Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ

Η αλληλεγγύη των Ελλήνων

Δημοσιευμένη  εικόνα




Το περιστατικό συνέβη πριν από λίγες μέρες σε ξένη επιχείρηση, που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, και γνωρίζω καλά ότι έγινε όπως ακριβώς το διαβάζετε



Οι υπάλληλοι της εταιρείας αποφάσισαν, όπως κάνουν κάθε χρόνο να συγκεντρώσουν χρήματα και τρόφιμα για ένα ίδρυμα. Μέσα σε λίγες μέρες κατάφεραν να μαζέψουν μια σημαντική ποσότητα ειδών πρώτης ανάγκης κι ένα αξιόλογο χρηματικό ποσό. Στο τέλος απευθύνθηκαν μάλλον συγκρατημένα και στον σχετικά πιο απόμακρο από αυτούς επικεφαλής της επιχείρησης, ο οποίος όμως δεν το σκέφτηκε ούτε στιγμή: τους ρώτησε πόσα χρήματα έχουν μαζέψει και όταν άκουσε το ποσό, τους έδωσε άλλα τόσα από τη δική του τσέπη…



Γιατί αποφάσισα να γράψω αυτό το περιστατικό; Μα επειδή όλο το προηγούμενο διάστημα, και ειδικά τις άγιες μέρες που πέρασαν , ιστορίες σαν αυτή άκουσα από πολλούς. Κι όχι μόνο άκουσα… Είδα με τα μάτια μου τεράστιες ουρές ανθρώπων να περιμένουν υπομονετικά όχι για να πάρουν αλλά για να βοηθήσουν συνάνθρωπους. Οι τηλεμαραθώνιοι και οι ραδιομαραθώνιοι που διοργανώθηκαν έδωσαν την ευκαιρία σε χιλιάδες πολίτες να βοηθήσουν όσους υποφέρουν με όποιο τρόπο μπορούσαν. Οι πολλές εκδηλώσεις ανθρωπιάς από ιδρύματα που φιλοξενούν αναξιοπαθούντες είχαν τη μεγαλύτερη συμμετοχή όλων των τελευταίων ετών. Το πιο συγκινητικό απ’ όσα προσωπικά είδα στις εκδηλώσεις αυτές ήταν οι τόσοι πολλοί άνθρωποι που πρόσφεραν ότι μπορούσαν όχι απ΄το περίσσευμα, αλλά από το υστέρημα τους. Από εκείνα που και οι ίδιοι δεν είχαν και δεν έχουν σε επάρκεια.

Κατά καιρούς έχουν γραφτεί πολλά για την έλλειψη αλληλεγγύης μεταξύ των Ελλήνων. Ίσως αυτό να ίσχυε την εποχή της ευημερίας και της υπερκατανάλωσης. Τότε που βρισκόμασταν στα εύκολα. Σήμερα όμως, στα δύσκολα, έχω την εντύπωση πως η αλληλεγγύη που δείχνει η συντριπτική πλειονότητα των κατοίκων αυτής της χώρας σε εκείνους που την έχουν ανάγκη είναι κάτι παραπάνω από προφανής.

Αυτή η αλληλεγγύη επιτρέπει στην Εκκλησία της Ελλάδας να προσφέρει καθημερινά φαγητό σε πάνω από 250.000 ανθρώπους σε όλη τη χώρα. Αυτή η αλληλεγγύη έστειλε και φέτος ένα μικρό δώρο σε δέκα χιλιάδες παιδιά απόρων οικογενειών . αυτή η αλληλεγγύη βοήθησε να συγκεντρωθούν χρήματα, τρόφιμα, φάρμακα για πολλούς που έχουν τόσο μεγάλη ανάγκη

Οι Έλληνες στην μεγάλη αυτή κρίση αποδεικνύουν πως όσα και να τους καταλογίζουν οι ξένοι – δίκαια ή άδικα- για τον τρόπο που διαχειρίστηκαν τα του οίκου τους τις προηγούμενες δεκαετίες παραμένουν, στη μεγάλη τους πλειονότητα, άνθρωποι με αγάπη και συμπόνια για τον διπλανό τους. Κι αυτό είναι μία πολύ μεγάλη υπόθεση.



Γράφει ο Σωτήρης Ξενάκης

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΤΡΩΩ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ

Η αξία του κρεμμυδιού .

