Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΤΑ ΠΗΡΑΝ

06 Ιανουαρίου 2014
Ο επιχειρηματίας Ευσταθίου καταγγέλει: Αυτοί είναι οι οι αρχηγοί ΓΕΝ και ΓΕΣ που πήραν μίζες για τα εξοπλιστικά! Τους έδωσε όλους με ΟΝΟΜΑΤΑ!
 
Ο 82χρονος επιχειρηματίας Παναγιώτης Ευσταθίου ομολόγησε ότι για την κατάρτιση των αμαρτωλών συμβάσεων στα εξοπλιστικά έδωσε μίζες στον πρώην αρχηγό ΓΕΝ ναύαρχο Γιώργο Θεοδωρουλάκη που δεν βρίσκεται στη ζωή, και στον πρώην αρχηγό ΓΕΣ στρατηγό Κωνσταντίνο Παναγιωτάκη, ενώ έδωσε ονόματα και άλλων αξιωματικών.
Αξιωματικός των υποβρυχίων ο Γιώργος Θεοδωρουλάκης στις αρχές της δεκαετίας του '80 αποσπάστηκε στο ελληνικό κλιμάκιο στα ναυπηγεία της Η.D.W. στο Κίελο της Γερμανίας όπου και γνώρισε και παντρεύτηκε τη Σαμπίνα, κόρη Γερμανού αξιωματικού του στρατού που υπηρετούσε στην ίδια περιοχή.
Ο Γιώργος Θεοδωρουλάκης διήγε βίον ασκητικό και διέμενε με την τετραμελή οικογένειά του σε ένα λιτό μικροαστικό διαμέρισμα της Αγίας Παρασκευής.
Στα τέλη της δεκαετίας του '90 επί υπουργού Τσοχατζόπουλου καταλαμβάνει τις θέσεις του Αρχηγού Στόλου και εν συνέχεια του Αρχηγού ΓΕΝ.
 

ΡΟΔΙΑ - Η ΝΟΣΤΙΜΗ ΥΓΕΙΑ

Δεκατρείς λόγοι για να αγαπήσετε τα ρόδια

Δεκατρείς λόγοι για να αγαπήσετε τα ρόδια

Το ρόδι εκτιμάται από πολλούς λαούς, από τα αρχαία κιόλας χρόνια για τη νοστιμιά του, αλλά και για την σημαντική του συμβολή στην υγεία και την ομορφιά μας.

Ένα από τα πιο αγαπημένα φρούτα, το ρόδι, προσφέρει κάτι περισσότερο από απίστευτη γεύση. Είναι ιδιαίτερα θρεπτικό, έχει θεραπευτικές υπερδυνάμεις και φυσικά είναι και… γούρικο.

Πλούσιος σε βιταμίνες (Α, C, Ε, φυλλικό οξύ), σίδηρο, κάλιο και φυτικές ίνες, αυτός ο κόκκινος καρπός, έχει επίσης λίγες θερμίδες.

Εκτός λοιπόν από το να το… σπάτε για γούρι, βάλτε κι εσείς το ρόδι στη διατροφή σας και φέρτε καλοτυχία στην υγεία σας.

1. Αντιγηραντικές ιδιότητες: τα ρόδια περιέχουν σημαντικές ποσότητες αντιοξειδωτικών, τα οποία καταπολεμούν τις βλαβερές ελεύθερες ρίζες. Σε μελέτη έχει βρεθεί ότι το ρόδι και τα μούρα, έχουν την ισχυρότερη αντιοξειδωτική δράση σε κυτταρικό επίπεδο, σε σύγκριση με άλλα 25 φρούτα που εξετάστηκαν. Επίσης, το ρόδι βοηθά και στην καταπολέμηση της ακμής και στην αντιμετώπιση της ξηροδερμίας.

2. Προστασία των νεφρών:
Νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε πρόσφατα, έδειξε ότι ένα εκχύλισμα από το ρόδι, εμποδίζει τη νεφρική βλάβη και προστατεύει τα νεφρά από τις επιβλαβείς τοξίνες.

3. Προστασία του ήπατος:
Νέα έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό Toxicology and Industrial Health, έδειξε ότι ο χυμός του ροδιού, όχι μόνο προστατεύει το ήπαρ, αλλά και βοηθά στην αναγέννησή του όταν υπάρχει βλάβη.
 


ΥΠΟΓΕΙΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

06 Ιανουαρίου 2014



Κι όμως... υπάρχουν;;!! «Μυστικά» εργαστήρια κάτω από τη Γη που... βγήκαν από ταινίες επιστημονικής φαντασίας! (PHOTOS)
 
