Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

ΓΗ <Ο ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ>

Νέα στοιχεία υποστηρίζουν την υπόθεση της Γαίας


Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Maryland (UMD) λένε ότι μια νέα μελέτη που διεξήχθη πρόσφερε νέα αποδεικτικά στοιχεία που υποστηρίζουν την υπόθεση της Γαίας. Όπως είναι γνωστό αυτή η υπόθεση προτείνει ότι ολόκληρος ο πλανήτης είναι ένας γιγάντιος ζωντανός οργανισμός.

Η ομάδα πιστεύει ότι θα είναι σύντομα σε θέση να ανακαλύψει και να αναλύσει ένα μεγάλο αριθμό αλληλεπιδράσεων, που μέχρι τώρα ήταν κρυμμένες,μεταξύ της ατμόσφαιρας, του εδάφους και των οργανισμών που ζουν στους ωκεανούς της Γης, και οι οποίες μπορεί να ερμηνευθούν ως ένα στήριγμα για αυτή τη θεωρία.

Η υπόθεση της Γαίας μπορεί να έχει ακόμα κάποια αξία προτείνει μια νέα μελέτη...




Οι επιστήμονες James Lovelock και Lynn Margulis ήταν οι πρώτοι υποστηρικτές της υπόθεσης της Γαίας στη δεκαετία του 1970. Εκείνη την εποχή, πρότειναν ότι όλες οι βιολογικές και φυσικές διαδικασίες που συμβαίνουν στον πλανήτη συνδέονται μεταξύ τους με δεσμά άθραυστα, καθιστώντας έτσι τη Γη ένα αυτορρυθμιζόμενο σύστημα.

Όταν η θεωρία προτάθηκε για πρώτη φορά, οι ερευνητές πρότειναν ότι μια θειούχος ένωση – πιθανότατα η διμεθυλο-σουλφίδιο – πρέπει να παράγεται από θαλάσσιους οργανισμούς σε σταθερή κατάσταση, έτσι ώστε να μπορεί να μεταφερθεί στην ατμόσφαιρα, και στη συνέχεια να κατατεθεί στη Γη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΙΟΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ

ΠΩΣ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ ΤΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ

Τι να κάνω για να μην με τσιμπήσουν τα κουνούπια .

Πολλές φορές είναι δύσκολα τα πράγματα όταν μας τσιμπάνε τα κουνούπια, ή όταν έστω έχουμε στο μυαλό μας την απειλή! 

Γι’ αυτό λοιπόν ετοιμασαμε εδώ στο coolweb.gr έναν πλήρη και συνοπτικό οδηγό με το τι προκαλεί τα κουνούπια στο να μας τσιμπήσουνε και τι να κάνετε ώστε να τα αποφύγετε, όσο γίνεται τουλάχιστον! 

κουνούπια

Ας ξεκινήσουμε! 

1) Τα κουνούπια προσελκύονται από το διοξείδιο του άνθρακα που αποβάλλεται από την αναπνοή μας, γι’ αυτό πολλές φορές τριγυρίζουν στο κεφάλι και τα ακούμε κοντά στα αυτιά μας! Η μόνη λύση εδώ, είναι να... μην αναπνέετε! :) 

2) Τα κουνούπια συνήθως προσελκύονται και από διάφορες μυρωδιές του σώματός μας: ιδρώτα, αρώματα, αντιηλιακά, κλπ. Θα πρέπει, όταν πρόκειται να κοιμηθούμε παρεούλα με αυτά, να φροντίσουμε να είμαστε όσο πιο ”άοσμοι” γίνεται! 

3) Τα κουνούπια μας εντοπίζουν εύκολα και από τη θερμότητα του σώματός μας. Εδώ δεν υπάρχει ιδιαίτερα αποτελεσματική λύση. Αυτό όμως που θα μπορούσαμε να κάνουμε μήπως και αποφύγουμε λίγατσιμπήματα, είναι να διατηρούμε το σώμα μας κρύο (να είμαστε σε κρύο περιβάλλον) και αν μπορούμε να κρυώνουμε τον χώρο (τα κουνούπια μισούν το κρύο!) πχ αν είναι κλειστός, με κάποιο κλιματιστικό. 

4) Για να μην μας τσιμπάνε τα κουνούπια μπορούμε να φροντίσουμε να φορέσουμε μακρυμάνικα ρούχα και λιγάκι χοντρά (γιατί είναι πολύ εύκολο να σας τσιμπήσουνε πάνω από λεπτή ένδυση, ιδιαίτερα τα κουνούπια του Έβρου!!) 
Καλύψτε όσο το δυνατόν το σώμα σας με ρούχα! 
Επίσης, προσέξτε να είναι ανοιχτόχρωμα τα ρούχα σας. Σκουρόχρωμα ρούχα σε συνδυασμό με το ζεστό σας θεΐκό κορμί... είναι άσχημος συνδυασμός! :) 

5) Αποφύγετε μέρη με λιμνάζοντα νερά, γιατί, εκεί είναι και το ”σπίτι” των κουνουπιών! 