Η διατροφική αξία του κρεμμυδιού (1)

Πρόκειται για ένα σχετικά κοινό τρόφιμο, που φροντίζουμε σχεδόν πάντα να υπάρχει στο ράφι της κουζίνας μας, καθώς ταιριάζει σχεδόν με τα πάντα και νοστιμίζει τα πιάτα μας. Έχει έντονη γεύση, ιδιαίτερο άρωμα και θεωρείται ένα από τα πιο βασικά συστατικά για τα φαγητά και τις σαλάτες, σε πάρα πολλούς πολιτισμούς.
Το κρεμμύδι χρησιμοποιείται εδώ και χιλιάδες χρόνια και εξακολουθεί να είναι ακόμη και σήμερα τόσο δημοφιλές, όσο ήταν και παλιότερα. Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι το λάτρευαν για τη σφαιρική μορφή του που συμβολίζει την αιώνια ζωή. Ανήκει στην οικογένεια των κρίνων και είναι στενός συγγενής του σκόρδου. Κάποιοι το αποκαλούν συχνά ως «βασιλιά των λαχανικών», λόγω της πικάντικης γεύσης του.
Το κρεμμύδι είναι ένα λαχανικό που καλλιεργείται σε όλες σχεδόν τις χώρες του κόσμου και καταναλώνεται σε όλη την υδρόγειο. Εκτός από μερικές κοινότητες, οι περισσότεροι άνθρωποι το χρησιμοποιούν για μαγειρικούς σκοπούς. Προσδίδει εξαιρετική γεύση σε κάθε πιάτο, αλλά συνδέεται επίσης και με μια σειρά από οφέλη για την υγεία εκείνων που το καταναλώνουν. Στην πραγματικότητα, τα κρεμμύδια έχουν θεραπευτικές, αντιβακτηριδιακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες. Δείτε μερικές από αυτές…
  • Επιδρά στη μείωση του σακχάρου στο αίμα
Όσο υψηλότερη ήταν η κατανάλωση κρεμμυδιού, τόσο χαμηλότερο το επίπεδο της γλυκόζης που βρέθηκε στο αίμα, σε σχετική έρευνα. Πειραματικά και κλινικά στοιχεία δείχνουν ότι ένα συστατικό στο κρεμμύδι, είναι υπεύθυνο για τη μείωση των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα, αυξάνοντας την ποσότητα της ελεύθερης ινσουλίνης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση του σακχάρου στο αίμα.
  • Έχει καρδιαγγειακά οφέλη
Η τακτική κατανάλωση κρεμμυδιών –όπως και σκόρδου- έχει αποδειχτεί, ότι μπορεί να μειώσει τα υψηλά επίπεδα χοληστερόλης και την υψηλή αρτηριακή πίεση, βοηθώντας στην πρόληψη της αθηροσκλήρωσης και της διαβητικής καρδιοπάθειας και να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής ή εγκεφαλικού επεισοδίου. Αυτές οι ευεργετικές επιδράσεις είναι πιθανόν να οφείλονται στις θειικές ενώσεις που περιέχουν τα κρεμμύδια, στο χρώμιο και στη βιταμίνη Β6, η οποία βοηθά στην πρόληψη των καρδιακών παθήσεων, μειώνοντας τα υψηλά επίπεδα ομοκυστεΐνης, έναν άλλο σημαντικό παράγοντα κινδύνου για καρδιακή προσβολή και εγκεφαλικά επεισόδια.
  • Είναι ευεργετικό για την γαστρεντερική υγεία
Η διατροφική αξία του κρεμμυδιού (2)
Η τακτική κατανάλωση κρεμμυδιών –τουλάχιστον δύο ή περισσότερες φορές την εβδομάδα- έχει συνδεθεί με τον σημαντικά μειωμένο κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του παχέος εντέρου. Τα κρεμμύδια περιέχουν έναν σημαντικό αριθμό φλαβονοειδών, με πιο γνωστή την κερσετίνη, η οποία έχει αποδειχθεί πως μπορεί να σταματήσει την ανάπτυξη των όγκων σε ζώα και να προστατεύσει τα κύτταρα του παχέος εντέρου από τις βλαβερές συνέπειες ορισμένων καρκινογόνων ουσιών

ΚΟΥΦΑΛΑ ΔΕΗ

Κυριακή, 30 Δεκεμβρίου 2012

Ζευγάρι ηλικιωμένων είπε τα κάλαντα για να πληρώσει τη ΔΕΗ

Αδυνατώντας να πληρώσει το λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος ένα ζευγάρι ηλικιωμένων από την Πάτρα αποφάσισε να συγκεντρώσει τα χρήματα που χρειαζόταν με έναν εναλλακτικό τρόπο...

