Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ Ο ΚΟΡΥΔΑΛΟΣ


ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ

Süddeutsche: Οι Έλληνες κλέβουν… ρεύμα




Με τίτλο «Οι πειρατές του δικτύου» η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung του Μονάχου αναφέρεται σε ένα κοινωνικό πρόβλημα στην Ελλάδα της κρίσης. «Χιλιάδες Έλληνες έχουν μείνει χωρίς ρεύμα, γιατί δεν μπορούν πια να το πληρώσουν. Οι απλήρωτοι λογαριασμοί ξεπερνούν το ένα δισεκατομμύριο ευρώ. Ακτιβιστές συνδέουν ξανά στο δίκτυο τους φτωχότερους των φτωχών, παρότι αυτή η επικίνδυνη βοήθεια αποτελεί ποινικό αδίκημα». Η ανταποκρίτρια της εφημερίδας μιλάει με τον Θεόδωρο Μαρινέλλη, μέλος μίας πρωτοβουλίας πολιτών που αναλαμβάνει την επανασύνδεση ρεύματος για τους κοινωνικά αδύναμους.

«Ξέρω ότι αυτό που κάνουμε δεν είναι πολιτικά ορθό, νομίζω όμως ότι είναι κοινωνικά δίκαιο» λέει ο Μαρινέλλης και διηγείται ένα χαρακτηριστικό περιστατικό. «Τα χειρότερο που έχω δει ήταν μία μητέρα που είδε το παιδί της να το στέλνουν πίσω από το σχολείο, γιατί βρωμούσε, όπως έλεγαν». Η γυναίκα δεν είχε ζεστό νερό στο σπίτι, γιατί της είχαν κόψει το ρεύμα. Ο Μαρινέλλης φρόντισε να αποκαταστήσει, παράνομα, τη σύνδεση τονίζει η Süddeutsche Zeitung.
Όπως επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα «οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος στην Ελλάδα είναι κάτω από τον μέσο όρο της ΕΕ για τα νοικοκυριά και πάνω από τον μέσο όρο για τη βιομηχανία.

Αλλά με το ρεύμα καλείται κανείς να πληρώσει και τους δημοτικούς φόρους, τα τέλη για την ΕΡΤ, καθώς και τον ειδικό φόρο ακινήτων που θεσπίστηκε σε εποχές κρίσης, με αποτέλεσμα ο τελικός λογαριασμός να φτάνει σε τετραψήφια νούμερα. Ο Μαρινέλλης, αλλά και ο φίλος και συνεργάτης του Τάσος Καραγιώργος επισημαίνουν:
«Είμαστε ρεαλιστές. Ξέρουμε ότι με τις δράσεις μας δεν μπορούμε να σώσουμε τη χώρα. Αλλά δεν μπορούμε και να παραμένουμε απαθείς».
Πηγή: Deutsche Welle

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΦΤΩΧΟΜΑΝΑ

Θεσσαλονίκη: Mακαρόνια και φασολάδα με 2 ευρώ- Τα μαγέρικα της κρίσης



Μακαρονάδες με κόκκινη σάλτσα και τυρί με 1,70 ευρώ, αρακάς, φακή, φασολάκια και πατάτες φούρνου με 2 ευρώ, παστίτσιο, συκωταριά με ρύζι και γεμιστά με 3 ευρώ. Όχι, δεν πρόκειται για κάποια προσφορά εστιατορίου, αλλά για τα «μαγειρεία της κρίσης» στη Θεσσαλονίκη, τα οποία προσφέρουν σπιτικό, ποιοτικό φαγητό αντί... πινακίου φακής.
Ο κ. Κυριάκος στην οδό Βενιζέλου πουλάει μαγειρευτό φαγητό από 2 ευρώ και καθημερινά βλέπει την πελατεία του να αυξάνεται. «Δουλεύουμε εγώ και η σύζυγός μου. Δεν έχουμε υπαλλήλους. Τα βγάζουμε πέρα μόνοι μας κι έτσι γλιτώνουμε ένα σεβαστό ποσό, που στην πρώτη φάση καταλήγει σε μας και σε δεύτερη συμβάλλει στη μείωση της τιμής», λέει.



Καθημερινά δεκάδες φοιτητές επιλέγουν να τρώνε φθηνά και υγιεινά από τον κ. Κυριάκο. Την ίδια ώρα ο κ. Χρήστος ανοίγει το τρίτο του μαγαζί μέσα σε έξι χρόνια στην πλατεία Ναυαρίνου. «Ξεκίνησα πουλώντας το φθηνό hot dog. Όταν εξαπλώθηκε, αποφάσισα να πουλήσω φθηνό μακαρόνι και ρύζι», σημειώνει. Στα μαγαζιά του μπορεί κανείς να φάει μακαρόνια και ρύζι σε διάφορες εκδοχές, από μόλις 1,70 ευρώ.

Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΡΥΠΕΣ ΤΗΣ ΓΗΣ

ΔΕΙΤΕ τους πιο εντυπωσιακούς κρατήρες της Γης! (PHOTOS)

ΔΕΙΤΕ τους πιο εντυπωσιακούς κρατήρες της Γης! (PHOTOS)
Ο πλανήτης μας καλύπτεται από κρατήρες με τόσο μεγάλο βάθος σε ορισμένες περιπτώσεις που είναι ορατοί ακόμα και από το διάστημα.
Κάποιοι από αυτούς προκλήθηκαν από πτώσεις αστεροειδών, αλλά οι περισσότεροι είναι αποτέλεσμα της ανθρώπινης επέμβασης για διάφορους λόγους. Τα «σημάδια» της γης εκπλήσσουν και εντυπωσιάζουν με την ομορφιά τους!
1. Mir Mine, Ρωσία
Ορυχείο διαμαντιών, τώρα ανενεργό, στην ανατολική Σιβηρία, με βάθος 525 μέτρα.
2. Diavik Diamond Mine, Καναδάς
Ορυχείο διαμαντιών που παράγει περίπου 7,5 εκατομμύρια καράτια διαμαντιών ετησίως.
3. Crater Meteor, USA
Κρατήρας που δημιουργήθηκε από πτώση μετεωρίτη, με βάθος περίπου 170 μέτρα.
4. Kimberley Big Hole, Νότια Αφρική
Από τα πλουσιότερα ορυχεία διαμαντιών στον κόσμο, όπου βρέθηκε το διάσημο αστέρι της Αφρικής, ένα υπέροχο 83,5 καρατίων διαμάντι.

ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ο καλύτερος ψηφιακός τουριστικός οδηγός της Ελλάδος
Συνημμένη Εικόνα: psxaell.jpg



Ο καλύτερος ψηφιακός τουριστικός οδηγός της Ελλάδος. Χάρτες ψηφιακής μορφής της Ελλάδας.


Είναι ψηφιακός τουριστικός οδηγός για όλη την Ελλάδα με διαδρομές, αρχαιολογικούς χώρους, ξενοδοχεία, κλπ.

Δίνει την δυνατότητα εκτύπωσης του χάρτη. Δεν χρειάζεται εγκατάσταση,είναι σε μορφή macromedia.

Απλά θα 'τρέξετε' το αρχείο.

Υποστηρίζει:
- δυνατότητα ZOOM IN ώστε να φαίνονται όλες οι μικρολεπτομέρειες σε κάθε περιοχή
- αναζήτηση τοποθεσιών βάσει του ονόματος, αλλά και κατά νομό.

1. Χάρτες των πρωτευουσών κάθε νομού της χώρας
2. Τις κατόψεις 9 σημαντικών αρχαιολογικών χώρων
3. 57 διαδρομές μεταξύ σημαντικών προορισμών

Οδικός και τουριστικός χάρτης Ελλάδας. Κατάλογος πολλών ξενοδοχείων ταξινομημένων κατά:

* όνομα ξενοδοχείου
* πόλη
* νομό & κατηγορία

Υποστηρίζεται αναζήτηση ξενοδοχείων με οποιοδήποτε από τα παραπάνω κριτήρια (ένα ή περισσότερα).

ΔΕΝ χρειάζεται εγκατάσταση και μπορείτε τον κατεβάσετε εδώ

ΠΗΓΗ: pcservices.blogspot.gr           

ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Οι Έλληνες δεν έχουν λεφτά για να κάνουν αερομαχίες!

Δημοσιευμένη  εικόνα


Η ελληνική Πολεμική Αεροπορία δεν εμπλέκεται σε αερομαχίες λόγω οικονομικής κρίσης υποστηρίζει σε δημοσίευμα της η τουρκική εφημερίδα Habertürk


Οι Έλληνες δεν παραβιάζουν τον εναέριο χώρο μας γιατί δεν έχουν χρήματα, υποστηρίζει η τουρκική εφημερίδα Habertürk.

Η τουρκική εφημερίδα Habertürk ισχυρίζεται πως η ελληνική Πολεμική Αεροπορία δεν μπορεί να κάνει αερομαχίες στο Αιγαίο λόγω οικονομικής κρίσης και επικαλείται στρατιωτικά στοιχεία.

Ο τίτλος του δημοσιεύματος είναι ενδεικτικός: "Ο Έλληνας δεν μπορεί να κάνει αερομαχίες καθώς μια απογείωση κοστίζει 10.000 ευρώ".

Τον ισχυρισμό της αυτό τον στηρίζει στο γεγονός ότι στην ιστοσελίδα της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας δεν υπάρχει από την 1η Ιουλίου καμία αναφορά για παραβίαση από ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη

"Στην ιστοσελίδα της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας από την 1η Ιουλίου δεν υπάρχει καμία αναφορά για παραβίαση εναέριου χώρου", αναφέρει χαρακτηριστικά η Habertürk.

Μάλιστα, επικαλείται και στρατιωτική πηγή σύμφωνα με την οποία "η Ελλάδα έκοψε "μαχαίρι" τις παραβιάσεις λόγω των επιπτώσεων από την οικονομική κρίση".

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα κάθε απογείωση F-16 κοστίζει 10.000 ευρώ και κάθε Μιράζ 11.000 ευρώ ενώ υπολογίζει ότι το συνολικό κόστος από τις αερομαχίες σε 20 εκατ. δολάρια και σχολιάζει πως "τώρα αυτά τα χρήματα φαίνεται πως δεν υπάρχουν".

Δημοσιευμένη  εικόνα
news247.gr           

ΟΧΙ ΡΕ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΑΙΔΙ

Το ΜΑΞΙΜΟΥ διαψεύδει- Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ επιμένει...
Ο Στουρνάρας φεύγει από υπουργός Οικονομίας
Ισως αναλάβει την Τράπεζα της Ελλάδας
Συνημμένη Εικόνα: 14214711daz46H2I.jpg



Πέρα από τις φήμες περί άρσης της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού στο πρόσωπο του Γιάννη Στουρνάρα – φήμες που διέψευσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος – πηγές μέσα στη Νέα Δημοκρατία αναφέρουν πως ο πρωθυπουργός δεν θα φτάσει στις εκλογές με υπουργό τον Στουρνάρα και περιγράφουν ποια είναι η επόμενη σημαντική θέση που τον περιμένει.



Ο Γιάννης Στουρνάρας είναι ο επικρατέστερος διάδοχος του Γιώργου Προβόπουλου σύμφωνα με ρεπορτάζ της Κυριακάτικης Καθημερινής.

Αναφέρουν χαρακτηριστικά οι Κ.Π. Παπαδιόχος και Γ. Π. Τερζής:

«Σε κάθε περίπτωση, όμως, στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού προεξοφλούν πως ο κ. Σαμαράς δεν θα φθάσει στις επόμενες εκλογές με τον κ. Στουρνάρα. Οπως αφήνουν να εννοηθεί, είναι απλώς ζήτημα χρόνου η αντικατάστασή του, ενδεχομένως διά της αναβάθμισής του στη θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, καθώς τους επόμενους μήνες θα πρέπει να επιλεγεί ο διάδοχος του κ. Γ. Προβόπουλου.

«Εφόσον επιτευχθεί ο στόχος της "απελευθέρωσης" από τα Μνημόνια και την τρόικα, προφανώς δεν μπορεί να πάει ο Σαμαράς σε εκλογές με τον υπουργό που υλοποίησε το πλέον σκληρό πακέτο μέτρων», ανέφεραν οι ίδιες πηγές, προσθέτοντας -στο ερώτημα τι θα συμβεί αν τελικά απαιτηθούν νέα μέτρα και νέο Μνημόνιο- ότι «αν ο Σαμαράς έχει αποφασίσει να σώσει την πατρίδα καταστρέφοντας το κόμμα, δεν θα τον αφήσουμε...».

iefimerida.gr

ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Τι κάνουν οι επιτυχημένοι άνθρωποι τα σαββατοκύριακα;

Δημοσιευμένη  εικόνα


«Μα καλά, πότε πέρασε κιόλας το σαββατοκύριακο;» είναι η ερώτηση που όλοι κάνουμε στον εαυτό μας κάθε Κυριακή βράδυ και Δευτέρα πρωί. Και η αναζήτηση απαντήσεων συνεχίζεται όταν βλέπουμε τον κάθε επιτυχημένο να «κοκορεύεται» ότι και αυτό το σαββατοκύριακο ήταν ιδιαίτερα παραγωγικό.



Τι κάνει, που δεν εμείς δεν κάνουμε; Γιατί 2 μόλις μέρες είναι αρκετές για έναν επιτυχημένο άνθρωπο, όχι μόνο να ξεκουραστεί αλλά και να ανεβάσει τον πήχη των προσδοκιών και των στόχων του και στη δική μας περίπτωση, οι μέρες περνούν χωρίς να τις καταλάβουμε;

Το κλειδί, λένε οι...ειδήμονες, είναι η διαχείριση του προγράμματος, πριν φτάσει το σαββατοκύριακο και για τον λόγο αυτό, σας παραθέτουμε τα 5 μυστικά τους.

Η καλή μέρα...

Από το πρωί φαίνεται και η παραγωγική το ίδιο. Ενώ λοιπόν εμείς τα πρωινά του Σαββάτου απολαμβάνουμε τον καφέ μας, μέχρι να …μεσημεριάσει (άντε να πάμε και κανένα σουπερμάρκετ στο ενδιάμεσο), οι γεμάτοι όρεξη επιτυχημένοι, ακολουθούν το γνωστό ρητό «άδραξε τη μέρα». Πώς το πετυχαίνουν αυτό; Για αρχή δεν ξενυχτούν (τουλάχιστον όχι πολύ) την Παρασκευή το βράδυ και το πρωί του Σαββάτου ξεκινούν με την παραδοσιακή τους γυμναστική, ένα δυνατό πρωινό και ενδεχομένως μία βόλτα με συγγενείς και φίλους.

Παραδοσιακά

Οι επιτυχημένοι και ευτυχισμένοι δημιουργούν παραδόσεις. Κάτι σαν τις διαφημίσεις μιας αξιοζήλευτης οικογένειας, που ο μπαμπάς αλείφει φρυγανιές με μέλι, η μαμά φτιάχνει φρέσκο χυμό πορτοκαλιού και τα παιδιά (πάντα ένα αγόρι και ένα κορίτσι, για ποικιλία) χοροπηδούν ανενόχλητα, την ώρα που όλοι χαμογελούν. Αυτές οι συνήθειες, λένε οι ειδικοί μάλιστα, ότι γίνονται μνήμες που ενισχύουν την ευτυχία.

ΕΞΩΓΗΙΝΟ ΡΟΛΟΙ

Ρολόι από μετεωρίτη αξίας 1.000.000 δολαρίων!!
Συνημμένη Εικόνα: 1319522CPZsyO25.jpg



Ο ωρολογοποιός Richard Mille και η εταιρεία Boucheron συνεργάστηκαν για να δημιουργήσουν ένα εξωγήινο gadget.



Ένα ρολόι κατασκευασμένο από θραύσματα μετεωρίτη και άλλα σπάνια πετρώματα. Το RM-018 Tourbillon. Αξίζει μόνο 1.000.000 δολάρια και έχουν φτιαχτεί μόνο 30 κομμάτια.

Οι τροχοί κίνησης του ρολογιού είναι από ένα μετεωρίτη χονδρίτη, ο οποίος έφτασε στη γη από μια ζώνη αστεροειδών μεταξύ του Άρη και του Δία. Σύμφωνα με τον Richard Mille, το 90% από αυτές τις πέτρες έσπασαν στο εργαστήριο τους, και το κόστος θραύσης είναι ένας από τους λόγους που ανεβάζουν την τιμή του ρολογιού στο 1.000.000 δολάρια.

Οι πολύτιμοι λίθοι είναι ορατοί χάρη σε ένα συνθετικό ζαφείρι που χρησιμοποιείται για να κάνει το επάνω και το κάτω μέρος του ρολογιού διάφανο . Είναι οκτώ φορές πιο ανθεκτικό σε γρατσουνιές από τον ανοξείδωτο χάλυβα . Το υπόλοιπο ρολόι είναι κατασκευασμένο από λευκόχρυσο 18 καρατίων.

iguru.gr