6) Προμηθευτείτε ειδικά spray κατά των κουνουπιών. Θα σας βοηθήσουν σε μεγάλο βαθμό να αποφύγετε τσιμπήματα, αλλά βέβαια δεν θα σας απαλλάξουν και 100%. Επίσης, για να παραμείνει αποτελεσματικό κατά των κουνουπιών, θα πρέπει να ψεκάζεστε ανά τακτά χρονικά διαστήματα. 

7) Αν δεν έχετε κοινωνικές υποχρεώσεις φάτε σκορδάκι. Δεν θα δράσει αμέσως αλλά μετά από ώρα. Έτσι, όταν θα πλησιάσει το κουνούπι για να τσιμπήσει, θα απωθηθεί από τη μυρωδια (του δέρματος από το σκόρδο -αναβλύζει ελάχιστα = μυρίζει το δέρμα σε βαθμό που δεν το καταλαβαίνει η ανθρώπινη όσφρηση, αλλά το καταλαβαίνουν τα κουνούπια) 

8) Αν θέλετε να μειώσετε κι άλλο τις πιθανότητες να σας τσιμπήσουν κουνούπια, φροντίστε να φυσάει! Είτε τεχνητά (με ανεμιστήρα), είτε φυσικά (πχ αν είναι να διανυκτερεύσετε στην ύπαιθρο, πηγαίντε ενώ φυσάει) 
Τώρα, αν έχετε έναν εξαιρετικό σύντροφο, μπορείτε κάλλιστα να τον βάλετε να φυσάει πάνω από τα μούτρα σας όλο το βράδυ. Αν δεν το κάνει, σημαίνει ότι δεν σας αγαπάει. :) 

9) Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φιδάκια (ή για τον εσωτερικό χώρο αντικουνουπικά, ταμπλέτες, κεράκια, κλπ) που διώχνουν τα κουνούπια ή τα ”κοιμίζουν”. Προσωπικά με εκνευρίζουν αυτά γιατί αναγκάζομαι να τα αναπνέω όλο το βράδυ, αλλά μερικές φορές είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά. Θα τα προτείναμε μόνο σαν έσχατη λύση. 

10) Τα κουνούπια δεν μπορούν να τσιμπήσουν εύκολα σε σώμα που έχει τρίχες! Γι’ αυτό και ο καλύτερος μεζές, είναι οι αστραγάλοι (που είναι καί άτριχοι αλλά καί εκτεθειμένοι αν δεν φοράμε χοντρές κάλτσες). Οπότε, φροντίστε να γίνετε τριχωτοί σαν μπαμπουίνοι. Έτσι, δεν θα σας τσιμπανε τα κουνούπια, αλλά και φυσικά... δεν πρόκειται να βρείτε σύντροφο! Επιλέγετε και παίρνετε. 

τσίμπημα κουνουπιών λόγοι

Αυτοί είναι πάνω κάτω οι λόγοι που προσελκύουμε τα κουνούπια και αυτές πάνω κάτω είναι κάποιες από τις λύσεις που προτείνουμε εδώ στο coolweb.gr, ώστε να μη μας τσιμπάνε

Κάτι τελευταίο το οποίο ισχύει, είναι ότι μπορεί πχ με τον φίλο μας να είμαστε μαζί και αυτόν να τον τσιμπάνε κουνούπια, ενώ εμάς όχι. 
Αυτό οφείλεται στο σύνολο των δερματικών (μυρωδιές, ζεστό σώμα, κλπ) και μη (ρούχα, κλπ) παραγόντων, που σίγουρα από τη στιγμή που συμβαίνει, είναι διαφορετικοί σε σχέση με αυτούς που έχει ο φίλος μας.


Διαβάστε περισσότερα: http://rc-cafe.blogspot.com/#ixzz20LYgKlNP

ΚΑΘΕΙΡΞΗ 70 ΧΡΟΝΩΝ

70 χρόνια (!!!) στους εφοριακούς με τις βίλες...

