Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

BEST 100 MOVIES ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΓΛΥΤΩΣΑΜΕ < ΟΜΩΣ >

 Εσπευσμένες ενέργειες συλλογής Σπόρων στη «Κιβωτό της Σωτηρίας», υποψιάζουν.

Όπως αναφέρουν ξένα ειδησιογραφικά πρακτορεία εσπευσμένα ζητήθηκαν 1500 σπόροι πατατας ( από διαφορετικές ποικιλίες )απο Αγρότες του Περού και οι οποίοι απέστειλαν άμεσα στο «θησαυροφυλάκιο της ημέρας της καταστροφής» που βρίσκεται στον αρκτικό κύκλο,προκειμένου να να διαφυλαχθεί το μέλλον των συγκεκριμένων ποικιλιών.

Η εσπευμένη αυτή ενέργεια έχει υποψιάσει,,,
τους διεθνής κύκλους οτι οποίοι τις ημέρες αυτές αναζητούν τους λόγους και τα αίτια αυτής της ενέργειας. "Ε'ιμαστε μπροστά σε κάτι σημαντικό ..." αναφέρουν, που λίγοι γνωρίζουν!!!

Οι διαδικασίαες συλλογής σπόρων στην συγκεκριμένη κρύπτη προκειμένου να συλλεχθούν ακολουθούν μια σειρά απο διαδικασίες οι οποίες χωρίς να εξηγούν τους λόγους που επισπεύδονται.

Η συγκεκριμένη κρύπτη έχει δημιουργηθεί στον αρκτικό κύκλο για να διαφυλάξει τους σπόρους από τις ποικιλίες τροφίμων σε όλο τον κόσμο έτσι ώστε να προφυλαχθούν από μια παγκόσμιας διαστάσεων καταστροφή που θα προέλθει είτε από ανθρώπινα είτε από «φυσικά» αίτια. Η καταστροφή αυτή βέβαια δεν εμπεριέχει μόνο το χαρακτήρα μιας ξαφνικής μεταβολής αλλά μπορεί να συμβαίνει και τώρα, ιδιαίτερα σε απειλούμενα είδη τροφίμων.

ΣΙΓΑ ΤΑ ΕΥΡΩ

Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2012

Γιατί κινδυνεύουν με... "λουκέτο" τα πετρέλαια του Πρίνου



 Η κρατική αβελτηρία απειλεί να τινάξει στον αέρα την ήδη υπάρχουσα παραγωγή.




Φαίνεται ότι τα 2.000 βαρέλια την ημέρα, που ισοδυναμούν με εξοικονόμηση πάνω από 70 εκατομμυρίων δολαρίων ετησίως, από συνάλλαγμα που θα έβγαινε έξω από τη χώρα για αγορά αργού πετρελαίου, είναι μια αμελητέα ποσότητα για το ελληνικό δημόσιο.Δεν εξηγείται αλλιώς η... στάση του κράτους απέναντι στην– όντως μικρή, πλην πολύτιμη – υφιστάμενη ελληνική παραγωγή πετρελαίου, στον Πρίνο, η οποία όχι απλά έχει θετική συνεισφορά στο ισοζύγιο πληρωμών, αλλά συντηρεί μια ολόκληρη πόλη, διατηρώντας θέσεις εργασίας για πάνω από 350 εργαζόμενους στην περιοχή της Καβάλας, στη δύσκολη συγκυρία που διανύουμε.

Χθες η εταιρεία, μετά από αναμονή που ξεπερνά τον ένα χρόνο, ανακοίνωσε ότι οι αδικαιολόγητες καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην ήδη ανακοινωμένη και εγκεκριμένη από το αρμόδιο υπουργείο εναρμόνιση της παλιάς σύμβασης του Πρίνου με την καινούρια νομοθεσία για τα πετρέλαια, οδηγούν άμεσα σε αναστολή του συνόλου των εργασιών της στον Πρίνο.

Λεπτομέρεια με τη δική της σημασία: η εναρμόνιση βρίσκεται σε εκκρεμότητα από πέρυσι, έχει ανακοινωθεί επισήμως από τα χείλη δύο αρμόδιων υπουργών, έχει κοινοποιηθεί στον τύπο με επίσημο δελτίο τύπου από τις αρχές Νοεμβρίου, και ακόμη δεν έχει περάσει από τη βουλή. Φυσικά το μήνυμα που στέλνει με αυτόν τον τρόπο το ελληνικό δημόσιο, στους επενδυτές που θέλει να προσελκύσει στην πολλά υποσχόμενη, πλην απαιτητική αγορά πετρελαίου, μόνο θετικό δεν είναι.

