Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥΣ

Το τελευταίο γράμμα στον Τζορτζ Μπους και τον Ντικ Τσένεϊ, από έναν Βετεράνο που πεθαίνει

Δημοσιευμένη  εικόνα



Το τελευταίο γράμμα ενός ανάπηρου βετεράνου του Ιράκ συγκλονίζει όλη την ανθρωπότητα. Το συγκλονιστικό “κατηγορώ” ενός βετεράνου που γράφτηκε από το χείλος του θανάτου. Το τελευταίο αντίο στέλνει ο Τόμας Γιανγκ όχι στον Μπους και τον Τσένεϊ, που έτσι κι αλλιώς είναι κουφοί και αναίσθητοι, αλλά σε όλη την ανθρωπότητα.

Πριν από εννέα χρόνια, ο Γιανγκ τραυματίστηκε στη Σαντρ Σίτι της Βαγδάτης από τη σφαίρα ενός ελεύθερου σκοπευτή. Ήταν η πέμπτη μέρα του στο Ιράκ και η μοιραία αυτή σφαίρα αυτή τον άφησε παράλυτο από το στέρνο και κάτω και άλλαξε τη ζωή του για πάντα.

Σήμερα, στα 33 του χρόνια, ο Τόμας αποφάσισε να τερματίσει τη ζωή του. Πρόσφατα ανακοίνωσε ότι θα πάψει να δέχεται τροφή, την οποία λαμβάνει με υγρή μορφή από ένα σωληνάκι. Πριν όμως ξεψυχήσει, στέλνει μια ανοιχτή επιστολή στον Μπους και στον Τσένεϊ, ένα αμείλικτο κατηγορώ που τσακίζει κόκαλα.

19 Μαρτίου 2013

Ενας μελλοθάνατος βετεράνος «δικάζει» τον Μπους

Δημοσιευμένη  εικόνα

«Το τελευταίο γράμμα: ένα μήνυμα στον Τζορτζ Μπους και τον Ντικ Τσένεϊ από έναν βετεράνο που πεθαίνει»

-Γράφω αυτό το γράμμα στη 10η επέτειο του Πολέμου του Ιράκ για λογαριασμό των συντρόφων μου βετεράνων του Πολέμου του Ιράκ. Γράφω αυτό το γράμμα για λογαριασμό των 4.448 στρατιωτών και πεζοναυτών που πέθαναν στο Ιράκ. Γράφω αυτό το γράμμα για λογαριασμό των χιλιάδων βετεράνων που τραυματίστηκαν, για λογαριασμό εκείνων που τα τραύματά τους, ψυχικά και σωματικά, διέλυσαν τη ζωή τους. Είμαι ένας από τους βαριά τραυματισμένους. Έμεινα παράλυτος στη διάρκεια μιας επίθεσης το 2004 στο Σαντρ Σίτι. Η ζωή μου τελειώνει. Βρίσκομαι στο τελευταίο στάδιο μιας ανίατης πάθησης.

-Γράφω αυτό το γράμμα για λογαριασμό των ανδρών και των γυναικών που έχασαν τους συντρόφους τους, των παιδιών που έχασαν τον γονιό τους, των μητέρων και των πατεράδων που έχασαν τα παιδιά τους, για λογαριασμό εκείνων που νοιάζονται για τους χιλιάδες συντρόφους μου που έπαθαν ανεπανόρθωτη εγκεφαλική βλάβη. Γράφω αυτό το γράμμα για λογαριασμό εκείνων των βετεράνων που ο πόνος και η αποστροφή για ότι είδαν, τράβηξαν κι έκαναν στο Ιράκ τους οδήγησαν στην αυτοκτονία και για λογαριασμό των στρατιωτών που υπηρετούν ακόμα τη θητεία τους και αυτοκτονούν με μέσο όρο μια αυτοκτονία την ημέρα. Γράφω αυτό το γράμμα για το ένα εκατομμύρια νεκρούς Ιρακινούς και για τους αναρίθμητους τραυματισμένους. Γράφω αυτό το γράμμα εκπροσωπώντας όλους εμάς: τα ανθρώπινα ερείπια που άφησε πίσω του ο δικός μας πόλεμος και που περνάμε τη ζωή μας μέσα σε ατέλειωτο πόνο και οδύνη.

ΜΕΓΑΛΕΙΑ


ΠΑΝΤΑ ΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ

 Ελλάδα η αχαριστία σου...

Δημοσιευμένη  εικόνα


'Η Πατρίς αγνωμονούσα'
Θα έπρεπε κι αυτά να διδάσκονται στα σχολεία μας. Για να αποτρέπονται ίσως στο μέλλον.


Ο Ελληνισμός γιορτάζει και πάλι την επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας του. Και τιμά τους αφανείς και επιφανείς ήρωες που με τις θυσίες τους έπλασαν το θαύμα του Εικοσιένα.

Δεν θα σταθούμε στα γνωστά από τα σχολικά βιβλία. Δεν Θα σταθούμε στη δεδομένη δόξα των αγωνιστών του Εικοσιένα. Θα σταθούμε στο άδοξο τέλος τους μετά το τέλος της δόξας τους. Μέσα στον ελεύθερο χώρο της Ελλάδας.

Θα έπρεπε κι αυτά να διδάσκονται. Για να αποτρέπονται ίσως στο μέλλον...

