Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Η ΜΑΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 2012

ΠΑΥΛΟΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΤΗΕ ROCK

Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου 2012


Πριν από 22 χρόνια, «έφυγε» ο πρίγκιπας του ελληνικού ροκ

Εικοσιδύο χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τον θάνατο του Παύλου Σιδηρόπουλου, του σημαντικότερου εκπροσώπου της Ελληνικής ροκ...
 Ο «ασυμβίβαστος» της Ελληνικής μουσικής, έζησε μια θυελλώδη ζωή και τελικά νικήθηκε από την εξάρτηση του στην ηρωίνη, αφήνοντας μας, μια βαριά κληρονομιά, τα τραγούδια του που παραμένουν αναλλοίωτα στο χρόνο. 

Ο Παύλος Σιδηρόπουλος, γεννήθηκε  στις 27 Ιουλίου του 1948 στη Κυψέλη. Γόνος μιας οικονομικά ευκατάστατης οικογένειας με ιστορικές καταβολές: o πατέρας του ήταν μετανάστης από τον Πόντο της Μικράς Ασίας και ήταν ιδιοκτήτης ενός εργοστασίου κατασκευής φωτογραφικού χαρτιού  και η μητέρα του καταγόταν από την οικογένεια των Αλεξίου της Κρήτης οι ρίζες της οποίας προερχόταν απευθείας από τον ιστορικό Ζορμπά.

Ξεκίνησε την καριέρα του το 1970 από τη Θεσσαλονίκη όπου είχε πάει για σπουδές στο Μαθηματικό. Εκεί γνωρίζει τον Παντελή Δελληγιαννίδη (κιθαρίστα των Olympians) και φτιάχνουν το ντουέτο «Δάμων και Φιντίας». Ακολουθούν τα «Μπουρμπούλια» κάτω όμως από τις αντίξοες συνθήκες της δικτατορίας και καθώς οι αρχές τους χαρακτηρίζουν επικίνδυνους και απόβλητους το σχήμα διαλύεται.

Ο Παύλος Σιδηρόπουλος συνεργάζεται με τον Γιάννη Μαρκόπουλο, ως τραγουδιστής, στα έργα του «Οροπέδιο» και «Θεσσαλικός κύκλος» και το1976 μαζί με τους αδερφούς Σπυρόπουλους έφτιαξε το γκρούπ «Σπυριδούλα». Με αυτό το σχήμα δημιούργησε τον σημαντικότερο ίσως δίσκο στην περίεργη ιστορία του Ελληνικού rock το «Φλού». Για τον δίσκο αυτό ο Παύλος δεν υπέγραψε συμβόλαιο αλλά ένα χαρτί που έγραφε ότι αποποιείται πάσης οικονομικής απαιτήσεως από τον δίσκο. Εκείνη την περίοδο κάνει και την πρώτη του εμφάνιση στον κινηματογράφο, πρωταγωνιστώντας στην ταινία του Αντρέα Θωμόπουλου «Ο Ασυμβίβαστος» όπου και ερμηνεύει τα τραγούδια του soundtrack. 

Η συνεχής αλλαγή συνεργατών σταματάει το 1980 όπου ο Σιδηρόπουλος καταλήγει σε ένα σχήμα που με λίγες αλλαγές παίζει μαζί του μέχρι το τέλος, τους «Απροσάρμοστους». Μαζί ηχογραφούν μιά σειρά σημαντικών δίσκων και με συνεχή παρουσία μέσω ζωντανών εμφανίσεων δημιουργούν τον μύθο ενός πραγματικού Ελληνικού rock συγκροτήματος.

Το 1982 κυκλοφόρησαν το δίσκο «Εν Λευκώ», ο οποίος αντιμετώπισε προβλήματα λογοκρισίας για προτροπή στη χρήση ναρκωτικών και για προσβολή της δημοσίας αιδούς. Το 1985 κυκλοφόρησαν σε παραγωγή Δημήτρη Πουλικάκου το δίσκο «Zorba the freak» και το 1989 το «Χωρίς Μακιγιάζ» που ήταν ζωντανά ηχογραφημένος στο «Μετρό».

Το καλοκαίρι του 1990 ξαφνικά άρχισε να παραλύει το δεξί του χέρι. Οι γιατροί υπέθεταν πρόβλημα στα αγγεία, αλλά κανείς δεν ήξερε τι ακριβώς είχε. Το απόγευμα της 6ης Δεκεμβρίου ο Παύλος Σιδηρόπουλος πεθαίνει από χρήση ηρωίνης στο πατρικό του σπίτι. Κηδεύτηκε στις 10 Δεκεμβρίου του 1990, στο κοιμητήριο του Κόκκινου Μύλου στη Νέα Φιλαδέλφεια, παρουσία ελάχιστων επωνύμων αλλά πλήθους κόσμου που είχε κατακλίσει το χώρο για να πει το τελευταίο αντίο στον Πρίγκιπα του ελληνικού ροκ.  






