Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

ΤΙ ΘΑ ΤΡΩΜΕ ΤΕΛΙΚΑ

Η επίσημη λίστα μεταλλαγμένων τροφίμων στην Ελλάδα από την Greenpeace

Δημοσιευμένη  εικόνα

Η Greenpeace όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος δημοσίευσε τη λίστα με τα μεταλλαγμένα προϊόντα που κυκλοφορούν στην αγορά και τα καταναλώνουμε εμείς και οι οικογένειες μας. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να γνωρίζουμε την προέλευση των προϊόντων που καταναλώνουμε...ειδικά όταν αφορά την διατροφή μας.


Αυτή είναι η επίσημη λίστα μεταλλαγμένων προϊόντων με την ειδική επισήμανση της Greenpeace

ΚΟΚΚΙΝΟ
Προσοχή! Tα προϊόντα αυτά προέρχονται ή είναι πιθανό να προέρχονται από ζώα που έχουν τραφεί µε µεταλλαγµένους οργανισμούς. Αυτή η κατηγορία περιλαµβάνει επίσης τα προϊόντα των εταιριών που έχουν δώσει ασαφείς απαντήσεις και τα προϊόντα εταιριών που δεν έχουν απαντήσει στο σχετικό ερωτηματολόγιο.

ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
Για τα προϊόντα αυτά οι εταιρίες παραγωγής ήδη αναζητούν τρόπους για να εξασφαλίσουν ζωοτροφές απαλλαγμένες από µεταλλαγµένους οργανισμούς και έχουν δεσμευτεί εγγράφως ότι στο άμεσο μέλλον θα “καθαρίσουν” το σύνολο των ζωοτροφών από µεταλλαγµένα συστατικά.

ΠΡΑΣΙΝΟ
Για τα προϊόντα αυτά οι εταιρίες παραγωγής εγγυώνται ότι προέρχονται από ζώα που δεν έχουν τραφεί µε µεταλλαγµένους οργανισμούς.

ΠΡΑΣΙΝΟ ΜΕ ΝΙ
Για τα προϊόντα αυτά η Greenpeace έχει πραγματοποιήσει έλεγχο των πιστοποιητικών που διαθέτουν οι παραγωγοί από τους προμηθευτές τους για τη χρήση µη µεταλλαγµένων οργανισμών στις ζωοτροφές

ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ – SOS

ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΚΑΙ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΑ

Παρασκευή, 1 Μαρτίου 2013

ΣΟΚ: Τα 5 πιο παράξενα και ανεξήγητα «τέρατα» που βρέθηκαν στην Γη!

Ακολουθεί το TOP 5...
Γουρουνόπουλο με πρόσωπο πιθήκου



 
 
 
 
 
 
 
Το ζώο έχει ένα σαγόνι πιθήκου, διογκώνοντας το μέτωπο, μικρό ρύγχος και μάτια που είναι τόσο κοντά μεταξύ τους ώστε να εμφανίζονται σχεδόν κολλημένα. Τα μπροστινά πόδια του είναι πολύ μικρότερα από ό, τι τα πίσω πόδια του, με αποτέλεσμα να χοροπηδάει και όχι να περπατά με όλα τα πόδια του σαν ένα κανονικό γουρουνόπουλο.

Το ζώο ήταν ένα από τα πέντε πρόσφατα χοιριδια που γεννήθηκαν από μια χοιρομητέρα που ανήκουν σε μια οικογένεια στο χωριό Fengzhang, Xiping (δήμος).

«Είναι φρικτή. Κανείς δεν θα είναι πρόθυμος να το αγοράσει, και αυτό φοβίζει την οικογένεια, ακόμη και να το δει κανείς, "ο ιδιοκτήτης Feng Changlin δήλωσε στην εφημερίδα Oriental Today.

