Τρίτη 28 Μαΐου 2013

ΑΛΟΥ ΡΟΜΠΟΤ ΕΔΩ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ

Ρομποτικοί «αγρότες» στην Αυστραλία


Τρίτη, 28 Μαΐου 2013
 

REUTERS
Η εισαγωγή ρομπότ στην αυστραλιανή γεωργία έχει ως στόχο τη μείωση του κόστους και την αύξηση της παραγωγικότητας στον συγκεκριμένο τομέα.

Το «Mantis» και το «Shrimp» είναι δύο από τα πλέον σύγχρονα αγροτικά ρομπότ που αναπτύσσονται στην Αυστραλία. Δοκιμαζόμενα σε χωράφια με μηλιές και άλλες καλλιέργειες, στις αρμοδιότητές τους περιλαμβάνονται ο έλεγχος για να εξακριβωθεί αν τα φρούτα είναι ώριμα, ή αν τα δέντρα χρειάζονται πότισμα ή λίπασμα.
Η εισαγωγή ρομπότ στην αυστραλιανή γεωργία έχει ως στόχο τη μείωση του κόστους και την αύξηση της παραγωγικότητας στον συγκεκριμένο τομέα. Η Αυστραλία παρουσιάζεται εξαιρετικά δραστήρια στο αντικείμενο, καθώς οι υψηλοί μισθοί και το περιορισμένο εργατικό δυναμικό στο χώρο ωθούν σε αναζήτηση τεχνολογικών «εναλλακτικών» λύσεων υψηλής απόδοσης. Ο στόχος είναι η ικανοποίηση των αναγκών των ταχέως αναπτυσσόμενων γειτονικών ασιατικών χωρών, όπου η ολοένα και αυξανόμενη μέση τάξη επιζητά όλο και καλύτερης ποιότητας φαγητό.

«Η υιοθέτηση νέας τεχνολογίας θα είναι σημαντική για τη διατήρηση της ανταγωνιστικότητας της Αυστραλίας στο διεθνή αγροτικό τομέα. Αν δεν υιοθετήσουμε νέες τεχνολογίες, θα πρέπει να αφήσουμε κατά μέρος τις φιλοδοξίες μας να αποτελέσουμε το ‘μπωλ με φαγητό’ της Ασίας» λέει σχετικά ο Λουκ Μάθιους, στέλεχος της Commonwealth Bank of Australia, στο Reuters.
ΔΕΙΤΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΚΙΝΗΤΑ

Τα φυτά δεν μεγαλώνουν δίπλα σε WiFi


 


 
 
 
 
 
 
Πέντε νεαρά κορίτσια της ενάτης τάξης από τη Δανία, δημιούργησαν πρόσφατα ένα επιστημονικό πείραμα που έχει προκαλέσει σάλο στην επιστημονική κοινότητα.

Ξεκίνησαν με μια παρατήρηση και μια ερώτηση. Τα κορίτσια παρατήρησαν ότι αν κοιμόταν με τα κινητά τους τηλέφωνα κοντά στο κεφάλι τους τη νύχτα, είχαν συχνά δυσκολία συγκέντρωσης στο σχολείο την επόμενη μέρα.

Ήθελαν να δοκιμάσουν την επίδραση της ακτινοβολίας των κινητών τηλεφώνων για τους ανθρώπους, αλλά το σχολείο τους, στο Hjallerup School στη Δανία, δεν έχουν τον εξοπλισμό για να χειριστούν ένα τέτοιο πείραμα. Έτσι αντ 'αυτού, τα κορίτσια, σχεδίασαν ένα πείραμα που θα δοκίμαζαν την επίδραση της ακτινοβολίας των κινητών τηλεφώνων σε ένα φυτό.


Οι μαθητές τοποθέτησαν έξι δίσκους που γέμισαν με ένα είδος κάρδαμου, σε ένα δωμάτιο χωρίς ακτινοβολία, και έξι δίσκους με σπόρους σε ένα άλλο δωμάτιο δίπλα σε δύο δρομολογητές που σύμφωνα με τους υπολογισμούς των κοριτσιών, εκπέμπουν το ίδιο είδος ακτινοβολίας όπως ενα συνηθισμένο κινητό τηλέφωνο.

Τις επόμενες 12 ημέρες, τα κορίτσια παρατήρησαν, μέτρησαν, ζύγισαν και φωτογράφησαν τα αποτελέσματά τους. Παρά το γεγονός ότι μέχρι το τέλος του πειράματος, τα αποτελέσματα ήταν ολοφανερά - οι σπόροι απο κάρδαμο που τοποθετήθηκαν κοντά στο router δεν είχαν μεγαλώσει. Πολλοί από αυτούς ήταν εντελώς νεκροί. Ενώ οι σπόροι απο κάρδαμο που φυτεύτηκαν στο άλλο δωμάτιο, μακριά από τα routers, άνθισαν.

Το πείραμα πέτυχε, και τα κορίτσια κέρδισαν κορυφαίες διακρίσεις σε περιφερειακό ανταγωνισμό επιστήμης και ενδιαφέροντος των επιστημόνων σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με την Κιμ Horsevad, καθηγήτρια στο Hjallerup Skole στη Δανία, για το πείραμα με το κάρδαμο που πραγματοποιήθηκε, ενδιαφέρθηκε ένας καθηγητής νευροεπιστήμης από το Ινστιτούτο Καρολίνσκα στη Σουηδία, για την επανάληψη του πειράματος σε ελεγχόμενα επαγγελματικό επιστημονικό περιβάλλον.

ΜΑΣ ΡΑΝΤΙΖΟΥΝ ΔΕΝ ΓΛΥΤΩΝΟΥΜΕ

Προβάδισμα 1,8% της ΝΔ και στο γκάλοπ της GPO
Tuesday, 28 May 2013 13:17



Προβάδισμα 1,8% της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ στην πρόθεση ψήφου, καταγράφει η δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρεία GPO, για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού MEGA.


Πιο συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 21,3% (σε σχέση με 20,3% τον προηγούμενο μήνα) και ο ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ 19,5% (20,3%). Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 10,1% (9%), το ΠΑΣΟΚ με 6,7% (7,5%), οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6,4% (6,3%), το ΚΚΕ με 5,8% (5,8%) και η ΔΗΜΑΡ με 5,1% (5%).

Αναλυτικά παρουσιάστηκαν και τα στοιχεία για όσα κόμματα ήταν κοντά η πάνω από το 1%. Ειδικότερα, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ συγκεντρώνει 1,8%, η Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα (Α. Λοβέρδος) συγκεντρώνει 1%, οι Οικολόγοι - Πράσινοι 0,9% και το ΛΑ.Ο.Σ. 0,9%.

Ένα 1,9% απάντησε 'Αλλο Κόμμα (4,1%). Λευκό / 'Ακυρο / Αποχή απάντησε το 6,3% (6,1%), ενώ αδιευκρίνιστη είναι η επιλογή του 12,3% των ερωτηθέντων (15,6%).

Στο ερώτημα «ανάμεσα στους Αντώνη Σαμαρά και Αλέξη Τσίπρα ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό;», τον Αντώνη Σαμαρά επιλέγει το 46,3% των ερωτηθέντων (46%), έναντι 27% που επιλέγει τον Αλέξη Τσίπρα (29,3%). Κανέναν από τους δύο απαντάει το 25% των ερωτηθέντων (23,5%).

Στην ερώτηση «πιστεύετε ότι η ενδυνάμωση της Χρυσής Αυγής αποτελεί απειλή για τη δημοκρατία μας;», Ναι /Μάλλον ναι απαντάει το 67,6% των ερωτηθέντων, Όχι/Μάλλον όχι το 31,1% και Δεν ξέρω/Δεν απαντώ το 1,3%.

Στο πως πρέπει να γίνει η αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής (ρωτήθηκαν όσοι είχαν απαντήσει θετικά στο προηγούμενο ερώτημα, δηλαδή το 67,6%), το 41,3 των ερωτηθέντων απάντησε «με νομοθετικές παρεμβάσεις» και το 52,9% «μέσα από πολιτική, ιδεολογική αντιπαράθεση» και ΔΞ/ΔΑ το 5,8%.

