Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

ΕΞΑΓΡΙΩΜΕΝΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2013

"Καζάνι που βράζει" η Βουλγαρία

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Για 14η συνεχή μέρα, χιλιάδες εξαγριωμένοι Βούλγαροι διαδήλωσαν στη Σόφια και σε άλλες περιοχές της χώρας κατά της κυβέρνησης υπό τον Πλάμεν Ορεσάρσκι.
Οι διαδηλώσεις στη Βουλγαρία συνεχίζονται παρά την ανάκληση της απόφασης της Βουλής για διορισμό του αμφιλεγόμενου μεγιστάνα των ΜΜΕ Ντέλιαν Πέεβσκι στη θέση του επικεφαλής της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας, που αποτέλεσε και την αφορμή για το ξέσπασμα των διαμαρτυριών.

Η βουλγαρική Βουλή μπορεί να ανακάλεσε την απόφασή της, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό ώστε να ικανοποιήσει τους διαδηλωτές που, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων της Σόφια "Novinite", ζητούν την παραίτηση του κ. Ορεσάρσκι.

Ο ίδιος ο Βούλγαρος πρωθυπουργός φαίνεται, ωστόσο, να αγνοεί τις "φωνές" των διαδηλωτών και δήλωσε, σήμερα, από τις Βρυξέλλες,όπου βρίσκεται για επίσκεψη, πως δεν πρόκειται να παραιτηθεί όσο η κυβέρνησή του έχει τη στήριξη του βουλγαρικού κοινοβουλίου.

Ο κ. Ορεσάρσκι αρνήθηκε, επίσης, ότι είχε αφήσει να εννοηθεί, μια ημέρα νωρίτερα, πως προτίθεται να παραιτηθεί, μετά την ακύρωση της συνεδρίασης του κοινοβουλίου.

"Αυτή είναι η δική σας ερμηνεία των δηλώσεών μου"ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ορεσάρσκι, απευθυνόμενος προς τους δημοσιογράφους.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που σε διάστημα λίγων μόλις εβδομάδων (σ.σ. η κυβέρνηση υπό τον κ. Ορεσάρσκι ανέλαβε καθήκοντα περί τα τέλη Μαΐου) ο Βούλγαρος πρωθυπουργός αναγκάζεται να δηλώσει πως δεν πρόκειται να παραιτηθεί.

Νωρίτερα, είχε προειδοποιήσει πως η αναζωπύρωση της πολιτικής κρίσης στη χώρα ενδέχεται να θέσει σε κίνδυνο τις διαπραγματεύσεις για τη βοήθεια της περιόδου 2014-2020 από την ΕΕ, με αποτέλεσμα δισεκατομμύρια ευρώ να "χαθούν". "Τυχόν παραίτηση τώρα θα σήμαινε, επίσης,ενίσχυση της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης" είχε πει.


Οι πολιτικές εξελίξεις στη Βουλγαρία έχουν αναζοπυρώσει τη συζήτηση για το ενδεχόμενο νέων πρόωρων εκλογών, με τον πρώην υπουργό Εσωτερικών Τσβέταν Τσβετάνοφ να δηλώνει πως το καλύτερο σενάριο για τη χώρα θα ήταν η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες τον προσεχή Σεπτέμβριο.

ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΑΜΠΙΝΓΚ

Παράδεισοι στην Ελλάδα για ελεύθερο κάμπινγκ


Παράδεισοι στην Ελλάδα για ελεύθερο κάμπινγκ

Τα δεδομένα έχουν αλλάξει και το lifestyle των διακοπών δεν θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστο. Αρκετοί μπορεί ήδη να το έχουν δοκιμάσει ή και να το έχουν υιοθετήσει ως τρόπο διακοπών, άλλοι πάλι εξαιτίας των στενών οικονομικών είναι έτοιμοι να απολαύσουν το ελεύθερο κάμπινγκ, με τις δυσκολίες και τις ομορφιές του, σε κάποιο μέρος της Ελλάδας.


Το μόνο που χρειάζεται είναι να αποκτήσετε τον απαραίτητο εξοπλισμό, να προετοιμαστείτε για όλες τις πιθανές «κακοτοπιές», να πάρετε την παρέα σας ή το έτερον ήμισυ και να αναχωρήσετε για έναν από τους μαγευτικούς προορισμούς της Ελλάδας.


Ηρακλειά

Ηρακλειά

Ανήκει στο σύμπλεγμα των Μικρών Κυκλάδων και θεωρείται από τους κορυφαίους προορισμούς για κάμπινγκ. Έχει μόλις δύο οικισμούς, τον Άγιο Γεώργιο (Κάτω Χωριό), που είναι και η «καρδιά» του νησιού, και την Παναγιά (Πάνω Χωριό). Η Ηρακλειά δεν προσφέρεται για ξέφρενη ζωή, αλλά για ήρεμες διακοπές. Μάλιστα, κάτι που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι στο νησί δεν υπάρχουν ούτε βενζινάδικα, ούτε τράπεζες, παρά μόνο ένα ATM, επομένως θα ήταν φρόνιμο να έχετε ήδη μαζί σας τα χρήματα που θα σας χρειαστούν.όσον αφορά στις παραλίες με τα γαλαζοπράσινα νερά έχει λίγες και καλές. Οι πιο γνωστές είναι το Λιβάδι, ο Άγιος Γεώργιος, η Βορεινή Σπηλιά, το Τουρκοπήγαδο, ο Καρβουνόλακκος και η Αλιμιά, όπου στα 9 μέτρα βάθος κρύβεται ένα πολεμικό υδροπλάνο που βούλιαξε στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.


Κάτω Κουφονήσι

Κάτω Κουφονήσι

Έχει έκταση μόλις 4,3 τετραγωνικών χιλιομέτρων, ανήκει κι αυτό στο σύμπλεγμα των Μικρών Κυκλάδων, και είναι ακατοίκητο. Στο Κάτω Κουφονήσι υπάρχουν μόνο ελάχιστες εξοχικές κατοικίες και μία ταβέρνα, καθώς δεν διαθέτει ηλεκτρικό ρεύμα. Εάν το επισκεφθείτε, πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε το εκκλησάκι της Παναγιάς, το οποίο είναι χτισμένο πάνω σε αρχαία ερείπια. Είναι χωρίς αμφιβολία από τα πιο διάσημα μέρη της Ελλάδας για κάμπινγκ, όπως και το Πάνω Κουφονήσι, αλλά αυτό που το ξεχωρίζει είναι η όμορφη αυτή «αγριάδα» του, μιας και δεν είναι αναπτυγμένο τουριστικά. όσον αφορά στις μεταφορές, ένα καΐκι που εκτελεί τακτικά δρομολόγια δεν θα σας αφήσει αποκομμένους από το Πάνω Κουφονήσι και τον «πολιτισμό». Οι πιο γνωστές παραλίες, αν και απομονωμένες, είναι τα Πεζούλια, το Φύκιο, το Νερό και το Δέτη.


Γαύδος

Γαύδος

Το νοτιότερο άκρο της χώρας, εκεί κάτω από την Κρήτη, αποτελεί ιδανική επιλογή για κάμπινγκ. Στη Γαύδο δεν ζουν ούτε 100 μόνιμοι κάτοικοι, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει και οργανωμένος τουρισμός. Στο Σαρακήνικο θα βρείτε ταβερνάκια, όπου μπορείτε να γευθείτε ωραίους μεζέδες, ενώ στον Αη Γιάννη το τοπίο είναι πιο άγριο και προσφέρεται για ελεύθερο κάμπινγκ. Ένα άλλο αγαπημένο σημείο είναι οι Κεδρές, όπου τα δέντρα με την παχιά σκιά θα σας προστατεύσουν από τον καυτό ήλιο. Όσο για αυτοκίνητο; Ξεχάστε το και απολαύστε τις βόλτες με τα πόδια ή το ποδήλατο.

ΑΥΤΟΒΑΡΚΑ ΠΟΛΕΜΙΚΟ

1943 WW2 VW SCHWIMMWAGEN
1943 WW2 VW SCHWIMMWAGEN FOR SALE | Image
1943-ww2-vw-schwimmwagen-for-sale-2.jpg
1943-ww2-vw-schwimmwagen-for-sale-3.jpg
1943-ww2-vw-schwimmwagen-for-sale-4.jpg
1943-ww2-vw-schwimmwagen-for-sale-5.jpg

ΤΟ 50% ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

Προκαταβολή του 50% στους δημόσιους υπαλλήλους που συνταξιοδοτούνται

Φωτογραφία για Προκαταβολή του 50% στους δημόσιους υπαλλήλους που συνταξιοδοτούνται
Ξεκινά από σήμερα Παρασκευή το μέτρο της προκαταβολής μεγάλου μέρους της σύνταξης σε υπαλλήλους του Δημοσίου, που προβλέπεται στον νόμο που ψηφίσθηκε τον Απρίλιο στη Βουλή, προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα της μεγάλης αναμονής που υπήρχε έως τώρα.

Όπως αναφέρει σε δήλωσή του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, με αφορμή την έναρξη της εφαρμογής του μέτρου, από σήμερα καταβάλλεται, ως προκαταβολή, μεγάλο μέρος της προβλεπόμενης σύνταξης του Ιουνίου, σε υπαλλήλους του Δημοσίου που εξήλθαν της υπηρεσίας μετά τον Μάρτιο του 2013 και εφόσον ικανοποιούνται οι οριζόμενες από τον νόμο προϋποθέσεις.

Το ποσό ανέρχεται στο 50% του βασικού μισθού που ελάμβαναν κατά την 31η Οκτωβρίου 2011.

Όπως διευκρινίζεται, από τον Ιούλιο και την 10η μέρα κάθε μήνα θα πιστώνεται στους λογαριασμούς των εξερχομένων της υπηρεσίας δικαιούχων η προβλεπόμενη προκαταβολή σύνταξης μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών.


"Η ρύθμιση αυτή είναι πέραν των δεσμεύσεων της χώρας έναντι των εταίρων και δανειστών μας και στηρίζει έμπρακτα την καθημερινότητα μεγάλης μερίδας των συμπολιτών μας", σημειώνει ο κ. Σταϊκούρας.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό, καταβάλλεται σημαντική προσπάθεια από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για να συντμηθεί περαιτέρω ο χρόνος απονομής της σύνταξης των πολιτών που έχουν καταθέσει αίτηση συνταξιοδότησης πριν από τον Μάρτιο του 2013, ώστε να χορηγηθεί το συντομότερο δυνατό ολόκληρο το ποσό της σύνταξης που δικαιούνται.

Την περίοδο αυτή ολοκληρώνεται, στις περισσότερες περιπτώσεις, η διαδικασία κανονισμού της σύνταξης υπαλλήλων που η αίτηση συνταξιοδότησής τους έχει πρωτοκολληθεί στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους μέχρι και τα τέλη του Ιανουαρίου του 2013.
πηγη
pestanea

ΟΥΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΝΑ ΗΤΑΝ

Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2013

Η καλύτερη δικαιολογία απιστίας όλων των εποχών!!! Άρχοντας... (VIDEO)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Τι σκέφτηκε ο άνθρωπος! Αυτή είναι η καλύτερη δικαιολογία απιστίας που ...
έχει ειπωθεί ποτέ!
Δείτε το βίντεο: