Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

ΑΚΡΑΙΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΡΕΚΟΡ

Τα 11 ακραία καιρικά ρεκόρ που έχουν σημειωθεί ποτέ στη Γη

Φωτογραφία για Τα 11 ακραία καιρικά ρεκόρ που έχουν σημειωθεί ποτέ στη Γη

Οτιδήποτε ακραίο και υπερβολικό, είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον να το μάθουμε. Ακολουθούν τα πιο ακραία καιρικά φαινόμενα που έχουν σημειωθεί στον πλανήτη Η χαμηλότερη θερμοκρασία

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό, η χαμηλότερη θερμοκρασία που έχει σημειωθεί είναι -89,2 βαθμοί Κελσίου και καταγράφηκε στις 21 Ιουλίου 1983, στο Βοστόκ της Ανταρκτικής.

Η απουσία της ηλιακής ακτινοβολίας, ο καθαρός ουρανός, η κατακόρυφη ανάμιξη, η ήρεμος αέρας για μεγάλο χρονικό διάστημα και το μεγάλο υψόμετρο (3.420 μέτρα), είχαν ως αποτέλεσμα τον τόσο ψυχρό καιρό.

Η υψηλότερη θερμοκρασία

Με τον υψηλότερο μέσο όρο να φτάνει τους 46,7 βαθμούς Κελσίου τον Ιούλιο, το καλοκαίρι στην Κοιλάδα του Θανάτου, στην Καλιφόρνια, είναι πολύ... hot!

Αλλά συγκεκριμένα το καλοκαίρι του 1913, η περιοχή μπήκε στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, καθώς εκεί σημειώθηκε η πιο υψηλή θερμοκρασία που έχει καταγραφεί στον πλανήτη (56,7 βαθμοί Κελσίου) κατά τα τελευταία χρόνια, με τον Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό.

PRETTY WOMAN

Pretty Woman: 19 πράγματα που σίγουρα ΔΕΝ ξέρεις για την ταινία!
< ΒΙΝΤΕΟ ΜΟΥΣΙΚΗ >

Pretty Woman: 19 πράγματα που σίγουρα ΔΕΝ ξέρεις για την ταινία! (PHOTOS)

* Έβαλαν το κεφάλι της Julia Roberts στο σώμα της διάσημης body double Shelley Michelle για το πόστερ της ταινίας
* Τα μαλλιά του Richard Gere είναι καστανά στο πόστερ όμως σε όλη τη ταινία είναι γκρίζα
* Αρχικά, η Vivian επρόκειτο να είναι εθισμένη στα ναρκωτικά και πιο γκρίζα προσωπικότητα, όμως τελευταία στιγμή οι παραγωγοί αποφάσισαν να κάνουν στροφή
* Η όπερα που είδαν η Vivian με τον Edward ήταν η La Traviata. Πράγμα ειρωνικό, αφού και αυτή είναι η ιστορία μιας γνωστής ιερόδουλης που ερωτεύεται έναν πλούσιο άντρα....
* Το κόκκινο παλτό που φορά στην αρχή της ταινίας η Vivian κόστισε 30 δολάρια και το αγόρασαν από πλανόδιο στον δρόμο, λίγο πριν γυρίσουν τη σκηνή
* Ο Richard Gere όχι μόνο έπαιζε πραγματικά στη σκηνή με το πιάνο αλλά έγραψε και το κομμάτι που έπαιξε



ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ < ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ >

Εδώ και 20 χρόνια το ψηφίζουν ως το ΚΑΛΥΤΕΡΟ του κόσμου!! Γνωρίστε το νησί που δεν ξέρει τι θα πει... δεύτερη θέση!!
 
Εδω και 20 χρονια το ψηφιζουν ως το ΚΑΛΥΤΕΡΟ του κοσμου!! Γνωριστε το νησι που δεν ξερει τι θα πει... δευτερη θεση!!

Οι αναγνώστες του διάσημου περιοδικού Conde Nast Traveler είναι πιστοί στις απόψεις τους κι αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι επί 20 χρόνια στην ερώτηση «Ποιοι είναι το καλύτερο νησί στον κόσμο;» ψηφίζουν το ίδιο: το Μάουι!

Κάθε χρόνο το περιοδικό βγάζει έναν κατάλογο με τα 25 ομορφότερα νησιά, τα οποία ψηφίζουν οι ίδιοι οι αναγνώστες του. Το κοινό μπορεί να αλλάζει αλλά είναι τουλάχιστον εντυπωσιακό ότι το Μάουι δεν έχει χάσει ποτέ την πρώτη θέση.