Τέλος, σχετικά με το αν «πιστεύετε ότι η χώρα μας χρειάζεται ένα νέο αντιρατσιστικό νόμο;», Ναι/Μάλλον ναι απάντησε το 50,2% των ερωτηθέντων, Όχι/Μάλλον όχι το 44,4% και ΔΞ/ΔΑ το 5,4%.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε το διάστημα από την 24η έως και την 25η Μαΐου.


Read more: http://www.seleo.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=98947:probadisma-18-ths-nd-kai-sto-gkalop-ths-gpo&catid=74:sites&Itemid=54#ixzz2UaW3K7aj
Seleo.gr News

ΚΑΠΟΥ ΧΑΘΗΚΑΜΕ

Τρίτη, 28 Μαΐου 2013


Ελληνικές επενδύσεις 6,5 δις ...στην Τουρκία!


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Η ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΕΝΔΥΟΥΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΡΩΣΟΥΣ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜ.
ΚΙΝΕΖΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ
ΑΠΟ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ-ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ
 
Ξεπερνούν τα 6,5 δισ. δολάρια οι ελληνικές επενδύσεις στην Τουρκία, μια αγορά που παρουσιάζει ευκαιρίες ανάπτυξης συνεργασίας για τις ελληνικές επιχειρήσεις που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν σ' αυτή και παράλληλα, τροφοδοτεί με επισκέπτες την Ελλάδα, καθώς μόνο στους πρώτους δύο μήνες του 2013, σημειώθηκε αύξηση 100% στον αριθμό των Τούρκων επισκεπτών στην Ελλάδα.


Οι εκτιμήσεις δε ανεβάζουν τον αριθμό τους σε... ένα εκατομμύριο άτομα για το σύνολο του 2013. Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, ο γενικός σύμβουλος Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (ΟΕΥ) Β' της ελληνικής πρεσβείας στην Άγκυρα, Χαράλαμπος Κουναλάκης, στη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Παρουσιάζοντας τα στοιχεία για την τουριστική συνεργασία της Ελλάδας με την Τουρκία, ο κ. Κουναλάκης είπε πως, πάνω από 30 μεγάλα τουριστικά πρακτορεία της Τουρκίας συμπεριλαμβάνουν την Ελλάδα στους τουριστικούς τους προορισμούς. Οι Τούρκοι τουρίστες δείχνουν να προτιμούν ελληνικούς προορισμούς με ιστορικό και πολιτιστικό υπόβαθρο, με δυνατότητα αγορών και ψυχαγωγίας. Επίσης ταξιδεύουν και για θρησκευτικούς λόγους, τόνισε.

Εξάλλου, μεγάλο τουριστικό ενδιαφέρον παρατηρείται, εκτός της Βόρειας Ελλάδας (Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Ξάνθη και Αλεξανδρούπολη) για ελληνικά νησιά και κυρίως τη Μύκονο, Σαντορίνη, Ρόδο, Κω, Μυτιλήνη, Χίο, Σάμο και Κρήτη.


Διαβάστε τη συνέχεια εδώ: http://greece-salonika.blogspot.com/2013/05/65.html#ixzz2UaJIuGLk

ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΕΣ

Επεξεργασία φωτογραφίας από τον Erik Johansson

Δημοσιευμένη  εικόνα



Η φαντασία και η δύναμη της τεχνολογίας οδηγούν σε μια από τις πολλές μορφές τέχνης. Μια από αυτές είναι και η επεξεργασία της εικόνας με τόσο λεπτομερή τρόπο, ώστε το αποτέλεσμα να αγγίζει το ρεαλιστικό.

Ο Erik Johansson είναι ένας ταλαντούχος Σουηδός φωτογράφος και retoucher. Το έργο του μοιάζει απίστευτο και εξωπραγματικό, αλλά το λεπτομερές ρετουσάρισμα το κάνει να μοιάζει σχεδόν πραγματικό.

