Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ

Μία από τις Καρυάτιδες που βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο ζωντανεύει και ζητάει την επιστροφή της στην πατρίδα της!!! 5pics
Συνημμένη Εικόνα: i_amgreek2.jpg

Δημοσιευμένη  εικόνα

“I am Greek and I want to go home” είναι το σλόγκαν του βίντεο που δημιούργησε ένα κίνημα επιστροφής των ελληνικών αρχαιοτήτων, που βρίσκονται σε μουσεία του εξωτερικού, στην πατρίδα τους!!! Θαυμάστε το

O Άρης Καλογερόπουλος, μουσικοσυνθέτης που ζει στην Γερμανία, αποφάσισε να ετοιμάσει τη δική του καμπάνια για την Ελλάδα.

Έτσι, έφτιαξε μια σειρά από εικόνες με τα αγάλματα της Ελλάδας, τα οποία ζητούν να επιστρέψουν πίσω στην πατρίδα τους. Στην καμπάνια παρουσιάζεται ο Περικλής με λεζάντα που λέει: «Είμαι Έλληνας και θέλω να επιστρέψω στην πατρίδα μου», αλλά και η Καρυάτιδα που θέλει να επιστρέψει πίσω γιατί «Οι αδερφές μου είναι στην Ελλάδα».
Η πρωτοβουλία αυτή σαρώνει τα social media και αναδημοσιεύεται συνεχώς από Έλληνες σε όλο τον κόσμο...

Οι φωτογραφίες εδώ:

Hidden
Δημοσιευμένη  εικόνα

Δημοσιευμένη  εικόνα

Δημοσιευμένη  εικόνα

Δημοσιευμένη  εικόνα

ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΨΗΛΑ

 7 στους 10 καταναλωτές ψωνίζουν ελληνικά

Βάσει του πορίσματος της πρώτης πανελλαδικής έρευνας του Οικονομικού Πανεπιστημίου, Eπτά στους δέκα καταναλωτές έχουν στραφεί στα ελληνικά προϊόντα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, υπογραμμίζεται ότι η στήριξη στους Έλληνες παραγωγούς είναι επιβεβλημένη, ακόμα και στην περίπτωση που η τελική τιμή πρέπει να διαμορφωθεί λίγο ακριβότερα, προκειμένου να καλυφθούν τα αυξημένα έξοδα με στόχο την σταθεροποίησης προσφοράς και ζήτησης.

Η ΕΣΕΕ μίλησε ακόμη για την απάντηση που μπορεί να δώσει η Ελλάδα μέσω των επενδύσεων στην καλλιέργεια της ελληνικής γης. Είναι εφικτό μάλιστα και στις μέρες, η απόδοση των γεωργικών προϊόντων είναι μειωμένη, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών.


Η ΕΣΕΕ αναμένει πως η πορεία της φετινής καταγραφόμενης τιμής για το ψωμί και το γάλα θα είναι τελικά οριακά πτωτική.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ

 H Ελλάδα µπορεί να θρέψει τους Ελληνες στο 91,5% των προϊόντων!


Όπως δημοσιεύσαμε και χθές, η έκθεση της ΠΑΣΕΓΕΣ καταρρίπτει µια για πάντα το µύθο ότι δεν παράγουµε τίποτα και την τροµοκρατία πως, αν χρεοκοπήσουµε, θα πεινάσουµε! Κατηγορηµατικά διαψεύδει τη διαδεδοµένη στερεότυπη άποψη ότι η χώρα µας «δεν παράγει τίποτα» η νέα έκθεση της Πανελλήνιας Συνοµοσπονδίας Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισµών-ΠΑΣΕΓΕΣ (Αύγουστος 2012). Ιδού και το γράφημα στη φώτο (άνω) που τα λέει...όλα σε αριθμούς!

Σύµφωνα µε συγκεκριµένη µελέτη, η διατροφική αυτάρκεια της Ελλάδας ανέρχεται στο 91,5% σε 41 βασικά αγροτικά – διατροφικά προϊόντα και «παραµένει σταθερή» το 2011 µε µια ελαφρά µείωση σε σχέση µε το 2010. Αυτό σηµαίνει επί της ουσίας ότι σήµερα, παρόλο που η Ελλάδα βρίσκεται δύο χρόνια και πλέον υπό το βραχνά του µνηµονίου, είναι σε θέση να θρέψει τον πληθυσµό της κατά 91%. «Πρέπει να σταµατήσει η απαξίωση της ελληνικής αγροτικής παραγωγής και η τροµοκρατία ότι σε περίπτωση χρεοκοπίας δεν θα έχουµε να φάµε. Μπορούµε να πάµε σε υπεραυτάρκεια, να παράξουµε νέο πλούτο, να στηρίξουµε τη χώρα», έλεγε χαρακτηριστικά πέρυσι ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ Τζανέτος Καραµίχας...


ΥΠΕΡΚΑΛΥΨΗ ΣΕ περισσότερα ΑΠΟ ΤΑ ΜΙΣΑ ΒΑΣΙΚΑ ΑΓΑΘΑ

Τα στοιχεία που παρουσίασε η Εκθεση της ΠΑΣΕΓΕΣ δείχνουν ότι σε πέντε τουλάχιστον βασικά είδη η Ελλάδα καλύπτει το 100% της κατανάλωσης: µήλα, κρασί, φρέσκες ντοµάτες, αιγοπρόβειο γάλα και κρέας, πεπόνια και βρώµη. Παράλληλα, σε δεκαεπτά είδη την υπερκαλύπτει ξεπερνώντας το 250% της κατανάλωσης: γιαούρτι, φέτα, ρύζι, ελαιόλαδο, σιτάρι σκληρό, αγγούρια, σταφύλια, καρπούζια, βερίκοκα, ακτινίδια, πορτοκάλια, ψάρια, σταφίδα και φυσικά ελιές, (στις τελευταίες η αυτάρκεια πλησιάζει το 1.000%).

Σε πολύ υψηλά επίπεδα (80% και άνω) ανέρχεται η επάρκεια σε επτά είδη: αυγά, µέλι, γραβιέρα και κασέρι, αραβόσιτο, κρέας πουλερικών, αχλάδια και πατάτες. Η επάρκεια σε κεφαλοτύρι, κριθάρι, λεµόνια, αγελαδινό γάλα, και φασόλια καταγράφεται άνω του 50%, ενώ χαµηλότερη είναι σε είδη όπως ρεβίθια, χοιρινό και βόειο κρέας, µαλακό σιτάρι, φακές και ζάχαρη.

Βέβαια αυτοί που φωνάζουν ότι δεν έχουμε επάρκεια και έχουμε ανάγκη τους δανειστές μαλλον εννούν προϊόντα όπως: Ουίσκυ,Μπρόκολο Βρυξελλών,Χαβιάρι Ρωσίας και ..υπόθετα Μποτσουάνας !!(βοηθειά )τους..


 

ΕΦΕΥΡΕΣΕΙΣ

Δευτέρα, 20 Αυγούστου 2012