Τι ακριβώς είναι εκείνο που ζητάει η εταιρεία διαμαρτυρόμενη ότι η κρατική αβελτηρία, επί της ουσίας την ωθεί σε αναστολή των εργασιών στις παραχωρήσεις του Πρίνου και της Ν. Καβάλας;

Η ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

Η κρίση τσάκισε την ψυχολογία των Ελλήνων (Έρευνα)

Δημοσιευμένη  εικόνα




Τα τελευταία τρία χρόνια, η οικονομική κρίση είναι το κύριο θέμα στον δημόσιο διάλογο σε Ελλάδα και Ευρώπη.
Ωστόσο, ελάχιστα έχουν ειπωθεί για τις συνέπειες της κρίσης στην ψυχολογική κατάσταση των Ελλήνων, αλλά και για τα ρήγματα που επιφέρονται στην κοινωνική συνοχή.
Σε αυτό το σημείο εστιάζεται η έρευνα της Metron Anlaysis για λογαριασμό του Ινστιτούτου Κωνσταντίνος Καραμανλής και παρουσιάστηκε σε συνεργασία με το Centre European Studies και το Hanns Seidel Foundation, η οποία ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2011 και ολοκληρώνεται με το τρίτο κύμα τον Δεκέμβριο του 2012.



Τα στοιχεία είναι ενδεικτικά της ψυχολογίας των Ελλήνων, που χειροτερεύει μαζί με την οικονομική τους κατάσταση.
Ένας στους τρεις αξιολογεί την παρούσα κατάσταση της ζωής του "κάτω από τη βάση" (σε μια κλίμακα από το 0-10), ωστόσο είναι θετικό ότι από τον περασμένο Μάρτιο μέχρι σήμερα, σημειώνεται ανάκαμψη.
Συγκεκριμένα από 0-4 ψηφίζει το 33%, 5 το 28% και από 6 και πάνω το 39%.
Ωστόσο, οι πολίτες δεν είναι καθόλου αισιόδοξοι για το μέλλον, καθώς σε ερώτηση για το "σκαλοπάτι" στο οποίο θα βρίσκονται 5 χρόνια μετά, εκτιμούν ότι θα βρίσκονται σε χειρότερη κατάσταση.
Συγκεκριμένα, το 43% θεωρεί ότι η ζωή του θα είναι χειρότερη (0-4), ενώ στη θέση 5 τοποθετείται το 15% και πάνω από 5 το 42%.
Ενδιαφέρον πάντως, παρουσιάζει ο δείκτης "Life Evaluation", ο οποίος προκύπτει από τις δύο παραπάνω ερωτήσεις (αξιολόγηση της παρούσας ζωής και εκτίμηση ζωής σε πέντε χρόνια).
Το ποσοστό όσων νιώθουν να "υποφέρουν" εμφανίζει για πρώτη φορά μετά από καιρό, μικρή υποχώρηση, ωστόσο η αβεβαιότητα για το μέλλον οδηγεί στην μείωση και των "ευημερούν των".
Το ισοζύγιο πάντως ευημερίας-δυστυχίας παραμένει στα ίδια αρνητικά επίπεδα με τον περασμένο Μάρτιο (-14%).
Το περιβάλλον της κρίσης
Καθολική είναι η μείωση των εισοδημάτων τον τελευταίο χρόνο, η οποία μάλιστα παραμένει σε σταθερά επίπεδα.
Συγκεκριμένα στην ερώτηση αν σε σχέση με ένα χρόνο πριν έχει μειωθεί το οικογενειακό σας εισόδημα το 89% απαντά "Ναι" (Νοέμβριος 2012) σε σχέση με το 90% (Μάρτιος 2012) και το 86% (Δεκέμβριος 2011).
Την ίδια στιγμή ένας στους δύο (48%) δηλώνει ότι έχει απώλειες εισοδήματος πάνω από 30% κάτι που εξηγεί το γιατί ένα στα τρία νοικοκυριά (33%) δεν καταφέρνει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.
Συγκεκριμένα στην ερώτηση ποιο από τα ακόλουθα περιγράφει το πώς τα καταφέρνει το νοικοκυριό σας, το 26% απαντά "αρκετά εύκολα", το 41% "τα καταφέρνουμε αλλά είναι ένας συνεχής αγώνας" και το 33% "τα καταφέρνουμε πολύ δύσκολα".
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα νοικοκυριά που ενδέχεται να μην μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους το επόμενο διάστημα είναι ως επί το πλείστον υπερδιπλάσια του μέσου ευρωπαϊκού ποσοστού.
Αμετάβλητα παραμένουν τα διαχρονικά στοιχεία σχετικά με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά στην Ελλάδα εν μέσω κρίσης.
Στο ερώτημα για το αν θα μπορούσαν να αντεπεξέλθουν σε μια απροσδόκητη δαπάνη 1000€, το 31% απαντά ότι η πιθανότητα θα ήταν μικρή ή καμία (Νοέμβριος 2012). Η απάντηση αυτή συγκέντρωνε 31% τον Μάρτιο του 2012 και 34% τον Δεκέμβριο του 2011.
Κυριαρχεί ο φόβος για το μέλλον