Ο Erik λέει ότι σχεδιάζει όσο καιρό μπορεί να θυμηθεί τον εαυτό του - ίσως έχει επηρεαστεί κι από τη ζωγράφο γιαγιά του - αλλά η πρώτη ψηφιακή φωτογραφική μηχανή του στην ηλικία των 15 ετών του άνοιξε έναν ολόκληρο νέο κόσμο.

Δημοσιευμένη  εικόνα
Αναμένοντας το Χειμώνα

Δημοσιευμένη  εικόνα
Απελευθερώστε

ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ

Τι ισχύει για τη σημερινή μαγνητική καταιγίδα

Τι ισχύει για τη σημερινή μαγνητική καταιγίδα - Φωτογραφία 1

Σε κατάσταση επιφυλακής έχουν τεθεί οι επιστήμονες, αλλά και οι αρμόδιες αρχές για τη μεγάλη μαγνητική καταιγίδα που αναμένεται να «χτυπήσει» και τη χώρα μας σήμερα Τρίτη.

Μιλώντας στον Τύπο, ο επιστημονικός συνεργάτης του Δημόκριτου, Νίκος Κατσαρός τόνισε ότι η γεωμαγνητική καταιγίδα στην Ελλάδα έχει σημάνει «πορτοκαλί συναγερμός». Οι ειδικοί εκφράζουν φόβους για σοβαρά προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες, ενώ έρευνες καταδεικνύουν ότι το φαινόμενο επηρεάζει και την ανθρώπινη συμπεριφορά και υγεία.

«Όταν το 2005 ανάλογη μαγνητική καταιγίδα είχε πλήξει τον Καναδά και τις πολιτείες του Κεμπέκ είχε δημιουργηθεί συσκότιση για περισσότερες από πέντε ώρες» σημείωσε ο κ.Κατσαρός και πρόσθεσε: «Είναι λοιπόν πιθανόν να επηρεαστούν στη χώρα μας οι τηλεπικοινωνίες, να μειωθεί η ορατότητα (νιφάδες) στις τηλεοράσεις, να προκληθούν παρεμβολές στη ραδιοφωνία, στους δορυφόρους τηλεπικοινωνίας και καταστροφές στα συστήματα ηλεκτρικής ενέργειας».

Έρευνες Ρώσων επιστημόνων για τις επιπτώσεις της μαγνητικής καταιγίδας στην ανθρώπινη υγεία αποδεικνύουν ότι κατά τη διάρκεια του φαινομένου αυξάνονται κατά περίπου 15% οι καρδιακές παθήσεις και τα εγκεφαλικά επεισόδια.

«Επηρεάζουν κυρίως εκείνους που υποφέρουν από υπέρταση, υπόταση και καρδιακές παθήσεις. Επίσης προκαλούν πονοκεφάλους, ζαλάδες, ημικρανίες, αϋπνία, καχεξία, πτώση της πίεσης και γενικά νωθρότητα και χαμηλή ζωτικότητα» λέει ο κ. Κατσαρός.

Η ΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

28 Μαΐου 2013
Ζειά: Το Δημητριακό που ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΕ σκόπιμα στην Ελλάδα! Για ποιο λόγο όμως;;;
Ποιό ήταν αυτό το δημητριακό, που τάισε και μεγάλωσε για χιλιάδες χρόνια λαούς, γερούς και δυνατούς; Γιατί αυτό το δημητριακό,ο ”εθνάρχης” Ελ.Βενιζέλος,το απαγόρευσε δια νόμου ;…
Από ποιούς και για ποιόν λόγο,πήρε εντολές; Ποιούς ενοχλούσε, η χιλιάδων ετών καλλίεργειά του;;
Αυτή είναι η ζειά,που χαρίζει ζωή και που για κάποιο λόγο,δεν έπρεπε οι Ελληνες να συνεχίσουν να τρώγουν!
Ζειά = “αλεύρι ντινκελ”‏…”φάρμακο σου είναι ή τροφή σου”
Όμάδα επιστημόνων έφθασε εις τήν Θεσσαλονίκην, όπου εύρισκες τότε ανθρώπους άπό όλες τις φυλές. Ήρεύνησε προσεκτικά και έδημοσίευσε τό 1922 τό πρώτο σύγγραμμα διά τις ομάδες αίματος και τις ιδιαιτερότητες εκάστης. Οί Έλληνες είναι κατά πλειοψηφία “0″ ομάδος και οί υπόλοιποι “Α” ομάδος, οί Χάζαροι είναι “Β” ομάδος κ.λπ.
Αρχάς του 1923 στέλνουν εις τήν Θεσσαλονίκη ένα ζευγάρι ιατρών διά νά εξετάσει τήν διατροφήν τών Ελλήνων, επηρεασμένη άπό τόν Ιπποκράτη, ό όποιος έλεγε εις τους ασθενείς ”φάρμακο σου είναι ή τροφή σου”.
Άρα αυτοί έσκέφθησαν, έχει καθιερώσει εις τόν Έλληνα υγιεινή διατροφή, ποια είναι όμως ή βασική τροφή;
 
