Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ ΤΕΛΕΦΕΡΙΚ

Η βόλτα με το Cabrio, το όνομα αυτού του νέου τελεφερίκ, είναι πολύ πιο συναρπαστική και πολύ πιο ψηλά από το έδαφος!.

Η Παγκόσμια Πρώτη Double Decker Cable Car 1
Η Παγκόσμια Πρώτη Double Decker Cable Car (10)

Η Παγκόσμια Πρώτη Double Decker Cable Car (9)
 

Η ΣΥΝΟΙΚΙΑ ΤΩΝ ΕΞΟΧΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ

7 Νοε 2013


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:Ο ΠΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ! (CHATEAU MON BONHEUR)



Βρισκόμαστε στη λεωφόρο Βασ. Όλγας 110...στον "Πύργο της Ευτυχίας μου"! Χτισμένος το 1890, λόγω μεγάλου έρωτα του ιδιοκτήτη για την σύζυγό του την Ευτυχία!

Το Chateau mon bonheur (ο Πύργος της Ευτυχίας μου), γνωστός και ως «Κόκκινοι Πύργοι», όπως και τα άλλα πανέμορφα κτίρια –βίλες της Βασιλής Όλγας, αποτελούσαν την συνοικία των «εξοχών»..Ήταν οι Θερινές κατοικίες των ιδιοκτητών τους.

Το Chateau mon bonheur έχει κομψότητα μεσαιωνικού ρυθμού και εξαιρετική αρχιτεκτονική αρμονία. Στην έξω «θύρα» υπήρχε η μεγάλη χρυσή επιγραφή "Chateau mon bonheur"... Χτίστηκε το 1890 από τον Δημήτρη Ιωαννίδη Τσακιρντέκη, σε παραθαλάσσιο οικόπεδο, απέναντι από την εκκλησία της Αναλήψεως και είχε δύο κτίσματα: ένα μέγαρο με δύο πατώματα κι ένα καφενείο με σάλα και δωμάτια γύρω γύρω. Τα σχέδια ήταν του αρχιτέκτονα Φρειδερίκου Σαγιό και κόστισε συνολικά 140.000 γρόσια.

Τα κτίρια αυτά, με τις ενετικές επάλξεις και τα συμπαγή κόκκινα τούβλα, χρησιμοποιήθηκαν αργότερα από τα εκπαιδευτήρια Σχοινά σαν οικοτροφείο. Ύστερα από τον πόλεμο μπήκαν μέσα πρόσφυγες και πολύ αργότερα εγκατασταθήκαν οι Πρόσκοποι..



ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

7 Νοε 2013


ΚΑΘΑΡΙΣΕ ΤΑ ΝΕΦΡΑ ΣΟΥ ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ 1 ΕΥΡΩ…



Περνούν τα χρόνια και τα νεφρά μας φιλτράρουνε το αίμα αφαιρώντας… άλατα, δηλητήρια και κάθε τι ανεπιθύμητο , που μπαίνει στο σώμα μας…
Με την πάροδο του χρόνου τα άλατα συσσωρεύονται και αυτό απαιτεί θεραπευτική αγωγή καθαρισμού. Πως γίνεται αυτό; Είναι πολύ εύκολο. Πρώτα πάρε ένα μάτσο μαϊντανό και πλύνε το για να καθαρίσει. Ύστερα ψιλόκοψέ το και βάλτο σε μια κατσαρόλα, ρίξε καθαρό νερό,βράσε το για ένα δεκάλεπτο, άφησέ το να κρυώσει , κατόπιν φιλτράρισέ το , άδειασέ το σε ένα καθαρό μπουκάλι και βάλε το μέσα στο ψυγείο να κρυώσει. Πίνε ένα ποτήρι την ημέρα και θα διαπιστώσεις πως όλα τα άλατα και άλλα δηλητήρια να φεύγουν από τα νεφρά σου. Επίσης θα νοιώσεις την διαφορά που ποτέ πριν δεν είχες νοιώσει. Ο μαϊντανός είναι γνωστός σαν το καλύτερο καθαρτικό για τα νεφρά και είναι φυσικό.

AΠO ΚΥΡΙΑ ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ ΜΠΑΛΤΑΡΕΤΣΟΥ ΙΑΤΡΟ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟ, Δ/ΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ Ν. ΤΗΝΟΥ – ΚΥΚΛΑΔΩΝ.

ΜΕΓΑΛΩΣΕ Η ΤΡΥΠΑ

Ξαφνικά η κυβέρνηση ανακαλύπτει ότι έχει τρύπα 1,2 δις αντί 500 εκατ...!!!

Φωτογραφία για Ξαφνικά η κυβέρνηση ανακαλύπτει ότι έχει τρύπα 1,2 δις αντί 500 εκατ...!!!

Aπό τον Γιάννη Αγγέλη

Από τα πρώτα 24ωρα της εκ νέου παρουσίας της τρόικα στην Αθήνα, έχει διαφανεί και πάλι ότι τα περιθώρια πολιτικής διαπραγμάτευσης με την Κυβέρνηση είναι... ανύπαρκτα.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στο "κλειδί" των συζητήσεων με την τρόικα, ήτοι το δημοσιονομικό κενό του 2014 -που αποτελεί και το "ψευδώνυμο" του νέου πακέτου επιπλέον μέτρων- ο πήχης από ελληνικής πλευράς έχει ήδη ανεβεί από τα 500 εκατ. ευρώ που ήταν αρχικά στο 1,2 δισ. ευρώ περίπου.

Και κατά πως φαίνεται με την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων θα έχει κάτσει στα 2 περίπου δισ. ευρώ που είναι η εξ αρχής κατώτερη απαίτηση της τρόικα Αυτό δεν σημαίνει ότι μας χωρίζουν λίγα 24ωρα από την κατάληξη της συζήτησης. Πρώτον γιατί το "πακέτο" θα πρέπει να αποκτήσει ονοματεπώνυμο, δηλαδή από που, πότε και πώς θα επιτευχθεί και να υπάρξει συμφωνία σ΄ αυτό.

Και δεύτερον γιατί κανείς από την τρόικα δεν βιάζεται να έχει καταλήξει πριν αρχίσει η προετοιμασία της ατζέντας του Eurogroup του Δεκεμβρίου.


Τότε άλλωστε θα πρέπει να παρθεί η κατ΄ αρχήν "πολιτική απόφαση" για το πως θα πρέπει να διαμορφωθεί η νέα συμφωνία μεταξύ Ευρωζώνης και ΔΝΤ για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, που θα πρέπει να αρχίσει να ετοιμάζεται ώστε και επίσημα να δρομολογηθεί την άνοιξη του 2014.

Λίγο πολύ δηλαδή όπως έγινε και το 2012 αλλά με τις πρώτες αποφάσεις τότε να παίρνονται στο Eurogroup του Νοεμβρίου.

Οι εκπλήξεις δεν αποκλείονται βέβαια, όπως για παράδειγμα το να κλείσει η αξιολόγηση της Ελλάδας ταχύτερα και έτσι να πάνε όλες οι διαδικασίες νωρίτερα. Αλλά η βασική επιφύλαξη σε ένα τέτοιο χρονοδιάγραμμα είναι ότι δύσκολα το Eurogroup θα πάρει αυτές τις αποφάσεις αν δεν έχει ολοκληρωθεί η συγκρότηση της γερμανικής κυβέρνησης η οποία μαζί με την ΕΚΤ αποτελεί τον βασικό συνομιλητή του ΔΝΤ στην υπόθεση της Ελλάδας...

Βασική προϋπόθεση στο να τρέξουν οι διαδικασίες για την κατ΄ αρχήν πολιτική απόφαση/συμφωνία μεταξύ Ευρωζώνης και ΔΝΤ για την Ελλάδα είναι να έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο στην Αθήνα τόσο με τα προαπαιτούμενα του Ιουνίου όσο και με τους στόχους του Μεσοπρόθεσμου, που θα αντανακλά το πώς θα κλείσει το δημοσιονομικό "κενό" των επόμενων τριών τουλάχιστον ετών.

Βέβαια τα γεγονότα σήμερα το πρωί στην ΕΡΤ αρχίζουν να θυμίζουν πολιτικούς... προβληματισμούς ανάλογους εκείνων που είχαν εμφανισθεί σε μερίδα του κυβερνητικού επιτελείου τον περασμένο Ιούνιο, όταν η Κυβέρνηση ξαφνικά έκλεισε την ΕΡΤ.

Και η συνέχεια είναι γνωστή.

Πράγμα που μάλλον προδικάζει μια νέα... μακρόσυρτη "διαπραγμάτευση" εβδομάδων με την τρόικα, τουλάχιστον από ελληνικής πλευράς.

Και αυτό δεν φαίνεται να ενοχλεί την τρόικα, προς το παρόν τουλάχιστον.

Όλες οι πλευρές γνωρίζουν όμως ότι για να τρέξει "ομαλά" η διαδικασία λήψης "πολιτικής απόφασης" πριν από το τέλος του έτους, όσον αφορά το μέλλον του ελληνικού χρέους και της κάλυψης του χρηματοδοτικού κενού των επόμενων ετών, ελάχιστη προϋπόθεση είναι η κάλυψη των απαιτήσεων για τα πρωτογενή πλεονάσματα που έχει διατυπώσει η τρόικα. Όπως και πέρσι...

ΑΥΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Ένας άστεγος και ένας καλοντυμένος επιχειρηματίας περπατούν στο δρόμο.
 
Ξαφνικά σκοντάφτουν και πέφτουν. Άραγε θα παίξει ρόλο η εμφάνισή τους για το αν θα τους βοηθήσουν οι περαστικοί;
Δύο ηθοποιοί, μία κρυφή κάμερα και ένα άκρως απογοητευτικό συμπέρασμα.
Πριν ξεκινήσουν την καταγραφή των αντιδράσεων, οι συντελεστές του βίντεο, σκέφτηκαν ότι μάλλον θα δουν κάτι αναμενόμενο, δηλαδή ότι δεν θα υπάρχει διαφορά και μάλλον έπρεπε να ψάξουν κάποια άλλη ιδέα.
Όταν όμως ξεκίνησαν σοκαρίστηκαν από τις αντιδράσεις του κόσμου.
Αυτό το βίντεο αποδεικνύει ότι οι άνθρωποι κρίνουν ένα βιβλίο μόνο από το εξώφυλλό του χωρίς να το πολυσκέφτονται…
Εσείς τι θα κάνατε στη θέση τους;


diaforetiko.gr