Αλλά ο πίθηκος-χοιρίδιο έχει γίνει κάτι σαν τοπικό τουριστικό αξιοθέατο, με τους ανθρώπους να έρχονται από όλη την περιοχή για να φωτογραφίσουν τα αξιόλογα χαρακτηριστικά του. Η σπάνια πάθηση που έχει το χοιρίδιο πιστεύεται ότι είναι μια μορφή ολοπροσεγκεφαλίας, μια διαταραχή της ανάπτυξης του εγκεφάλου που μπορεί να προκαλέσει cyclopia, η αποτυχία των οφθαλμών για την ορθή διαχωριστούν.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΣΕΙΣΜΟΦΟΒΙΑ

Θεσσαλονίκη: 200 νεκροί και 20 δισ. ζημιές από σεισμό άνω των 6 Ρίχτερ

Σε διακόσιους θανάτους, πεντακόσιους σοβαρούς τραυματισμούς και συνολικές οικονομικές απώλειες που “αγγίζουν” τα είκοσι δισεκατομμύρια ευρώ για το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης και τους 900.000 κατοίκους του, εκτιμώνται οι επιπτώσεις από έναν πιθανό σεισμό άνω των 6 Ρίχτερ που θα μπορούσε να εκδηλωθεί με επίκεντρο την 'Ασσηρο, δυτικά της πόλης. Και μπορεί η Θεσσαλονίκη να βίωσε το 1978 έναν παρόμοιο σεισμό (6,5 Ρίχτερ), όμως οι απώλειες και οι ζημιές που αναμένεται ότι θα προκύψουν από έναν νέο, είναι πολύ μεγαλύτερες καθώς έχει αλλάξει πια η Θεσσαλονίκη που “φέρει στην πλάτη της” περιοχές πυκνοδομημένες, με παλιές κτιριακές υποδομές και διάσπαρτα πεπαλαιωμένα δίκτυα κοινής ωφέλειας.

Τα παραπάνω υπογράμμισε ο καθηγητής του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Κυριαζής Πιτιλάκης, παρουσιάζοντας ένα από τα βασικά σενάρια που έχουν εκπονήσει οι ειδικοί για τις επιπτώσεις από πιθανό σεισμό στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης. Η παρουσίαση έγινε στο πλαίσιο ημερίδας σχετικά με το ευρωπαϊκό πρόγραμμα SYNER-G για την εκτίμηση της σεισμικής τρωτότητας και τη σεισμική διακινδύνευση της Θεσσαλονίκης σε μελλοντικό ισχυρό σεισμό.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το βασικό σενάριο για τον ενδεχόμενο σεισμό στην 'Ασσηρο, αναμένονται απώλειες συνδετικότητας της τάξης του 38% ως προς την ηλεκτρική ενέργεια, του 1,5% ως προς το δίκτυο ύδρευσης και μικρές βλάβες στο δίκτυο φυσικού αερίου. Ωστόσο λόγω αυτών των βλαβών υπάρχει μεγάλη πιθανότητα εκδήλωσης πυρκαγιών στα συγκεκριμένα σημεία, στοιχείο για το οποίο θα πρέπει να μεριμνήσει η πυροσβεστική ώστε να βελτιώσει το δίκτυό της. Εκτιμάται, επίσης, ότι θα προκύψουν 140.000 άστεγοι κυρίως στις περιοχές βόρεια και δυτικά της Εγνατίας Οδού και στις περιοχές Ευζώνων και Τούμπας όπου δεν υπάρχουν ελεύθεροι χώροι. Παράλληλα η προσβασιμότητα προς τα νοσοκομεία και τους χώρους συγκέντρωσης υπολογίζεται ότι θα είναι ιδιαίτερα μειωμένη στην περιοχή μεταξύ του λιμανιού, του κέντρου της πόλης και των Αμπελοκήπων και της Μενεμένης.

Σύμφωνα με ένα διαφορετικό σενάριο για πιθανό σεισμό 6,5 Ρίχτερ στην περιοχή του Στίβου, ανατολικά της Θεσσαλονίκης η πρόβλεψη κάνει λόγο για 300 νεκρούς, 700 βαριά τραυματίες και 250.000 αστέγους. Ο κ. Πιτιλάκης σχολίασε ότι οι ειδικοί εξετάζουν διαφορετικά πιθανά σενάρια για την εκδήλωση σεισμού σε διαφορετικά σημεία, είτε ανατολικά, είτε δυτικά, είτε βόρεια, είτε νότια της πόλης. Ωστόσο το μέσο σενάριο, για σεισμό άνω των 6 Ρίχτερ και με πιθανότητα, σύμφωνα με τα διεθνή μοντέλα, 10% στα 50 επόμενα χρόνια, προβλέπει 100 με 200 θανάτους εντός των ορίων του Δήμου Θεσσαλονίκης, 100 με 200 σοβαρά τραυματίες, 500 έως 900 σοβαρά τραυματίες εκτός κινδύνου και 4.000 ελαφρά τραυματισμένους με δεδομένο πληθυσμό πόλης τους 380.000 κατοίκους. Σε ό,τι αφορά τις ζημιές, αναμένεται το 4% των κτιρίων να χαρακτηριστούν κόκκινα, το 66% κίτρινα και το 30% πράσινα.

Σε γενικές γραμμές, από ενδεχόμενο σεισμό “κινδυνεύουν” περισσότερο περιοχές πυκνοδομημένες, με οικοδομές που χτίστηκαν πριν το 1980, (όπως η περιοχή της οδού Κασσάνδρου), γειτονιές με πεπαλαιωμένα δίκτυα κοινής ωφελείας που βρίσκονται διάσπαρτα στην πόλη, δύο γέφυρες στην περιοχή Μυτιληνάκια του Κορδελιού αλλά και μια μικρή γέφυρα που βρίσκεται στην περιοχή του αεροδρομίου της Θεσσαλονίκης.

Σε επίπεδο πρόληψης και με δεδομένο ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο “κόκκινο” ως προς τον κίνδυνο σεισμικότητας στην Ευρώπη, μαζί με την Ιταλία, τη Ρουμανία, την Τουρκία και τις χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας, ο καθηγητής του ΑΠΘ ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή επειδή η πολιτεία αδυνατεί να ανταπεξέλθει στο κόστος των 20 δισεκατομμυρίων ευρώ, που αναφέρθηκε νωρίτερα, επιλέγει να μην ασχοληθεί με το ζήτημα. Εναλλακτικά, όμως, θα μπορούσαν να ξεκινήσουν παρεμβάσεις σε νοσοκομεία, σχολεία, βασικούς οδικούς άξονες και κτίρια ώστε σε βάθος δεκαετίας να δίνονται σταδιακά πόροι για έργα, να μειωθεί συνολικά το κόστος των εκτιμώμενων απωλειών και να τονωθεί παράλληλα η οικονομική δραστηριότητα στην περιοχή. Συνέστησε, ωστόσο, και στους ίδιους τους πολίτες να απαιτήσουν ασφάλεια από την πολιτεία και να μην προχωρούν σε πολεοδομικές αυθαιρεσίες μειώνοντας την ασφάλεια των κατοικιών τους.

ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ

 Εθνική Γενοκτονία σε εξέλιξη..


  • Πρώτα κατήργησαν το επίδομα παιδιών σε όλες τις συμβάσεις
  • Έπειτα φορολόγησαν τα τέκνα
  • Στη συνέχεια έκοψαν τα επιδόματα στους τρίτεκνους
  • Τώρα καταργούν και το επίδομα τοκετού!!

    Αλήθεια ποιός θα φέρει στον κόσμο την επόμενη γενιά Ελλήνων;
    Είναι να αναρωτιέται κανείς αν είναι απλώς ΗΛΙΘΙΟΙ και καταφανώς ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΣ
    ή λειτουργούν βάση κάποιου ΣΧΕΔΙΟΥ.


    Τη στιγμή που η υπογεννητικότητα καλπάζει, οι Ελληνίδες αναγκάζονται σε εκτρώσεις γιατί δεν αντέχουν το κόστος του τοκετού και της ανατροφής του παιδιού και η ... κυβέρνηση φορολογεί τα τέκνα σαν να πρόκειται για πολυτελή σκάφη (αυτά δεν τα φορολογεί) κόβει τώρα και το επίδομα τοκετού.

    Πρόκειται για αποφάσεις που μόνο ως «εθνική γενοκτονία» μπορούν να χαρακτηριστούν σε μία χώρα στην οποία το ελληνικό γένος συρρικνώνεται και λαθρομετανάστες αυξάνονται. Σε αυτούς η κυβέρνηση σπεύδει να παράσχει ασφαλιστική κάλυψη. Μιλάμε πλέον για «αλλοίωση» του ελληνικού πληθυσμού.

    Την κατάργηση του επιδόματος τοκετού ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς στο πλαίσιο της περιστολής της φαρμακευτικής δαπάνης του ΕΟΠΥΥ. Λές και έχει πλέον απομείνει τίποτε ως δαπάνη. Οι ασθενείς φέρνουν τις γάζες και τα αναλώσιμα από το σπίτι τους, όπως και χαρτί για να τυπώσουν τις εξετάσεις υγείας τους.