Ο ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ θα πεθάνει με πολλή πίκρα μέσα του, αφού πρόλαβε πρώτα να θάψει και να κλάψει το δευτερότοκο γιο του που τον σκότωσαν σε ενέδρα οι Έλληνες εχθροί του. Ο ίδιος ο Γέρος του Μωριά σύρθηκε στα δικαστήρια με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας και χειροδεμένο τον τραβολογούσαν μέσα στους δρόμους του Ναυπλίου για να τον φυλακίσουν στο Παλαμήδι.

Ο ΠΑΛΑΙΩΝ ΠΑΤΡΩΝ ΓΕΡΜΑΝΟΣ θα συλληφθεί από τους δικούς μας το 1824 και θα υποστεί ανήκουστα βασανιστήρια κι εξευτελισμούς. Θα πεθάνει ένα χρόνο αργότερα, αφού πρόφτασε να πει στα απομνημονεύματά του ότι στις 25 του Μάρτη του 1821 δεν ήταν στην Αγία Λαύρα αλλά στα Καλάβρυτα.

Ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΣ έσωσε την επανάσταση στο Χάνι της Γραβιάς. Ο γενναίος πολεμιστής που λόγω της έντονης προσωπικότητάς του ήρθε σε σύγκρουση με σημαντικούς πολιτικούς της εποχής, γεγονός που οδήγησε σε συνεχείς προσπάθειες για την εξόντωσή του. Κατηγορήθηκε για συνεργασία με τον εχθρό, φυλακίστηκε και τελικώς δολοφονήθηκε με βάναυσο τρόπο. Οι δολοφόνοι του πέταξαν το σώμα του από την Ακρόπολη και εμφάνισαν την υπόθεση ως απόπειρα δραπέτευσης

Η ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑ η μεγάλη καπετάνισσα. Εδωσε την περιουσία της για τον αγώνα, και θρήνησε ένα γιο στην επανάσταση. Θύμα και αυτή του εμφυλίου πολέμου αποσύρθηκε στις Σπέτσες, όπου έπεσε θύμα δολοφονίας, τον Μάη του 1825, από την οικογένεια της γυναίκας που ερωτεύτηκε ο γιός της. Η ελληνική πολιτεία έκλεισε την υπόθεση και δεν αναζήτησε τους δράστες.

Ο ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ από τους κορυφαίους και επισημότερους στρατηγούς του Αγώνα. Θα δικαστεί σαν προδότης και θα καταδικαστεί σε εξορία. Θα πεθάνει αργότερα στη μάχη, χωρίς να μάθει ποτέ ότι η σφαίρα που τον σκότωσε μπορεί και να ’ρθε από το όπλο δικού μας.

Ο ΜΙΑΟΥΛΗΣ θα πεθάνει στα 1835 αφού τέσσερα χρόνια πριν, θύμα κι αυτός των παθών του εμφυλίου πολέμου έκαψε στον Πόρο τα πλοία του Ελληνικού στόλου.

Η ΜΑΝΤΩ ΜΑΥΡΟΓΕΝΟΥΣ θα εξορισθεί και θα πεινάσει βασανισμένη στη Μύκονο. Η ευγενική και ρομαντική ηρωίδα του αγώνα, που έδωσε τα πάντα για την επανάσταση και βίωσε ένα θυελλώδη έρωτα με τον Δημήτριο Υψηλάντη στα πεδία των μαχών, ο οποίος όμως έληξε άδοξα βυθίζοντας την ίδια στην κατάθλιψη. Η μεγάλη ηρωίδα αναγκάστηκε να περάσει τα τελευταία χρόνια της ζωής της πάμπτωχη, ξεχασμένη και παραγκωνισμένη από την ίδια της την οικογένεια.

Ο ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ ο μεγάλος και ανιδιοτελής αγωνιστής, γνωστός ως «Τουρκοφάγος», που πρωτοστάτησε στη μάχη στα Δερβενάκια, όπου και έσπασε 3 σπαθιά με την ορμητικότητά του, τα χρόνια του Όθωνα κατηγορήθηκε για συνωμοσία κατά του βασιλιά, φυλακίστηκε και εξορίστηκε στην Αίγινα. Στη φυλακή βασανίστηκε άγρια και έχασε το φως του. Όταν αφέθηκε πια ελεύθερος, η υγεία του είχε κλονιστεί σοβαρά. Πέθανε πάμπτωχος και λησμονημένος, έχοντας αναγκαστεί τα τελευταία χρόνια της ζωής του να ζητιανεύει για να βγάλει τα προς το ζην.

Ο ΚΙΤΣΟΣ ΤΖΑΒΕΛΑΣ αγράμματος με κόπο ζωγραφίζοντας την υπογραφή του, θα διοριστεί από τον Όθωνα Υπουργό Παιδείας και Στρατιωτικών, αργότερα για λίγο Πρωθυπουργός και στο τέλος θα κατηγορηθεί σαν κλέφτης και προδότης. Θα πεθάνει στη Ναύπακτο μεθυσμένος και περιφρονημένος.

Ο ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ θα συλληφθεί και θα βρεθεί στο δικαστήριο με την πλαστή κατηγορία του συνωμότη. Θα καταδικαστεί σε θάνατο και θα κλειστεί στις φυλακές.

Αυτά! Χωρίς πολλά σχόλια. Με πολλά, όμως, μηνύματα και διδάγματα. Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ.

O Χρήστος Βασιλόπουλος και η «Μηχανή του Χρόνου» μας μεταφέρουν την ιστορία των «ξεχασμένων» αγωνιστών του ʼ21, που έδωσαν ό,τι είχαν για την επανάσταση, αλλά πολύ γρήγορα αγνοήθηκαν από την ελεύθερη Ελλάδα...

ΠΗΓΗ: phivosnicolaides.blogspot.gr | newsnow.gr