ΕΦΟΣΟΝ ΓΛΥΤΩΣΑΜΕ ΑΣ ΖΗΣΟΥΜΕ

Τι μάθαμε για την μακροζωία το 2012 .


  • Δεν είναι ποτέ πολύ αργά για να υιοθετήσουμε έναν υγιεινό τρόπο ζωής
Μια προχωρημένη ηλικία δεν αποτελεί δικαιολογία για να εγκαταλείψουμε τις υγιεινές συνήθειες! Μια μελέτη του 2012 έδειξε ότι η άσκηση, η σωστή διατροφή και η αποφυγή επιβλαβών συνηθειών όπως το κάπνισμα, βοήθησε άτομα 75 ετών και άνω, να ζήσουν 5,4 χρόνια περισσότερο από ό, τι συνομήλικοί τους με λιγότερο υγιεινές συνήθειες.
7 πράγματα που μάθαμε για τη μακροζωία το 2012 (2)
  • Η άσκηση λειτουργεί πραγματικά
Είναι σίγουρα γνωστό ότι η άσκηση μας βοηθά να ζήσουμε περισσότερο. Αλλά μια πρόσφατη μελέτη, μας κάνει να ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στο πόσο σημαντική είναι η τακτική άσκηση και πόσο βοηθά στη μακροζωία. Ιδιαίτερα οι μαύρες γυναίκες, φαίνεται να ωφελούνται περισσότερο από την τακτική άσκηση, λένε οι ειδικοί. Η μελέτη διαπίστωσε ότι για κάθε παραπανίσια ώρα άσκησης (όπως το τρέξιμο ή το κολύμπι), οι μαύρες γυναίκες κερδίζουν 11 ώρες επιπλέον ζωής.
7 πράγματα που μάθαμε για τη μακροζωία το 2012 (3)
  • Μαγείρεμα στο σπίτι
Μια έρευνα στην Ταϊβάν, σε κατοίκους ηλικίας άνω των 65 ετών, διαπίστωσε ότι εκείνοι που μαγείρευαν έως πέντε φορές την εβδομάδα, είχαν 47% περισσότερες πιθανότητες να ζουν 10 χρόνια αργότερα. Υπάρχουν ορισμένοι περιορισμοί, φυσικά -οι λιγότερο υγιείς από τους συμμετέχοντες δεν ήταν σε θέση να μαγειρέψουν ή να κάνουν εργασίες που σχετίζονται με την παρασκευή γευμάτων στο σπίτι, λόγω της υγείας τους- αλλά ακόμα και μετά τον έλεγχο αυτών των παραγόντων, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι και το πιο απλό μαγείρεμα στο σπίτι πιο συχνά, μπορεί να επεκτείνει τα χρόνια που θα ζήσουμε.
7 πράγματα που μάθαμε για τη μακροζωία το 2012 (5)
  • Περισσότερο γέλιο
Μέρος της συνεχούς μελέτης σχετικά με τα γονίδια και η γήρανση, απέδειξε φέτος ότι ορισμένα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας, φαίνεται να σχετίζονται με τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Ανάμεσα σε αυτά συμπεριλαμβάνεται και το γέλιο. Γελάστε λοιπόν, για να ζήσετε περισσότερο!
7 πράγματα που μάθαμε για τη μακροζωία το 2012 (4)
  • Αισιοδοξία
Στην ίδια μελέτη σχετικά με τη γήρανση, η αισιοδοξία συνδέθηκε επίσης με τη μακροζωία. Οι 243 συμμετέχοντες πάνω από 95 ετών, ήταν αισιόδοξοι, ανοιχτοί και χαλαροί. Θεωρούσαν το γέλιο σημαντικό μέρος της ζωής τους και είχαν πολλούς φίλους. Επίσης, εξέφραζαν τα συναισθήματά τους ανοιχτά αντί να τα εγκλωβίζουν μέσα τους.
7 πράγματα που μάθαμε για τη μακροζωία το 2012 (6)
  • Τα συμπληρώματα μπορούν να βοηθήσουν
Ενήλικες μεταξύ 60 και 80 χρονών, είχα, 9% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν κατά τη διάρκεια μιας τριετούς περιόδου, όταν έπαιρναν συμπληρώματα βιταμίνης D με ασβέστιο, σε σύγκριση με άτομα που δεν έπαιρναν συμπληρώματα, έδειξε έρευνα. Συγκεκριμένες τροφές και θρεπτικά συστατικά έχουν επίσης συνδεθεί με τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, όπως τα ω-3 λιπαρά οξέα και ορισμένα αντιοξειδωτικά.
  • Ξέρουμε τι να κάνουμε, αλλά το κάνουμε σπάνια
Το πιο σημαντικό στοιχείο για τη μακροζωία και για μια υγιή ζωή, δεν είναι μυστικό –είναι διάφορες συμπεριφορές, όπως το να μην καπνίζουμε, να αθλούμαστε, να διατηρούμε ένα υγιές βάρος και να ελέγχουμε την αρτηριακή μας πίεση και τα επίπεδα χοληστερόλης μας. Ίσως έχετε κουραστεί να τα ακούτε όλα αυτά, αλλά ελάχιστοι είναι αυτοί που συμμορφώνονται με αυτές τις κατευθυντήριες γραμμές, σύμφωνα με μια μελέτη του 2012. Κι όσοι το κάνουν, έχουν 51% μειωμένο κίνδυνο θανάτου από οποιαδήποτε αιτία.
Πηγή: clickatlife.gr