    Τι είπε ο κ. Σαλμάς; Ότι καταργείται το επίδομα τοκετού γιατί το κόστος εκτοξεύθηκε το 2012 στα 19 εκατ. ευρώ καθώς δόθηκε σε όλες τις γυναίκες ανεξαιρέτως ενώ ο νόμος όριζε ότι το επίδομα λαμβάνουν όσες δεν γεννούν σε δημόσιο νοσοκομείο. «Αφού ο ΕΟΠΥΥ καλύπτει τα νοσήλια στα ιδιωτικά και δημόσια μαιευτήρια, δεν μπορεί να δίνει και επίδομα», δικαιολογήθηκε ο κ. Σαλμάς.

    Μειώνονται επίσης, για να μην καταρρεύσει ο ήδη διαλυμένος ΕΟΠΥΥ οι συνεδρίες για τους νεφροπαθείς και γίνονται 10 από 12 που ήταν ανά ασθενή και η αποζημίωση κάθε συνεδρίας από 20 σε 15ευρώ. Επειδή δε διαπιστώθηκε μεγάλη δαπάνη για γυαλιά οράσεως (το 2012 δαπανήθηκαν 73 εκατ. Ευρώ) μειώνεται η αποζημίωση στα 100 από 150 ευρώ που ήταν και διπλασιάζεται ο χρόνος αναμονής
    Ανακοστολογούνται οι διαγνωστικές εξετάσεις και μετά από διαπραγμάτευση το υπουργείο Υγείας ισχυρίζεται πώς επήλθε μείωση στις δαπάνες. Έτσι η μαγνητική τομογραφία που κόστιζε 240 ευρώ στον ΕΟΠΥΥ το 2012 φέτος η τιμή της καθορίστηκε σε 135 ευρώ. Αναλόγως, η αξονική τομογραφία κόστιζε 71 ευρώ και τώρα κοστίζει από 40 ευρώ. Το 2012 η συνολική δαπάνη για τις απεικονιστικές εξετάσεις ήταν 307 εκατ. ευρώ και το 2013 προβλέπεται ότι θα είναι από 215 έως 265 εκατ. ευρώ.

    Κατά τα άλλα ο κ. Σαλμάς, αφού μίλησε για εξοικονόμηση 1,1 δις ευρώ, έκανε λόγο για ενθαρρυντικά στοιχεία όσον αφορά στις δαπάνες του ΕΟΠΥΥ και για εξορθολογιστικές ενέργειες, οι οποίες στοχεύουν στο νοικοκύρεμα του Οργανισμού. Μήπως να μας πεθάνουν όλους για να μην πληρώνουν καθόλου δαπάνες;


    Διαβάστε τη συνέχεια εδώ: http://greece-salonika.blogspot.com/2013/02/blog-post_360.html#ixzz2MISueS1j

    ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΟΥΝ

    Ο Παπαγεωργόπουλος ήταν μόνο η αρχή... Θα μπουν κι άλλοι μέσα!!!

    2013-03-01
    Φωτογραφία για Ο Παπαγεωργόπουλος ήταν μόνο η αρχή... Θα μπουν κι άλλοι μέσα!!!
    Πανικός στα κυκλώματα διαφθοράς από την καταδίκη - Σε εξέλιξη δεκάδες διαχειριστικοί έλεγχοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στο Δημόσιο

    Από το μεσημέρι της Τετάρτης κάτι σημαντικό έχει αλλάξει στη δημόσια ατμόσφαιρα της Ελλάδας.

    Η καταδίκη του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης για το σκάνδαλο υπεξαίρεσης 18 εκατομμυρίων ευρώ έχει προκαλέσει ισχυρό σοκ καθώς είναι η πρώτη φορά μετά τη μεταπολίτευση που δημόσιος παράγοντας που διαδραμάτισε ως βουλευτής και ως δήμαρχος σημαντικό ρόλο στα πολιτικά πράγματα της χώρας οδηγείται στη φυλακή με τόσο βαριά ποινή.

    Μετά την χθεσινή καταδίκη, που ας σημειωθεί ότι είναι για τα 18 από 51 εκατομμύρια της μαύρης τρύπας που βρέθηκε στα ταμεία του Δήμου Θεσσαλονίκης, πανικός έχει πέσει στους τοπικούς αυτοδιοικητικούς άρχοντες καθώς σε πάρα πολλούς Δήμους και Περιφέρειες της χώρας βρίσκονται σε εξέλιξη διαχειριστικοί έλεγχοι.