Οί ερευνηταί κατέληξαν, σύντομα, ότι βασική τροφή τών Ελλήνων είναι τό ψωμί. Τό ψωμί όμως τών Ελλήνων ήταν από Ζειά και όχι άπό σιτάρι. Είς τά χημικά εργαστήρια συνέκριναν γρήγορα αλεύρι άπό Ζειά και Σιτάρι καί μέχρι τό 1926 διαπιστώνουν ότι:Είς τόν εγκέφαλο του ανθρώπου υπάρχει ένας αδένας μεγέθους διδράχμου τόν όποιον ονόμασαν “Αμυγδαλή” ή “Αμύγδαλα”. Αυτός ό άδήν δημιουργεί τήν μνήμην καί τήν φαντασίαν είς τους ανθρώπους με 300 διαφορετικές πρωτεΐνες (Αμινοξέα).
Αυτές οί πρωτεΐνες διά νά συνδεθούν μεταξύ των καί νά δημιουργήσουν τά συμπλέγματα της μνήμης καί νά διατηρηθούν αυτά είς τόν χρόνον, χρειάζονται μίαν δύναμιν, μίαν κόλλα, διά νά κολλήσουν (λεπτομέρειες περί μνήμης είς τό “Αφύπνισις”).
Αυτήν τήν κόλλα τήν προσφέρουν οί τροφές μας καί τήν ονομάζουμε πρωτεΐνη στηρίξεως, πού σημαίνει συγκόλλησις καί σταθεροποίησις τής μνήμης.
Τό ψωμί πού τρώμε άπό τό Σιτάρι έχει τελείως διαφορετικές πρωτεΐνες στηρίξεως άπό τό ψωμί άπό τη Ζειά. Εδώ ακριβώς έγκειται καί ή διαφορά τους.Είς τό Σιτάρι υπάρχει άφθονη ή γλουτένη. Ή γλουτένη είναι μία ισχυρή κόλλα καί χρησιμοποιείται ώς φυσική κόλλα ύπό τών ανθρώπων στην καθημερινή ζωή των. Ή γλουτένη όμως ώς πρωτείνη – στηρίξεως- (συγκόλλησις) τών πρωτεϊνών του εγκεφάλου διά τήν δημιουργίαν τής μνήμης είναι καλή μέν, διότι δημιουργεί ίσχυράν μνήμην, αλλά περιορισμένην, διότι συγκολλά περισσότερες πρωτεΐνες των απαιτουμένων και περιορίζει τό απόθεμα αυτών. Αποτέλεσμα είναι να περιορίζει την μνήμην εις πολύ λίγες εικόνες.
Έτσι καταστρέφει τήν φαντασίαν και τό δημιουργικό πνεύμα. Είναι δε εγκληματική, διότι έμμεσα καταστρέφει τήν ύγείαν και τό πνεύμα, τήν πρόοδον και τον πολιτισμόν του ανθρώπου.Ή γλουτένη του σιταριού καταστρέφει τήν ύγείαν, τό πνεύμα, τήν μεγαλοφυίαν, τον πολιτισμόν της άνθρωπότητος, διότι ώς ισχυρή κόλλα έπικολλάται εις τά τοιχώματα όλων τών αγγείων πού διέρχεται, πεπτικούς σωλήνες, έντερα, φλέβες, αρτηρίες κ.λπ. Ένεκα τούτου παρακωλύει τήν σωστήν πέψιν, κενώσεις και κυκλοφοριαν του αίματος, μέ τις αντίστοιχες επιβαρύνσεις είς τήν ύγείαν.
