Τις πολιτικές της θέσεις, εν όψει των επικείμενων εκλογών, παρουσίασε η Τζούλια Αλεξανδράτου η οποία θα διεκδικήσει τον χρυσό της Ελλάδας και το κατοχικό χρέος. Μάλιστα, δήλωσε έτοιμη να συνεχίσει τον αγώνα της Μελίνας Μερκούρη για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα.
Μιλώντας στο Playboy η κ. Αλεξανδράτου δήλωσε πως αναζητά νέους ανθρώπους «από όλα τα κοινωνικά στρώματα, με ανοιχτά μυαλά και ιδέες»προκειμένου να στελεχώσει το κόμμα της.
«Προφανώς με ενδιαφέρουν οι διανοούμενοι με πολιτική συνείδηση και άποψη. Ακόμα και από όλα τα πολιτικά κόμματα. Να έρθουν σε εμένα χωρίς κανέναν ενδοιασμό, θα τους αγκαλιάσω όλους» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Όσο για τις πολιτικές της θέσεις;

«Δεν είμαστε ούτε Δεξιά ούτε Αριστερά. Μας ενδιαφέρει η δημοκρατία και να φύγει η σαπίλα. Μία αναρχία που ξεκίνησε μεταπολεμικά και συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Από πού να ξεκινήσω; Που μας έχουν καταληστέψει; Πού είναι οι 500 από τους 650 τόνους χρυσού που μεταφέρθηκαν για ασφάλεια στην Αγγλία κατά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο; Έχω μιλήσει με το διευθυντή της Τράπεζας της Ελλάδος και όλα αυτά ισχύουν. Γύρισαν μόνο 150 τόνους πίσω. Θα συνεχίσω δυναμικά την προσπάθεια της Μερκούρη για επιστροφή των Ελγινείων στην Ελλάδα, γιατί, όπως όλα, το ξεχάσαμε και αυτό. Επίσης, θέλουμε πίσω το κατοχικό χρέος από τους Γερμανούς που είναι 1.300 δισ.».
Μάλιστα η Τζούλια Αλεξανδράτου δηλώνει έτοιμη να αντιμετωπίσει στα έδρανα της Βουλής τον Ευάγγελο Βενιζέλο λέγοντας πως «το θέμα είναι αν είναι έτοιμος εκείνος να αντιμετωπίσει εμένα και τη νέα γενιά...».