    Πολλοί φοβούνται ότι τις επόμενες εβδομάδες ή μήνες θα δουν το φως της δημοσιότητας μεγάλα σκάνδαλα στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς όλοι συζητούσαν για τη μεγάλη διαφθορά που υπήρχε στο χώρο αυτόν αλλά κανένας δεν προχωρούσε περισσότερο.


    Τώρα όμως που φάνηκε ότι στη σημερινή πραγματικότητα της κρίσης που ανέτρεψε όλες της λογικές της διαχείρισης των δημοσίων οικονομικών της μεταπολιτευτικής περιόδου, κανένας από τους διαχειριστές δημοσίου χρήματος δεν μπορεί να κοιμάται ήσυχος.

    Είναι πλέον φανερό ότι το πανηγύρι τελείωσε. Οι πολίτες που έχουν υποστεί τη μεγάλη μείωση του εισοδήματός τους που έχει φέρει πολλούς στα όρια της φτώχειας απαιτεί παραδειγματική τιμωρία για όλους όσους έφεραν τη χώρα σε αυτή την κατάσταση.

    Μετά την υπόθεση Παπαγεωργόπουλου, έρχεται και η ώρα να πάρει την άγουσα προς τα δικαστήρια και η άλλη μεγάλη υπόθεση που έχει συνταράξει την βόρεια Ελλάδα. Η υπόθεση Ψωμιάδη. Και έπονται και άλλες, όπως η εκδίκαση της υπόθεσης Τσοχατζόπουλου που αναμένεται να αρχίσει σύντομα. Και εκεί τα 18 εκατομμύρια του Παπαγεωργόπουλου είναι ψίχουλα.

    Είναι φανερό ότι η χθεσινή ημέρα αποτελεί σταθμό στα δημόσια πράγματα της χώρας. Αν συνδυαστεί μάλιστα και με την κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας που συζητείται σε όλα τα κόμματα για να προταθεί στην προσεχή αναθεώρηση του Συντάγματος φαίνεται ότι η ασυλία των τρωκτικών έχει πλέον τελειώσει.
    ΒΗΜΑ

    ΓΙ ΑΥΤΟ Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ


    ΤΙ ΠΙΝΑΜΕ

    Τα αγαπημένα σας ποτά και πώς να τα απολαύσετε καλύτερα

    Τα αγαπημένα σας ποτά και πώς να τα απολαύσετε καλύτερα (1)

    Εσείς πώς πίνετε τη βότκα σας; Ξέρετε που οφείλεται το έντονο χρώμα στο ρούμι ή που παράγεται η τεκίλα; Οι περισσότεροι μάλλον αγνοούμε τις απαντήσεις στα συγκεκριμένα ερωτήματα, έστω και αν συνηθίζουμε να τα καταναλώνουμε σε αφθονία…
    Επειδή είναι χρήσιμο να έχουμε κάποιες στοιχειώδεις γνώσεις γύρω από την ποιότητα των ποτών, σας παραθέτουμε μερικές χρήσιμες συμβουλές από το AskMen, που θα σας κάνουν «ειδικό» στη γευσιγνωσία των αγαπημένων σας ποτών.
    Να θυμάστε πάντα, ότι δεν αρκεί μόνο η αίσθηση της γεύσης για να μας πληροφορήσει για την ποιότητα ενός ποτού, αλλά στο τελικό αποτέλεσμα, συμμετέχει τόσο η όραση όσο και η όσφρηση… Και επειδή όπως λένε, μια δοκιμή θα σας πείσει, ξεκινήστε να δοκιμάζετε!
    • Βότκα
    Τα αγαπημένα σας ποτά και πώς να τα απολαύσετε καλύτερα (2)
    Με μυστηριώδες παρελθόν και μεγάλη φήμη, η βότκα είναι το απόσταγμα δημητριακών, λαχανικών ή και φρούτων. Πίνεται «σκέτη» ή με πάγο, οι περισσότεροι όμως, ως συστατικό των κοκτέιλ τους. Είναι άριστο συνοδευτικό των ακριβών και πικάντικων τροφών κι όσο για την ετυμολογική της προέλευση, «βότκα» στα ρώσικα, σημαίνει «αγαπημένο νεράκι» και είναι συντόμευση του όρου «zhizennia voda», που σημαίνει το «νερό της ζωής».

    Δοκιμάζοντας βότκα:
    Για τους περισσότερους, η βότκα είναι η ιδανική βάση για κάποιο κοκτέιλ. Υπάρχουν τρεις αισθήσεις, που συμμετέχουν στη δοκιμή της βότκας: γεύση, όσφρηση και όραση. Η γεύση της γίνεται καλύτερα αισθητή, όταν την πίνετε κατευθείαν, μέσα από το ειδικό παγωμένο ποτήρι.
    Σημαντικό ρόλο παίζει σίγουρα και η «εμφάνισή» της. Τι σημαίνει αυτό; Βάζοντας το ποτήρι σας στο φως πρέπει να ελέγξετε, τη φωτεινότητα, την υφή και τη διαφάνεια του υγρού. Δεν είναι καλή ένδειξη οι διάφορες μικροοουσίες που μπορεί να παρατηρήσετε μέσα στο ποτό σας ή το ασυνήθιστο κίτρινο ή πράσινο χρώμα του.
    Ως προς την υφή, θα πρέπει η βότκα σας να είναι σχετικά «κρεμώδης», με γλυκό άρωμα. Αν σας θυμίζει σιρόπι ή φάρμακο με έντονη γεύση από οινόπνευμα, κάτι σίγουρα δεν πάει καλά.
    Τέλος, εξετάστε προσεκτικά τη γεύση της. Σας αφήνει στο τέλος την χαρακτηριστική αίσθηση του «καψίματος» από το αλκοόλ; Αφήστε για λίγο τη βότκα να «ζεστάνει» τον ουρανίσκο σας και πειραματιστείτε με την επίγευση που σας αφήνει. Είναι μια αίσθηση γλυκιά ή περισσότερο στυφή; Είναι λιπαρή ή καθαρή; Πόσο διαρκεί η επίγευσή της; Αν η βότκα είναι κακής ποιότητας το αίσθημα θα διαρκέσει για πολύ λίγο, σε σύγκριση με την καλής ποιότητας βότκα. Καθαρίστε το στόμα σας με λίγο νερό και συνεχίστε τη δοκιμή, μέχρι να καταλάβετε πλήρως την ποιότητα της βότκας που μόλις σας σέρβιραν. Αν θέλετε να «εξερευνήσετε» τις διαφορετικές της γεύσεις, οργανώστε βραδιές γευσιγνωσίας με τους φίλους σας και εκτιμήστε την «αξία» του ποτού που αγαπάτε.
    • Τζιν
    Τα αγαπημένα σας ποτά και πώς να τα απολαύσετε καλύτερα (3)
    Αλκοολούχο ποτό με ρίζες στη Δυτική Ευρώπη, όπου την περίοδο του μεσαίωνα ήταν διαδεδομένη η χρήση του, περισσότερο σαν φάρμακο. Το πρώτο τζιν, παράχθηκε στην Ολλανδία και όχι στη Βρετανία, όπως εύλογα πίστευαν πολλοί μέχρι τώρα. Σήμερα, εξακολουθεί να διεγείρει λόγω της γεύσης του τις αισθήσεις μας, ενώ η πιο συνηθισμένη χρήση του είναι ως βάση στο περίφημο Μαρτίνι.

    Δοκιμάζοντας τζιν:
    Υπάρχουν πολλές ποικιλίες τζιν, με διαφορετική γεύση που στηρίζονται και σε διαφορετικές συνταγές. Υπάρχει μια ανεξάντλητη σειρά από «πρώτες ύλες» που χρησιμοποιούνται στην παρασκευή του τζιν, από ροδοπέταλα και λεμόνι, μέχρι το αγγούρι και την άρκευθο (δοκιμάστε οπωσδήποτε τζιν από άρκευθο).
    Το χρώμα και η καθαρότητά του ποικίλει και εξαρτάται σε κάθε περίπτωση από τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για την παραγωγή του.
    Με μόνη την όσφρηση, μπορείτε να καταλάβετε πολλά για την ποιότητα του Τζιν. Κατ’ αρχάς, θα πρέπει να αναδίδει το άρωμα από την άρκευθο και να έχει ένα λεπτό άρωμα κάτω από την επικάλυψη του αλκοόλ. Αν αντί για το άρωμα των φυτικών υλών που χρησιμοποιούνται στην παρασκευή του, νιώθετε μυρωδιές από πρόσθετα χημικά ή συντηρητικά και λοιπά αρώματα, τότε καλύτερα μην συνεχίζετε την κατανάλωσή του. Ανακατεύετε καλά μέχρι να απελευθερωθεί πλήρως η γεύση και το άρωμα του ποτού σας.