Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

ΠΕΤΡΙΝΗ ΜΑΝΗ

Μάνη: Αδούλωτη γη!!!
Ένα ταξίδι στον γραφικό κόσμο του ήλιου και της πέτρας...
Ημερομηνία: 11 Μαΐου 2009
 
Μανη: Αδουλωτη γη!!! Ενα ταξιδι στον γραφικο κοσμο του ηλιου και της πετρας...

Ανάμεσα στα πυργόσπιτα που αναδίδουν ακόμη το άρωμα του μπαρουτιού, στα ξωκλήσια των βυζαντινών χρόνων και τους γραφικούς οικισμούς, η Μάνη αποτελεί το ερωτικό σμίξιμο του ήλιου και της πέτρας...
Στο μεσαίο «πόδι» της Πελοποννήσου, η Μάνη αποτελεί μία αρχαία πολιτεία, που από την πρώτη στιγμή σού δίνει την αίσθηση ότι περπατάς πάνω στα χνάρια της ιστορίας.
Οι εκδοχές σχετικά με την προέλευση του ονόματός της είναι πολλές, με επικρατέστερη αυτή που παραπέμπει στον αρχιτέκτονα Μαΐνη, το δημιουργό του ομώνυμου κάστρου. Απομονωμένη από την υπόλοιπη χερσόνησο και πάντοτε ελεύθερη από κατακτητές, κατάφερε να δημιουργήσει μία αδιάσπαστη ενότητα από τους παλαιολιθικούς χρόνους -όταν κατοικήθηκε για πρώτη φορά- έως και σήμερα.
Με δαντελωτές ακτές, ειδυλλιακά λιμανάκια και απότομους γκρεμούς, συνθέτει ένα τοπίο χαραγμένο στην πέτρα και το βράχο, που παραδίδεται στον άνεμο. Εδώ το σκηνικό μοιάζει να διχάζεται ανάμεσα στο χτες και το σήμερα.
Οι περισσότεροι από εμάς, ίσως, έχουμε συνδέσει ασυναίσθητα στο νου μας τη Μάνη με την πειθαρχία, τη σπαρτιατική σκληρότητα και την πολεμοχαρή διάθεση.
Όμως, μία επίσκεψη σε αυτό τον τόσο ιδιαίτερο τόπο αρκεί για να σας ανοίξει τις πύλες της ιστορίας που ξεδιπλώνεται πίσω από τις φυσικές ομορφιές της. Είναι δύσκολο να σας μυήσω μέσα σε λίγες γραμμές σε όλο το κάλλος και το παρελθόν της, αλλά θα προσπαθήσω να σας ταξιδέψω -έστω και για λίγο- στα μαγευτικά μονοπάτια της...



ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΠΡΟΣ ΜΑΝΗ

ΕΡΧΩΝΤΑΙ ΑΛΛΑΓΕΣ

Τυχαίο ή προάγγελος μεγάλων αλλαγών;
Το Αστέρι του Δαβίδ εμφανίστηκε στον ουρανό!!!

Τυχαίο ή προάγγελος μεγάλων αλλαγών; Το Αστέρι του Δαβίδ εμφανίστηκε στον ουρανό!!! (PHOTO)
 
Πέρασαν περίπου 2.000 χρόνια από τη μοιραία βιβλική ημέρα, όταν ένα μυστηριώδες αστέρι εμφανίστηκε στον ουρανό. Το ίδιο αστέρι που προκάλεσε ένα από τα μεγαλύτερα θρησκευτικά κινήματα στον κόσμο. Στις 29 Ιουλίου, μία παρόμοια θεαματική αστρική εμφάνιση έλαβε μέρος.
Ένα γιγαντιαίο, εξάκτινο αστέρι, επίσης γνωστό ως αστέρι του Δαβίδ εμφανίστηκε στον ουρανό με τη μορφή μιας μεγάλης πλανητικής ευθυγράμμισης.
Ναι σωστά, έξι πλανήτες σε παράταξη ακριβώς 60 μοιρών μεταξύ τους, γύρω από τη Γη, σχημάτισαν ένα γιγαντιαίο εξάκτινο αστέρι. Προφανώς η τελευταία φορά που ένας τέτοιος σχηματισμός συνέβη ήταν στο τέλος του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου. Σίγουρα αποτελεί προάγγελλο μεγάλων αλλαγών, κάποιου είδους.
Ποιοι πλανήτες εμπλέκονται;

Ο Κρόνος, ο Ποσειδώνας και ο Δίας (σε σύνοδο με τον Άρη) αποτελούν το ένα από τα τρίγωνα, ενώ ο Πλούτωνας, η Αφροδίτη και η Σελήνη το άλλο.


ΘΑ ΓΕΜΙΣΟΥΝ Η ΦΥΛΑΚΕΣ

Θα έχουμε γλέντια! Ο Κάντας ανοίγει το στόμα του για τις μίζες και δίνει "στεγνά" ονόματα για να γλιτώσει!!! Ποιοι έχουν χάσει τον ύπνο τους;;;

