Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ

Στην Bilderberg ο Μητσοτάκης, με Λαγκάρντ, Σόιμπλε, Κερέ, Μακρόν. Τι εντολές θα πάρει;
http://4.bp.blogspot.com/-nWLEp8X8IbM/Uw9191S_JMI/AAAAAAAAK9Y/opX0lwiO-Hw/s1600/Bilderberg+Group+-+the+Shadow+Club+-+Exposed.jpg

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, θα συμμετάσχει στην 64η συνάντηση Bilderberg, που θα διεξαχθεί μεταξύ 9 – 12 Ιουνίου, στην Δρέσδη της Γερμανίας.

Πλησιάζει ο καιρός όπου και θα αναλάβει την Πρωθυπουργία της χώρας, οπότε πρέπει να πάρει οδηγίες από τη λέσχη Bilderberg. Έτσι έκαναν και οι προηγούμενοι, απλά τώρα έχει χαθεί κάθε ίχνος ντροπής.

Μεταξύ των 130 συμμετεχόντων από είκοσι χώρες συγκαταλέγονται οι Εμμανουέλ Μακρόν (Υπουργός Οικονομίας Γαλλίας), Τζορτζ Οσμπορν (Υπουργός Οικονομικών Μ. Βρετανίας), Βόλφγκανγκ Σόιμπλε (Υπουργός Οικονομικών Γερμανίας), Κριστίν Λαγκάρντ (Γενική Διευθύντρια ΔΝΤ), Μπενουά Κερέ (μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ).

Σκοπός της συμμετοχής, των επαφών και των συζητήσεων του κ. Μητσοτάκη είναι η προβολή και η προώθηση των συμφερόντων της χώρας σε μια εξαιρετικά δύσκολη στιγμή της πορείας της.

Αξίζει να επισημανθεί ότι πρόσφατα ο κ. Μητσοτάκης είχε συναντηθεί στο Παρίσι με τον Γάλλο Υπουργό Οικονομίας κ. Μακρόν και παρά το γεγονός ότι προέρχονται από διαφορετικές ιδεολογικές και πολιτικές αφετηρίες, τους συνδέει η ανάγκη για την υλοποίηση σειράς μεταρρυθμίσεων για μια Ευρώπη των πολιτών.


Πηγή: iefimerida.gr


ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ EURO 2016

Το πρόγραμμα όλων των αγώνων του Euro 2016

Σέντρα με Γαλλία - Ρουμανία στις 10 Ιουνίου


Το πρόγραμμα όλων των αγώνων του Euro 2016

Η διοργάνωση ξεκινά στις 10 Ιουνίου και ολοκληρώνεται στις 10 Ιουλίου. 
Θα διεξαχθεί σε 10 γαλλικές πόλεις, ενώ στους «16» θα προκριθούν 
οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου και οι 4 καλύτεροι τρίτοι. 
Έναν μήνα θα διαρκέσει η διοργάνωση, με τους φίλους του ποδοσφαίρου 
να έχουν καθημερινά την ευκαιρία από την Παρασκευή 
να απολαμβάνουν τους αγώνες.

Το πρόγραμμα της τελικής φάσης του Euro 2016 όπως ανακοινώθηκε από την UEFA είναι το ακόλουθο:


ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ

Αυτά είναι τα μεγάλα λουκέτα στην εποχή των Μνημονίων. Πόσα πρέπει ακόμα να δείς για να καταλάβεις που μας πάνε ...




Τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, με την οικονομική και πολιτική αβεβαιότητα να κυριαρχούν και την ύφεση να έχει στερήσει το 25% του ελληνικού ΑΕΠ, πολλές άλλοτε ισχυρές εταιρείες αναγκάστηκαν να βάλουν «λουκέτο».
H κακή διαχείρηση, τα πολλά δάνεια, τα capital controls… τον τελευταίο χρόνο και το βύθισμα της αγοράς είναι μόνο μερικοί από τους λόγους που οδήγησαν ιστορικές επιχειρήσεις να κατεβάσουν ρολά.
Δυστυχώς η αγορά εξακολουθεί να βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Τα στοιχεία του ΓΕΜΗ είναι πραγματικά αποκαλυπτικά και προκαλούν ανησυχία: από τον Ιανουάριο ως το τέλος Μαΐου έγιναν 12.538 εγγραφές επιχειρήσεων αλλά και 15.448 διαγραφές, δημιουργώντας έτσι μια «τρύπα» 2.910 επιχειρήσεων. Είναι πολύ πιθανόν στο τέλος της χρονιάς να έχουμε νέο αρνητικό ρεκόρ διαγραφών, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για τις θέσεις εργασίας.
Ας δούμε χαρακτηριστικές περιπτώσεις των τελευταίων χρόνων.



ΑΡΧΑΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

Φως στο μυστήριο της ακουστικής της Επιδαύρου – Εξαίρετος ήχος μόνο της Ελληνικής γλώσσας


http://www.makeleio.gr/wp-content/uploads/2016/06/ellkosmtheatro.jpg

Η εξαίρετη ακουστική για την οποία το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου 
είναι διάσημο, οφείλεται στα πέτρινα εδώλια του (στα καθίσματα των θεατών), 
καθώς το σχήμα και η διάταξή τους είναι ιδανικά για το φιλτράρισμα των θορύβων χαμηλής συχνότητας, καταδεικνύει η έρευνα ειδικών επιστημόνων.

Ήδη από τον 1ο π.Χ αιώνα, ο Ρωμαίος αρχιτέκτονας Βιτρούβιος θαύμαζε 

το πώς οι αρχαίοι Ελληνες είχαν διαρυθμίσει τα καθίσματα της Επιδαύρου
 «σύμφωνα με την επιστήμη της αρμονίας» για να ακούγονται καθαρότερα 
οι φωνές των ηθοποιών. Ακόμα και ο παραμικρότερος ψίθυρος στη σκηνή του θεάτρου ακούγεται πεντακάθαρα στις τελευταίες θέσεις σε απόσταση 60 μέτρων.