Tο Μάουι είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Χαβάης, με έκταση 1.883 τετραγωνικά χιλιόμετρα.
 Το 2010, είχε πληθυσμό 144.444 και η μεγαλύτερή του πόλη είναι το Καχουλούι.
Το νησί έχει δύο μη ενεργά ηφαίστεια, το Μαούνα Καχαλαβάι δυτικά, και το Χαλεάκαλα ανατολικά, που είναι νεότερο και ψηλότερο, με ύψος που υπερβαίνει τα τρία χιλιόμετρα.

Ο ΨHΛΟΤΕΡΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ

Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2014


Ο Έλληνας που κατέκτησε το Έβερεστ εξομολογείται την εμπειρία του [Εικόνα]

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Κατέκτησε το Έβερεστ και έχει ανέβει σε πολλές άλλες κορυφές ο Παναγιώτης Κοτρωνάρος ενώ εξομολογήθηκε για πρώτη φορά την εμπειρία του στα παγωμένα Ιμαλάια.Ο Παναγιώτης...
Κοτρωνάρος γεννήθηκε στην Αθήνα αλλά κατάγεται από την Μεσσηνία και πιο συγκεκριμένα από τον Κάμπο Αβίας. Είναι μέλος του ορειβατικού συλλόγου και εκπαιδευτής χειμερινού βουνού σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το tharrosnews.gr.
Ασχολείται με ορειβασία και αναρριχήσεις σε μεγάλα υψόμετρα και υπερμαραθώνιες αποστάσεις σε ξηρά και θάλασσα.

Έχει κατακτήσει την ψηλότερη κορυφή του κόσμου καθώς ανέβηκε στο Έβερεστ, έχει ανέβει και στις Άνδεις, Άλπεις και δεκάδες άλλες κορυφές της υφηλίου. Επίσης έχει συμμετάσχει πέντε φορές στο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ, σε τέσσερις αγώνες των 100 χιλιομέτρων, δύο αγώνες των 80 χιλιομέτρων, 17 Μαραθώνιους, δέκα κολυμβητικούς διάπλους Τορωναίου κόλπου, 26 χιλιομέτρων, τρεις Μεσσηνιακού 33 χιλιομέτρων και ένα διάπλου Νείλου 18 χιλιομέτρων.

ΘΤΑΝ ΠΟΝΑΜΕ ΔΕΝ ΑΓΝΟΟΥΜΕ

Αυτοί είναι οι 7 σωματικοί ΠΟΝΟΙ που ΔΕΝ θα πρέπει ΠΟΤΕ να ΑΓΝΟΗΣΕΙΣ!

Αυτοί είναι οι 7 σωματικοί ΠΟΝΟΙ που ΔΕΝ θα πρέπει ΠΟΤΕ να ΑΓΝΟΗΣΕΙΣ!
 
Σε κανέναν δεν αρέσει ο πόνος, αλλά είναι ο μόνος τρόπος να μας τραβήξει την προσοχή το σώμα μας, όταν κάτι πάει λάθος. Φυσικά, είστε σε αρκετά καλή «επικοινωνία» με τον οργανισμό σας ώστε να ξέρετε πότε ο πόνος είναι μια απλή ενόχληση. Αλλά ξέρετε πάντοτε, πότε ο πόνος μπορεί να σηματοδοτεί κάτι πιο σοβαρό;

Συγκεντρώσαμε επτά είδη σωματικών πόνων που δεν πρέπει ποτέ να αγνοείτε. Και φυσικά σε περίπτωση που δεν μπορείτε να τους αντέξετε, αναζητήστε άμεσα ιατρική βοήθεια.

Νο 1: Αφόρητος πονοκέφαλος


Ζητήστε άμεση ιατρική βοήθεια αν αισθανθείτε αφόρητο πονοκέφαλο. «Αν είστε κρυολογημένοι, μπορεί να είναι απόρροια της κατάστης», εξηγεί η Σάντρα Φράιχοφερ, εκπρόσωπος Τύπου του Αμερικανικού Κολεγίου Παθολόγων. «Αλλά μπορεί να έχετε υποστεί εγκεφαλική αιμορραγία ή ένας όγκος στον εγκέφαλο να σας δίνει συμπτώματα. Με τους πόνους στο κεφάλι δεν παίζουμε, ακόμη και όταν ξέρουμε ποια είναι η αιτία. Πρέπει πάντα να ελέγχονται εξονυχιστικά», σημειώνει.
Η Σάρον Μπράνγκμαν, εκπρόσωπος Τύπου της Αμερικανικής Γηριατρικής Εταιρείας εξηγεί ότι όταν κάποιος περιγράφει τον πονοκέφαλο ως «τον χειρότερο της ζωής μου» αυτό συνήθως αποτελεί κλασσικό παράδειγμα εγκεφαλικού ανευρύσματος.
Άρα στην περίπτωση ανυπόφορου πονοκέφαλου ζητάτε πάντα ιατρική βοήθεια.


