συμβαίνει από τη μια στιγμή στην άλλη. Οι κοινότητες ανά τον κόσμο έχουν μια τάση να επιλέγουν γλώσσες πιο ισχυρές στην οικονομία και την πολιτική.

«Σε αυτό έπαιξαν ρόλο τόσο η παγκοσμιοποίηση όσο και η αποικιοκρατία», λέει η Czaycowska-Higgins. «Μερικές κοινότητες δεν είχαν άλλη επιλογή από το να εγκαταλείψουν τις γλώσσες τους».

ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΝΟΜΙΣΜΑ

Τετάρτη, 1 Μαΐου 2013

Προοίμιο εξελίξεων η συγκέντρωση χρυσού;;; Τι προανήγγειλε ο Adrian de Rothschild;;; Τι έγραψε ο "Economist", το 1988;;;

Δεν μπορεί να είναι τυχαίο το γεγονός, ότι οι χώρες των οποίων οι οικονομίες θεωρούνται ακόμη σταθερές, αυξάνουν -μανιωδώς, ορισμένες- τα ποσοστά του χρυσού...

στα συναλλαγματικά τους αποθέματα. Η τελευταία πληροφόρηση έρχεται από την Γερμανία, η οποία επαναπατρίζει τον χρυσό της που έχει κατατεθειμένο σε ξένες χώρες...
 
 
 
 
Θέλω να υπενθυμίσω δημοσίευμα της στήλης προ μηνών, με αναφορά στους σχεδιασμούς για δημιουργία ενιαίου παγκόσμιου νομίσματος, το οποίο προανήγγειλε ο κ. Evelyn Robert Adrian de Rothschild και για το οποίο υπήρξε προϊδεασμός του οικονομικού εντύπου The Economist, το 1988!
 
 
 
 
Εν ολίγοις, ο κ. Ρότσιλδ είχε δηλώσει, με αφορμή τις κατευθυνόμενες νομισματικές ανισορροπίες που παρατηρούνται παγκοσμίως: «Νομίζω πως όλοι πρέπει να στραφούμε προς αυτήν την ευκαιρία που μας δίνεται και να κινηθούμε προς την κατεύθυνση ενός παγκόσμιου νομίσματος».

Δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι κάθε δήλωση Ρότσιλδ αποκτά ιδιαίτερη σημασία. Κατ’ αρχήν πρόκειται για την οικογένεια τραπεζιτών που χρηματοδότησε τους δύο παγκοσμίους πολέμους, αλλ’ επίσης χρηματοδότησε τόσο τον Ναπολέοντα, όσο και τον Ουέλιγκτον στην μάχη του Βατερλώ.

Δεύτερον, αναγγέλθηκε προ δύο ετών περίπου, ο συνεταιρισμός Ρότσιλδ-Ροκφέλερ, που θεωρείται πως αποτελεί τον θεμέλιο λίθο ίδρυσης Παγκόσμιας Τράπεζας, ελέγχουσας το εν πολλοίς καταρρέον τραπεζικό σύστημα.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Όλα όσα (ίσως) δε γνωρίζετε για την Πρωτομαγιά

Δημοσιευμένη  εικόνα



Γνωστή ως η Παγκόσμια Ημέρα των Εργαζομένων, η Πρωτομαγιά είναι η γιορτή του διεθνούς εργατικού κινήματος. Έχει κηρυχθεί εθνική αργία σε περισσότερες από 80 χώρες και γιορτάζεται ανεπίσημα σε πολλές άλλες. Εκτός από αυτό όμως, η Πρωτομαγιά είναι και η ημέρα που γιορτάζει η φύση. Τι άλλο δε γνωρίζουμε για τη σημαντική αυτή ημέρα;

1. Στην Ευρώπη, το εργατικό κίνημα άρχισε κατά τη διάρκεια της βιομηχανικής επανάστασης, όταν μειώθηκε η γεωργική απασχόληση. Η ιδέα αυτή συνάντησε μεγάλη αντίσταση από τους εργάτες της εποχής.

2. Η ιστορία ξεκίνησε το 1824-5, όταν σχηματίστηκαν οι πρώτοι «σύνδεσμοι» (συνδικάτα) των εργατών, ο οποίοι ήθελαν καλύτερες συνθήκες εργασίας.

3. Το 1832, το έτος του νόμου περί μεταρρύθμισης, η οποία επέκτεινε την ψηφοφορία στην Αγγλία (χωρίς να υπάρχει καθολική ψήφος ωστόσο), έξι άνδρες από το Tolpuddle του Dorset, στην Αγγλία, ίδρυσαν τη… Φιλική Εταιρεία των γεωργικών εργατών για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στην σταδιακή μείωση των γεωργικών μισθών στη δεκαετία του 1830.

4. Ιδρυτικά μέλη του συνδικάτου ήταν οι: James Brine, James Hammett, George Loveless, ο αδερφός του George, James Loveless, ο γαμπρός του, Thomas Standfield και ο γιος του Thomas, John Standfield.

5. Οι εργάτες αρνήθηκαν να εργάζονται με λιγότερο από 10 σελίνια την εβδομάδα, αν και αυτή τη φορά οι μισθοί είχαν μειωθεί σε επτά σελίνια.

6. Το 1834 ο James Frampton, ένας τοπικός γαιοκτήμονας, έγραψε στον Πρωθυπουργό, Λόρδο Melbourne, για να διαμαρτυρηθεί για την ένωση, επικαλούμενος μια ασαφή νομοθεσία από το 1797, που απαγόρευε την ορκωμοσία μεταξύ ανθρώπων. Κάτι που είχαν κάνει οι «έξι ένοχοι».

7. Οι ένοχοι συνελήφθησαν, ο δικαστής βαρόνος John Williams τους έκρινε ένοχους και τους απέλασε στην Αυστραλία.

Δημοσιευμένη  εικόνα
Τορόντο, Καναδάς, Πρωτομαγιά 1900(www.wikipedia.org)

8. Η «ιδέα» είχε ήδη μπει όμως και έτσι το 1864 στο Λονδίνο, ιδρύθηκε η «Διεθνής Ένωση Εργατών», η πρώτη προσπάθεια διεθνούς συντονισμού.

ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΡΕΞΗ

Ιδού το διαφημιστικό για την Ελλάδα που κόστισε μόλις 24,70 ευρώ !!!(video)

Δημοσιευμένη  εικόνα

Κάποιοι -ακόμα και σε αυτή την περίοδο που διανύουμε- θα κοστολογούσαν με αμύθητα ποσά μια διαφημιστική καμπάνια για την προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό.


Η Τουρκία με εικόνες άκρως ελληνικές (βλέπε Αγιά Σοφιά - Κωνσταντινούπολη) έχει ήδη ξεκινήσει το promo του τουρισμού της, ενώ στην Ελλάδα οι "υπεύθυνοι" ακόμα δεν έχουν κάνει τίποτα, προφασιζόμενοι τα τσουχτερά κοστολόγια!

Οι σπουδαστές του εργαστηρίου δημιουργικής γραφής "Tabula Rasa", θέλοντας να δείξουν την αγάπη τους γι' αυτή τη χώρα που λέγεται Ελλάδα, αποφάσισαν να αναλάβουν δράση και κατάφεραν να αποδείξουν πως μόλις με μια δανεική κάμερα και ιδέες ανεκτίμητες, μπορεί κάποιος να κάνει θαύματα!

"Be one of us - Hellas"



Το διαφημιστικό αυτό για την Ελλάδα, γράφτηκε στα πλαίσια του μαθήματος της διαφήμισης. Η έμπνευση των σπουδαστών προήλθε από την αγάπη για την πατρίδα τους και την πεποίθησή τους ότι ζουν σε ένα από τα ωραιότερα μέρη του κόσμου. Διότι αυτό που χρειάζεται τελικά η Ελλάδα, είναι ανθρώπους με όνειρα, ιδέες και αγάπη γι' αυτό που κάνουν. Και εμείς στην Tabula Rasa νοιώθουμε υπερήφανοι που τους έχουμε στο ενεργητικό μας...!

"Το προτιμώ από το διαφημιστικό με τη φάτσα της Κεφαλογιάννη στο Λονδίνο που μαζί με το κοκτέϊλ πάρτυ στοίχισε 75000 Ευρώ."