Θα έχουμε γλέντια! Ο Κάντας ανοίγει το στόμα του για τις μίζες και δίνει
 
Αντιμέτωπος με τον ανακριτή θα βρεθεί και σήμερα ο Αντώνης Κάντας, πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στο πλαίσιο της τρίτης ημέρας της μαραθώνιας απολογίας του.
Χθες πάντως αποφασίστηκε η προφυλάκιση του πριν εκείνος ολοκληρώσει την απολογία του ελήφθη λόγω της παρέλευσης του πενθημέρου που προβλέπει ο νόμος για κράτηση χωρίς γνωμοδότηση ανακριτή.
Με την κατάθεση του Αντώνη Κάντα οι έρευνες για τις μίζες που δόθηκαν στην Ελλάδα για την υπογραφή εξοπλιστικών προγραμμάτων παίρνουν νέα τροπή.
Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος φέρεται να έχει κατονομάσει ενώπιον του ανακριτή συγκεκριμένα πρόσωπα που σύμφωνα με τον ίδιο εμπλέκονται στην υπογραφή εξοπλιστικών προγραμμάτων για τα οποία διακινήθηκε μαύρο χρήμα! Μάλιστα τα πρόσωπα αυτά ήταν άγνωστα μέχρι σήμερα στους Έλληνες ανακριτές ενώ τα εξοπλιστικά προγράμματα για την υπογραφή των οποίων δόθηκαν μίζες ανέρχονται σε τουλάχιστον οχτώ.
Εδωσε ονόματα μεσαζόντων για τις μίζες
 

ΒΟΤΚΑ Η ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΙΚΗ

Οι Εναλλακτικές Χρήσεις Της Βότκα!

Οι εναλλακτικές χρήσεις της βότκα!
Εκτός από το να απολαύσετε ένα ποτηράκι βότκα (μόνο ένα), μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε και για πολλά άλλα κολπάκια!
 
1. Για να αφαιρέσετε έναν επίδεσμο ανώδυνα, βρέξτε τον επίδεσμο με βότκα. Ο διαλύτης διαλύει την κόλλα.
 
2. Για να καθαρίσετε το καλαφάτισμα γύρω από μπανιέρες και ντουζιέρες, γεμίστε ένα μπουκάλι ψεκασμού με βότκα, ψεκάστε το καλαφάτισμα, αφήστε πέντε λεπτά και πλύντε με νερό.
 
3. Για να καθαρίσετε τα γυαλιά σας, σκουπίστε τους φακούς με ένα μαλακό, καθαρό πανί βρεγμένο με βότκα. Το αλκοόλ στη βότκα καθαρίζει το γυαλί και σκοτώνει τα μικρόβια.
 
4. Χρησιμοποιώντας ένα κομμάτι βαμβάκι, απλώστε τη βότκα στο πρόσωπό σας. Θα λειτουργήσει ως στυπτικό για να καθαρίσετε το δέρμα και να συσφίξετε τους πόρους.
 
5. Προσθέστε μια μεζούρα βότκα στο μπουκάλι με το σαμπουάν. Το οινόπνευμα καθαρίζει το τριχωτό της κεφαλής, απομακρύνει τις τοξίνες από τα μαλλιά και διεγείρει την ανάπτυξη των υγιών μαλλιών.
 
6. Για να θεραπεύσετε την κακοσμία των ποδιών, πλένετε τα πόδια σας με βότκα.
 
Πηγή: neadiatrofis.gr
 

BIG BROTHER ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ

ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΟΥΝ! «Γιατί πληρώσατε το κινητό σας και όχι την Εφορία;» Θα ελέγχουν το πόσο θα μιλήσουμε και το τι θα αγοράσουμε!!!

ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΟΥΝ! «Γιατί πληρώσατε το κινητό σας και όχι την Εφορία;» Θα ελέγχουν το πόσο θα μιλήσουμε και το τι θα αγοράσουμε!!!
 
Στις αρχές Δεκεμβρίου ένας φορολογούμενος δέχτηκε τηλεφώνημα από το call center του υπουργείου Οικονομικών. Η τηλεφωνήτρια, αφού του έδωσε τα στοιχεία της, τον ενημέρωσε ότι η συνομιλία καταγράφεται και στη συνέχεια τον ρώτησε το εξής: «Γιατί δώσατε 200 ευρώ για το κινητό σας τον προηγούμενο μήνα και δεν πληρώσατε 100 ευρώ στην Εφορία, όπου έχετε ληξιπρόθεσμες οφειλές;».

Ο φορολογούμενος δεν ήξερε τι να απαντήσει, ενώ εντυπωσιάστηκε και από την πληροφόρηση που είχε η υπάλληλος του υπουργείου Οικονομικών. Τους τελευταίους μήνες, κατόπιν εντολής της τρόικας, το Κέντρο Πληροφορικής του υπουργείου Οικονομικών έχει μετατραπεί σε Big Brother των δαπανών του Ελληνα πολίτη. Μάλιστα, την προηγούμενη εβδομάδα έγινε μια σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών με στελέχη της τρόικας, τα οποία ζήτησαν ενημέρωση για τη δουλειά που γίνεται στο call center και αν καταγράφονται όλα τα δεδομένα.
Οι υπάλληλοι έχουν την εντολή να προτείνουν σε αυτούς που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές να μειώσουν τις δαπάνες τους έτσι ώστε να πληρώνουν τις δόσεις τους. Επί της ουσίας, η ζωή του Ελληνα πολίτη καταγράφεται σε μια τεράστια βάση δεδομένων που έχει στήσει το υπουργείο Οικονομικών στην Καλλιθέα: πόσα χρήματα ξοδεύουμε, πόσες αναλήψεις και καταθέσεις κάνουμε στις τράπεζες, εάν υπάρχει κάποια θυρίδα στο όνομά μας, πόσα πληρώνουμε σε ιδιωτικά θεραπευτήρια και σε γιατρούς κ.ά. Το κυριότερο, όμως, είναι ότι η Εφορία υποχρεώνει τα ιδιωτικά θεραπευτήρια να στέλνουν αναλυτικά τι εξετάσεις και εγχειρήσεις έκανε ο κάθε πολίτης και ποιους γιατρούς πλήρωσε. Ετσι, κάθε μήνα τα συστήματα του υπουργείου ενημερώνονται για: