Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΛΛΑΔΑ

Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2011

Έλληνες στέλνουν τη NASA σε αστρικά ταξίδια


Σχεδιάζουν διαστημικό σκάφος για επανδρωμένη αποστολή στο άλφα του Κενταύρου
Περίπου 38 χρόνια μετά το Project Daedalus, που απέδειξε ότι τα ταξίδια από το ένα άστρο του γαλαξία μας στο άλλο είναι πραγματοποιήσιμα, το Project Icarus έχει ξεκινήσει...
ως εθελοντική προσπάθεια να κατασκευάσει το διαστημόπλοιο που θα κάνει το ταξίδι αυτό σε άλλα αστέρια του γαλαξία μας.

Στο τιμόνι του βρίσκεται ένας Έλληνας, ο δόκτωρ Ανδρέας Τζιόλας, καθηγητής αστροφυσικής στο πανεπιστήμιο της Αλάσκα. Το Project Icarus ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2009. «Η πρόκληση που έχουμε να αντιμετωπίσουμε όλοι όσοι αποτελούμε την ομάδα Icarus δεν έχει να κάνει πλέον με την απόδειξη ότι όλα τα ταξίδια είναι εφικτά. Αυτό έχει αποδειχθεί ήδη. Εμείς προσπαθούμε να σχεδιάσουμε το ίδιο διαστημόπλοιο που θα ταξιδέψει σε ένα άλλο άστρο», λέει ο καθηγητής στον «Ελεύθερο Τύπο».

Στο πρόγραμμα αυτό συμμετέχουν ακόμη δυο Έλληνες, ο δόκτωρ Δήμος Χωματάς, ο οποίος ασχολείται με το σχεδιασμό των τηλεπικοινωνιών του σκάφους και τον Κώστα Κωνσταντινίδη, ο οποίος εργάζεται τώρα πάνω στο διδακτορικό του στον τομέα της φυσικής για τις επιστήμες του διαστήματος.

«Εμείς τώρα σχεδιάζουμε κομμάτι-κομμάτι το διαστημόπλοιο που θα μπορέσει να καλύψει τις τεράστιες αυτές αποστάσεις σε λίγο χρόνο, βασισμένοι αφενός στη σημερινή τεχνολογία και αφετέρου στην εθελοντική συμμετοχή επιστημόνων από ολόκληρο τον κόσμο», προσθέτει ο Ανδρέας Τζιόλας.

ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ

Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2011


Ένας ονειρικός κόσμος! Ο Παράδεισος επί γης!


Εντυπωσιακές φωτογραφίες από το παλαιότερο εθνικό πάρκο της Κροατίας

Ένας ειδυλλιακός κόσμος , πλασμένος από γαλάζιες λίμνες και καταρράκτες που ξεπροβάλλουν μέσα από καταπράσινους λόφους. Δεν είναι σκηνικό από ταινία επιστημονικής φαντασίας, αλλά μια τυπική περιγραφή ενός φυσικού πάρκου στην Κροατία.
Το εθνικό πάρκο Plitvice Lakes, βρίσκεται στην ορεινή περιοχή Lika της Κροατίας και κάθε χρόνο αποτελεί πόλο έλξης πλήθους τουριστών. Οι 16 καταρράκτες τροφοδοτούν συνεχώς με νερό τις λίμνες του πάρκου οι οποίες βρίσκονται σε διαφορετικό υψόμετρο η κάθε μία. Ο μεγαλύτερος καταρράκτης φτάνει σε ύψος τα 70 μέτρα. 
Από το 1979 το συγκεκριμένο πάρκο, που είναι και το παλαιότερο της χώρας, έχει υπαχθεί στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας φυσικής κληρονομιάς της UNESCO.


















ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΠΑΛΙ

Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2011

Νέο κάλεσμα...με video! Και στο Σύνταγμα το Σάββατο οι Αγανακτισμένοι


Και μπορεί οι Αγανακτισμένοι της Θεσσαλονίκης να έχουν ήδη μπει στο χορό των κινητοποιήσεων λόγω ΔΕΘ, νέο ραντεβού δίνουν στο Σύνταγμα αύριο, Σάββατο 10 Αυγούστου και ώρα 19:00 οι Αγανακτισμένοι της Αθήνας προκειμένου να διαδηλώσουν κατά των νέων σκληρών οικονομικών μέτρων της κυβέρνησης.

Δείτε το video που έχει κυκλοφορήσει στο Διαδίκτυο:



protothema

ΤΟΙΧΟ-ΤΟΙΧΟ

Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2011

Εκατό «Ζητάδες» για διακόσια μέτρα!


Έκκρυθμη η κατάσταση στην Θεσσαλονίκη

Απίστευτα πράγματα συνέβησαν το μεσημέρι στο νέο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης όπου ο Παπανδρέου πήγε από το ξενοδοχείο «Μακεδονία» με συνοδεία εκατό τουλάχιστον μοτοσικλετιστών της ομάδας «Ζ»!

Ο κόσμος που είχε μαζευτεί απέξω τον γιούχαρε εντονότατα και εκείνος αντί να κοκκινίσει , χαιρετούσε βάζοντας το χέρι στην καρδιά προκειμένου να τους δείξει ότι τους ευχαριστεί! Φυσικά δεν τόλμησε να μπει από την κύρια είσοδο αλλά από μια πλαϊνή. Και να σκεφτεί κανείς ότι το ξενοδοχείο από το νέο δημαρχείο απέχει μόλις 150-200 μέτρα. Η κατάσταση είναι πολύ έκκρυθμη μιας και το απόγευμα αρχίζουν οι μεγάλες συγκεντρώσεις.

parapolitika

ΣΤΟ ΚΑΛΟ

Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2011

Σχέδιο διαφυγής Παπανδρέου με ελικόπτερο


Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες έχουν επιστρατευτεί τρία ελικόπτερα για παν ενδεχόμενο στη Θεσσαλονίκη

«Μια νύχτα σαν κι αυτή στην Αργεντινή, σ΄ αυτό το ελικόπτερο ποιος θα πρωτομπεί» τραγουδούσαν πριν δύο μήνες οι αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα και να που έφτασε η ώρα του ελικόπτερου.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του parapolitika.gr έχουν επιστρατευτεί τρία ελικόπτερα (της ΕΛ.ΑΣ. και του Στρατού) τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για τη διαφυγή του Παπανδρέου και της κυβερνητικής κουστωδίας σε περίπτωση που αποκλειστούν την Κυριακή στο λιμάνι όπου για πρώτη φορά φέτος θα πραγματοποιηθεί εκεί η καθιερωμένη συνέντευξη τύπου.

Η Αστυνομία είχε εγκαίρως ενημερώσει την ασφάλεια του πρωθυπουργού ότι δεν είναι ασφαλέστερο το λιμάνι από το Βελλίδειο κι όμως εκείνοι επέμεναν να παραχωρηθεί η συνέντευξη στον συγκεκριμένο χώρο. Πληροφορίες για πλωτά μέσα διαφυγής δεν έχουμε , αλλά αποκλείεται να μην έχει ληθφεί και τέτοιο μέτρο.

parapolitika