Πηγή: protothema.gr

ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ Η ΚΑΤΙ ΚΡΥΒΟΥΝ

Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου 2012

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Μόνο η Ελλάδα δεν ξέρει τι έχει!

Η Ελλάδα είναι εδώ και χρόνια ένα ξέφραγο αμπέλι, όπου η κάθε ξένη εταιρεία χωρίς άδεια χωρίς ελληνικό έλεγχο κάνει έρευνες για... 
...υδρογονάνθρακες στον ελληνικό υποθαλάσσιο χώρο, κρατώντας για τα δικά της συμφέροντα τα μυστικά του ελληνικού θησαυρού, ενώ το αρμόδιο υπουργείο της Ελλάδας για τους φυσικούς πόρους παραμένει στον βαθύ του ύπνο.   

Για να καλύψουν αυτή την ανικανότητα και αναπηρία οι Έλληνες αξιωματούχοι λένε ασύστολα ψέματα, τα οποία αποκαλύπτονται στην σημερινή έρευνα του newsbomb.gr.
Στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου Περιβάλλοντος-Ενέργειας (www.ypeka.gr) υπό τον τίτλο «Σύντομο ιστορικό των ερευνών υδρογονανθράκων στον ελλαδικό χώρο» διαβάζουμε ότι «μετά το 2001 και για 10 χρόνια δεν υπήρξε καμία ερευνητική δραστηριότητα για υδρογονάνθρακες στην Ελλάδα».
Τα επίσημα της νορβηγικής TGS-Nopec όμως διαψεύδουν το ελληνικό υπουργείο. Σύμφωνα με αυτά, από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Απρίλιο του 2001 η νορβηγική εταιρεία πραγματοποίησε σεισμικές έρευνες στην περιοχή μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου, νοτίως της Κρήτης, με το ερευνητικό σκάφος της Northen Access.
Το συγκεκριμένο πρότζεκτ, όπως φαίνεται στον χάρτη της TGS που παρουσιάζει σήμερα το newsbomb.gr περιλαμβάνει συνολικά 10 σεισμικές γραμμές και έχει την ονομασία «Greece Reprocess» αφού ουσιαστικά με αυτό έμπαινε και η ελληνική ΑΟΖ στην ήδη υπάρχουσα έρευνα στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κύπρου και Αιγύπτου.
Από τις 10 σεισμικές γραμμές, εκείνες που αφορούν την Ελλάδα είναι οι δύο μεγάλες κάθετες που βρίσκονται ξεκάθαρα στην ελληνική ΑΟΖ στην αποκαλούμενη «λεκάνη του Ηροδότου».  Ως ημερομηνία απόκτησης των στοιχείων από τους Νορβηγούς εμφανίζεται η περίοδος Σεπτέμβριος 2001-Απρίλιος 2002, ενώ ως χρόνος ολοκλήρωσης τα έτη 2003-2005.
Το 2005 η νορβηγική εταιρεία έβγαλε τα σεισμικά στοιχεία που είχε από τις έρευνες στην Ελλάδα προς πώληση για 600.000 ευρώ ανά γραμμή έρευνας.
Σε όλα αυτά βέβαια η Ελλάδα είναι και παραμένει απούσα, δεν έχει κερδίσει ένα ευρώ και οι ξένοι ερευνητές είναι οι μόνοι που επωφελούνται από τον ελληνικό ορυκτό πλούτο.


Πηγή: newsbomb.gr

ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΚΟΙ

Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου 2012

Βίντεο:Δολοφονήθηκε ο πρώην αρχηγός FBI που μιλούσε για αεροψεκασμούς;

Ο πρώην αρχηγός του FBI και πρώτος που έβγαλε στη φόρα το θέμα των χημικών αεροψεκασμών και είπε πως μας σκοτώνουν δολοφονήθηκε με αρσενικό!!! Οπως διαβάζουμε στην... 
..."Νέα Αρχή" ο Τed L Gunderson, πρώην επικεφαλής του FBI στο Λος Άντζελες, Μέμφις, και το Ντάλας, δηλητηριάστηκε με αρσενικό, λέει ο Δρ Εντ Lucidi που είδε το σώμα του TED πριν πεθάνει. Επίσημα ο κ. Gunderson, υπέστη καρκίνο της ουροδόχου κύστης και πέθανε ως αποτέλεσμα της εξάπλωσης του. Φέρεται ο κ. Gunderson είχε ένα πολύ μεγάλο φάκελο του FBI για την ύπαρξη καταγγελιών κατά του οργανισμού.


ΠΗΓΗ: pentapostagma.gr