Ένας άνδρας λοιπόν μαζί με την σύζυγό του έψαλαν τα κάλαντα με τη συνοδεία μουσικών οργάνων, με σκοπό να «κερδίσουν» χρήματα και να εξοφλήσουν τις οφειλές τους στη ΔΕΗ, σύμφωνα με το dete.gr.

Πηγή: newsbomb.gr

ΠΕΣΤΑ ΝΙΚΟΛΑ

Κυριακή, 30 Δεκεμβρίου 2012

Καλώς τα παιδιά, 8-0 στην πείνα και τη δυστυχία!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Νίκος Αλέφαντος όπως δεν τον έχετε ξαναδεί! Αναλύει την οικονομική κατάσταση και τα χώνει απ΄ όλες στις μπάντες σε Σαμαρά, Βενιζέλο, Τσίπρα και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις. Απολαύστε υπεύθυνα...

Μέρες γιορτής λέει. Τι μέρες γιορτής, εγώ βλέπω κόσμο που πεινάει. Εγώ, σαν Αλέφαντος, βλέπω μια φοβερή σύγχυση στον κόσμο. ‘Εχουν ματώσει δραματικά. Υπάρχουν τόσοι οικονομολόγοι, ουδείς μας λέει την αλήθεια για το πού πάμε και για το τι πρέπει να γίνει. Πες μας, ρε Τσίπρα, τι να κάνουμε! Πας στη Βραζιλία, τι πας να κάνεις εκεί; Οι Βραζιλιάνοι πεινάνε, έχουν γεμίσει τις χώρες της Ευρώπης με παίκτες. Βλέπεις Ευρωπαίους παίκτες να πηγαίνουν στη Βραζιλία; Οι Βραζιλιάνοι έρχονται στην Ευρώπη για τα λεφτά. Τι πήγες να κάνεις στη Βραζιλία, να... κλείσεις φιλικό;

Εγώ κάνω ντιμπέιτ με όποιον θέλεις για ποδόσφαιρο, αυτοί οι πολιτικοί που έχουμε γιατί δεν κάνουν ένα ντιμπέιτ ανοικτό να μάθει ο λαός την αλήθεια; Χάνουμε 8-0 και πανηγυρίζουν οι κυβερνώντες! Αφήστε τα πανηγύρια ρε για τη δόση, βγάζετε τις μούρες σας στις κάμερες κάτι υπουργοί που θα έπρεπε να είστε κρυμμένοι σε κανένα λαγούμι, αλλά δεν υπάρχει ντροπή πάνω σας. 8-0 χάνουμε και εσείς μας λέτε ότι θα ισοφαρίσουμε! Πότε, το... 2030; Εξαθλιώνεται η χώρα μας και μας λέτε όλα καλά!

Ο Σαμαράς φώναζε εναντίον του μνημονίου για να γίνει πρωθυπουργός και μόλις ανέβηκε στην καρέκλα, πήρε ακόμα πιο σκληρά μέτρα εναντίον του κοσμάκη. Όποιος ανεβαίνει πάνω ξεσκίζει τον κοσμάκη. Πάρε χαράτσια, πάρε φόρους, πάρε απολύσεις, πάρε μειώσεις μισθών.

Και ενώ έκοψε το πετρέλαιο ο κόσμος για να γλιτώσει από τη φοβερή αύξηση της τιμής, του ανεβάζουν και τη ΔΕΗ τώρα! Τι κάνετε, ρε τομάρια, πάτε να πεθάνετε τον κόσμο; Τι... σώσιμο είναι αυτό; Έτσι μας σώνετε; Έπρεπε να πουν οι ξένοι «αφού έχουν κάνει τόσες θυσίες οι Έλληνες, να τους ανακουφίσουμε λίγο». Σου δίνουν τώρα τη δόση, ρε Σαμαρά, αλλά ο κοσμάκης από αυτά τι θα πάρει; Και με την επόμενη δόση τι θα γίνει, πάλι τα ίδια θα έχουμε με σκληρά μέτρα; Τον έχουν ξετινάξει το λαό.

Γεμίσαμε συνταξιούχους και ανέργους, ποιος θα δουλεύει σε αυτή τη χώρα; Ποιος θα φέρνει τα λεφτά; Δεν βγαίνει αυτό το πράγμα, εγώ αυτό πιστεύω, θα έχουμε μνημόνιο για άλλα 20 χρόνια.

Να μας πει όμως και η αντιπολίτευση τι προτείνει συγκεκριμένα. Όχι μόνο κριτική, το βλέπουμε ότι είναι χάλια η κατάσταση, και ένα μικρό παιδί το βλέπει.