Δημοσιευμένη  εικόνα







Κάθειρξη συνολικά εβδομήντα χρόνων επέβαλε χθες το Ε Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε ομάδα επτά νυν και πρώην εφοριακών, τέσσερις εκ των οποίων είναι διευθυντές εφοριών, που κρίθηκαν ένοχοι για απιστία σε βαθμό κακουργήματος, καθώς φέρονται ότι προκάλεσαν στο Δημόσιο ζημιά που άγγιζε τα 28 εκατ. ευρώ!

Την υπόθεση είχε αποκαλύψει το «Εθνος της Κυριακής», όταν τον περασμένο Ιανουάριο ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης είχε ξεκινήσει έρευνα εναντίον τους, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν αποκτήθηκαν νόμιμα, βίλες, ξενοδοχεία και off shore εταιρείες, που φέρονται να ανήκουν στους ίδιους και σε συγγενικά τους πρόσωπα ή όλος αυτός ο πλούτος είναι προϊόν διαφθοράς και χρηματισμού από συγκεκριμένες υποθέσεις, που έλεγξαν οι εμπλεκόμενοι εφοριακοί τα προηγούμενα χρόνια.

Το δικαστήριο χθες, μετά την έκδοση της καταδικαστικής απόφασης, τους άφησε ελεύθερους, αφού έδωσε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεσή τους.

Ωστόσο τους επέβαλε τους περιοριστικούς όρους της υποχρεωτικής εμφάνισης το πρώτο πενθήμερο του μήνα στο ΑΤ της περιοχής τους και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Δημοσιευμένη  εικόνα
Πολυτελέστατες Βίλες στα βόρεια προάστια, πολυκατοικία στην Αθήνα αλλά και
ξενοδοχείο στη Σκόπελο είχαν στην ιδιοκτησία τους οι επτά νυν και πρώην
εφοριακοί που καταδικάστηκαν για απιστία.


Παράλληλα επιδίκασε στο Δημόσιο αποζημίωση 1.000 ευρώ, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για διεκδικήσεις εναντίον τους στα πολιτικά δικαστήρια.

ΕΚΤΟΣ ΤΡΟΧΙΑΣ

Και η μακακία συνεχίζεται…

Συνημμένη Εικόνα: erwthsh-pros-ton-kyrio-stoyrnara.jpg




Τα ίδια και τα ίδια από την αρχή…«Το πρόγραμμα είναι εκτός τροχιάς και δεν μπορούμε να ζητήσουμε τίποτα από δανειστές μας πριν το επαναφέρουμε στην πορεία του» είπε και λάλησε ο Στουρνάρας, ο οποίος κάτι παραπάνω θα ξέρει ως υπουργός Οικονομικών, για το τι πρόκειται ακόμη να υποστούμε στο όνομα των Μνημονίων!!!



Βέβαια καλό είναι να του θυμίσουμε ότι στην προ-μνημονίου εποχή:

- η ανεργία ήταν 10% και το Μνημόνιο κατάφερε να την εκτινάξει πάνω απο 23%, ενώ αυτή των νέων αγγίζει το 50%

- το χρέος μας ως ποσοστό του ΑΕΠ ήταν κάτω από το 120% και τώρα, μετά από δυο μνημόνια και ένα PSI, ίσως ….καταφέρουμε να το έχουμε αυτό το χρέος το ..2020!

Και ας μη μιλήσουμε για τα λουκέτα, τη διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων, τη δραματική μείωση του βιοτικού επιπέδου, τα χαράτσια, τη διάρρηξη του κοινωνικού ιστού, την επιδημία των αυτοκτονιών…

Σου λέει ο άνθρωπος μαζί με την «εσωτερική μας Τρόικα» (Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ), μην σας νοιάζει τίποτα για όλα έχουμε τη λύση. Θα ξεπουλήσουμε άρον άρον την δημόσια μας περιουσία… έναντι πινακίου φακής.

Θα βγάλουμε στο σφυρί όλες τις νευραλγικές κρατικές επιχειρήσεις μας, όλες τις βασικές μας υποδομές (σιδηρόδρομους, αεροδρόμια, αυτοκινητόδρομους, λιμάνια, παραλίες, ακίνητα φιλέτα κ.λ.π.)… Μπράβο σας ρε παιδιά! Θα φάμε με χρυσά κουτάλια για λίγο καιρό…Θα μαζέψουμε κάποια ευρουλάκια για να καλύψουμε ένα διάστημα μισθούς, συντάξεις και διάφορα προνόμια κρατικοδίαιτων!

Μετά όμως τι θα κάνετε; Πως θα σταματήσετε την ύφεση; Πως θα μειώσετε το χρέος; Πως θα ξαναστήσετε το κράτος, όταν θα έχει χάσει τον πλούτο του;

Της Μιχαλούς

Πηγή:RAMNOUSIA