Είς τόν εγκέφαλον ώς πρωτεΐνη στηρίξεως κολλά ισχυρά τις πρωτεΐνες τής μνήμης μέ αποτέλεσμα, ό,τι παραστάσεις και ιδέες έβίωσεν τό παιδί είς τήν ήλικίαν 3-7 ετών, όσο λανθασμένες καί άν είναι, όσο πιό δυνατές και ξεκάθαρες αποδείξεις περί πλάνης του και άν του παρουσιάσεις αργότερα, δεν πρόκειται ώς ενήλικας νά άπορρίψη τις αποθηκευμένες μνήμες και δοξασίες του περί θεού, πολιτικής, κ.λπ.Δι’ αυτό ακριβώς οί θρησκείες, οι Δικτάτορες, οι έξουσιασταί μας μέ διάφορα τεχνάσματα καί ωραία λόγια προσπαθούν νά ποδηγετήσουν τά παιδιά άπό μικρή ηλικία και έσοφίστηκαν τά κατηχητικά, τις πολιτικές νεολαίες.
Οί Δικτάτορες καί οί Τραπεζίτες είσήγαγον τήν πολιτικήν είς τά σχολεία μέ πρόφασιν, δήθεν, τήν προπαρασκευήν ενήμερων πολιτών, ενώ στην ουσία εκπαιδεύουν τυφλούς δούλους του τραπεζικού συστήματος.Όποιος από εσάς πιστεύει είς τήν ανεξάρτητον σκέψιν τών ανθρώπων, ας άγωνισθή διά τήν κατάργησιν του συνδικαλισμού είς όλα τά σχολεία, πλην πανεπιστημίων.Επομένως ή γλουτένη του σιταριού είναι καί ή τροχοπέδη τής εξελίξεως καί του πολιτισμού.
Ταυτοχρόνως, τροχοπεδεί και τήν έλευθέραν σκέψιν καί πνευματικήν άνοδον του άνθρωπου και τόν καθιστά δούλον του ιερατείου, του κατεστημένου, διότι αγωνίζεται και θυσιάζεται δια αξίες πού του ενέπνευσαν τά οργανωμένα συμφέροντα και όχι ή φύσις. Είναι όλοι οι αγώνες του εναντίον των φυσικών νόμων.
Αντίθετα ή πρωτεΐνη στηρίξεως της Ζειά (πληθυντικός Ζειαΐ) διασπάται από τά ένζυμα και αφομοιώνεται σάν καλή τροφή άπό τόν οργανισμό.Αυτό τό χαρακτηριστικό της την κάνει πολύτιμη εις τόν ανθρώπινο οργανισμό. Διότι ενώ χρησιμεύει ώς πρωτεΐνη “στηρίξεως” (συγκόλλησις – σταθεροποίησις) εις τις πρωτείνες μνήμης του εγκεφάλου, δεν μπλοκάρει αυτόν, δέν δημιουργεί σταθερές και άναλοίωτες ενώσεις σάν βαρύδια στον έγκέφαλον, ώς ή γλουτένη του σιταριού, και αφήνει τόν εγκέφαλο νά λειτουργή ελεύθερα νά συλλαμβάνη, νά σκέπτεται νέες ιδέες, δοξασίες, νά δημιουργεί όνειρα, φαντασία, επιστήμη, κ.λπ.
Οί αρχαίοι Έλληνες τό εγνώριζαν πολύ καλά αυτό, δι’ αυτό εκτρέφοντο μόνο μέ Ζειά εγνώριζαν ότι ή Ζειά τρέφει τό πνεύμα.
Αυτό μας τό λέει ό Αισχύλος εις τό ύμνον του προς τήν Δήμητρα: