Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Η ΖΩΗ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Δύο οικογενειάρχες περιγράφουν τη νέα ζωή σε Μόναχο και Στουτγκάρδη

Δημοσιευμένη  εικόνα



Στην παιδική χαρά του Giesing, ενός προαστίου του Μονάχου, συνόδευσε πριν από λίγες ημέρες τον 4χρονο γιο του ο Ανδρέας, ένας από τους 123.000 Ελληνες που έχουν μεταναστεύσει στη Γερμανία.

«Πριν από 35 χρόνια, αυτό το μέρος ήταν ο παράδεισός μου», διηγείται συγκινημένος ο 38χρονος πατέρας, που το νήμα της ζωής τον οδήγησε εκ νέου στη Γερμανία. «Οσοι έμαθαν την απόφασή μας έμειναν άφωνοι». Δημόσιος υπάλληλος ο ίδιος με σύζυγο εργαζόμενη στον ιδιωτικό τομέα και τρία μικρά παιδιά – το μεγαλύτερο μόλις τεσσάρων χρόνων, είχαν μεν πληγεί από την κρίση, «αλλά ακόμα αντέχαμε οικονομικά».

Ο λόγος που ώθησε το νεαρό ζευγάρι στην απόφαση της μετανάστευσης ήταν τα ίδια τους τα παιδιά. «Θα ήταν εγωιστικό να παραμείνουμε στην Ελλάδα έτσι όπως διαμορφώνεται πλέον η ζωή», δηλώνει με έμφαση ο Ανδρέας· «δεν διανοίγεται καμία προοπτική για τις επόμενες γενιές». Οπως υπολογίζει ο ίδιος, «σε λίγα χρόνια θα χρειαζόμασταν περί τα 1.000 ευρώ για φροντιστήρια των παιδιών».

Γνώστης της γλώσσας και εξοικειωμένος με τη βαυαρική πόλη, ο Ανδρέας αιτείται άδειας άνευ αποδοχών από την υπηρεσία του και ξεκινά μέσω Διαδικτύου την αναζήτηση εργασίας στη Γερμανία. «Είχα προηγουμένως επισκεφθεί το Μόναχο, δηλώθηκα εκεί δίνοντας τη διεύθυνση κάποιων οικογενειακών φίλων και εν συνεχεία εγγράφηκα στον αντίστοιχο γερμανικό ΟΑΕΔ», περιγράφει. «Μου χορήγησαν ηλεκτρονικούς κωδικούς και παρακολουθούσα από την Ελλάδα τις αιτήσεις για δουλειά που αναρτούσαν οι εργοδότες».

ΑΠΟ ΡΩΣΙΑ ΜΕ ΤΡΕΛΑ

ΠΟΙΟΙ ΤΑ ΦΑΓΑΝ

Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2013

Ποιοι είναι οι 105 δήμαρχοι που βρίσκονται στην λίστα του ΣΔΟΕ;;;

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ποιοι είναι οι 104 δήμαρχοι στη λίστα του ΣΔΟΕ; Διαβάστε όλη τη λίστα...

Ο πρώην δήμαρχος Πειραιά Παν. Φασούλας, ο πρώην δήμαρχος Δραπετσώνας Αλεξ. Χρυσός, ο πρώην δήμαρχος Πόρου και περιφερειάρχης Σπ. Σπυρίδων και ο πρώην δήμαρχος Σαλαμίνας Ι. Τσαβαρής και ο βρίσκονται μεταξύ της λίστας των 105 αιρετών στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που εξετάζονται από το ΣΔΟΕ για φοροδιαφυγή και αδικαιολόγητο πλουτισμό.

Σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής, που δημοσιεύει ολόκληρη την λίστα ΣΔΟΕ, εκατόν πέντε δήμαρχοι, πρώην νομάρχες και περιφερειάρχες, καθώς και σύμβουλοι της τοπικής αυτοδιοίκησης σε όλη την επικράτεια ελέγχονται για «μαύρο χρήμα». Ήδη έχουν ήδη κινηθεί οι διαδικασίες ανοίγματος των τραπεζικών λογαριασμών και ελέγχου του «πόθεν έσχες», αφού έχουν προκύψει ενδείξεις για φοροδιαφυγή και αδικαιολόγητο πλουτισμό.

Σύμφωνα μάλιστα με έγκυρες πληροφορίες, στους τραπεζικούς λογαριασμούς δεκάδων αιρετών προσώπων βρέθηκαν μεγάλα ποσά που δεν δικαιολογούνται από τα δηλωθέντα εισοδήματα και το γενικότερο οικονομικό τους προφίλ.

Στον κατάλογο των ελεγχομένων υπάρχουν και επτά δημοτικές επιχειρήσεις και οργανισμοί που εντοπίσθηκαν για εμπόριο πλαστών και εικονικών τιμολογίων με προμηθευτές και για τις περιπτώσεις αυτές ύστερα από εισαγγελική παραγγελία ερευνάται η εμπλοκή αιρετών και υπαλλήλων της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Τα ευρήματα παραπέμπουν σε μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή και παράνομο πλουτισμό με απευθείας αναθέσεις έργων, εικονικές εργολαβίες, υπερτιμολογήσεις για έργα, κάλυψη υποθέσεων φοροκλοπής από ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις της περιοχής, έκδοση πλαστών και εικονικών τιμολογίων, πλασματικά τιμήματα από μεταβιβάσεις ακινήτων σε ιδιώτες και παράνομη διαχείριση κοινοτικών κονδυλίων.

Από τους μέχρι στιγμής φορολογικούς ελέγχους του ΣΔΟΕ έχουν εντοπισθεί εικονικά τιμολόγια αξίας εκατομμυρίων ευρώ στις συναλλαγές δέκα δημοτικών επιχειρήσεων και οργανισμών με ιδιώτες, έχουν καταλογισθεί πρόστιμα και προσαυξήσεις και έχει ζητηθεί το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών αιρετών προσώπων και υπαλλήλων που εμπλέκονται στην οικονομική διαχείριση των επιχειρήσεων.

Τα ονόματα των δημάρχων της λίστας ΣΔΟΕ:

ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2013

Τα… οπίσθια μαξιλάρι! (photos)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Νέα μόδα στην Ιαπωνία, όπου οι πελάτες πληρώνουν για να ξαπλώσουν σε οπίσθια γυναίκας. Στην Ιαπωνία είναι όλο νέες πατέντες και μεθόδους...

Συγκεκριμένα, το club Soivena προσφέρει μία υπηρεσία την οποία ονομάζει oshiri makura.

ΠΑΓΑΚΙΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ SMS

Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2013

Έξυπνα παγάκια «ενημερώνουν» ότι έχεις μεθύσει!

Έχετε πρόβλημα με το αλκοόλ και δεν ξέρετε πότε να σταματήσετε να πίνετε; Βρίσκεστε έξω με παρέα και φοβάστε να πιείτε μην σας σταματήσει η τροχαία; Κανένα πρόβλημα...

το πανεπιστήμιο ΜΙΤ φρόντισε για την υγεία σας. Μια φοιτήτρια δημιούργησε ειδικά παγάκια που μπαίνουν στο ποτό και το παγώνουν (όπως τα κανονικά παγάκια) και ανάλογα την ποσότητα αλκοόλ που καταναλώνουμε τα παγάκια αλλάζουν χρώμα μέσα στο ποτήρι μας.

Τα έξυπνα παγάκια έχουν την ικανότητα να μετρούν τις γουλιές που ο πότης κατεβάζει, καθώς επίσης αναλύουν την ποσότητα αλκοόλ που μπαίνει στο ποτήρι κάθε φορά που το γεμίζουμε, και τον ρυθμό που το ποτήρι αδειάζει.

Στην αρχή έχουν πράσινο χρώμα (είναι παγάκια LED) και όσο εμείς πίνουμε γίνονται πορτοκαλί και έπειτα κόκκινο. Στο κόκκινο, υπάρχει ειδικός μηχανισμός μέσα στο παγάκι που στέλνει sms σε κάποιο κινητό που του έχουμε αποθηκεύσει (κινητό φίλων, γονέων κτλ) να έρθει να μας … μαζέψει γιατί έχουμε πιει τόσο πολύ που δεν μπορούμε να σταθούμε στα πόδια μας.

Για την ιστορία να σας πούμε ότι αφορμη για να κατασκευάσει τα έξυπνα παγάκια η φοιτήτρια του ΜΙΤ στάθηκε το γεγονός ότι ένα βράδυ είχε πιει απίστευτες ποσότητες αλκοόλ, κανείς δεν της είπε να σταματήσει και ξύπνησε δίχως μνήμη του τι είχε συμβεί το προηγούμενο βράδυ, στο νοσοκομείο.

Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΣΙΝΕΜΑ

14 Ιανουαρίου 2013
Πως έφτασαν οι
Μια από τις πιο δημοφιλείς όσο και εμπορικά επιτυχημένες ταινίες της χρονιάς που μας πέρασε ήταν σίγουρα οι "Εκδικητές" του Τζος Γουίντον όπου για πρώτη φορά στην ιστορία της 7ης Τέχνης, ο Iron Man, ο Captain America, ο Thor, ο Hulk και μερικοί ακόμη από τους δημοφιλέστερους υπερήρωες που συναντάμε στα comics της, εμφανίστηκαν μαζί στην ίδια ταινία.
Η... καθολική αναγνώριση έφερε την ταινία μέχρι και τις υποψηφιότητες των Όσκαρ, όπου διεκδικεί το χρυσό αγαλματάκι για τα καλύτερα οπτικά εφέ!
Το παρακάτω video μας εξηγεί πως φτιάχτηκαν οι εντυπωσιακές σκηνές της ταινίας!