ΑΝΔΡΑΣ ΓΙΑ ΡΑΤΣΑ

Τι άλλο θα ακούσουμε;;; - Είναι άνεργος και έχει ούτε ένα, ούτε δύο,
αλλά 22 παιδιά από 11 διαφορετικές γυναίκες!!!

Τι άλλο θα ακούσουμε;;; - Είναι άνεργος και έχει ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά 22 παιδιά από 11 διαφορετικές γυναίκες!!!
 
Τη φυλακή γλίτωσε ένας 58χρονος άνεργος, όταν ανακοίνωσε στο δικαστήριο ότι έχει 22 παιδιά και έντεκα γυναίκες να φροντίσει. Ο Raymond Hull έχει παντρευτεί μόλις μια φορά και έχει κάνει 8 σχέσεις της μιας βραδιάς, οι οποίες όμως αποδείχτηκαν ιδιαίτερα καρπερές.
Σύμφωνα με τη «Daily Mail», το πρώτο του παιδί συνελήφθη όταν ήταν 16 ετών, ωστόσο σύμφωνα με τις ληξιαρχικές πράξεις γεννήσεως έγινε πατέρας για πρώτη φορά στα 19.

ΝΑ ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ - ΓΙΑ ΠΟΛΛΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ

 ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΙ ΟΜΩΣ ΑΛΗΘΙΝΟ! Οι κρατούμενοι θα πληρώνουν ΕΝΟΙΚΙΟ για το κελί τους!!!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΙ ΟΜΩΣ ΑΛΗΘΙΝΟ! Οι κρατούμενοι θα πληρώνουν ΕΝΟΙΚΙΟ για το κελί τους!!!
 
 
Αυτό δεν υπάρχει πουθενά! Σύμφωνα με σχέδιο της ολλανδικής κυβέρνησης, οι κρατούμενοι θα είναι υποχρεωμένοι να καταβάλλουν το ποσό των 16 ευρώ ημερησίως ώστε να μένουν στο κελί τους!!!
 
Εκτός αυτού, οι κρατούμενοι θα πληρώνουν και τα έξοδα της έρευνας που διενεργήθηκε γι' αυτούς ενώ το κράτος υπολογίζει πως θα μπαίνουν στα ταμεία του γύρω στα 65 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.
 
Η απορία μας, ωστόσο, είναι τι θα συμβεί σε περίπτωση που κάποιος δεν έχει να καταβάλλει το εν λόγω ποσό.
Θα του δίνουν την ελευθερία του;

ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ

Δεν μας φτάνουν τα λουλούδια! Εισάγουμε από την Τουρκία για να τα πετάμε στα μπουζούκια!!!

Δεν μας φτάνουν τα λουλούδια! Εισάγουμε από την Τουρκία για να τα πετάμε στα μπουζούκια!!!
 
Κάθε εβδομάδα τουλάχιστον μία νταλίκα που μεταφέρει 500.000 λουλούδια ξεκινά από την Κωνσταντινούπολη, περνά τα σύνορα στον Έβρο και φτάνει στη Θεσσαλονίκη για να τροφοδοτήσει νυχτερινά κέντρα, αλλά και γραφεία τελετών της βόρειας Ελλάδας.
Οπως γράφει η εφημερίδα «δημοκρατία» οι νυχτερινές πίστες στην Ελλάδα γεμίζουν καθημερινά με λουλούδια από την Τουρκία, κάτι που έχει προκαλέσει και την αντίδραση του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμου. «Τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς 20 νταλίκες πέρασαν τα σύνορα με την Τουρκία και μετέφεραν λουλούδια για να τα αγοράσουν οι Έλληνες, άλλοι για να δείξουν ότι έχουν λεφτά και άλλοι για να ρίξουν στα κέντρα» είχε πει ο Μητροπολίτης.
«Τα γαρίφαλα που ρίχνονται στις πίστες για χάρη γνωστών τραγουδιστών, όπως ο Αντώνης Ρέμος ή ο Βασίλης Καρράς και κάποιες φορές σχηματίζουν λόφους τα προμηθευόμαστε είτε από την Τουρκία είτε από την Κρήτη» εξηγεί στην εφημρίδα έμπορος λουλουδιών από τη Θεσσαλονίκη.
Τονίζει ότι οι Τούρκοι έχουν κατασκευάσει τεράστια θερμοκήπια και καλλιεργούν συστηματικά γαρίφαλα, τα οποία εξάγουν. Οι Έλληνες θεωρούνται ιδιαίτερα καλοί πελάτες. Μάλιστα πριν από την κρίση εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ έβγαιναν από τη χώρα και κατέληγαν στις τσέπες Τούρκων επιχειρηματιών.
iefimerida.gr

Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ < ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ >

Το ΜΥΣΤΙΚΟ του ΑΙΩΝΑ που κρύβουν: Ο Ιπποκράτης έχει τη ΘΕΡΑΠΕΙΑ του ΚΑΡΚΙΝΟΥ!

Το ΜΥΣΤΙΚΟ του ΑΙΩΝΑ που κρύβουν: Ο Ιπποκράτης έχει τη ΘΕΡΑΠΕΙΑ του ΚΑΡΚΙΝΟΥ!
 
Η Ιπποκράτειος Αντικαρκινική Άμυνα, στηρίζεται στην ισορροπία των 4 βασικών γεύσεων.
Αμυγδαλέλαιο λαμβάνεται από τους καρπούς του αμύγδαλου. Πλούσιο σε βιταμίνες Α, Ε, Β1, Β2, Β6, Β17 και ιχνοστοιχεία. Η βιταμίνη Β17 δεν είναι βιταμίνη. Είναι η παλιά ονομασία της αμυγδαλίνης.
Η αμυγδαλίνη είναι το πικρό συστατικό των αμυγδάλων και μια πιθανή τοξίνη αφού μπορεί να απελευθερώσει κυανίδη στον οργανισμό.
 Η αμυγδαλίνη θεωρείται ότι έχει αντικαρκινικές ιδιότητες, αλλά αυτό δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά.
Έχει υποστηριχθεί, ότι με τον αποκλεισμό των πικρών ουσιών – μόνο ηδονή και ευχαρίστηση στο λάρυγγά μας είναι το σύνθημά μας – αποκλείσαμε μια από τις 4 βασικές γεύσεις: αλμυρό, ξινό, πικρό, γλυκό.
Πολλοί έχουν απορρίψει και το ξινό και έχουν επιλέξει το αλμυρό και το γλυκό.
Έτσι έχει χαθεί η ισορροπία. Ο Ιπποκράτης τόνιζε την ισορροπία, επηρεασμένος από τον πατέρα της ελληνικής ιατρικής τον γιατρό Αλκμαίωνα.
Αυτός θεωρείται η κορυφή της ελληνικής ιατρικής γιατί πρώτος αυτός ασχολήθηκε με την ανατομία και φυσιολογία και διατύπωσε ως εξής τις αντιλήψεις του για την υγεία και την αρρώστια, που υιοθέτησε και ο Ιπποκράτης:
«Εκείνο που διατηρεί την υγεία είναι ισομερής κατανομή και ακριβής μείξη μέσα στο σώμα των δυνάμεων (= ισονομία) του ξηρού, του υγρού, του κρύου, του γλυκού, του πικρού, του ξινού και του αλμυρού.
Την Αρρώστια την προκαλεί η επικράτηση του ενός (=μοναρχία). Η θεραπεία επιτυγχάνεται με την αποκατάσταση της διαταραχθείσας ισορροπίας, με τη μέθοδο της αντίθετης από την πλεονάζουσα δύναμη».
Οι αντιλήψεις αυτές τις βρίσκουμε ακέραιες στον Ιπποκράτη. Η ακριβής μείξη, η ισονομία, η συμμετρία, η αρμονία, βρίσκονται στη βάση των δογμάτων των Πυθαγορείων και του Ιπποκράτη.
Γράφει χαρακτηριστικά ο Ιπποκράτης:
 

Η GOOGLE ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΤΙΜΩΝ

H Google ταράζει τα νερά στις αεροπορικές κρατήσεις

Δημοσιευμένη  εικόνα

Η Google ετοιμάζεται να «ταράξει τα νερά» στην παγκόσμια αγορά αεροπορικών κρατήσεων και να προκαλέσει ακόμα και τα μεγαλύτερα sites σύγκρισης τιμών.


Ήδη διαθέτει μια υπηρεσία σύγκρισης τιμών αεροπορικών εισιτηρίων, όπου συνεργάζεται με τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο, χωρίς όμως να περιλαμβάνει τους αερομεταφορείς χαμηλού κόστους.