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΟΣ

Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2012

Αποκλειστικό βίντεο: Το Τέλος του Κόσμου ξεκίνησε!

Η καταστροφή έχει ήδη ξεκινήσει και οι απώλειες είναι μεγάλες. Η προφητεία των Μάγιας φαίνεται δυστυχώς να επαληθεύεται...

Όμως, ποιός ειναι υπεύθυνος γι' αυτή την καταστροφή;

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ



Πηγή: newsit.gr

ΑΝΑΒΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2012

Το τέλος του κόσμου αναβλήθηκε! Οι καταστροφές που δεν έγιναν

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Τελικά η 21η Δεκεμβρίου δεν ήταν η τελευταία μέρα του κόσμου. Ήταν ένα από τα πιο επιτυχημένα σενάρια καταστροφής όλων των εποχών, καθώς εκατομμύρια άνθρωποι... 

...σε όλο τον κόσμο ασχολήθηκαν με τους Μάγια και τη λεγόμενη προφητεία τους, είστε στα αστεία είτε στα σοβαρά. Συνδύαζε δε αρχαία μυστήρια, αποκρυπτογράφηση ενός δίσκου, χαραγμένου στη γλώσσα ενός πολιτισμού που έχει χαθεί, όλων των ειδών τις φυσικές καταστροφές, ακόμα και εισβολή UFO.

Οι καταστροφές που δεν έγιναν

ΜΑΛΩΝ ΤΗΝ ΓΛΥΤΩΣΑΜΕ

21 Δεκεμβρίου 2012
Σε ποια μέρη του κόσμου έχει έρθει ήδη το τέλος του κόσμου;;;
Εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν μπροστά στο «Ναό των Πολεμιστών» των Μάγια στο Chichen Itza του Μεξικού, από τις 20 Δεκεμβρίου, περιμένοντας τον κόσμο να τελειώσει τα μεσάνυχτα.

Στη Γερμανία, στήθηκε ένα μικρό θεματικό πάρκο για το τέλος του κόσμου, όπου ένα πλανητάριο προέβαλε σχετικά ντοκιμαντέρ, με τη συνοδεία ενός χρονομέτρου που μετρούσε αντίστροφα μέχρι την ημέρα της «καταστροφής».

Στη Γουατεμάλα, οι αυτόχθονες ινδιάνοι συμμετέχουν σε τελετές για την τελευταία ημέρα του κύκλου που ολοκληρώνεται σύμφωνα με το ημερολόγιο των Μάγια και καλωσορίζουν τη 13η εποχή (Baktun), που ξεκινά σήμερα.

Για τις περισσότερες περιοχές, που περίμεναν το τέλος του κόσμου τα μεσάνυχτα, η καταστροφή δεν ήρθε.

Οι οπαδοί του New Age ανά τον κόσμο συγκεντρώθηκαν για να υποδεχτούν με θετική ενέργεια την έλευση του νέου κύκλου.
Στη Νέα Ζηλανδία, όπου τα μεσάνυχτα έφτασαν γρηγορότερα από τον υπόλοιπο κόσμο, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γέμισαν με μηνύματα: «Ο κόσμος δεν τελείωσε. Αλήθεια, Νέα Ζηλανδία».