Η μελέτη του σύμπαντος και η παρατήρηση του από τους αστρονόμους απαιτεί ανοιχτό χώρο και τηλεσκόπια. Ομως, για να κατανοήσουμε τα σαφώς λιγότερα ορατά, αλλά πολύ σημαντικά, μέρη του σύμπαντος , όπως τα νετρίνα και η σκοτεινή ύλη, οι επιστήμονες κινούνται μάλλον υπογείως.
Τα υπόγεια εργαστήρια προσφέρουν στους επιστήμονες προστασία από το μεγαλύτερο μέρος του «θορύβου» που δημιουργούνται από άλλα είδη σωματιδίων που εισέρχονται από τη Γη , όπως οι κοσμικές ακτίνες και άλλες ακτινοβολίες από το σύμπαν .
Φυσικά , είναι κάπως περίπλοκο να κατασκευαστεί ένα εργαστήριο υπογείως , έτσι οι επιστήμονες πρέπει να γίνουν δημιουργικοί . Μερικές φορές οι ερευνητές εργάζονται σε παλιά ορυχεία, ή ανοίγουν μεγάλες σήραγγες για να χωρέσουν τους επιταχυντές σωματιδίων.
Τα διασημότερα υπόγεια εργαστήρια βρίσκονται σκορπισμένα σε δύο ηπείρους και αναζητούν απαντήσεις σε ερωτήματα όπως: πώς σχηματίστηκε το σύμπαν , πώς δημιουργούνται τα σωματίδια και ποια είναι η αληθινή φύση της σκοτεινής ύλης
.
Υπόγειο ερευνητικό εργαστήριο της Μανιτόμπα
Είναι μέρος του Κέντρου Ατομικής Ενέργειας του Καναδά, βρίσκεται σε βάθος 440 μέτρων κάτω από τη Γη και μελετά τρόπους αποθήκευσης καυσίμου σε μια βραχομάζα χαμηλής διαπερατότητας.
 
 

Η ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΔΟΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΣΩΖΕΙΣ Η΄ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΝΤΡΙ

Κείμενο "φωτιά" από τον Πολύδωρα που ξαναχτυπά μετά την διαγραφή του !

Δημοσιευμένη  εικόνα



«Φοβεροί σεισμοί ρημάζουνε το παν…»




Έπραξα το καθήκον μου. Όπως σε όλη μου τη ζωή. Άκουσα τη φωνή της συνειδήσεώς μου. Και έσπασα τον διλημματικό φραγμό που μου ʼστηναν: «Ή ψηφίζεις δουλικά και σώζεις (ποιούς και τί;) και σώζεσαι ή καταψηφίζεις ελεύθερα και καταστρέφεις (ποιούς και τί;) και καταστρέφεσαι». Όταν τσαλαπατά κανείς τον φράχτη που κάποιοι δόλιοι, ύπουλα και καταχθόνια, του έστησαν και περνά πέρα, τότε είναι ελεύθερος.

Όταν η δήθεν λογική πουλιέται σοφιστικά και δικολαβικά στους ισχυρούς της ημέρας – ορθότερα μάλλον της νύχτας – τότε δεν είναι λογική. Είναι παλλακίδα των κοτζαμπάσηδων και των βαρόνων. Είναι ζυγός στον σβέρκο του κολίγου, για να τον κρατεί σκυφτό

Αυτή τη λογική την αρνούμαι. Και καταφεύγω στην «ιερή τρέλλα». «Να βρω τα σκαλοπάτια που παν στη Λευτεριά», όπως λέει και ο ήρωας Ευαγόρας Παλληκαρίδης.

ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΖΕΙΤΕ

06 Ιανουαρίου 2014

 



 
Δεν βλέπει ηθικό θέμα ο αδελφός του Μιχάλη Λιάπη, ο οποίος υποστηρίζει πως όλο το χωριό έλαβε επιδότηση, περίπου δηλαδή 400 άνθρωποι
"Πού έγκειται το ηθικό για πέστε μου. Για να καταλάβω τι εννοείτε. Γιατί να μην είναι ηθικό και για τους άλλους κατοίκους, γύρω στα 400 άτομα, που έκαναν ακριβώς το ίδιο. Όλο το χωριό αυτό έκανε. Και λειτούργησε σαν μονάδα. Πέθανε κάποια στιγμή ο θείος, και η γιαγιά δεν μπορούσε να το συνεχίσει".
Ο Μάρκος Λιάπης μίλησε στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 όπου και υποστήριξε πως το πολυτελές σπίτι στο Μεγάλο Χωριό Ευρυτανίας λειτούργησε όντως ως ξενώνας και μάλιστα φιλοξένησε τουρίστες.
 

ΠΗΡΑΜΕ - ΠΗΡΑΜΕ

"Νύχτες Μόσχας" και εξοπλισμών!
Συστήματα που μας έδιναν τσάμπα το 1992 τα χρυσοπληρώσαμε το 1997

Δημοσιευμένη  εικόνα



Για τους ελληνικούς εξοπλισμούς και τις μίζες τους οι ιστορίες που μπορούν να γραφτούν είναι ατελείωτες . Και η μία πιο ενδιαφέρουσα από την άλλη. Μια απ΄ αυτές είναι η προμήθεια των ρωσικών αντιαεροπορικών OSA . Το 1992 μας έδιναν τσάμπα οι Γερμανοί αλλά οι στρατηγοί
δεν τα ήθελαν . Το 1997 ,πέντε χρόνια μετά η αγορά τους κρίθηκε...αναγκαία και πληρώσαμε 33,3 εκτομμύρια για την αγορά τους!


Ο Κωνσταντίνος Φράγκος με τον δικό του μοναδικό τρόπο περιγράφει:

Νύχτες Μόσχας
ΠοgmockoBHblE
BEYEPA
του Κων. Φράγκου*

Από την απολογία ποταμό του DR PROFESSOR Αντ. Κάντα που αποτέλεσε το best seller των τελευταίων ημερών του 2013 αλίευσα μερικά τρισχαριτωμένα αποσπάσματα που θα τα σχολιάσω. Έτσι για να ευθυμήσουμε λίγο με την έναρξη του 2014. Καλή χρονιά!
Ένα από αυτά είναι η προμήθεια των αντιαεροπορικών OSA – AK για την οποία λαδώθηκε, κατ’ ομολογία του, ο Dr με 400.000 €.