Στη νέα της υπηρεσία, που αναμένεται να λανσαριστεί τον προσεχή Μάρτιο, θα υπάρχουν και οι low cost αεροπορικές και οι χρήστες θα κλικάρουν και θα μεταφέρονται απευθείας στο site των εταιρειών.

Η Google δεν θα χρεώνει καθόλου τους αερομεταφορείς και τα κέρδη της θα προέρχονται από διαφημίσεις.

ΕΞΥΠΝΟΣ Ο ΜΙΚΡΟΣ

ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ;;; Έβγαλε 14.500 ευρώ πουλώντας...αέρα!

ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ;;; Έβγαλε 14.500 ευρώ πουλώντας...αέρα!
 
Πρόκειται για την επιχειρηματική ιδέα της χρονιάς που άνετα θα μπορούσε να απασχολήσει πολλούς Έλληνες.
Ένας μαθητής από ένα χωριό νοτιοδυτικά της Γαλλίας, ο Αντουάν Ντεμπλέι εκμεταλλεύτηκε την αστεία προφορά του ονόματος του χωριού και κατάφερε να συγκεντρώσει κεφάλαιο για επιχείρηση που πουλάει σκέτο αέρα.
 
Το χωριό του Αντουάν ονομάζεται Μονκιούκ και έτσι η ιδέα του να πουλάει αέρα από το χωριό του που είναι ορεσίβια περιοχή, προκάλεσε το ενδιαφέρον σε ιστοσελίδα που βρίσκει κεφάλαιο για επιχειρηματικές ιδέες, με αποτέλεσμα να συγκεντρώσει 600 λίρες, ώστε να συσκευάσει το «προϊόν» και να έχει τη δική του σελίδα.
 
Όπως περιγράφει ο Ντεμπλέι η κονσέρβα των 250ml κοστίζει 6 λίρες και μέσα σε 6 μήνες έχει καταφέρει να βγάλει 14.500 ευρώ, ενώ οι παραγγελίες έρχονται από τη Γαλλία κυρίως, αν και υπάρχει και ζήτηση από το εξωτερικό.
Ο αέρας είναι 100% οργανικός και αναζωογονεί το μυαλό λέει ο Ντεμπλέι, ο οποίος μάλιστα εξηγεί ότι στο χωριό του προσέχουν τον αέρα και προσπαθούν να τον κάνουν πιο υγιεινό.
Πηγή: koolnews.gr

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ Π.Ο.Π.

10 ελληνικά προϊόντα ΠΟΠ που δεν έχετε δοκιμάσει (και θα έπρεπε)

Δημοσιευμένη  εικόνα

Έχετε δοκιμάσει φασόλια βανίλιες; Ακτινίδια Πιερίας; Κεράσια τραγανά; Δέκα ελληνικά προϊόντα με ονομασία προέλευσης που αξίζει να γνωρίσουμε.


Η μαστίχα Χίου, η γραβιέρα Νάξου και τα φιστίκια Αιγίνης είναι, πιθανότατα, τρία από τα πρώτα ελληνικά προϊόντα προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης που σας έρχονται στο μυαλό.

Ξέρετε, όμως, πόσα ακόμα ελληνικά προϊόντα φορούν υπερήφανα το καρτελάκι με την ένδειξη ΠΟΠ; Περισσότερα από εκατό (109, για να είμαστε ακριβείς) κρασιά, ελαιόλαδα, τυριά, φρούτα, λαχανικά, ξηροί καρποί, όσπρια, προϊόντα αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής, θαλασσινά, ρητίνες, αιθέρια έλαια και άλλα προϊόντα ζωικής ή μη προέλευσης που αξίζει να δοκιμάσετε, αν δεν το έχετε κάνει ήδη.


Τι είναι τα προϊόντα ΠΟΠ

Ως 'ΠΟΠ' νοείται το όνομα μιας περιοχής, τόπου ή σε εξαιρετικές περιπτώσεις μιας χώρας, το οποίο χρησιμοποιείται στην περιγραφή ενός γεωργικού προϊόντος ή ενός τροφίμου που κατάγεται από αυτήν την περιοχή και του οποίου η ποιότητα ή τα χαρακτηριστικά οφείλονται κυρίως ή αποκλειστικά στο γεωγραφικό περιβάλλον και τον ανθρώπινο παράγοντα της περιοχής, στην οποία λαμβάνουν χώρα η παραγωγή, η μεταποίηση και η επεξεργασία του προϊόντος.

Με λίγα λόγια, «ΠΟΠ» είναι για παράδειγμα η γραβιέρα Νάξου, επειδή η ποιότητά της συνδέεται με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του τόπου όπου παράγεται.